Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2010 г.

Искаме гаранции за спазване на еконормите

 01 Април 2010
Широка обществена дускусия предизвика инвестиционното намерение на ОЦК-Кърджали за модернизация на оловното производство.

И Кърджали с Лаборатория по инвазивна диагностика

 01 Април 2010
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис присъства на откриването на Лабораторията по инвазивна диагностика и терапия в МБАЛ "Д-р. Атанас Дафовски".

Великденски детски празник

 02 Април 2010
ОДК и община Кърджали канят всички деца на Кърджали и техните родители да участват във Великденския детски празник на 4.04. 2010 г. от 11 часа пред църквата „Свети Георги Победоносец”.

Великденска олимпиада

 02 Април 2010
На „Великденска олимпиада” поканиха вчера своите връстници членовете на Интеракт Ротари Клуб, град Кърджали. В надпреварата се включиха четири отбора, които близо два часа се забавляваха, участвайки в организираните игри.

КРЪГ представя “ Мултикултурният град” на Международен форум

 02 Април 2010
През март Арт движение КРЪГ взе участие в дебатите и културните акции на Евро-средиземноморския форум в Барселона, посветен на разширяването на културния диалог между ЕС и Средиземноморските страни.

Честито Възкресение Христово!

 04 Април 2010
В Кърджали за втора поредна година бе донесен Благодатният огън и стотици кърджалийци изпълниха храмовете. По случай Възкресение Христово мир и разбирателство на всички християни пожела кметът Хасан Азис.

Великден в Кърджали

 04 Април 2010
420 яйца ,изписани от децата от ОДК, и огромен козунак бяха раздадени днес навръх Великден в Кърджали.

Обявление

 06 Април 2010
На основание чл. 128, ал.1, т. 1 от Закона за устройство на територията Дирекция “АСУТ” при Общинска администрация гр. Кърджали съобщава:

Детското влакче в Кърджали отново шарено

 06 Април 2010
В навечерието на Великденските празници 15 децата от школа „Палитра” към ОДК Кърджали с ръководител Севинч Еминова оцветиха и изрисуваха детското влакче с пъстри и ярки рисунки.

Честит празник!

 07 Април 2010
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички лекари, медицински специалисти и персонал по случай 7 април- Световен ден на здравето.В навечерието на празника, на специално тържеството, общинското ръководство отличи 15 души работещи в сферата на здравеопазването.

Община Кърджали с международен сертификат

 13 Април 2010
Община Кърджали получи международен сертификат по новите европейски изисквания на стандарт EN ISO 9001:2008.

Учител от Кърджали– математик №1 на България

 13 Април 2010
Вълчо Милчев от СОУ "П.Р. Славейков " получи наградата „Учител на годината по математика”. Мария Петкова с рекорден брой отличия от национални конференции и приета в пореден престижен университет.

Обявление

 13 Април 2010
Дирекция “АСУТ” при Общинска администрация гр. Кърджали съобщава на заинтересованите собственици, че със заповед № 2004 на Кмета на Община Кърджали се разрешава изработването на ПУП – ПРЗ на кв. 8 и част от кв. 18 по плана на с. Мост, община Кърджали.

Обявление

 13 Април 2010
Дирекция “АСУТ” при Общинска администрация гр. Кърджали съобщава на заинтересованите собственици, че със заповед № 434 се разрешава изработването на ПУП – ПЗ на УПИ ХІV – 6361, кв. 17 по плана на ж.к.”Възрожденци”, гр. Кърджали.

Колективен трудов договор 2010 за сферата на образованието бе подписан днес

 14 Април 2010
Колективен трудов договор за 2010 г. подписаха днес община Кърджали и синдикатите и работодателите в сферата на образованието.

ОДЗ "Вяра, надежда,любов" с обновена база

 14 Април 2010
Откриха официално обновената сграда на ОДЗ "Вяра, надежда, любов”. Лентата прерязаха кметът инж.Хасан Азис и Зоя Узунова -директор на детската градина.

"Подкрепа за промяна" в помощ на болни и самотни хора

 14 Април 2010
57 потребители вече няколко месеца се обслужват от социални асистенти и домашни помощници по проект "Подкрепа за промяна".

Обявление

 14 Април 2010
Община Кърджали, на основание чл.128, ал.3 от Закона за устройство на територията и при условията на чл.61, ал.3 от Административно-процесуален кодекс , обявява на следните заинтересувани лица: Алина Илиева Билянова, Айнур Илиева Ахмедова и Светлана Шенкова Христова...

Обявление

 15 Април 2010
Дирекция “АСУТ” при Общинска администрация гр. Кърджали съобщава на заинтересованите собственици, че със заповед № 450 от 14.04.2010г. на Кмета на Община Кърджали се разрешава изработването на ПУП – ПРЗ за УПИ ХІХ отреден за детска градина, кв. 30 по плана на с. Мост, общ. Кърджали.

Обявление

 15 Април 2010
Дирекция “АСУТ” при Общинска администрация гр. Кърджали съобщава на заинтересованите собственици, че със заповед № 174 от 12.02.2010г. на Кмета на Община Кърджали се разрешава изработването на ПУП – ПЗ за неурегулиран поземлен имот 40909.27.454 по кадастралната карта на гр. Кърджали.

Блокирани социални проекти за 16 млн.лв

 16 Април 2010
Обща пресконференция дадоха днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и председателят на Общински съвет Кърджали Сейфи Неджиб във връзка с върнатите от областния управител за ново обсъждане на Решения № 45, 46, 47 и 49 на ОбС Кърджали .

Министър Томислав Дончев на неофициално посещение в Кърджали

 16 Април 2010
На неофициално посещение днес в Кърджали пристигнаха министърът по управлението на еврофондовете Томислав Дончев и зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, отговаряща за ресорните дирекции и отдели в екоминистерството, свързани с фондовете на ЕС за околната среда.

Дискутираха обучението на деца- билингви

 16 Април 2010
Регионална среща на тема „ Продължаващо обучение на учители работещи в мултикултурна среда” се проведе днес в Кърджали.

Кърджали-чист и красив

 16 Април 2010
За поредна година община Кърджали се включва в Националната кампания, посветена на Деня на Земята-22 април. В периода 19 -22 април ще бъдат организирани редица прояви под мотото “Кърджали-чист и красив”. За поредна година общинското ръководство отправя и апел към жителите на Кърджали също да се включат в кампанията.

Граждански комитет стартира подписка в Кърджалийско

 19 Април 2010
Подписка под надслов „Нормални условия за работа –силна местна власт” започна днес Граждански инициативен комитет в седемте общини на област Кърджали.Пръв под текста се подписа кметът на Кърджали инж. Хасан Азис

"Обичам те земя"

 20 Април 2010
От вчера стартираха същинските прояви включени в общинската програма, посветени на Деня на Земята-22 април. Във фоайето на община Кърджали бе подредена мини изложба с изделия изработени от битови отпадъци и весели колажи, обединени под мотото “Обичам те земя”.

Нека запазим природата чиста!

 20 Април 2010
По повод Деня на земята 22 април кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис излезе с обръщение към обществеността.

Да засадим живот

 20 Април 2010
Над 30 нови фиданки-гинкобилоба и липа бяха засадени днес в района на изгорялата гора в парк "Простор" в Кърджали. Акцията по залесяването премина под надслов "Да засадим живот".

Ученици и учители в с.Рани лист със свои принос за по-чиста и здравословна околна среда

 20 Април 2010
За поредна година в навечерието на Деня на Земята-22 април възпитаниците на ОУ "Н.Й.Вапцаров" с.Рани лист почистиха училищния двор, прекопаха класните си градинки и засадиха нови цветя в тях.

8 тона играчки за децата на Кърджали

 21 Април 2010
Два огромни кашона с играчки изненадаха децата в детска градина “Чайка” днес. Те са част от полученото в община Кърджали 8 тонно дарение от страна на Международната фондация “България”.

Почистиха находището „Венерин косъм”

 22 Април 2010
48 деца от две кърджалийски училища „Св.Св. Кирил и Методий” и СОУ”Отец Паисий” днес почистиха местността „Венерин косъм” в района на Кьошдере край града.

Денят на Земята и новите тенденции в образованието

 23 Април 2010
На 22 април 1970 г. за първи път е отбелязан Международният ден на Земята. Това е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора.

Разпределят дарението от детски играчки

 23 Април 2010
Започна разпределението на детските играчки, получени като дарение за децата от нашата община.

23 април – Международен ден на книгата

 23 Април 2010
Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” – Кърджали се включи с различни прояви в отбелязването на Международния ден на книгата.

„Нормални условия за работа –силна местна власт”

 23 Април 2010
На пет места в града кърджалийци дават своята подкрепа за подписката под надслов „Нормални условия за работа –силна местна власт”. Подписката бе инициирана от Граждански инициативен комитет с председател д-р Ниязи Шакир преди четири дни.

"Искам да ми е чисто. Пази природата!"

 23 Април 2010
Дърво на желанията, фотоизложба, аранжировка на цветя, демонстрация на екоавтомобили, вело-поход, всички тези прояви бяха събрани и проведени в Кърджали, в един ден, 22 април - Деня на Земята.

Стипендия за едногодишно обучение в САЩ за ученичка от Кърджали

 26 Април 2010
Десетокласничката от СОУ „Петко Рачов Славейков” Христина Петкова спечели в оспорван конкурс една от 7-те стипендии за едногодишно обучение в САЩ.

Млади парламентаристи се срещнаха с обществения посредник на Кърджали

 27 Април 2010
За един ден член на Детския и младежки парламент ще седне на стола на обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин, като ще приема и ще разглежда жалби на гражданите.

"Медени приказки от Кехлибареното ханче"

 27 Април 2010
С две срещи и представяне на книжката “Медени приказки от Кехлибареното ханче” на Стефания Цанкова вчера приключиха проявите посветени на Седмицата на детската книга в Кърджали и Маратона на четенето.

Сезгин Бекир -заместник-председател на УС на НАСО РБ

 28 Април 2010
Секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир е избран за Заместник-председател на Управителния съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България.

Кърджали представен на Средиземноморска среща

 28 Април 2010
По покана на италианската неправителствена организация „Центро Стъди Инициативе Еюропео” и Община Палермо представители на Арт движение КРЪГ бяха на среща-семинар с 28 организации от Европа, Африка и Азия от 17 до 25 април в Палермо.

Кърджалийски млади музиканти с награди

 28 Април 2010
Призови места завоюваха кърджалийски деца на ІV-ят конкурс „Никола Иванов" за ученическо изпълнителско майсторство.

Обява

 28 Април 2010
На основание чл. 111, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда /ЗООС/ Община Кърджали обявява: Открит обществен достъп до документацията за издаване на разрешително по чл. 104 от ЗООС на „Горубсо Кърджали” АД, гр. Кърджали.

Съобщение

 29 Април 2010
МЕСТНАТА КОМИСИЯ по чл.8, ал.2 от Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове /ЗУПГМЖСВ/ - гр.Кърджали, съобщава, че Списък №18 на правоимащите граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове за 2010 год. е изготвен и изложен в сградата на Общинска администрация - гр. Кърджали.

Младите огнеборци от Мост първи в общината

 30 Април 2010
Отборът на младежкия противопожарен отряд от ОУ “Хр. Смирненски” в село Мост стана общински първенец на традиционното състезание “Млад огнеборец”.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign