Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2011 г.

Факелно шествие в чест на Деня на народните будители

 01 Ноември 2011
Днес е първи ноември -Денят на народните будители.За празника днес в Кърджали ще се проведе факелно шествие от 18,00 ч пред паметника на Васил Левски. В Кърджали проявите по случай Деня на народните будители започнаха още миналата седмица.

Прес-съобщение

 01 Ноември 2011
Община Кърджали уведомява заитересованите лица, че на списъците на допуснатите и недопуснатите кандидати до явяване на тест и интервю за длъжностите експерт „Комуникация, информация и логистика” и експерт „Информационно обслуждане и услуги” в Областен информационен център в гр. Кърджали, са публикувани...

Учреди се новият Общински съвет за мандат 2011-2015

 03 Ноември 2011
Първа учредителна сесия за мандат 2011-2015 проведе днес новоизбраният Общински съвет на община Кърджали. Съгласно закона тя бе свикана от областния управител Иванка Таушанова, а заседанието откри най –възрастният общински съветник Атанас Апостолов от групата на БСП.

Хасан Азис: Ще работим за успеха на Кърджали

 03 Ноември 2011
Слово на новоизбрания кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис пред учредителната сесия за мандат 2011-2015 г.

Ниязи Шакир е новият председател на Общинския съвет в Кърджали

 03 Ноември 2011
На първото учредително заседание Общинския съвет в Кърджали избра днес Ниязи Шакир за председателна местния парламент.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис получи символите на властта - ключ и кметска огърлица

 03 Ноември 2011
Председателят на новия Общински съвет в Кърджали Ниязи Шакир връчи символите на властта - ключ и кметска огърлица на новия стар градоначалник инж. Хасан Азис, който встъпи официално в длъжност.

Сейфи Неджиб отстъпи председателския стол на Ниязи Шакир

 04 Ноември 2011
Днес в кабинета на председателя на Общинския съвет в Кърджали се проведе среща между стария и новия шеф на местния парламент – Сейфи Неджиб и Ниязи Шакир.

Празничен концерт за Курбан Байрам

 04 Ноември 2011
Днес от 18.00 часа в Дома на културата в Кърджали читалище „Юмер Лютфи 1993“ ще изнесе традиционния концерт по случай големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.

В РИМ Кърджали представят изложбата „Трагедията на народите”

 07 Ноември 2011
В Регионалния исторически музей – Кърджали Руският културно-информационен център, София представя фото документална изложба под наслов „Трагедията на народите”. Откриването е на 9 ноември 2011 г. от 11. 00 часа.

Отново сред най-добрите

 07 Ноември 2011
С награди от национален конкурс на Национален клуб „Родолюбие” бяха отличени ученици и преподаватели от ГПЧЕ ”Христо Ботев” гр. Кърджали. Анета Танкова от ХIIН1 клас на училището грабна специалната награда на Българското генеалогично дружество „Родознание”.

СОУ „Йордан Йовков” празнува своя патронен празник

 09 Ноември 2011
На 9 ноември за пореден път СОУ „Йордан Йовков” чества своя патронен празник. Събитието събуди познати вълнения, провокира интересни идеи и стана повод за приятни спомени.

Прес-съобщение

 09 Ноември 2011
Община Кърджали уведомява заитересованите лица, че настъпи промяна в началния час на тест и интервю за длъжността „Управител” на Областен информационен център в гр. Кърджали.Допуснатите кандидати следва да се явят на тест на 09.11.2011г. в 15.00 часа.

Още седмица за почистване на агитационните материали

 09 Ноември 2011
До седмица ще стане ясно коя партия в община Кърджали ще получи внесеното преди изборите капаро от 400 лв. за почистване на агитационните си материали по улиците и коя ще бъде санкционирана.

Фотоси от концлагерите през Втората световна война представят в музея

 09 Ноември 2011
Изложба от архивни фотоси на музея в Москва "Трагедията на народите" бе открита днес в Регионалния исторически музей в Кърджали.Кърджали е дванайсетия областен град, в който се представя експозицията. Тя ще бъде изложена в РИМ Кърджали две седмици.

Близо 6 млн. лв. събра община Кърджали от местни данъци и такси

 10 Ноември 2011
Към 31 октомври т.г. общата събираемост от местни данъци и такси е 70 на сто спрямо заложения годишен план, съобщи Соня Табакова - началник отдел „Местни данъци и такси" в община Кърджали

Бъдещо сътрудничество си обещаха КНСБ и кметът инж. Хасан Азис

 10 Ноември 2011
По покана на КНСБ днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и председателят на Общински съвет Ниязи Шакир бяха гости на организирания от Синдиката обучителен семинар за действията по време на криза.

Кръгла маса за толерантността се проведе в Кърджали

 16 Ноември 2011
В бизнес инкубатора се проведе кръгла маса на тема „Толерантни помежду си – толерантни към другите”. Неин организатор е Детския младежки парламент към Обединения детски комплекс и се провежда под патронажа на омбудсмана на община Кърджали Хакиф Емин.

Одобрено е второ приемно семейство в Кърджали

 18 Ноември 2011
Ново доброволно приемно семейство бе одобрено от „Комисията за детето” към Община Кърджали. Членовете на междуведомствения орган, председателстван от зам. кмета на Община Кърджали Елисавета Кехайова, подкрепиха единодушно кандидатурата на второто доброволно приемно семейство в общината.

Възпитаник на ФК "Арда" с награда от НП "Децата и футболът"

 18 Ноември 2011
13 годишният Юсеин Стефанов се нареди сред 20-те най-добри млади футболисти на Националната програма „Децата и футболът” 2011.

СОУ "П.Р.Славейков" стана на 27 години

 18 Ноември 2011
Под знака на ученическото самоуправление премина 17 ноември, денят в който СОУ „П.Р.Славейков” отпразнува 27 години от създаването си.

Холандци черпят опит от млади кърджалийски доброволци

 18 Ноември 2011
Знания и опит предадоха доброволците на БМЧК от Кърджали на червенокръстци от Холандия по време на визитата си в регион Брабант Норд –Ост.

Административен съд Кърджали обяви: Хасан Азис е законно избран

 21 Ноември 2011
Кърджалийският Административен съд потвърди Решението на Общинската избирателна комисия –Кърджали от 24.10.2011 год., с което решение, въз основа на получените данни от протоколите на СИК в община Кърджали, е обявен за избран за кмет на община Кърджали, на първи тур, Хасан Азис.

Дискутираха безопасното движение на пътя в Дома на здравето

 22 Ноември 2011
Днес в Дома на здравето към РЗИ – Кърджали се провежда информационна среща на тема: „Безопасно движение на пътя”. Тя е в рамките на Националната кампания за ограничаване на транспортния травматизъм по проект на Министерството на здравеопазването „Информирани и здрави”.

Арт движение Кръг от Кърджали участва в международна културна инициатива

 22 Ноември 2011
От 18 до 21 ноември в Загреб се състоя първата годишна среща на мрежата от организации, които ще реализират през 2013 г. амбициозен проект под името „Световни Арт Игри” (WAG).

10 комисии ще трасират работата в местния парламент

 24 Ноември 2011
Първото работно заседание на новия Общински съвет в Кърджали премина под знака на конструирането му. След гласуване в местния парламент стана ясно, че към него ще действат 10 постоянни комисии с по 9 членове.

Комисия в Общинския съвет ще следи за конфликт на интереси

 24 Ноември 2011
Четирима юристи станаха членове на Постоянната комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси към Общински съвет - Кърджали за мандат 2011-2015

В Арт галерията експонират втората част от цикъла „Градове и култури” – „Тя”

 24 Ноември 2011
На 25 ноември, петък, ще видим и в Кърджали уникалното 15-годишно фотоизследване, запечатало всеки фрагмент от пространствата на Пловдивската „Чифте хамам” – стара турска баня, паметник от 16 в.

Защитените училища в община Кърджали станаха три

 29 Ноември 2011
Правителството одобри актуализиран списък на защитените училища за учебната 2011-2012 г. В него са включени нови 17 защитени общински училища, сред които и ОУ „Христо Ботев” в село Бойно, община Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign