Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2011 г.

Покана

 01 Март 2011
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на Трети март – Национален празник на Република България.

Над 200 първокласници посрещнаха Баба Марта в ОДК днес

 01 Март 2011
По традиция ОДК и община Кърджали зарадваха първокласниците с Детски празник с Баба Марта. Празникът се проведе днес от 11 часа в зала 1 на ОДК.

Съобщение

 01 Март 2011
Ръководството на община Кърджали съобщава на гражданите, че предварителния списък на картотекираните семейства, нуждаещи се от общински жилища, за 2011г. е изнесен на входа на общината на 28.02.2011г.

С мартеница от 1001 бели и червени копчета окичиха директора на СОУ „П.Р.Славейков”

 01 Март 2011
С уникална мартеница, съставена от 1001 бели и червени копчета изработиха децата от движение "Ръка за помощ" при СОУ "Петко Рачов Славейков". Рано сутринта малчуганите изненадаха своя директор Милко Багдасаров с необичайния си дар.

С тържествен концерт Кърджали отбеляза 3 март

 02 Март 2011
„Поклон, Българийо!” - под този надслов снощи премина общоградският тържествен концерт в Кърджали по случай националния празник - 3 март

Покана

 02 Март 2011
Община Кърджали и Българска федерация по борба канят жителите и гостите на града на състезанията от Държавното първенство по борба –свободен стил за деца на 5 и 6 март 2011 г. в спортна зала „Арпезос”. Начало на схватките – 9.00 часа.

Фашинг карнавал в ГПЧЕ „Христо Ботев”

 02 Март 2011
Вчера в Актовата зала на ГПЧЕ „Христо Ботев” се проведе превърналият се вече в традиция фашинг карнавал, организиран от учителите и учениците от немските паралелки на випуск 8 клас. Точно в 14 часа "изпълзяха" главните герои в карнавала.

"Златна книга" и "Златен печат" за МБАЛ ”д-р Атанас Дафовски”

 02 Март 2011
МБАЛ ”д-р Атанас Дафовски” вече е вписана в списъка на европейските болници, които гарантират качествено медицинско обслужване.

Кърджалийци почетоха загиналите за свободата на България

 03 Март 2011
Стотици кърджалийци се включиха в тържествата по случай 133-години от Освобождението на България въпреки студеното и снежно време на 3 март.

Кърджали посрещна 220 млади борци от 33 клуба

 07 Март 2011
След 23 годишно прекъсване Кърджали отново бе домакин на държавното лично първенство по свободна борба за деца. Турнирът премина при отлична организация, а успехът на СК”Крепост” с. Стремци – безспорен.

Кметът на Кърджали подари цветя на дамите от администрацията

 08 Март 2011
С приятна изненада започна 8 март за служителките в Общинска администрация-Кърджали. Цветя от кмета инж.Хасан Азис получиха 130 дами.

Обучение по проект "Слушай детето..." се проведе в Кърджали

 08 Март 2011
В рамките на два дни педагогически съветници, инспектори от детска педагогическа стая и психолози от Кърджали получиха ценни знания за подобряване на превенцията и достъпа на услуги на деца и подрастващи, експериментиращи и употребяващи наркотични вещества.

Хасан Азис участва в церемонията - "Чудесата на България"

 09 Март 2011
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис отпътува днес за столицата, за да участва в церемонията по награждаването на десетте най-значими културно-исторически обекти в България.

Съобщение

 09 Март 2011
Община Кърджали съобщава на заинтересованите, че в ДВ. бр.19 от 08.03.2011 г. е обнародван проект за Изменение на ПУП-ПРЗ / Подробен устройствен план - план за регурация и застрояване / на квартали с №№ 23, 266, 267, 268 и на част от квартали №№ 20, 192, 221, 224, 225, 226 и 260 на ж.к. “Възрожденци”- ІІІ част гр. Кърджали.

Един милион лева получи „чудото” Перперикон

 10 Март 2011
Чекът за Перперикон бе връчен от министъра на икономиката, енергетиката и туризма на областния управител Иванка Таушанова и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Кметът презентира чека за Перперикон в Кърджали

 10 Март 2011
Утре,11 март 2011 г., от 13.30 часа във фоайето на община Кърджали кметът инж.Хасан Азис ще има среща с представители на инициативната група за подкрепа на Перперикон в инициативата на "Стандарт" за определяне на "Чудесата на България".

"Чудото" Перперикон обедини кърджалийци

 11 Март 2011
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис презентира чека за 1 милион лева за Перперикон пред представители на инициативната група за подкрепа на този национален обект в кампанията на вестник „Стандарт” за определяне „Чудесата на България”.

Полиглоти от кърджалийски школа сред най-добрите в страната

 15 Март 2011
Емилиа Минчева от 11а клас при СОУ „Петко Рачов Славейков” се класира на второ място на националния кръг на многоезичното състезание. Още трима кърджалийски възпитаници се наредиха сред най-добрите в страната.

Обучават библиотекари по информационни технологии

 16 Март 2011
От началото на тази седмица в Регионална библиотека „Н.Вапцаров” Кърджали започна обучение за библиотекари по информационни и комуникационни технологии.

Нетрадиционно срещу агресията и насилието

 16 Март 2011
Вчера Детски и младежки парламент към ОДК гр.Кърджали посрещна своите партньори по проекта „Моите права-отговорност на европейски гражданин” на Бургаски детски и младежки парламент. В проекта участват младежи от 4 града – Бургас, Кърджали, Казанлък и Видин.

Пътуваща изложба с лица от Родопите стартира от Кърджали

 16 Март 2011
50-годишнината си хасковският фотограф Златко Латев, носител на много национални награди за художествена фотография, ще посрещне с изложба в Арт галерията в Кърджали на 25 март от 18.00 ч.

Искаме европари за Перперикон

 17 Март 2011
На 15 март 2011г. Община Кърджали внесе проектно предложение по Оперативна програма „Регионлано развитие” 2007 – 2013г., Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”.Основната атракция, включена в проектното продложение е археологичен комплекс Перперикон.

Обновяват училищната база в община Кърджали

 17 Март 2011
Обновяват училищната база в община Кърджали. През 2011 г. приоритетно ще бъдат ремонтирани детските градини. Подготвя се проект за цялостна рехабилитация на ДГ „Мир” в кв. Студен кладенец.

Ученичката презентира уникален проект „По стъпките на Наполеон в Германия”

 17 Март 2011
Полина Петрова, ученичка от 10Н3 на ГПЧЕ “Христо Ботев” Кърджали успешно се класира за трети кръг на олимпиадата по Немски език, организиране от Немската педагогическа служба за културен обмен.

Възможности за развитие на училищния тенис

 17 Март 2011
Новаторски подход при обучението по тенис бе представен от директорът на СОУ „Отец Паисий”-гр.Кърджали Златко Атанасов и треньорът на тенис клуб „Орфей” Христо Чобанов в рамките на Националната треньорска конференция по тенис.

Призови места за участниците в Клуб по фотография при ОДК Кърджали

 18 Март 2011
Първо, второ и трето място спечелиха фотографии на ученици от Клуба по фотография към ОДК Кърджали в Националния конкурс по фотография „С любов към животните” организиран от Община Сливен и ОДК Сливен.

Малки художнички от ОДК с престижни награди на Чудомириада 2011

 18 Март 2011
Две малки художнички от Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали с ръководител Севинч Еминова спечелиха престижни награди в ХІV Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” в гр.Казанлък.

Община Кърджали обявява постоянна «Зелена линия»

 19 Март 2011
По повод Денят на Земята и предстоящите Великденски празници Община Кърджали обявява постоянна «Зелена линия» под мотото «Кърджали – чист и красив».

„Изключи светлината, включи се!”

 21 Март 2011
Уважаеми съграждани, Бих искал да официално да Ви поканя да се включим в четвъртото издание на "Часът на Земята", което ще бъде на 26 март 2011 (събота) от 20.30ч.

Кирил Попгеоргиев-летописец на Източните Родопи

 21 Март 2011
Излезе от печат първото био- библиографско издание на РБ „Н. Вапцаров”. Книгата се издава с финансовата подкрепа на община Кърджали.

Изкупуват последните бали тютюн в община Кърджали

 22 Март 2011
Изкупуват последните бали тютюн в община Кърджали. Очакваното количество от реколта 2010 е 1300 тона. Фирмите сключват договори с производителите за новата реколта.

Първа пролет в СОУ „Владимир Димитров – Майстора”

 22 Март 2011
С кръшно българско хоро посрещнаха първа пролет в СОУ „Владимир Димитров – Майстора”. Участниците в групата „Хайде на хорото” приканиха всички свои приятели от училището да се включат в него.

Деца от Кърджали помагат на свои връстници в Япония

 22 Март 2011
Днес е Световният ден на водата. Тази година водещата тема е „Вода за градовете”. Учениците и учителите от най-голямото основно училище в област Кърджали ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” отбелязаха този Ден с мисъл за децата от Япония

Кметът Азис влезе в ролята на шофьор на автобус в брифинг на колела

 23 Март 2011
Вероятно има много шофьори, които са станали кметове, но много малко кметове, които са станали шофьори на автобуси. С тези думи стартира 4-тия поред брифинг на колела, който организира кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, днес.

Камери ще проследяват строителството на парк „Арпезос-Север” в реално време

 23 Март 2011
24-часов обществен мониторинг налага кметът на Кърджали върху строителството на най-големия парк в градска среда в България – Парк „Арпезо-Север”.

До края на април рестартират депото за твърди отпадъци край Кърджали

 23 Март 2011
До края на април се очаква да започне реално работата по изграждането на депото за твърди отпадъци край Кърджали. Това съобщи заместник-кметът на общината инж. Васил Бобеков.

Паспортна в Кърджали инициира приемни за заявления за лични документи по селата

 23 Март 2011
Днес се проведе редовната месечна кметска среща в бизнесинкубатора. Една от темите, разисквани на нея бе свързана с поканата на налничката на ТЗ „Български документи за самоличност” Елина Гарипова, която излезе с инициатива пред кметовете в община Кърджали да бъде организирано приемане на заявления за лични документи по места.

Новият посланик на Турция Исмаил Арамаз посети за първи път Кърджали

 24 Март 2011
Посланикът на Р Турция Исмаил Арамаз бе на първа делова визита в Кърджали. Дипломатът се срещна с кмета инж. Хасан Азис.

Пролетен карнавал в Кърджали

 24 Март 2011
За девета поредна година Община Кърджали и Обединен детски комплекс събраха заедно четвъртокласниците на пролетен карнавал.

Пролетен бал в с. Рани лист

 24 Март 2011
Учениците от ОУ ”Н.Й.Вапцаров” с. Рани лист отбелязаха началото на пролетта с традиционен бал.

257 хиляди лева ни делят от цялостното укрепване на свлачището по пътя за Енчец

 25 Март 2011
Имаме да получаваме още 257 хиляди лева по ОПРР, за да бъде напълно завършено укрепването на свлачището по пътя за Енчец, съобщи кметът Хасан Азис.

Театър „Димитър Димов” отбеляза Деня на театъра – 27 март, със „Зайди, зайди, ясно слънце”

 25 Март 2011
В навечерието на Деня на театъра 27 март, кърджалийци бяха изненадани с ново премиерно заглавие на театър “Димитър Димов” със сцена „Кадрие Лятифова”.

Спортен клуб „ Арда бокс” завоюва първи бронзов медал и собствена зала

 25 Март 2011
В Кърджали бокса се възражда и доказателството за това е създаденият преди две години спортен клуб „ Арда бокс”.

Областен конкурс за детска рисунка "Приказките на Петя"

 28 Март 2011
Община Кърджали, Дружеството на художниците-Кърджали, Арт галерия "Дар", Творчески архив "Петя Караколева" и ОДК обявяват Областен конкурс за детска рисунка "Приказките на Петя" илюстрация на откъс от романа-приказка "Най-златното злато".

Клуб „Приятели на Европа”

 28 Март 2011
Клуб „Приятели на Европа”, към ОДК-Кърджали стана член на Националното сдружение на Българските европейски клубове в България.

Благотворителност за Япония

 28 Март 2011
В СОУ „Вл. Димитров – Майстора” се проведе благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на пострадалите от тази далечна и толкова красива страна.

Кърджалийски възпитаници сред най-добрите в състезанието “Най—добър млад строител”

 28 Март 2011
Сериозна заявка за участие в строителната професия даде отборът на ПГ по строителство „Христо Смирненски” гр. Кърджали по време на провелият се, на 25 март в Бургас, Регионален кръг на Национално състезание “Най—добър млад строител”.

Наркотиците-тема на дискусия по метода "Световно кафене"

 29 Март 2011
На 26 март Превантивно- информационният център към Общински съвет по наркотични вещества- Кърджали и Детски и младежки парламент към ОДК проведоха творческа дискусия по метода „Световно кафене” на тема употреба и злоупотреба на наркотици сред младите.

Доставиха специализираното кухненско оборудване за Домашен социален патронаж

 29 Март 2011
Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161РО001/1.1-01/2007/061 “Основен ремонт и оборудване на помещенията на “Домашен социален патронаж” и част от сграда на Дневен център “Надежда” в гр. Кърджали”.

Наградиха деца, отличили се в конкурса за рисунка на тема “Полицай в действие”

 30 Март 2011
Над 100 рисунки изпратиха децата на Кърджали за участие в благотворителната програма за набиране на средства за деца на загинали и инвалидизирани служители на МВР. Вчера в ОДК отличените 24 деца получиха своите награди от партньорите в кампанията община Кърджали и М-тел.

Стартира Национална олимпиада по здравословно хранене

 30 Март 2011
В олимпиадата са избрани да участват 120 училища от 13 града в страната. За област Кърджали е определено Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” град Кърджали.

Нова среща с изкуството

 30 Март 2011
В последния ден преди пролетната ваканция учениците от СОУ „Вл. Димитров – Майстора” имаха поредна среща с изкуството. Техни гости бяха студенти и преподаватели от ПУ „Паисий Хилендарски” със специалностите „Джаз и поп изпълнителско изкуство” и „Педагогика на обучението по музика”.

Сред първите и на "Чудомириада 2011"

 31 Март 2011
За пета поредна година в гр. Казанлък, в края на март, се проведе Националният празник на детските таланти „Чудомириада 2010”. И тази година възпитаниците на ОДК Кърджали завоюваха престижни награди в двата конкурса от програмата на Националния празник на детските таланти.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign