Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2011 г.

Общината купува парцел за детска градина във „Възрожденци”

 01 Април 2011
Придобиването на новия имот от община Кърджали е наложително, тъй като в момента в квартала съществуват две детски заведения, които обслужват и деца от кв. „Прилепци” и кв. „Резбарци”.

Общинските съветници обсъдиха мерките за подобряване на КАВ

 01 Април 2011
Приеха Годишния отчет за изпълнение на мерките, заложени в „План за действие 2009-2013 г.” от Програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух /КАВ/ в община Кърджали за периода януари – декември 2010 г.

Какви са били нашенци през халколита представя антропологична изложба

 01 Април 2011
На 4 април/понеделник/ от 18.00 ч. в Регионален исторически музей – Кърджали ще се открие гостуващата изложба:”Човекът в миналото” на Национлния антропологичен музей при БАН-София.

Първо място за клуба по фотография при ОДК- Кърджали

 01 Април 2011
Първо място спечелиха младите фотографи от ОДК с ръководител Антония Грозева в конкурса за фотографии и рисунки на тема " Обичай гората", организизиран от Министерство на околната среда и водите и Регионална инспекция - Хасково.

Славейковци с достойно представяне на EUROMATH 2011

 01 Април 2011
Форумът се провежда от 30 март до 3 април в Атина. Организират го Кипърското математическо дружество и фондация ТАЛЕС под егидата на Европейското математическо дружество и Министерството на образованието на Гърция.

Силен интерес към Информационния център в Стремци

 03 Април 2011
80 – годишният Бекир Ибрямов от кърджалийското село Стремци е най – ревностният посетител на Информационния център в читалището, оборудван по програма „Глобални библиотеки”

Базара за промишлени стоки готов до края на май

 04 Април 2011
Базарът се явява продължение на цялостното оформяне на пространството на пазара, за да може той да създаде удобство на търговците и да бъде предоставено разнообразие на гражданите по отношение на стоките – не само плодове, зеленчуци, риба и цветя, но и промишлени стоки.

Кампания "Кърджали - чист и красив"

 04 Април 2011
В дните от 28 март до 22 април 2011 година, Община Кърджали по традиция се включва в международната кампания, посветена на честването на Деня на Земята - 22 април. Проявите и тази година са под мотото "Кърджали-чист и красив", а кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис кани всички да се включат в тях.

Проверяват ефективността на праговете по р. Перперешка

 06 Април 2011
Работна група, сформирана със заповед на кмета на община Кърджали и ръководена лично от него, вчера направи оглед на изградени прагове в коритото на река Перперешка при селата Горна крепост, Мургово, Чифлик и Перперек.

Ваканция и спорт

 06 Април 2011
На 5 април в Кърджали се проведе приятелски турнир по тенис на маса между тенисистите на ОДК Кърджали и ОДК Крумовград

Общината отличи 15 медици по случай Деня на здравето

 06 Април 2011
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички лекари, медицински специалисти и персонал по случай 7 април- Световен ден на здравето, като им пожелават здраве, всеотдайност и успехи в хуманната професия!

Кърджали – чист и красив!

 07 Април 2011
Програма на Община Кърджали за проявите, посветени на Деня на Земята - 22 Април 2011 год. Програмата се изпълнява в партньорство с "Титан - Клинър" ООД, "Озеленяване, чистота и благоустройство" ЕООД, Горско стопанство – Кърджали и Обединен детски комплекс.

Първа награда за фотографите от ОДК в национален конкурс

 07 Април 2011
Младите таланти от клуба по фотография при ОДК спечелиха първа награда в националният конкурс " Мечтите на една гора" обявен от Природен парк" Българка" - Габрово по случай тазгодишната Международната година на горите, обявена Организацията на Обединените нации.

Премиера на „Живот за всички” и в Кърджали

 07 Април 2011
По случай 7април - Световния ден на здравето Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" и Военен клуб – Кърджали представиха стихосбирката "Лунни приливи" на д-р Невин Садъкова

Приключи извършването на основния ремонт на помешенията на Домашен социален патронаж и на част от Дневен център «Надежда»

 07 Април 2011
На 04.04.2011 г. приключи основния ремонт на помешенията на домашен социален патронаж в гр. Кърджали, съобщи пред журналисти Кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис.

10 сигнала са подадени на общинската “Зелена линия”

 08 Април 2011
Около десет сигнала са подадени до този момент на постоянната “Зелена линия” обявена от Община Кърджали по повод Денят на Земята и предстоящите Великденски празници.

Децата от ОДК изпревариха БТВ с почистването

 08 Април 2011
По повод призива на БТВ да се изчисти България за един ден, днес 08.04.2011г децата от клуба „Природата и ние” при ОДК с ръководител Нели Арнаудова почистиха преди всички двора, прилежащите улици и тревни площи около сградата.

Представяме туристическия си потенциал на международно изложение

 12 Април 2011
Туристическия потенциал на община Кърджали ще бъде представен в рамките на 8-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм” от 13 до 16 април във Велико Търново.

Слънчеви часовници отмериха 50 години от полета на Гагарин

 12 Април 2011
С демонстрация на над 25 модела на слънчеви часовници, изработени от възпитаници на четири училища в Кърджали, в Астрономическата обсерватория в града бе отбелязана 50-годишнината от първия полет на човек в Космоса.

Млади астрономки ни представиха на национален форум

 12 Април 2011
Със свое изследване Лидия Стоянова и Ивета Чобанова представиха кърджалийската астрономическа обсерватория на 37-мата Национална конференция по астрономия във Варна.

ПОКАНА

 13 Април 2011
към неправителствени организации за заявяване на интерес за участие в изпълнението на Програма „Укрепване на Националната програма по туберкулоза в България”, компонент 5 „Разширяване на обхвата на ромска общност с ефикасни грижи за туберкулоза” на територията на общините Кърджали, Плевен, Силистра, Смолян и Търговище.

Обява конкурс

 13 Април 2011
На основание чл. 14, ал.1 от Наредбата за провеждането на конкурсите за държавни служители и във връзка със Заповед № 349/ 11.04. 2011 г. на кмета на община Кърджали, община кърджали обявява конкурс за следните длъжности:...

Математиците от Славейков благодариха на община Кърджали

 13 Април 2011
Учениците от Школата по математика при СОУ "Петко Рачов Славейков" заедно със своя научен ръководител Вълчо Милчев се срещнаха с ресорния заместник-кмет Елисавета Кехайова, за да разкажат впечатленията си от международната конференция EUROMATH 2011.

10 деца и младежи от Младежки Алианс “Кръг”- в конкурс на гръцка фондация

 13 Април 2011
За един ден Арт галерията се превърна в ателие за 10 деца и младежи от Младежкия алианс към Арт движение Кръг, които се готвят за участие в конкурса „Гърция през моите очи”, обявен от Гръцката културна фондация и Гръцката туристическа организация в България.

Общинските служители се включват в кампанията “Кърджали-чист и красив”

 14 Април 2011
Служители от общинска администрация в Кърджали ще се включат и тази година в кампанията „Кърджали-чист и красив” по повод Деня на Земята-22 април. Участниците в почистването ще се съберат на 16 април в 10,00 часа пред сградата на общината.

Инж. Хасан Азис: И проблемът, и решението на казуса ОЦК са на бюрото на министър Нона Караджова

 14 Април 2011
Няма да допуснем здравето на хората да се превръща в политически инструмент. И проблемът, и решението на казуса ОЦК са на бюрото на министъра на околната среда и водите, заяви кметът на Кърджали инж. Хасан Азис на срещата между общината, ръководството на металургичния завод и синдикатите.

Първа помощ – превенция на злополуки

 14 Април 2011
Днес в залата на ОС на БЧК – Кърджали се проведе втория модул на стартиралото през месец февруари обучение „ Първа помощ – превенция на злополуки”.

Кърджали обявен за „Град на здравната култура”

 18 Април 2011
Националният алианс „Живот за България”, Гражданско обединение „Заедно срещу рака”,Пловдивско лекарско общество, Регионална здравна инспекция – Кърджали, клуб „Родопски здраве” и вестник „Български лекар” обявиха Кърджали за „Град на здравната култура”

Съобщение

 18 Април 2011
В периода 23 – 29 май за първи път в България ще бъде отбелязана Международната седмица на заболяванията на щитовидната жлеза.Община Кърджали е партньор в предстоящата инициатива на 11 май 2011 г. С помощта на специално оборудван за целта микробус, ще бъдат направени безплатни профилактични прегледи и ехографско изследване на щитовидната жлеза.

Кметът Азис покани екипа на ИПИ да докаже твърденията си за корупция в Кърджали

 19 Април 2011
Не съм съгласен с направеният коментар в изследването на Института за пазарна икономика /ИПИ/, в което се твърди, че “възприятието за корупцията в местната власт нарежда града на последното място”, коментира кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

ОДК – Кърджали и Центъра за наука и изкуство, гр. Текирда Р Турция подписаха договор за взаимно сътрудничество

 19 Април 2011
На 14, 15 и 16.04.2011 г. по покана на Центъра за наука и изкуство, гр. Текирда, заместник-кмета на Община Кърджали г-жа Елисавета Кехайова и ръководството и учителите от ОДК–Кърджали бяха на официално посещение в Република Турция.

Празник на чистотата и децата

 19 Април 2011
На Цветница най-голямото основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” се включи в общинската кампания – „Кърджали – чист и красив”, по случай Деня на Земята. Природо-изследователският отряд „Малката Ахрида” с ученици от V до VІІ клас организира истински празник на чистата природа.

Да посрещнем заедно Деня на Земята - 22 април

 20 Април 2011
Три поредни прояви организира утре община Кърджали по повод 22 април Деня на Земята. От 10,30 в Градската градина, до театъра, ще стартира състезанието по аранжиране на цветя.

Великденски детски празник

 20 Април 2011
По традиция всяка година Община Кърджали и ОДК организират Великденски детски празник. Тази година празника ще се проведе на 24.04.2011 г. /неделя/ от 11.00 часа в градинката пред църквата „Св.Георги”.

На 24 април посрещаме колоездачите от веломаратона "България 2011"

 20 Април 2011
Община Кърджали е домакин на етап от Националната кампания на Колоездачната обиколка - маратон „България 2011” организиран от Фондация „Фактор”, имаща за цел популяризирането на велосипеда като транспортно средство за безопасно придвижване в населените места и велотуризъм.

Хасан Азис: Не хвърляйте кал по Кърджали, ще се изцапате

 20 Април 2011
Изявление на кмета на общината инж. Хасан Азис във връзка с заключенията от проучването на Института за пазарна икономика, определящи Кърджали като град с най-отчетливи възприятия за корупция и неблагоприятна среда за инвестиции

Покана

 21 Април 2011
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на общоградски Великденски празник на 24.04.2011 година от 11,00 часа пред храм “Св. Георги Победоносец” /градинката до Руския паметник/.

420 яйца нашариха децата от ОДК днес

 21 Април 2011
По традиция за всеки Великден участници от кръжочните форми към Обединен детски комплекс заедно с техните ръководители шарят яйца. Днес 420 яйца получиха великденската си украса под майсторските ръце на децата.

Празнична трапеза за възрастните хора от Домашен социален патронаж

 21 Април 2011
Печено пиле, козунак, дребни сладки и по 4 боядисани яйца ще имат за Великден хората за които се грижат от Домашен социален патронаж в Кърджали.

Великденска благотворителна кампания

 21 Април 2011
Община Кърджали подкрепи Великденската благотворителна кампания на БЧК.

С фотоизложба, аранжировка на цветя и екоавтомобили чествахме Деня на земята

 21 Април 2011
Фотоизложба, аранжировка на цветя, демонстрация на екоавтомобили, бяха събрани и проведени в Кърджали днес пред площадката на бившия паметник на Георги Димитров. Поводът бе 22 април – Деня на Земята.

Кърджали посрещна Благодатния огън

 24 Април 2011
Много кърджалийци се стекоха в централния градски храм „Св. Георги” в нощта на Възкресение Христово, за да посрещнат Благодатния огън. Кметът инж. Хасан Азис поздрави християните с големия празник.

Националният веломаратон "Безопасно колоездене" пристигна в Кърджали

 24 Април 2011
Навръх Великден в Кърджали пристигна Националният веломаратон"Безопасно колоездене". Участниците бяха посрещнати от кмета инж. Хасан Азис, който се включи в обиколката на града.

Великденски детски празник в Кърджали

 24 Април 2011
Великденски детски празник събра много малчугани и техните родители в градинката пред храм „Св. Георги” в Кърджали. Отец Петър и мюфтията Б. Мехмед се включиха в конкурса за най-здраво великденско яйце.

Ротарианци от Елхарт посетиха Кърджали

 26 Април 2011
По покана на Ротари клуб в града край Арда пристигнаха представители на три клуба в дистрикта от Северна Индиана, САЩ, където се намира и побратимената на Кърджали община Елхарт.

Община Кърджали е готова да въведе задължително предучилищно обучение на петгодишните

 27 Април 2011
Община Кърджали има готовност да въведе задължителното предучилищно обучение на 5-годишните.Темата бе обсъдена на среща с общински съветници, представители на СБУ, педагози от детските заведения и училищни директори.

Отбелязаха празника на детето в Турция в Кърджали

 29 Април 2011
За първи път в Кърджали бе отбелязан 23 април- празника на детето в Турция, с тържествен пролетен концерт на читалище „Юмер Лютфи”.

В Кърджали бе даден старт на детската компонента по програма СИНДИ на СЗО

 29 Април 2011
Вчера в голямата зала на Дома на здравето Обществената коалиция за здраве проведе събрание, на което бяха съобщени резултатите от проведеното през м. декември 2010г. проучване на здравния статус на 753-ма ученици на възраст 14-18 години от 5 училища в Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign