Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2012 г.

Покана за обществено обсъждане

 03 Декември 2012
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на идея за обемно-пространствено решение на Парк „Арпезос – север” – ІІІ етап, който е включен като обект в проектно предложение по ОП “Регионално развитие” 2007-2013 г.

Прессъобщение

 03 Декември 2012
На 04.12.2012г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на петото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Седмица на Вапцаров в ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, с.Рани лист

 04 Декември 2012
На 3.12.2012г. стартира седмицата, посветена на патрона на ОУ „Никола Йонков Вапцаров”- с. Рани лист, общ.Кърджали.

Национален математически турнир в „Славейков”

 05 Декември 2012
За 5-та година СОУ „Петко Рачов Славейков” бе едно от базовите училища на турнира „Иван Салабашев”. Това е едно от най-популярните и авторитетни математически състезания.

Разказът на 10-годишната Мариета от Кърджали в сборника „Зелени разкази” 2

 05 Декември 2012
Разказът „Невероятната история на едно шише” на Мариета Владиславова Димитрова на 10 години, ученичка от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Кърджали, ще бъде публикуван в специален сборник, събрал отличени творби от Националния конкурс „Обичам природата, и аз участвам” на МОСВ.

Дядо Коледа по домовете

 05 Декември 2012
За да направите празниците по-вълнуващи и незабравими за всички можете да поканите Дядо Коледа по домовете си на 24 и 25 декември.

За втора година Център „Орфей” откри Коледен базар

 05 Декември 2012
Коледни картички, плетени кошници, свещници, вази, кутии за бижута и още красиви предмети, изработени от потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми „Орфей”, са представени на специален коледен базар в Кърджали.

Днес грейва градската елха

 06 Декември 2012
Днес,6 декември 2012 г., в 17,00 часа ще бъдат запалени светлините на градската елха и открити Коледните и новогодишни празници в Кърджали.

Новият генерален консул на Р Турция на първо посещение в Кърджали

 06 Декември 2012
На първото си официално посещение в Кърджали пристигна новия генерален консул на Р Турция в Пловдив Шенер Джебеджи. Той бе посрещнат и приет от кмета инж. Хасан Азис.

Най-високата в България жива коледна елха заблестя в Кърджали

 07 Декември 2012
Навръх Никулден, грейна и градската елха в Кърджали. Този път „зелената красавица” е жива елха с височина над 20 метра и се намира пред Дома на културата

П О К А Н А № 17

 07 Декември 2012
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Председателят на Общинския съвет-Кърджали свиква на 13.12.2012г. от 9,30 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Нов КТД в сферата на образованието подписаха кмет и синдикати

 07 Декември 2012
Колективен трудов договор за двугодишен период подписаха община Кърджали, синдикатите и работодателите в сферата на образованието. Под документа подписи сложиха кметът инж. Хасан Азис и представители на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, Сдружението на директорите в средното образование, Синдиката на българските учители към КНСБ и Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”

Консултации за СИК за референдума

 10 Декември 2012
Днес се проведоха консултации с местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 41-то НС и Европейския парламент за конституирането на секционни избирателни комисии и подвижни секционни избирателни комисии в Община Кърджали за произвеждане на национален референдум на 27.01.2013 г.

Кметът Хасан Азис получи покана за тържеството за „Най зелен град”

 11 Декември 2012
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис получи покана за участие в тържеството за връчване на наградите за „Най-зелен град” от националната кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.

О Б Я В А

 12 Декември 2012
За обществено обсъждане на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда за реализиране на инвестиционно предложение: "Реконструкция и разширение на инсталация за преработка на златосъдържащи полиметални руди" на "Горубсо - Кърджали" АД, гр. Кърджали

Община Кърджали получи специален приз за най-зелен град

 12 Декември 2012
Министърът на околната среда и водите Нона Караджов връчи приз, диплом и медал на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис на церемония за наградите „Най-зелен град” от националната кампания „Зелена България” днес в музея „Земята и хората” в столицата.

Две наши деца се борят за награда в Национален конкурс

 14 Декември 2012
Официална церемония по връчването на наградите на победителите на националния кръг на конкурса за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град” ще се проведе утре от 13,00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет.

Стартираха срещите на фокус групите по проект на община Кърджали

 14 Декември 2012
Втори ден в сградата на Бизнес инкубатора в Кърджали се провеждат работни срещи с различни фокус групи в рамките на проект „Ефективно взаимодействие между заинтересованите страни в община Кърджали за формиране, изпълнение и мониторинг на общински политики”.

Проведе се обучение на тема „ Наркотиците –нагласи и избор на поведение”

 14 Декември 2012
Днес в голямата зала на Бизнес инкубатора в Кърджали се проведе обучение на секретари, обществени възпитатели към местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. То бе организирано от Общинския съвет по наркотични вещества Кърджали и ПИЦ.

90-годишни турски керемиди като арт проект

 15 Декември 2012
22 керемиди от 90-годишната къща на прабаба й са основният материал за третата самостоятелна изложба на Петя Зенгин в Арт галерията.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 17 Декември 2012
ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – КЪРДЖАЛИ УВЕДОМЯВА ГРАЖДАНИТЕ НА ГР.КЪРДЖАЛИ, ЧЕ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ЗА ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ НА 27.01.2013 г. СА О Б Я В Е Н И КАКТО СЛЕДВА:

Прессъобщение

 17 Декември 2012
На 18.12.2012г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” шестото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Коледа в Помощно училище „Д-р Петър Берон”

 17 Декември 2012
Гости на тържеството бяха служители от фирма „Пневматика Серта”.Училището получи дарение нови уреди за фитнесзалата

7 кандидатстват за приемни родители в община Кърджали

 19 Декември 2012
Почти година в община Кърджали се реализира проект „И аз имам семейство” по предоставяне на социалната услуга „Приемна грижа”. Той се осъществява от екип по приемна грижа от февруари месец.

Излезе от печат брой 5 на читалищния вестник "Огнище" в село Стремци

 19 Декември 2012
На 12-то число в 12-я месец на годината, през 2012-а, в 12 часа и 12 минути излезе от печат 5-ти брой на единствения читалищен вестник в община Кърджали – вестник „Огнище”.

Кърджалийските художници със своя Коледна изложба

 19 Декември 2012
Днес от 18,00 часа в Керимовата къща ще се открие традиционната Коледна изложба на Дружеството на художниците в Кърджали.

Програма

 19 Декември 2012
Програма на Община Кърджали за коледните и новогодишни празници.

Фирма „Кауфланд” ще строи първия МОЛ на Кърджали

 19 Декември 2012
Водещата фирмата за търговия с хранителни стоки в Европа „Кауфланд” спечели търга на община Кърджали за продажба на терен в кв. Студен кладенец с площ от 13 305 кв.м.

Пловдивската опера гостува в Кърджали

 19 Декември 2012
Мега гала коледен концерт спектакъл организира ДКТ „Д. Димов” със сцена „Кадрие Лятифова” в навечерието на Коледа

О Б Я В А

 20 Декември 2012
За обществено обсъждане на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда за реализиране на инвестиционно предложение: "Реконструкция и разширение на инсталация за преработка на златосъдържащи полиметални руди" на "Горубсо - Кърджали" АД, гр. Кърджали

Коледен концерт на талантите на НЧ „Обединение 1913”

 20 Декември 2012
Коледният концерт на самодейните състави на читалище „Обединение 1913” и секциите от свободната зона към МИКЦ Кърджали ще се състои утре, 21 декември, от 18.30 часа в голямата зала на читалището.

Коледарчета в общината

 20 Декември 2012
Деца бяха първите гости на кметския екип на Игнажден.Коледарчета от СОУ”Йордан Йовков”, облечени в носии, с геги и калпачета дойдоха в общината, за да сурвакат и за да пожелаят здраве и успешна работа на кметския екип

Независимият съветник д-р Мухтаров дари училище с баскетболни табла

 20 Декември 2012
В навечерието на Коледните и Новогодишните празници независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров дари на СОУ „Климент Охридски” в Кърджали две баскетболни табла.

Коледарчета гостуваха на ръководството на община Кърджали

 21 Декември 2012
Посрещна ги кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който им пожела да бъдат здрави и да имат късмет през новата 2013 година.

Приключи вторият цикъл от срещи в областта на ОИЦ Кърджали

 21 Декември 2012
С изнесен приемен ден в кметството на с.Перперек приключи вторият цикъл от срещи на Областен информационен център-Кърджали в седемте общини на областта.

ГПЧЕ „Христо Ботев” в подкрепа на благотворителна кауза

 21 Декември 2012
Учениците и колективът на ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали тази година отново се подготвят да зарадват кърджалийската общественост с Благотворителен коледен концерт. Днес от 18:30 часа младите таланти от езиковата гимназия ще представят на сцената в Дома на културата концерт-спектакъл „Коледа на Балканите”.

С благодарност за отзивчивостта

 21 Декември 2012
Ръководството на Домашен социален патронаж към община Кърджали и тази година се погрижи потребителите му да отбележат подобаващо идващите празници Коледа и Нова година.

“Коледа на Балканите” в подкрепа на инициативата „Да подарим надежда

 22 Декември 2012
Ученици от Кърджали, техните преподаватели и от посетителите на концерта бяха събрани общо 2210 лева за лечението на 6-годишния Георги и 4-годишния Гюркан

Родопчанчета с послание за Рождество Христово

 23 Декември 2012
Децата от Неделното училище по вероучение към храм „Св.Йоан Предтеча” в Кърджали изпратиха послание за Рождество Христово към връстниците си по света

Волейболистът Невен Нешев е спортист № 1 на Кърджали за 2012 г.

 27 Декември 2012
За пореден път топнападателят на волейболна "Арда" Невен Нешев стана спортист номер 1 за 2012 година на Кърджали. Негови подгласници са каякарите Мариян Димитров и Георги Пройков.

Кметът дари кръгли сираци

 27 Декември 2012
Днес се проведе традиционната годишна среща на кмета на общината инж.Хасан Азис с кръглите сираци от общината и близките им, които се грижат за тях.

Немска фирма дари бивши работници на ОЦК предновогодишно

 28 Декември 2012
Петима бивши работници на ОЦК получиха от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис дарение от по 200 лева /100 евро/, направено от немската фирма„Дейя Консулт” от гр. Гесен и нейния собственик Берн Дейя.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign