Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2013 г.

П О К А Н А №9

 01 Ноември 2013
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 07.11.2013 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:...

1 ноември-Ден на народните будители

 01 Ноември 2013
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички учители, читалищни и културни дейци по случай 1-ви ноември-Ден на народните будители, като им пожелават здраве, воля и упоритост за запазване на ценностите на българското общество!

С факелно шествие ученици от Кърджали честват народните будителите

 01 Ноември 2013
В навечерието на 1 ноември ученици от най-голямото учебно заведение в Кърджали СОУ„П. Р. Славейков” и възпитаници на първото светско училище в Източните Родопи „Отец Паисий” почетоха радетелите за народна свяст и българско самосъзнание

Представиха Второ допълнено издание на фотоалбума „Кърджали - поглед към миналото”

 01 Ноември 2013
След като на бял свят се появи второто разширено издание на фотоалбума „Кърджали – поглед към миналото”, снощи той бе представен пред препълнена зала от авторите му – арх. Петя Назърова – главен архитект на община Кърджали и историкът от Регионалния исторически музей Василка Ташкова.

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис прие г-н Синхак Канг

 01 Ноември 2013
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис прие г-н Синхак Канг, генералeн директор на КОТРА -София , корпорация за насърчаване на търговията,и Търговско Аташе на Република Корея.

Реализацията на проекта за водния цикъл на Кърджали върви по график

 05 Ноември 2013
„Работи се в близост до корекцията на реката, там където не се засягат транспортни комуникации”, каза ръководителят на проекта Митко Синабов. По думите му строително-монтажните дейности постепенно ще навлязат в централната част на кв. „Възрожденци”.

Трима от Кърджали пребориха хиляди по проект „1000 стипендии”

 05 Ноември 2013
Трима кърджалийски възпитаници в конкуренция с хиляди от цялата страна се пребориха за престижните стипендии в проект „1000 стипендии”.

СЪОБЩЕНИЕ

 05 Ноември 2013
Община Кърджали набира кандидат-потребители на социална услуга „Личен асистент” и кандидати за лични асистенти

За вредата от наркотиците - среща с Бистра Ранева

 05 Ноември 2013
Общинският съвет по наркотични вещества - Кърджали и Превантивно-информационният център организират среща-разговор с поетесата Бистра Ранева. Тя ще се проведе на 06.11.2013г. /сряда/ от 12.00 часа в сградата на Бизнес инкубатора.

Въвеждат се временни ограничения за движение на МПС

 05 Ноември 2013
Информация за въвеждане на Временна организация и безопасност на движението по улици и подобекти във връзка с изпълнението на обект „Разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа на град Кърджали”

6 млн. и 660 хил. лв. са постъпленията в общинската хазна до края на октомври

 06 Ноември 2013
85% събираемост на местни данъци и такси от планираните 7 млн. 940 хил.лв. отчита община Кърджали към 31 октомври 2013г.„В сравнение със същия период на м. г. събираемостта е по –голяма”, коментира зам.- кметът Иван Велев

Поетесата Бистра Ранева разговаря с младите хора за опастността от наркотиците

 06 Ноември 2013
Срещата, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества-Кърджали и Превантивно-информационният център, премина при изключително голям интерес

Инж. Азис се срещна с посланик Марси Рийс

 07 Ноември 2013
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис прие днес в общината Нейно Превъзходителство Марси Рийс, посланик на САЩ в България, която е на неофициално посещение в града.

Местният парламент подкрепи бюджетната прогноза на общината за периода 2014-2016 г.

 07 Ноември 2013
Общинските съветници гласуваха бюджетната прогноза на общината за периода 2014-2016 години. При разработването й са взети предвид насоките в изпратените указания от Министерството на финансите

Почетен знак на посолството на САЩ за ГПЧЕ „Христо Ботев”

 08 Ноември 2013
С гвардейски шпалир, хляб и сол по български обичай и народен танц вчера в ГПЧЕ „Христо Ботев” посрещнаха Нейно превъзходителство госпожа Марси Рийс – посланик на САЩ в България.

Ръка за ръка-различни, но заедно

 08 Ноември 2013
Феерия от песни и танци представиха участниците в клуб „Танцувай с мен” при ОДЗ „Вяра, Надежда и Любов”, гр. Кърджали.

Легендата на българската бойна авиация полк. о.р. Цветан Доганов гостува в Кърджали

 08 Ноември 2013
Легендата на българската бойна авиация полк. о.р. Цветан Доганов гостува в Кърджали. Той е един от хората помогнали за избора на бойния МиГ-21, който се „приземи” в парк „Простор” със съдействието на Министерство на отбраната.Кметът инж.Хасан Азис показа на госта мястото, където е експонирана новата атракция.

Инж. Азис запозна премиера Орешарски с проекта "Арпезос-Север" III етап

 08 Ноември 2013
Кметът на общината инж.Хасан Азис показа на министър-председателя Пламен Орешарски и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева макета на парк ”Арпезос Север”, който е изложен във фоайето на общината. Това стана по време на посещението на премиера в града днес.

Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна с кметовете на общини в областта

 08 Ноември 2013
Близо 2 часа продължи днешната среща между министър-председателя Пламен Орешарски и негови министри, и кметовете на общини в област Кърджали.

Перперикон пали млади хора за археологията

 10 Ноември 2013
Млади историци и краеведи от Кърджали призовават съучениците си да подкрепят Перперикон в кампанията „Чудесата на България”. Гласуването от финалния трети етап приключва на17 ноември

“Родопски фар 1938“ чества 75-годишен юбилей

 10 Ноември 2013
С голям концерт съставите при читалище “Родопски фар 1938“ кв. Гледка ще отбележат 75- годишния юбилей на духовното средище. Празникът ще се състои на 11 ноември /понеделник / от 18.30 часа

Родопа и Черно море в творчеството на Георги Шишков събраха почитателите на изобразителното изкуство

 12 Ноември 2013
Творецът, бе подредил 33 картини, представящи невероятната красота на Родопа планина и точно толкова привлекателното, но и стихийно Черно море.

Независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров дари велостойки Езиковата и гражданите

 12 Ноември 2013
4 метални стойки за велосипеди дари независимият общински съветник от Кърджали д-р Марин Мухтаров на ГПЧЕ „Христо Ботев”, на общината и на спортния комплекс „Дружба” в града.

“Родопски фар 1938“ пазител на автентичното народно творчество на Беломорието и Родопите

 12 Ноември 2013
Кметът инж. Хасан Азис поздрави самодейците по случай юбилея и връчи на духовното средище - почетен знак на община Кърджали – златен.Поздравителен адрес изпрати и Видинският митрополит Дометиан

ПОКАНА

 12 Ноември 2013
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани на пресконференция...

Посланик Исмаил Арамаз бе на посещение в Кърджали

 13 Ноември 2013
Н.Пр. посланикът на Р. Турция Исмаил Арамаз и кметът инж. Хасан Азис посетиха Обединено детско заведение ”Дъга”, обновено по проект на „Тика”

Община Кърджали готова да посрещне зимата

 15 Ноември 2013
Община Кърджали е готова да посрещне зимата като са предприети всички необходими мерки за посрещане на всякакви зимни предизвикателства.

Завършен е грубия строеж на центровете за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище

 15 Ноември 2013
Напълно завършен е грубият строеж на трите Центъра за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище, изграждащи се в Кърджали по проект „Дом за всяко дете”.

Откриха обновената сграда на Хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали

 15 Ноември 2013
Хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали е една от 11-те, чиито данни са включени в международния обмен. Оборудването й е съобразено с изискванията на Световната метеорологична организация и всички прибори са съвременни, модерни и надеждни

Японски екип снима документален филм за „Вампирите на България”

 17 Ноември 2013
Японски екип се качи на Перперикон, за да снима документален филм от поредицата „Невероятните феномени”. Двучасовата лента е посветена на „Вампирите на България”, станали популярни след разкопките през последните две години

Симфоници от Одрин изпълниха „Дайчово хоро” в Кърджали

 18 Ноември 2013
По инициатива на генералния консул на Република Турция Шенер Джебеджи в Кърджали гостува Балканският симфоничен оркестър от Одрин. Ректорът на Тракийския университет проф. д-р Йенер Юрук се срещна с кмета на Кърджали инж.Хасан Азис

Обява

 18 Ноември 2013
Община Кърджали обявява конкурс за избор на здравен медиатор, който ще работи за подобряване на здравния статус на ромските общности в община Кърджали

Стартира проект „Компетентна, ефективна и прозрачна Общинска администрация –Кърджали”

 18 Ноември 2013
Встъпителна пресконференция по проект „Компетентна, ефективна и прозрачна Общинска администрация –Кърджали”, бе дадена днес в зала №5 на Бизнес инкубатора.

Прессъобщение

 18 Ноември 2013
На 19.11.2013г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” дванадесетото предаване от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

НПО проведе дискусия за състоянието на училищните тоалетни в ОУ „П.К.Яворов”

 19 Ноември 2013
Състоянието на училищните тоалетни бе тема на дискусия в ОУ „П.К. Яворов”. Тя бе организирана от Сдружение „Инициатива за развитие – Кърджали решава”, част от Националната мрежа за децата.

Расте броят на столуващите ученици в община Кърджали

 22 Ноември 2013
Расте броят на столуващите ученици в община Кърджали. През новата учебна година 10 % повече деца получават топъл обяд. Обхватът е 28 % от всички учащите се. В момента „Ученическо хранене” ЕООД подпомага дейността на 16 стола, 6 в Кърджали и 10 в средищните училища в общината

Млади математици от пет области се събират в Кърджали

 22 Ноември 2013
В Тринайсетия областен турнир ще се включат 940 ученици от 3 до 12 клас от всички общини на област Кърджали, както и от различни училища на София, Смолян, Пловдив, Хасково и Димитровград

Заповядайте на ашуре в събота!

 22 Ноември 2013
На 23.11.2013 г. /събота/ от 11.00 часа в гр.Кърджали на Пазара на производителите в близост до централната джамия ще се раздаде ашуре на кърджалийци.

Инж.Хасан Азис: Ашуре се превръща в новия символ на общия ни празник в Кърджали

 23 Ноември 2013
5000 порции ашуре бяха раздадени на Пазара на производителите в Кърджали. Продуктите са дарение от побратимената община Османгаази, Бурса.

Учениците от Кърджали-сред най-добрите на Областния математически турнир

 24 Ноември 2013
В състезанието се включиха близо 1000 ученици от 3 до 12 клас от всички общини на област Кърджали, както и от различни училища на София, Смолян, Пловдив, Хасково и Димитровград

Покана за публично обсъждане на проектобюджета на Община Кърджали за 2014г.

 25 Ноември 2013
На 02 декември 2013 г. от 17.00 ч. в заседателната зала на Бизнесинкубатора ще се проведе публично обсъждане на проектобюджета на Община Кърджали за 2014 г.

Празниците, без които не можем

 29 Ноември 2013
От 29 ноември (петък) до края на януари Арт движение Кръг акцентира върху мултикултурното многообразие от календарни празници в общината.

Тържествен концерт за 100-годишнината на НЧ„Обединение 1913”

 29 Ноември 2013
С тържествен концерт ще бъде отбелязана 100-годишнината на НЧ „Обединение 1913” в Кърджали. Той ще се състои на 12.12.2013 г. /четвъртък/ от 18.00 часа в залата на ДКТ „Димитър Димов” в Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign