Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2013 г.

Община Кърджали в надпревара за приз за прозрачност

 01 Април 2013
Община Кърджали е една от 7-те общини, които се състезават за приза на Фондация за прозрачни регламенти в категориите „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация...

Съобщение

 01 Април 2013
Общинска администрация- Кърджали уведомява гражданите на гр. Кърджали, че избирателните списъци за произвеждане на избори за народни представители на 12.05.2013г. са обявени от днес както следва:

ПОКАНА

 02 Април 2013
От месец декември 2011г. Община Кърджали реализира проект “Ефективно взаимодействие между заинтересованите страни в Община Кърджали за формиране, изпълнение и мониторинг на общински политики”

139 са желаещите социални услуги в домашна среда по проект „Чрез подкрепа към промяна”

 03 Април 2013
По-голяма част от тях са лица с ТЕЛК , а останалите са самотноживеещи възрастни хора. Това съобщи ръководителя на проекта Нермин Мехмед.

Митрополит Николай : Нашият народ се нуждае от духовна опора и от духовна просвета

 06 Април 2013
Кърджали посрещна чудотворната икона на Божията майка „Златната ябълка“.С литийно шествие светинята бе отнесена в манастирския храм „Св. Йоан Предтеча”

Честит празник!

 07 Април 2013
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват по случай 7 април- Световен ден на здравето,всички работещи в сферата на здравеопазването и им пожелават здраве, късмет и професионални успехи !

Партиите в Кърджали се споразумяха за секционните комисии

 08 Април 2013
Консултациите за конституиране на секционни избирателни комисии и подвижни секционни избирателни комисии в Община Кърджали за парламентарните избори, които ще се проведат на 12 май 2013 г. приключиха с постигане на консенсус от страна на политическите партии.

Вестник „Огнище” за шести път сгря сърцата на хората в село Стремци

 08 Април 2013
Впечатляващ факт. Излезе 6-ти брой на читалищния вестник „Огнище”. Впечатляващ, защото са трудни годините, в които въобще можеш да си помислиш да издаваш вестник. Защото се списва от ученици до 8 клас.

Монументално мозаечно пано редят млади художници от ОДК

 10 Април 2013
Възпитаниците на школа по изобразително изкуство „Палитра” към ОДК Кърджали започнаха работа по оформянето на монументално мозаечното пано, което ще посреща и изпраща посетителите на комплекса.

ПОКАНА

 11 Април 2013
Екипът на проект “Ефективно взаимодействие между заинтересованите страни в Община Кърджали за формиране, изпълнение и мониторинг на общински политики” кани...

Прессъобщение

 15 Април 2013
На 16.04.2013г. от 15:35 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” деветото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Покана

 17 Април 2013
Кметът на община Кърджали кани всички представители на средствата за масово осведомяване, неправителствените организации и граждани да присъстват на публично отваряне на постъпилите оферти за изпълнението на обществена поръчка.

Регионална Cisco академия към НЧ “Обединение 1913” и община Кърджали наградиха най-добрите участници

 17 Април 2013
Златко Петров от СОУ „Отец Паисий” в Кърджали е отличникът в шестото регионално състезание по информационни технологии и начални познания по компютърни мрежи за ученици, проведено през уикенда, съобщи мениджърът на Регионалната Cisco академия към НЧ “Обединение 1913”

Бронзовата маска за младите франкофони от Кърджали

 17 Април 2013
С Бронзовата маска от Двадесетия международен фестивал на училищния франкофонски театър се завърнаха възпитаниците на Езиковата гимназия”Христо Ботев” в Кърджали

Две първи места за Клуба по фотография към ОДК

 17 Април 2013
Станимир Каракашев от Клуб по фотография към ОДК Кърджали спечели първо място за фотографията „Полет сред дъждовните капки над яз. Кърджали” в Регионалния ученически конкурс „Водата- извор на живот и безценно богатство”

РИМ открива изложба на кристали по случай Деня на Земята

 17 Април 2013
По случай 22 април – Денят на Земята в Регионален исторически музей – Кърджали ще бъде открита изложба под надслов „Кристалите – феерия от блясък и цветове”.Проявата е в памет на Стефана Василева, един от основателите на Природонаучния отдел към музея

Кърджали подкрепя инициативата "Да изчистим България за един ден!”

 17 Април 2013
Кърджали за втора поредна година ще се включи в инициативата на БТВ "Да изчистим България за един ден!" Кампанията в областния град ще премине под мотото „Кърджали - чист и красив”

Обръщение на кмета инж. Хасан Азис за Деня на Земята

 17 Април 2013
Нека запазим природата чиста! Нека всеки от нас се огледа в обкръжаваща ни среда и с общи усилия направим Нашия град още по-зелен и по-приветлив

Отвориха офертите за изграждане на Пречиствателната станция

 17 Април 2013
Три фирми подадоха документи за изграждане на Пречиствателна станция в Кърджали-„Обединение ПОСВ Арда -2013”, „Обединение ПОСВ–Кърджали” и „Обединение Екобилд- Кърджали”. И трите са със седалище в София

Покана

 18 Април 2013
Кметът на община Кърджали кани всички представители на средствата за масово осведомяване,неправителствените организации и граждани да присъстват на публично отваряне на постъпилите оферти за изпълнението на обществена поръчка с предмет:

Млади червенокръстци помагат на връстници по проект „Научи ме да помагам”

 18 Април 2013
На 17 април в Помощното училище с интернат „Д-р Петър Берон” – Кърджали доброволци на БМЧК от клуб "Сподели усмивка" проведоха първата среща с целевата група по проект "Научи ме да помагам" по програма "Партньори за социална промяна".

100-годишното СОУ „Отец Паисий” с юбилейна марка на патрона си

 18 Април 2013
Кърджалийското училище „Отец Паисий" издаде юбилейна марка с номинална стойност от 1 лев. Тя е в чест на 100-годишнината на школото.

Съветът по наркотични вещества стартира кампания „Ти питаш”

 18 Април 2013
Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали стартира кампания под мотото „Ти питаш”. Кутията на кампанията „Ти питаш” ще посети всички учебни заведения от община Кърджали в продължение на следващите три месеца.

Детски пролетен карнавал ще се вихри утре в Кърджали

 18 Април 2013
За десети пореден път Община Кърджали и Обединен детски комплекс организират Детски пролетен карнавал. Той ще се проведе утре от 11 часа, до постамента на бившия паметник на Георги Димитров.

Приказни герои посрещнаха кърджалийската пролет с карнавал

 19 Април 2013
Отложеният на 22 март Пролетен карнавал събра днес децата от четвъртите класове на учебните заведения в Кърджали. Началото бе поставено с дефиле по централната градска улица.

Отвориха офертите за изпълнение на В и К-мрежата

 19 Април 2013
Според реда на постъпването им това са на обединенията „Ахридос 2013”, „Аквабилд Кърджали”, „Воден цикъл Кърджали” и „ВиК Кърджали”.

Шоу с вертолети, велосипеди, икебана, музика и танци беляза Деня на Земята

 22 Април 2013
С колоездачна обиколка на Кърджали започна днес отбелязването на 22 април - Деня на земята. В нея се включиха 90 деца от различни учебни заведения на общината, а по-късно 12 от тях демонстрираха и майсторско управление на велосипеди.

Земята – наш дом

 22 Април 2013
Под надслов „Земята – наш дом” възпитаниците от ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, с.Рани лист дадоха своя принос за една по-красива и чиста природа.

Нов цикъл срещи стартира ОИЦ Кърджали

 22 Април 2013
На 23.04.2013г. е първият изнесен приемен ден от новия цикъл срещи на Областен информационен център – Кърджали.

Заповед №387/23.04.2013 г.

 23 Април 2013
Във връзка с осигуряването на нормалната обстановка за произвеждане на избори за избиране на народни представители на 12.05.2013г. кметът на община Кърджали издаде Заповед.

Уникална изложба с рисувани и гравирани щраусови яйца представят в Кърджали

 24 Април 2013
Уникална изложба привлича вниманието на кърджалийци в дните преди Великден.Художничката Ваня Петкова представя икони нарисувани върху щраусови яйца и върху дърво, а Нина Палазова-гравирани щраусови яйца.

Децата на ОДЗ „Дъга” лазаруваха на Пазара

 26 Април 2013
С песни и наричания малките лазарки от Оздравителна детска градина „Дъга” донесоха много емоции днес за живеещите в района на кв. „Пазара” в Кърджали.

Покана

 26 Април 2013
Община Кърджали кани жителите и гостите на Кърджали на 06.05.2013г. от 11,00 ч. пред Паметника на освободителите в Градската градина на Тържествен ритуал за 6 май- Деня на храбростта и Българската армия.

Покана

 26 Април 2013
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 09.05.2013 година от 11.00 часа пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до пл. “Освобождение” заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма.

Великденски празничен концерт представиха самодейците от читалище „Родопски фар 1938”

 27 Април 2013
С голям концерт на съставите при читалище “Родопски фар 1938“ кв. Гледка започнаха празничните прояви в община Кърджали по случай Възкресение Христово

ОДК с детски общоградски празник за Великден

 30 Април 2013
По традиция всяка година Община Кърджали и ОДК организират Великденски детски празник. Тази година празникът ще се проведе на 5 май /неделя/ от 11.00 часа в градинката пред църквата „Св.Георги”.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign