Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Януари - 2014 г.

Честита Нова година !

 01 Януари 2014
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички жители на общината с Новата 2014 година и пожелават да е здрава, мирна и спорна!

Антон Чолаков за четвърта поредна година извади Богоявленския кръст

 06 Януари 2014
И тази година на Богоявление отец Петър и инж. Хасан Азис бяха подготвили изненада за кърджалийци. Литийното шествие след Богоявленската света литургия беше поведено от две двугърби камили, родом от Киргизстан.

Продължиха договора на услугата „Обществена трапезария” с още 4 месеца

 09 Януари 2014
Кметът на община Кърджали подписа договор, с който се удължава продължителността на един от социалните проекти, изпълняван на територията на общината. Договорът e с фонд "Социална закрила" и чрез него се продължава услугата "Обществена трапезария".

СЪОБЩЕНИЕ

 10 Януари 2014
Община Кърджали предоставя на Вашето внимание проект за Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Кърджали

Прессъобщение

 13 Януари 2014
На 14.01.2014г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” тринадесетото предаване от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Национална образователна инициатива „Цветна олимпиада”

 15 Януари 2014
Възпитаници на три учебни заведения от Кърджали се включват в стартиралата от днес тридневна Национална образователна инициатива „Цветна олимпиада” на сдружение „България си ти!“.

Одобрени са проектите на два спортни клуба в Кърджали по програма „Спорт за децата в свободното време” 2014

 15 Януари 2014
Два спортни клуба от Кърджали са с одобрени проекти по Програма "Спорт за децата в свободното време" за 2014 г. Това са спортен клуб „Арда бокс” и клуба по кану каяк „Арда”.

Шест медала и купа за плувците на СОУ „Отец Паисий”

 16 Януари 2014
Шест медала и купа завоюва отборът на СОУ „Отец Паисий” на Националното състезание по плуване за ученици-зона Смолян. Състезанието се проведе вчера в Златоград, а надпреварата стартира в 11,00 часа на закритият плувен басейн при ОУ „Васил Левски”.

Подготвят първото за 2014г. заседание на Общински съвет Кърджали

 16 Януари 2014
От днес започнаха работа членовете на Постоянните комисии в подготовка за първото за 2014 година заседание на Общински съвет Кърджали.

Установяваме контакти с община Мелбърн

 17 Януари 2014
Заместник областният управител Назми Мюмюн беше упълномощен от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис да проведе среща от негово име в община Мелбърн, Австралия, където беше на частно посещение в навечерието на Коледните и Новогодишни празници.

След 75 години носталгия-отново в Кърджали

 17 Януари 2014
По инициатива на Ротари клуб Кърджали и Ротари Клуб Едирне проф. Мустафа Аслъер, който е роден в с. Чатак, Кобиляне, Кърджалийско през 1926 г. и се изселва със семейството си през 1939 г., се завръща в родното си място с изложба „Мир”. Домакин на събитието е Община Кърджали и лично кметът инж. Хасан Азис, а партньор е и Арт движение Кръг.

П О К А Н А № 1

 17 Януари 2014
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 23.01.2014 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Майстор на литографията от Турция представя изложба в Кърджали

 19 Януари 2014
Проф.Мустафа Аслъер представя изложба ”Мир” в Арт галерия „Кръг” Кърджали. Инициативата за гостуването на художника е на двата Ротари клуба в Кърджали и Одрин. Авторът бе поздравен от кмета инж.Хасан Азис

Обявяват спортист на годината за 2013 година

 20 Януари 2014
На 23 януари от 17,00 часа в хотел „Кърджали” ще се проведе церемонията по обявяването на спортист на годината за 2013 година.

Прессъобщение

 20 Януари 2014
През м.май 2013 г. в община Кърджали стартира изпълнението на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ А 12-22-102/22.05.2013 г., проект „Компетентна, ефективна и прозрачна общинска администрация – Кърджали”, който се финансира по приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”...

В ОУ „П.К.Яворов” в Кърджали откриха столова за учениците, обхванати в целодневно обучение

 20 Януари 2014
От днес с чисто нова столова се сдобиха учениците от ОУ „П.К. Яворов” в кърджалийския квартал „Боровец”. Капацитетът й е за 200 деца като в школото учат 426 ученици.

Жени от Измир помагат на Дневния център ”Надежда”

 21 Януари 2014
Женското дружество на изселническата организация „Балгьоч” в гр.Измир, Република Турция дари днес хиляда долара на Дневния център за деца и възрастни с увреждания”Надежда” в Кърджали.

ОИЦ-Кърджали отчете дейността си през 2013 година

 23 Януари 2014
Отчет за дейността на Областния информационен център-Кърджали /ОИЦ/ през 2013 година представи вчера пред журналисти управителят му Дора Христова. Бе отбелязана и втората година от създаването на Центъра, което се случи на 3 януари 2012 година.

Отличиха най-добрите в инициативата „Цветна олимпиада”

 23 Януари 2014
Тържественото награждаване на отличилите се ученици от Област Кърджали в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада” се превърна в истински празник на знанието.

Приеха отчета за дейността на Общински съвет за 2013-та

 23 Януари 2014
Само две от решенията на Общински съвет Кърджали са върнати за преразглеждане от областния управител през 2013 година и нито едно не е оспорено от кмета на общината.

Общината ще кандидатства пред „Красива България” за обновяване на стария Окръжен съвет и ОДК

 23 Януари 2014
Община Кърджали кандидатства с две проектни предложения по проект «Красива България». Това бе одобрено от местния парламент на днешното му заседание.

Местният парламент предписа мерки срещу изтичане на средства от приходите на АК „Перперикон”

 23 Януари 2014
Община Кърджали предприе стъпки за затягане на режима на туристическите и обслужващи дейности, извършвани на археологическия комплекс Перперикон.

Община Кърджали кандидатства с 6 проектни идеи пред Програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

 23 Януари 2014
Общински съвет Кърджали даде съгласие община Кърджали да кандидатства с проектни предложения за финансиране от публичната инвестиционна програма на Министерския съвет с приоритетните за общината проекти.

Хафизе Осман от „Арда Бокс” е спортист на 2013 година за община Кърджали

 24 Януари 2014
Снощи в малката зала на хотел Кърджали официално бяха наградени 10-те най-добри спортисти на община Кърджали, излъчени след анкетиране на председатели на клубове, спортисти, граждани и журналисти, в това число и чрез електронно гласуване в сайта на общината.

Два мача играят в неделя момчетата на Спортен клуб по баскетбол „Арда –Метеор”

 24 Януари 2014
Четири срещи от първенството на Българската федерация по баскетбол –зона „Родопи”, момчета ще бъдат играни на 26 януари /неделя/ в спортна зала „Арпезос”.

Млади лидери с идея за промяна в Кърджали

 24 Януари 2014
ОДК – Кърджали е партньор на Национален алианс за работа с доброволци по проект „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна”.

Изследователски отряд „Малката Ахрида -2” ще опазва природните богатства на Източните Родопи

 28 Януари 2014
10-годишен юбилей ще отбележи през 2014 г. Природо-изследователският отряд”Малката Ахрида”. Той се утвърди като предпочитана извънкласна форма на учениците в региона

Снегопочистващите фирми посрещнаха зимата подготвени

 28 Януари 2014
„Доволен съм от работата на фирмите ангажирани със снегопочистването в община Кърджали. През последните два дни те действаха адекватно и бързо се справиха с привеждането на участъците, за които отговарят, в добро състояние, въпреки влошените зимни условия." Това заяви зам.-кметът на община Кърджали Юсеин Ахмед.

Две снегопочистващи фирми почистват Кърджали по график

 29 Януари 2014
Към 9,30 часа тази сутрин 4 от снегопочистващи коли на ОЧБ ЕООД са в работен режим и почистват и опесъчават участъците, за които отговаря дружеството. Същевременно “Пътно поддържане” ЕООД, е извършило почистването и опесъчаването на двата моста над Арда. Работи се и в кварталите на града.

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

 29 Януари 2014
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на Интегрираният воден проект за Кърджали, за чието финансиране Община Кърджали предстои да поеме дългосрочен дълг, както и гаранциите към него, на 5.02.2014г.

Яворовци отбелязаха тържествено патронния си празник

 31 Януари 2014
Гости на патронния празник бяха експертът в областната администрация Вилдан Сафер, заместник-кметът на община Кърджали Иван Велев и главният специалист в администрацията Ани Димитрова, експертът в РИО на МОН Цветанка Гранитска, представители на НЧ „Обединение 1913”.

Февруари-Месец на Америка в Кърджали

 31 Януари 2014
За поредна година Дружество „Приятели на САЩ”, Клубът на американските възпитаници в Кърджали /US Alumni Club/, Посолството на САЩ и Община Кърджали организират Месец на Америка в Кърджали.

Заповед №80

 31 Януари 2014
Със заповед на кмета на община Кърджали се открива втора процедура за стопанската 2013/2014 г. за предоставяне под наем без търг или конкурс за една стопанска година на маломерни имоти с площ под 10 дка от общинския поземлен фонд /ОПФ/ на територията на община Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign