Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2014 г.

Кърджали събра „Хоротропци и приятели " от три области

 01 Ноември 2014
В Деня на народните будители Кърджали бе домакин на първия Фолклорен танцов фестивал " Хоротропци и приятели 2014". Проявата се организира с любезното съдействие на община Кърджали

1 ноември – Ден на народните будители

 01 Ноември 2014
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички учители, читалищни и културни дейци по случай 1-ви ноември-Ден на народните будители, като им пожелават здраве, воля и упоритост за запазване на ценностите на българското общество!

„Пук” на Валери Петров на кърджалийска сцена

 05 Ноември 2014
Театър „Димитър Димов” със сцена „Кадрие Лятифова” в Кърджали започна новия си 55-ти творчески сезон с възраждане на Куклената формация.Първият спектакъл, в който младите актьори се изявиха, е „Пук” по едноименната приказка на Валери Петров

Хасан Азис към новия генерален консул на Турция: „Бизнесът изисква конкретни действия”

 06 Ноември 2014
Новият генерален консул на Р. Турция в Пловдив Алпер Акташ се срещна днес с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и с представители на работодателските организации и бизнеса в общината.

Кръгла маса за родители - „Малки разговори за големи теми”

 07 Ноември 2014
Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали организира открита кръгла маса за родители на 11 ноември 2014 година/вторник/ от 17.30 в Актовата зала на СОУ "Отец Паисий" в Кърджали. Дискусията ще засегне един от най-сериозните проблеми, пред които сме изправени днес, а именно употребата и злоупотребата с наркотици.

Резултати от Конкурс за подбор на персонал за ЦНСТ- Кърджали

 07 Ноември 2014
Комисия разгледа документите и проведе събеседване с допуснатите до втория етап на конкурса кандидати. Въз основа на проведения конкурс, се извърши класиране за следните длъжности:

Кърджали става домакин на регионално състезание „Евроскола”

 13 Ноември 2014
Жури от трима европейски депутати от България - Илхан Кючюк, Ангел Джамбазки и Владимир Уручев ще оценяват уменията на състезателите въз основа на няколко критерия.

Центърът на Кърджали придобива нов облик

 13 Ноември 2014
Центърът на Кърджали придобива нов облик с подменените тротоарни плочки, а поставените пред общината нови пейки вече привличат много кърджалийци и гости на града

Хакиф Емин: Ще настоявам да има национален младежки омбудсман

 13 Ноември 2014
Общественият посредник на Кърджали Хакиф Емин ще настоява да има национален младежки омбудсман, а 3-годишният задължителен стаж при постъпване на работа за новозавършилите специалисти да отпадне. По думите му през последните 1-2 години все повече млади хора го търсят за съдействие. На много срещи те споделят, че изпитват страх за бъдещето си

П О К А Н А № 10

 14 Ноември 2014
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет свиква на 20.11.2014 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Съобщение

 17 Ноември 2014
На 18 ноември 2014 г./ вторник / от 15 ч. в Бизнесинкубатора /малка зала, 2 етаж/ ще се проведе начална пресконференция, на която ще бъдат представени проектите „Искам, знам и мога” и „Нашето бъдеще е в нашите ръце” на ОУ ”Христо Ботев” в с. Миладиново и ОУ ”Гео Милев” в с. Конево

Ученици от три наши училища ще участват в симулативно заседание на ЕП през 2015г.

 17 Ноември 2014
Шест отбора от три области в страната бяха класирани в регионалното състезание "Евроскола", което се състоя в събота в Кърджали. Три от тях са от област Кърджали. Това са отборите на СОУ "П.Р.Славейков" и СОУ "Отец Паисий" в Кърджали, и на СОУ "В. Левски" в Ардино.

Община Кърджали е готова за зимата

 17 Ноември 2014
Община Кърджали е готова да посрещне зимата като са предприети всички необходими мерки за посрещане на зимните предизвикателства. Това заяви заместник-кметът инж. Юсеин Ахмед.

Прессъобщение

 17 Ноември 2014
На 18.11.2014г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” първото от новата поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Кърджали отбеляза Денят на сухопътните войски с преглед на маршовата песен

 18 Ноември 2014
Честването е организирано от регионалния инспекторат по образование в Кърджали, община Кърджали, Военния клуб и поделението в града под Богородица, както наричат още Хасково.

Славейковци отпразнуваха подобаващо 30-годишния си юбилей

 18 Ноември 2014
Уникалното събитие се проведе на 17 ноември, 2014 г. от 18 ч. в Драматичен театър „Димитър Димов”. В него взеха участие много учители и ученици, както и бивши славейковци.

Училищата в Миладиново и Конево защитиха успешно проекти за интеграция на децата от етническите малцинства

 19 Ноември 2014
Две основни училища в община Кърджали - ОУ „Хр.Ботев“ в с. Миладиново и ОУ “Гео Милев“от с. Конево защитиха успешно проекти пред Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към МОН. В разнообразните форми на взаимно опознаване активни участници са и родителите

Заповядайте на Ашуре в събота!

 19 Ноември 2014
На 22 ноември / събота/ от 11.00 часа в Кърджали на Пазара на производителите в близост до централната джамия ще се раздаде ашуре на кърджалийци

Кърджалийски поети събират почитатели на изящната словесност

 19 Ноември 2014
Община Кърджали, РБ „Никола Вапцаров” и Читалище „Обединение 1913” организират поетична среща – рецитал под надслов „Пътят“

Актуализираха бюджета на Община Кърджали със 700 000 лв.

 20 Ноември 2014
След разгорещени дебати между кмета и представители на групите съветници на ГЕРБ и ДПС, в крайна сметка информацията за текущото изпълнение бе приета с 23-ма гласували „за”, 14 „против” и един „въздържал се”. 22-ма пък гласуваха „за” предложената от градоначалника актуализация на бюджета, а 16 „против".

С фотоизложба ОИЦ-Кърджали представя еврофинансирането в региона

 20 Ноември 2014
С фотоизложба на проекти, изпълнени с финансовата подкрепа на еврофондовете през изминалите седем години стартира новата инициатива на мрежата от 28 областни информационни центъра. В областния град снимките ще бъдат експонирани на 26.11.2014 от 13:30ч. пред паметника на Васил Левски.

Състезание по вдигане на тежести

 20 Ноември 2014
Спортен Клуб по Фитнес и Културизъм „Титан” – Кърджали съвместно с Община Кърджали, организират състезание по вдигане на тежести от лежанка на 25 ноември 2014 година /вторник/ от 18.30 часа във фитнес залата на Спортен комплекс „Арпезос” в гр. Кърджали.

Открит урок по предприемачество проведоха в ОУ ”П.К.Яворов”

 21 Ноември 2014
Това стана по инициатива на Фондацията „Джуниър Ачийвмънт България”. За седма поредна година организацията е е домакин на Световната седмица на предприемачеството за България.

Референдум за президентска или парламентарна република правят в ГПЧЕ „Христо Ботев”

 21 Ноември 2014
Той е част от реализацията на проект по гражданско образование „Ние, Републиката” на Училищното настоятелство при учебното заведение.

Благотворителен концерт за ветераните от войните

 21 Ноември 2014
Благотворителен концерт посветен на 70-годишнината от Втората световна война ще се състои тази вечер от 18,00 часа в Дома на културата в Кърджали.

Юбилеен концерт за виртуоза на акордеона Нешко Нешев

 21 Ноември 2014
С “Почетен знак – Герб на община Кърджали”– златен кметът инж. Хасан Азис удостои големия музикант Нешко Нешев за особени творчески заслуги по случай 60-годишнината му и за изключителни професионални изяви в областта на балканския фолклор, прославили Кърджали и България

Литературният салон в Кърджали събра ценители на поезията

 21 Ноември 2014
Поетична среща – рецитал „Пътят“, посветена на 50-годишнината от рождението на трима местни творци и 15-годишнината на клуб “Неиздадени ръкописи“ бе организирана от община Кърджали, РБ „Никола Вапцаров” и читалище „Обединение 1913”

За девети път в Кърджали се чества Денят Ашуре

 22 Ноември 2014
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис и неговият колега от побратимената община Османгази, град Бурса Мустафа Дюндар, районният мюфтия Бейхан Мехмед и енорийският свещеник отец Петър Гарена раздадоха ашуре на хиляди мюсюлмани и християни на Пазара на производителите

Над 2300 лева събра благотворителен концерт за ветераните от войните

 24 Ноември 2014
Много кърджалийци дойдоха в Деня на християнското семейство 21 ноември в Дома на културата, за да съпреживеят благотворителния концерт, посветен на 70 годишнина от края на Втората световна война.

Рисковото поведение дискутираха с родители от ОУ „П.К.Яворов”

 24 Ноември 2014
Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали и Основно училище „П.К.Яворов” в града организираха среща на тема „Рисково поведение на деца и юноши” с жителите на квартал „Боровец”. Тя бе проведена на 20 ноември и на нея присъстваха 120 родители и жители на квартала, ръководството на училището и учители.

СЪОБЩЕНИЕ

 25 Ноември 2014
Ограничива се движението на Пътни превозни средства по ул. “ Екзарх Йосиф” в участъка от кръстовището с ул. „Стефан Караджа” до кръстовището с ул. „Васил Априлов” във връзка с изпълнение на строително-монтажни работи по обект:

ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТОБЮДЖЕТА ЗА 2015г. На Община Кърджали

 26 Ноември 2014
На 05 декември/петък/ 2014 г. от 17.00 ч. в заседателната зала на Бизнесинкубатора ще се проведе публично обсъждане на проектобюджета за 2015г.

Кметът инж. Азис връчи наградите за най-оригинален слогън за Деня на толерантността

 26 Ноември 2014
Над 60 участници от Източните Родопи се включиха в конкурса за най-оригинално послание по случай Международния ден на толерантността – 16 ноември.

30 участници премериха сили в състезанието „Здрави и силни”

 26 Ноември 2014
30 участници премериха сили пред погледите на над 200 зрители на спортното състезание по вдигане на тежести от лежанка под надслов „Здрави и силни”, който се проведе на 25 ноември 2014 година от 18.30 часа във фитнес залата на Спортен комплекс „Арпезос” в гр. Кърджали.

Детска книжка на Маргарита Павлова вече се съхранява в библиотеките на Рим, Флоренция и Салерно

 27 Ноември 2014
Книжка с приказки на италиански език от кърджалийската авторка Маргарита Павлова със заглавие „Favole del bоsco" вече се съхранява в библиотеките на Рим, Флоренция и Салерно. Преводач на текстовете на италиански е Нурай Садулов, също от Кърджали

Над 80 проекта, финансирани по различни оперативни програми, са реализирани в област Кърджали

 27 Ноември 2014
Нова инициатива под мотото „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“ стартира ОИЦ в Кърджали. В централното фоайе на сградата на общината е открита фотоизложба на успешно реализирани проекти в региона, финансирани по различни оперативни програми

Инж.Хасан Азис прие гостуващата бизнесделегация от Коджаели

 28 Ноември 2014
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис прие днес гостуващата в града бизнесделегация от Асоциацията на индустриалците и бизнесмените от Коджаели. На срещата присъстваха и представители на работодателските организации в града - ТПП, Строителна камара, Стопанска камара и ССИГ

Изложба представя събитията в Източните Родопи след Първата световна война

 29 Ноември 2014
Откриването на изложбата „Първата световна война и отражението й върху населението от Източните Родопи и Западна Тракия” събра много кърджалийци в залата на Държавен архив в Кърджали. Експозицията е подредена по повод 95 години от подписването на Ньойския договор

Ден на таланта се проведе в ОУ”П.К.Яворов”

 30 Ноември 2014
В ОУ „П.К.Яворов” в Кърджали се проведе Ден на таланта по националната програма „На училище без отсъствия”. Физкултурният салон се оказа тесен за учениците, техните родители, учители и гости на тържеството.

Комедията „Бояджията” на кърджалийска сцена

 30 Ноември 2014
Комедията „Бояджията” е най-новата постановка на кърджалийския театър „Димитър Димов” със сцена „Кадрие Лятифова”. Спектакълът се реализира със съдействието на Дирекция ”Държавни театри” на Министерството на културата на Турция

1000 математици мериха сили в 14-ия Областен турнир по математика в Кърджали

 30 Ноември 2014
За четиринадесети пореден път Регионалният инспекторат по образованието-Кърджали, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” и Съюзът на математиците в България – секция Кърджали организираха Областен математически турнир. Председател на Организационния комитет бе кметът на Кърджали инж. Хасан Азис2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign