Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2014 г.

Покана

 08 Май 2014
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 09.05.2014 година от 11.00 часа пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до пл. “Освобождение” заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма.

Кърджали тържествено чества 9 май

 09 Май 2014
Кърджали тържествено отбеляза 69 години от края на Втората световна война и 64-та годишнина от създаването на Обединена Европа. Пред паметната плоча на загиналите български воини при боевете на Драва и унгарската пуста и пред паметника на Руския воин бяха положени много венци и цветя

Хари Атанасов с поредна самостоятелна изложба

 09 Май 2014
Известният кърджалийски художник Хари Атанасов ще открие поредната си самостоятелна изложба "Като заковани гвоздеи" в Керимовата къща на 9 май от 18.00 часа

Прессъобщение

 09 Май 2014
Календар на информацонни събития на Областен информационен център - Кърджали

Изложбата „Като заковани гвоздеи...“ на Хари Атанасов събра много кърджалийци

 10 Май 2014
Втората самостоятелната изложба на известния кърджалийски художник Хари Атанасов събра много почитателите на изкуството в Керимовата къща. Творецът представя близо 70 картини под мотото „Като заковани гвоздеи...“. Главният архитект на Кърджали Петя Назърова обяви, че общината ще откупи картина на художника, която ще остане във фонда на Художествена галерия „Станка Димитрова"

ПОКАНА

 10 Май 2014
за пресконференция по Проект „Компетентна, ефективна и прозрачна Общинска администрация - Кърджали"

Самодейци от Кърджали пяха и танцуваха в Охрид

 11 Май 2014
Самодейният състав за автентичен тракийски фолклор "Капитан Петко войвода" при Народно читалище „Родопски фар 1938” кв. Гледка, Кърджали участва в Международния фолклорен фестивал "Охрид Оупън" в Македония

Прессъобщение

 12 Май 2014
На 13.05.2014г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на последното петнадесето предаване от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват"

 12 Май 2014
Община Кърджали, съвместно с Обединен детски комплекс - гр. Кърджали организират Общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват".

Наградиха участниците в конкурса за детски рисунки „С очите си видях бедата”

 13 Май 2014
21 деца бяха наградени на церемония днес в ОДК Кърджали. Младите художници се представиха отлично в общинския етап от националния конкурс "С очите си видях бедата", организиран от образователното министерство и пожарната.

Престижна награда зад граница за школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали

 13 Май 2014
10 годишната Мария-Магдалена Делчева от ОДК Кърджали грабна престижната втора награда от Международния конкурс за детска рисунка „Нарисувай приказка за себе си и своите мечти”, организиран от частно училище „Сънав колежи” в гр. Бурса, Р Турция.

Представят картини на Джемал Емурлов-Джими за 24 май

 13 Май 2014
Изложба –живопис, включваща 25 платна, дело на отишлия си без време художник Джемал Емурлов-Джими ще бъде открита в навечерието на 24 май.

Инж.Хасан Азис и зам.-министърът на МОСВ Чавдар Георгиев подписаха споразумение по проект „Регионален център за управление на отпадъците”

 15 Май 2014
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и заместник министърът на МОСВ Чавдар Георгиев подписаха вчера споразумение за изпълнение на проект „Регионален център за управление на отпадъците”- Кърджали.Споразумението включва поетапно изграждане и довършване на депото край с.Вишеград

Продължават информационните семинари в област Кърджали

 15 Май 2014
През месец май 2014г. стартира поредица от 28 информацонни семинара, които са насочени към различни целеви групи. Те се организират от Областен информационен център гр.Кърджали в седемте общини на област Кърджали.

Учат пътни полицаи как да разпознават шофьори с признаци на интоксикация

 15 Май 2014
Служители на "Пътна полиция" в Кърджали преминават обучение за въздействието на наркотичните вещества върху водачите на превозни средства. Обучението се провежда от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир и секретаря на съвета Валентина Грудева.

Приключва общинският проект за компетентна, ефективна и прозрачна администрация

 15 Май 2014
Заключителна пресконференция по проект „Компетентна, ефективна и прозрачна Общинска администрация –Кърджали”, бе дадена вчера в зала №5 на Бизнес инкубатора. В нея участие взеха зам.-кметът на община Кърджали Иван Велев, секретарят Сезгин Бекир и целият екип на проекта, чийто ръководител е Виолета Калоянова.

ПОКАНА

 15 Май 2014
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани на пресконференция по проект «Подготовка на интегриран план за градско възстановяване и развитие – град Кърджали»

Пролетно надиграване в Кърджали

 15 Май 2014
130 деца от първи до четвърти клас участваха в „Пролетно надиграване 2014” в Кърджали. Танцовият състав „Шарено герданче” в СОУ „Отец Паисий” откри празника

Покана

 16 Май 2014
Община Кърджали и Обединен детски комплекс - гр. Кърджали ви канят на Общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват".

Нощ на музеите

 16 Май 2014
Регионалният исторически музей в Кърджали ви кани на Нощ на музеите на 17 май, събота. Проявата ще бъде открита с музикална програма в четири части.

Прессъобщение

 16 Май 2014
Със заповед на кмета на община Кърджали се забранява продажбата и употребата на спиртни напитки в магазините, заведенията за хранене и развлечения и други обществени места от 00.00 ч. на 25.05.2014 г. до 19.00 ч. на 25.05.2014 г.

Барокова музика и фолклорни ритми в Нощта на музеите в Кърджали

 18 Май 2014
Стотици кърджалийци и гости се включиха в европейската инициатива Нощ на музеите. Продължилата почти 4 часа програма завърши с концерт на Софийския народен хор и оркестър при ансамбъл “Гоце Делчев”

Отчетоха резултатите от изпълнението на проект «Подготовка на интегриран план за градско възстановяване и развитие – град Кърджали»

 19 Май 2014
Заключителната пресконференция по проект „Подготовка на интегриран план за градско възстановяване и развитие – град Кърджали”, бе дадена днес от представителите на “Консорциум Арнайз и партньори”. В нея участие взе и зам.-кметът на община Кърджали Иван Велев.

Спортно–интелектуален клуб “Ахридос ” с награда от Велинград

 19 Май 2014
Българска Асоциация ”Спорт за всички” организира Национален преглед на Клубовете “Здраве и дълголетие” за Южна България в европейската спа-столица Велинград под надслов "За спорта възраст няма"

20 години Школа по източни бойни изкуства към ОДК

 20 Май 2014
Община Кърджали и ОДК - Кърджали канят всички на Детски празник по случай 20 години от създаването на Школата по източни бойни изкуства към Обединен детски комплекс.

ОУ „П.К.Яворов” чества деня на светите братя Кирил и Методий - 24 май

 20 Май 2014
В навечерието на 24 май в ОУ „П.К. Яворов” се проведе тържество, посветено на първоучителите на българския народ, светите братя Кирил и Методий.

Покана

 20 Май 2014
Община Кърджали Ви кани на откриването на изложба живопис с картини на покойния Джемал Емурлов- Джими на 21 май, сряда, от 18,00 в галерия „Станка Димитрова”-Кърджали.

Националният музей “Христо Ботев” в Калофер гостува в Кърджали

 20 Май 2014
Изложба, предоставена от Националния музей “Христо Ботев” в Калофер, бе открита във Военния клуб Кърджали.Експозицията е посветена на 2 юни, Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Обява

 21 Май 2014
Община Кърджали обявява конкурс за длъжността медицинска сестра в Център за настаняване от семеен тип.

Представят приемната грижа в рамките на Трудова борса в Кърджали

 21 Май 2014
Социалните работници от екипа на проект „И аз имам семейство” ще вземат участие в организираната Трудова борса в Кърджали. Тя ще се проведе на 23 май от 10,30 часа във фоайето на театър „Димитър Димов”.

Откриха нова яслена група в ОДЗ "Вяра, Надежда и Любов"

 21 Май 2014
Голямото семейство на ОДЗ „Вяра , надежда, любов” в Кърджали се увеличава. Днес официално бяха открити ремонтираните и приспособени съществуващи свободни помещения в детското заведениe, които ще приютят децата от новата яслена група.

20 години Школа по източни бойни изкуства към ОДК - Кърджали

 21 Май 2014
На 20.05.2014 г. от 18.00 ч. в ОДК се състоя Детски празник по случай 20 години от създаването на Школата по източни бойни изкуства. Над 40 деца от Школата по източни бойни изкуства с ръководител Георги Петков изнесоха спектакъл, в който показаха своите умения.

Спортен празник

 22 Май 2014
100 деца от различни клубове към ОДК гр.Кърджали се включиха в Спортния празник, който се проведе на 21.05.2014 г. в Националният ученически център по военно обучение и спасителни дейности в с.Широко поле.

Джими „проговори” чрез своите картини в Художествената галерия на Кърджали

 22 Май 2014
Изложба от картини на покойния художник Джемал Емурлов от 80-те и 90-те години бе експонирана в навечерието на 24 май

Подписаха споразумение за водоснабдяване на с.Орешница и изграждане на тласкател с.Царевец – с.Чилик

 22 Май 2014
Днес кметът на общината инж.Хасан Азис, гл.счeтоводител Валентин Иванов, кметовете на селата Скалище и Чилик - Апти Халил и Селяхтин Ибрям подписаха в Министерство на регионалното развитие споразумение за реализирането на проекта Водоснабдяване на с.Орешница и изграждане на тласкател с.Царевец – с.Чилик.

Програма

 23 Май 2014
За 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

С шествие и празнична програма Кърджали посрещна 24 май

 24 Май 2014
С шествие на представителни блокове от всички учебни заведения започна Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май в Кърджали.

Изявени ученици бяха отличени днес от кмета инж. Хасан Азис и Ротари клуб

 24 Май 2014
Церемонията по награждаването се състоя пред паметника на Освободителите в Градската градина и бе част от тържеството посветено на празника на българската просвета и култура, и на славянската писменост.

Трима абитуриенти със «Стипендия Кърджали»

 24 Май 2014
Това са Тодор Тодоров -ученик от СОУ ”Отец Паисий”, Гюксел Дурмуш – ГПЧЕ ”Христо Ботев” и Николай Николов от СОУ”П.Р.Славейков”.

Признание за 19 просветни и културни дейци в Кърджали за 24 май

 24 Май 2014
19 просветни и културни дейци награди кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис по случай Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост на церемония в ресторант „Арда строй” днес.

Награди по повод 24 май-ден на българската просвета, култура и славянска писменост

 24 Май 2014
На основание чл. 28 от Правилник за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Кърджали” и за награждаване с морални и материални награди и определени критерии съгласно чл.29 от същият, Кмета на Община Кърджали е утвърдил направените предложения от комисията, както следва:

Награди за младежи доброволци в младежкия клуб към Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали

 24 Май 2014
На 24 май бяха връчени за първи път награди на младежи доброволци в младежкия клуб към Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали, активно работещи по превенцията на употребата и злоупотребата с наркотици.

Наградиха децата участвали в конкурса за детска рисунка и карикатура „Не на тютюнопушенето”

 26 Май 2014
За участие в конкурса постъпиха 62 творби, а днес официално бяха наградени победителите и открита изложба с рисунките и карикатурите на участниците.

Покана за пресконференция

 26 Май 2014
Община Кърджали Ви кани на пресконференция по повод приключване изпълнението на Договор №BG051PO001-5.1.04-0145-С0001, проект “Чрез подкрепа към промяна”.Пресконференцията ще се проведе на 28.05.2014 г. (сряда) от 10.00 часа, в голямата зала на Бизнесинкубатора.

Весел детски празник за 1 юни-Международен ден на детето

 27 Май 2014
Община Кърджали и Обединен детски комплекс канят всички малки, големи и още – по големи момичета и момчета и техните родители на ВЕСЕЛ ДЕТСКИ ПРАЗНИК, по случай 1 юни- Международен ден на детето. Празникът започва в 10.00 ч. на 1 юни /неделя/ в Градската градина.

СЪОБЩЕНИЕ

 28 Май 2014
ДО МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ , КОАЛИЦИИ ОТ ПАРТИИ И ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ, УЧАСТВУВАЛИ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА 25.05.2014 ГОД.

Прессъобщение

 28 Май 2014
В периода от 01.02.2013 г. до 31.05.2014 г. в Община Кърджали успешно се реализира проект „Чрез подкрепа към промяна”, финансиран по схема „Помощ в дома" на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси". Договарящ орган по схемата беше Агенцията за социално подпомагане.

Представиха резултатите от проект „Чрез подкрепа към промяна”

 28 Май 2014
В заключителната конференция се включиха над 45 души, пряко свързани и имащи отношение към социалната тематика, а работата по проекта обобщи ръководителят му Василка Григорова.

Стартира нова информационна кампания, посветена на Споразумението за партньорство

 28 Май 2014
От днес, 28 май 2014 г., до 13 юни 2014 г. в цялата страна ще се проведат серия открити приемни и информационни събития, посветени на Споразумението за партньорство на Р. България.

Съобщение

 30 Май 2014
Община Кърджали съобщава, че разполага със свободни бунгала за база „Ахтопол”, първа и втора смяна. Цената на бунгалото за първа смяна е 200 лева, а за втора 250лв.

Седмо издание на Инициативата „Мултикултурният град”

 30 Май 2014
Програмата през т.г. включва събития от 6 до 27 юни и стартира с гостуваща изложба на турската художничка Eмел Сезер „Викът на природата”.

Откриха обновената ЦДГ „Чайка” за 1 юни – Денят на детето

 30 Май 2014
Ден преди 1 юни - Международния ден на детето, в Кърджали бе открита обновената база на ЦДГ „Чайка”, където се обучават близо 200 деца. Ремонтът на детското заведение е на стойност над 155 хиляди лева. Той бе извършен в рамките на проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения и детски градини в община Кърджали”.

Покана

 30 Май 2014
Община Кърджали кани всички жители и гости на града на 02.06.2014 г. от 11.30 ч. пред Паметника на Освободителите в градската градина на тържествен ритуал по случай 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

 31 Май 2014
От 2 юни 2014 г., понеделник, започват да се изплащат възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в избора на български евродепутати в Европейския парламент на 25 май 2014 година.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign