Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2014 г.

Седми преглед на детското творчество "Петя Караколева"

 01 Юни 2014
210 индивидуални и групови изпълнители до 18 години пяха песни, рецитираха стихове и танцуваха на сцената на театъра в Кърджали в навечерието на Деня на детето. Те участваха в седмия преглед на детското творчество “Петя Караколева”, който е част от програмата на Националната награда за детска литература “Петя Караколева”.

Първоюнски празник събра децата на Кърджали

 02 Юни 2014
Истински първоюнски празник подариха вчера на децата на Кърджали община Кърджали и Обединен детски комплекс.

За втори път Кърджали е част от „Усмихнатите деца на България”

 02 Юни 2014
По повод Деня на детето -1-ви юни, Съветът на децата към Държавната агенция за закрила на детето организира национална кампания Флашмоб „Усмихнатите деца на България".

Отново признание за възпитаниците на школа „Палитра” към ОДК

 02 Юни 2014
Трима възпитаници на Школата по изобразително изкуство към ОДК гр. Кърджали участваха в Национален пленер на детската рисунка, организиран от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”-Габрово. Те спечелиха наградата на журито и правото да участват и догодина в „Етър”- 2015г.

Иван Герганов получи специална награда на Националния конкурс „Млади таланти”

 02 Юни 2014
Единадесетокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков” Иван Герганов получи специалната награда на Българската асоциация на софтуерните компании – това стана на 16-я Национален конкурс “Млади таланти”, който се състо в София.

Кампания на ОИЦ-Кърджали част от общоевропейска инициатива

 02 Юни 2014
Анкета „Какво знаем за Споразумението за партньорство?“ е новата обща инициатива на мрежата от 27 Областни информационни центъра.

Атакуват мароканските скакалци в Кърджали от въздуха

 02 Юни 2014
Днес два хеликоптера обработваха землищата на селата в района на Чилик и Скална глава. Там нападнатите от скакалци декари са близо 3 500. Кметът на общината инж.Хасан Азис прелетя с хеликоптер този район.

Да сведем глава пред безсмъртния подвиг на Ботев!

 02 Юни 2014
Точно в 9.00 ч., в двора на ГПЧЕ, пред паметника на Христо Ботев, учители и ученици отново коленичиха близо до земята, родила хиляди герои, пропита с кръвта им и пазеща спомена за тях.

За 138-ми път – поклон пред делото на Ботев и загиналите за свободата на България

 02 Юни 2014
Днес за 138-ми път се преклонихме пред делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България знайни и незнайни герои.

Талантите от „Майстора” с нови награди

 03 Юни 2014
Със „Специална награда на младежкото жури” на престижния конкурс „Една българска роза“ в Казанлък се завърна Биляна Арсова от СОУ ”Владимир Димитров – Майстора”

Ден преди Еньовден започва Международният фестивал „Перперикон”

 03 Юни 2014
Хепънингът „Перперикон - живият град” е голямата изненада на тазгодишното 14-то издание на Международния фестивал на изкуствата „Перперикон” През седемте фестивални дни на театралната сцена в Кърджали ще гостуват Татяна Лолова, Мариус Куркински, балет „Арабеск”

П О К А Н А № 5

 04 Юни 2014
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 10.06.2014 г. /вторник/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред.

Строително-монтажните работи по Водния цикъл и пречиствателната станция са изпълнени на 80 процента

 04 Юни 2014
80 процента е изпълнението на строително –монтажните дейности по изграждането на водопроводната и канализационна мрежа на проект „Интегриран воден проект на Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”.

ОДЗ „Райна Княгиня” се сдоби с нова отоплителна инсталация по проект за енергийна ефективност

 04 Юни 2014
Днес стартираха 72 часовите проби на ремонтираното котелно с нафтово стопанство на ОДЗ „Райна Княгиня” в Кърджали.

Инж. Хасан Азис даде курбан за здравето на децата в ОДЗ „Райна Княгиня”, в общината, в България

 05 Юни 2014
Кметът на Кърджали Хасан инж. Азис даде курбан за здравето на децата в една от най-големите детски градини в България „Райна Княгиня”, където се отглеждат и възпитават 375 малчугани.

Кметът инж. Азис и студенти коментираха развитието на туризма в община Кърджали

 05 Юни 2014
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с група студенти от филиала на Пловдивския университет в Кърджали „Любен Каравелов”.

"Да прегърнем земята!" е посланието на художничката Емел Сезар от Одрин

 06 Юни 2014
С пътуващата изложба “Викът на природата” на турската художничка Емел Сезер тази вечер от 18.00 ч. в Арт галерията се открива културната програма на Инициативата „Мултикултурният град”-2014.

Второ място в Национален конкурс "Григор Попов" завоюваха гласовете на "Детски свят"

 06 Юни 2014
Второ място завоюва Радиоклуб „Детски свят” към ОДК Кърджали в Националния ученически конкурс „Григор Попов”, организиран от община Разград, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и общинско радио „Разград.

Кърджали вече има своя здравен кът „Здравето - днес, утре и след това”

 06 Юни 2014
Здравен кът „Здравето - днес, утре и след това” бе отрит днес в двора на Регионалната здравна инспекция в Кърджали.От името на община Кърджали присъстващите на събитието бяха поздравени и от секретаря Сезгин Бекир , който е и председател на Общинския съвет за наркотични вещества.

Нов Спортен комплекс откриха в училището на село Миладиново

 06 Юни 2014
Днес бе открит нов Спортен комплекс към ОУ „Христо Ботев” в село Миладиново, единствен по рода си в региона. Той е плод на находчивостта и предприемчивостта на директора на школото Байрям Юсеин.

Инж. Хасан Азис: Стъпването на „Теклас България” доказа, че в Кърджали могат да се случват големи инвестиции

 06 Юни 2014
До няколко месеца „Теклас България“ отваря третия си завод край Кърджали. За осемте години след старта инвестицията възлиза на над 40 млн.евро, а близо 30 млн.евро ще се вложат в новия завод. През 2015 година се очаква във фирмата да работят близо 1500 души

„Мултикултурният град” започна с изложба на Емел Сезер от Одрин

 08 Юни 2014
С изложбата на турската художничка Емел Сезер от Одрин стартира седмото издание на Инициативата „Мултикултурният град” в Кърджали. Това е съвместна проява на Арт движение Кръг и община Кърджали. Кметът инж. Хасан Азис бе гост на откриването на експозицията

Съобщение

 09 Юни 2014
Община Кърджали, обявява свободни места за почивна база Ахтопол, за смени:

СЪОБЩЕНИЕ

 09 Юни 2014
Община Кърджали предоставя на Вашето внимание проект за Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Кърджали и издаване на сертификати клас В. На основание чл.26, ал.2 от ЗНА и във връзка с чл.77 ...

Спортни игри под надслов „Спорт срещу наркотици” се проведоха днес в ОУ «П.К.Яворов»

 10 Юни 2014
В състезанието участие взеха около 30 възпитаници на училището, които разделени на отбори, се надпреварваха в различни спортно – щафетни игри.

Училищата в Ненково, Бойно и Костино остават „защитени” и през учебната 2014/15 година

 10 Юни 2014
В списъка за защитени училища на територията на Община Кърджали за 2014/2015 г. учебна година да останат училищата в Ненково, Бойно и Костино. Това решиха общинските съветници в Кърджали днес.

73 тежко болни лица са подпомогнати от община Кърджали за половин година

 10 Юни 2014
Поради тежките заболявания, изискващи скъпо лечение и затрудненото финансово положение на болните, помощта от община Кърджали, дори и минимална, е навременна.

Отложиха избора на обществен посредник за следваща сесия

 10 Юни 2014
Изборът на обществен посредник на община Кърджали бе отложен за следваща сесия, решиха днес на заседание на местния парламент общинските съветници.

Предприемат допълнителни мерки за почистване на гробищния парк

 10 Юни 2014
Кметът инж. Хасан Азис се ангажира да се търси допълнителен ресурс за повече хора, за да бъде приведен гробищния парк в нормално състояние.

Община Кърджали съобщава

 11 Юни 2014
Във връзка с изпълнение на СМР по проект „Интегриран воден проект за Кърджали, ще се затвори за движение на ППП дясното платно по посока на движението на ул. “Стефан Стамболов” /нов мост/ в участъка от кръстовището с ул. „Републиканска“ до кръстовището с бул. „Христо Ботев“ за времето от 08:00 часа на 10.06.2014г. до 24:00 часа на 22.06.2014г.

42 са заявените за разкриване работни места в община Кърджали по Национална програма „Сигурност”

 11 Юни 2014
43 населени места от община Кърджали, разпределени в 11 групи попадат в обхвата на Националната програма „Сигурност”. Очаква се до дни по нея да бъдат назначени и 42 безработни лица, отговарящи на условията за наемане на охрана на малките населени места в общината.

Яворовци се завърнаха от фестивала „Отворено сърце” във Велико Търново с много отличия

 12 Юни 2014
С много награди, отличия и грамоти се завърнаха децата от СИП „Фолклор на етносите” в ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали от участието си в 11-я детски ромски фестивал „Отворено сърце” във Велико Търново.

Нови 15 лични асистенти започнаха работа по проект „Подкрепа за достоен живот”

 12 Юни 2014
По информация на екипа на национално ниво за изпълнение на проект „Подкрепа за достоен живот”, финансиран по схема за безвъзмездна финансова помощ „АЛТЕРНАТИВИ” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за предоставянето на социалната услуга „Личен асистент” в община Кърджали, той ще бъде удължен до 31 декември 2014г.

«Невидимата Америка и невидимата България»-в двора на тютюневите складове

 12 Юни 2014
В рамките на Инициативата „Мултикултурният град” под заглавие „Невидимата Америка и невидимата България” в Кърджали с изложба арт-фотография се представя Илиан Илиев.

РИМ Кърджали кандидатства с проект за платформа за хора в неравностойно положение

 12 Юни 2014
Проектното предложение на РИМ Кърджали за изграждане на втора платформа за обслужване на хора в неравностойно положение получи одобрение от оценителната комисия в Агенцията за хора с увреждания.

„Да убием скуката” ни предлагат децата от „Детски арт-център – Заедно” към НЧ „Обединение 1913”

 13 Юни 2014
В събота, 14 юни, от 10,00 часа на сцената на театър „Димитър Димов” ще бъде представена премиерата на пърформанса „Да убием скуката” по пиесата „Игра на кукли” от Борис Априлов.

„Невидимата Америка и невидимата България“ в двора на тютюневите складове

 13 Юни 2014
Фотоизложбата е част от инициативата „Мултикултурният град”, организирана от Арт движение Кръг и община Кърджали

Съобщение

 16 Юни 2014
Уважаеми данъкоплатци, напомняме Ви, че на 30.06.2014г. изтича срока за внасяне на първата вноска за данъквърху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства.

СЪОБЩЕНИЕ

 17 Юни 2014
"Водоснабдяване и канализация" ООД - град Кърджали уведомява абонатите, че от 08.00 часа до 20.00 часа на 18.06.2014 год. /сряда/ ще бъде спряно водоподаването за да бъде отстранена авария на магистрален водопровод от язовир „Боровица".

До края на годината трябва да приключи работата по канализацията и водопроводите в селата Бойно и Черешица

 19 Юни 2014
До дни се очаква окончателното решение на Комисията, сформирана с заповед на кмета на община Кърджали, която ще определи изпълнителите на строително- монтажните работи свързани с изграждане и реконструкция на канализацията и водопроводи в селата Бойно и Черешица.

В средата на юли се очаква да започне ремонтът на 12 пътни отсечки в община Кърджали

 19 Юни 2014
Общо 12 пътни отсечки на територията на община Кърджали, включени в 11 обособени позиции ще бъдат ремонтирани тази година. Общата им прогнозна стойност е малко над 630 хиляди лева без ДДС .

О Б Я В А

 19 Юни 2014
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА ГОТВАЧ В ЦЕНТЪР ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП

През юли отварят офертите за изпълнител на депото

 20 Юни 2014
На 17.07.2014 г., в 16:30 часа изтича срокът, в който фирмите могат да подадат заявление за участие в откритата обществена поръчка от община Кърджали - "Строително – монтажни работи и инженеринг за обект „Регионален център за управление на отпадъците – Кърджали“, І-ви и ІІ-ри етап“.

Замразените пари по „Околна среда” няма да спрат изграждането на Водния цикъл в Кърджали

 20 Юни 2014
Строителите са поели ангажимент да си свършат работата преди срока, посочен в договора – края на годината, в рамките на следващите 2-3 месеца.

Стартира 14-то издание на арт-фестивала „Перперикон”

 24 Юни 2014
Отново за пореден път в община Кърджали стартира един от най значимите фестивали, част от културния календар на Кърджали, каза зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова

Празнувахме Еньовден във Военния клуб в Кърджали

 24 Юни 2014
Днес във Военният клуб в Кърджали, домакините, Регионалният исторически музей, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса, Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите , клуб Ахридос и ГПЧЕ „Христо Ботев” организираха цветно тържество с много цветя, билки, усмивки и настроение.

170-метрова Вселена представят художници в арт пърформанс «Перперикон»

 24 Юни 2014
Началото на композиция с дължина близо 170 метра бе поставена днес от творци на студио “Глобал” от Дюселдорф, които участват в арт пърформанс «Перперикон», част от 14-я едноименен международен фестивал в Кърджали.

100 деца празнуваха Еньовден в ОДК

 24 Юни 2014
100 деца от ваканционната форма „Летен градски лагер” се включиха в празника „Еньовден” организиран от ОДК – Кърджали.

Няма опасност от преливане на потенциално опасните водоеми в община Кърджали

 25 Юни 2014
Пет са потенциално опасните водоеми на територията на община Кърджали. Те са съсредоточени в землищата на селата Мургово, Висока поляна, Невестино, Соколяне и Ястреб.

ОБЯВА

 25 Юни 2014
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КЪРДЖАЛИ ОБЯВЯВА на основание чл.68 от Закона за съдебната власт и във връзка с чл.6 от Наредба №1 за съдебните заседатели, процедура за подбор на кандидати за съдебни заседатели за Районен съд – Кърджали за мандат 2015 -2019 г.

Разработването на проекти –предизвикателства и трудности

 26 Юни 2014
Обученията се организират от сдружение "Граждански диалог" и реализират чрез Областния информационен център в Кърджали.

Общинският съвет по наркотични вещества с кампания против наркотиците

 26 Юни 2014
Мотото на кампанията през тази година е: „Послание за надежда: Да, възможно е предотвратяването и лечението на зависимостта“.

Предстои санитарна сеч на 12 дърветата по бул. „България”

 26 Юни 2014
„Гражданите не трябва да се притесняват, че ще бъдат унищожени дърветата по централния ни булевард. На тяхно място ще бъдат засадени нови”, съобщи ландшафтен инж. Анжела Василева,

Млади фотографи редят годишна изложба

 26 Юни 2014
Годишна изложба със свои фотографии редят талантите от Фотоклуб „От черно до бяло” към ОДК – Кърджали с ръководител Антония Грозева. Събитието ще се състои на 30.06.2014 г. /понеделник/ от 18.00 ч. в Керимовата къща.

„Езоп” на кърджалийска сцена

 27 Юни 2014
С премиера на спектакъла „Езоп” Драматичен театър „Димитър Димов” в Кърджали зарадва снощи публиката на Международния фестивал на изкуствата „Перперикон”

Живата памет на Кърджали в семейните албуми на 17 фамилии

 28 Юни 2014
На 1 юли в Кърджали Арт движение КРЪГ представя за първи път изложба на 106 обработени и датирани фотографии и документи от края на 19 век до 1989 г. от семейната памет на 17 кърджалийски фамилии

Татяна Лолова получи наградата "Златен Перперикон"

 29 Юни 2014
Голямата българска актриса Татяна Лолова получи наградата "Златен Перперикон" за принос в развитието на българската и европейската култура. Това стана в последния ден на 14-ото издание на Международния фестивал "Перперикон".

Отец Петър Гарена е „Мултикултурният човек” за 2014 година

 30 Юни 2014
Арт движение КРЪГ е учредител на тази награда, която се връчва последния ден от културната програма на "Мултикултурният град".2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign