Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2015 г.

В памет на Джемал Емурлов представят изложба "Джими" в столичната галерия "Средец"

 01 Декември 2015
Утре от 11,30 ч. кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис ще открие експонираната в памет на художника Джемал Емурлов изложба „Джими” в столичната галерия „Средец” на Министерството на културата.

П Р О Г Р А М А

 01 Декември 2015
Програма за културните прояви на Община Кърджали, за м.декември 2015 год.

Проведе се първо обществено обсъждане на Проекта за бюджет за 2016 г.

 02 Декември 2015
Граждани, общински съветници, експерти от общинската администрация участваха в проведеното в залата на Бизнес инкубатора снощи първо публично обществено обсъждане на проекта за бюджет на община Кърджали за 2016 година.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис откри изложба на големия Джими в столичната галерия „Средец”

 02 Декември 2015
Джими е от най-изявените творци в Кърджали, човек, който дълго ще се помни от поколения кърджалийци, каза на откриването на изложбата кметът инж Хасан Азис. Той и зам.-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова откриха изложбата на Джемал Емурлов в галерия"Средец"

Членовете на СИБ в Кърджали и потребители на ДЦДВУ „Надежда” отбелязаха 3 декември

 03 Декември 2015
В Международния ден на хората с увреждания-3 декември, децата от движение „Ръка за помощ“ при СОУ „Петко Рачов Славейков“ посетиха клуба на инвалида в Кърджали. Младите добротворци с усмивки и цветя сгряха сърцата на хората с увреждания.

ПОКАНА

 04 Декември 2015
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани на заключителна пресконференция за проект "Изграждане на парк "Арпезос-Север" - III етап и рехабилитация и реконструкция на тротоарите в град Кърджали", която ще се проведе на 08.12.2015 г. от 11:00 часа в зала 407в Община Кърджали (гр. Кърджали, бул. "България" 41)

Общинският съвет не успя да излъчи свой председател

 07 Декември 2015
Общински съвет Кърджали остана без председател и след проведената нова процедура по избора му днес. В началото на свиканото от областния управител заседание днес в надпревара за председателското място влезнаха трима общински съветници.

Общинският съвет избра делегати в Общото събрание на НСОРБ

 07 Декември 2015
В рамките на днешното заседание на Общинския съвет Кърджали бяха гласувани още няколко предложения, нетърпящи отлагане поради определени процедурни срокове.

Община Кърджали изпълни основните дейности по изграждане на парк „Арпезос - Север“

 08 Декември 2015
Община Кърджали изпълни основните дейности по изграждане на парк „Арпезос – Север“. Към момента паркът вече е озеленен и е въведен в експлоатация. Това съобщи днес на заключителна пресконференция ръководителя на проект “Изграждане на парк “Арпезос-Север” - III етап и рехабилитация и реконструкция на тротоарите в град Кърджали”-арх. Петя Назърова.

Утре светва коледната елха на Кърджали

 08 Декември 2015
На 9 декември/сряда/2015 г. от 17.00ч. кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис заедно с Дядо Коледа ще запали светлините на градската коледна елха пред Дома на културата в Кърджали. Заповядайте да празнуваме заедно!

Национална седмица на четенето 7-12 декември

 09 Декември 2015
Днес от 10.30 ч. до 12 ч. децата от Школата по етнография с ръководител Нели Карабашева към ОДК Кърджали взеха участие в медийната игра „Диалекти” по скайп връзка с Националния дворец на децата – София и Института по български език към БАН. Проявата е част от Националната седмица на четенето, организирана от МОН.

Обучават психолози и педагогически съветници за работа в рискови ситуации с млади хора, употребяващи наркотици

 09 Декември 2015
Обучават психолози и педагогически съветници за работа в рискови ситуации с млади хора, употребяващи наркотици. Организатор на двудневния семинар е Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационен център

„Училище за родители” отвори врати в ЦДГ ”Кокиче” село Мост

 09 Декември 2015
Идеята е родителите да получават навременна и актуална информация за отглеждането и възпитанието на техните деца.За целта ще бъдат канени различни специалисти – здравни и социални работници, психолози, логопеди

Кметът инж. Хасан Азис и стотици деца запалиха светлините на градската елха в Кърджали

 10 Декември 2015
Кметът инж.Хасан Азис, Дядо Коледа и стотици деца запалиха светлините на градската елха.„Кърджали отново показа, че винаги сме заедно, когато празнуваме”, каза инж Азис и пожела Новата година да е мирна за кърджалийци и за цялата страна

Инж. Азис се срещна с отец Петър и районния мюфтия Бейхан Мехмед

 10 Декември 2015
Отец Петър и районния мюфтия Бейхан Мехмед се срещнаха с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Двамата духовници поздравиха инж.Азис по повод встъпването му в длъжност като кмет на Кърджали и му подариха саксия с живо цвете.

Работодатели и синдикати ще се срещнат с общинското ръководство в понеделник

 10 Декември 2015
На 14 декември /понеделник/2015г. от 14.00 часа ще се проведе среща между ръководството на община Кърджали и представители на Съюза на работодателите в системата на образованието, СБУ към КНСБ, Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” във връзка с актуализиране на работните заплати според Наредба №1.

П О К А Н А № 3

 11 Декември 2015
На основание чл.23, ал.4, т.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Областния управител на област Кърджали свиква заседание на Общински съвет – Кърджали на 17.12.2015 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в сградата на „Бизнес инкубатора” при следния проекто - дневен ред:

Кърджали – град на добрите каузи през 2016

 14 Декември 2015
36 млади автори от Кърджали и селата посрещат заедно с Арт движение КРЪГ традиционния празник Игнажден, известен още като "Млада година"

Избрани са фирмите, които ще обследват сградите по Националната програма за енергийна ефективност

 14 Декември 2015
Ясни са и тези фирми, които ще бъдат натоварени с извършване на обследването за установяване на техническите им характеристики и изготвяне на технически паспорти на сградите.

За втора поредна година ще се проведе състезанието "Здрави и силни"

 16 Декември 2015
За втора поредна година спортен клуб по фитнес и културизъм „Титан” – Кърджали съвместно с община Кърджали, организират състезание по вдигане на тежести от лежанка на 17 декември 2015 година /четвъртък/ от 18.00 часа във фитнес залата на спортен комплекс „Арпезос” в гр. Кърджали.

Две изложби представят на 17 декември в галерия "Станка Димитрова"

 16 Декември 2015
В навечерието на Коледа художественият отдел „Станка Димитрова” при Регионален исторически музей Кърджали представя колекция „Икони от Източните Родопи”. Изложбата ще бъде открита на 17 декември от 17,30 ч. Същият ден в голямата зала на галерия „Станка Димитрова” кърджалийци и гостите на града ще могат да видят и колекцията „Съвременно изкуство”.

Коледна изложба представят Дружеството на художниците в Кърджали

 16 Декември 2015
Арт галерия "ДАР" и Дружество на художниците в Кърджали организират за поредна година Коледна изложба и ви канят на откриването на 18 декември от 17 часа в Керимовата къща, ул. "Кл. Охридски" 10.

Коледна работилница в ОДК

 16 Декември 2015
В рамките на две седмици и половина, от 2 до 17 декември в ОДК Кърджали работи традиционната Коледната работилница. В нея възпитаниците на клубните форми изработват с много умение и желание коледни и новогодишни картички, играчки, сурвачки и украса.

Весела Коледна въртележка

 17 Декември 2015
Община Кърджали и Обединен детски комплекс кани всички деца и техните родители на Детски Коледен празник „ВЕСЕЛА КОЛЕДНА ВЪРТЕЛЕЖКА” на 18 декември /петък/ от 18.00 часа в зала №1 на ОДК.

Съветниците от ДПС не се явиха на днешното заседание на Общинския съвет

 17 Декември 2015
Съществува голям риск Кърджали да загуби 3 милиона лева, отпуснати от Министерството на околната среда и водите за довършване на депото за управление на твърди отпадъци. Това стана ясно днес от думите на кмета на общината инж. Хасан Азис след като на редовно свиканото заседание на Общински съвет Кърджали дойдоха само 16 общински съветници.

Кметът се срещна с известни спортисти

 17 Декември 2015
Кметът на община Кърджали се срещна днес с бронзовата медалистка от Световното първенство по борба за жени в Лас Вегас, САЩ – Джанан Манолова и нейния личен треньор Филип Манолов.

Делегация от Голяма община Текирдаг, РТурция е на посещение в Кърджали

 17 Декември 2015
Делегация от Голяма община Текирдаг, РТурция , водена от кмета Кадир Албайрак се срещна днес с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Кадир Албайрак поздрави инж.Азис за спечелването на местните избори през октомври и му пожела успешен четвърти мандат.

Кметът инж. Хасан Азис и Даниела Коджаманова, директор на РИМ откриха обновената колекция „Икони от Източните Родопи“ и експозицията „Съвременно изкуство“

 18 Декември 2015
Почти десет години това безценно богатство от християнска живопис не е представяно пред публика. Новооткритата изложба от стари икони е специален подарък за кърджалийци в навечерието на Коледа, каза кметът инж.Хасан Азис. Той подчерта, че представените икони, живописни творби и малки пластики са едно изключително богатство не само за картинната галерия и Регионалния исторически музей, но и за цялата страна

По проект „Нови възможности за грижа” в община Кърджали 107 лични асистенти обслужват 118 потребители

 18 Декември 2015
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ е партньор на Агенцията за социално подпомагане при реализирането на проект “Нови възможности за грижа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2014-2020г., бюджетна линия 2014BG05М9ОР001-2.2015.001”Нови алтернативи”.

На Игнажден ще отворим „Вратата за добрите каузи” през 2016

 18 Декември 2015
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис подкрепи инициативата на 36 младежи и Арт движение КРЪГ да се посрещне с посланието „Кърджали – град на добрите каузи през 2016-та!”

Коледна изложба подредиха 24 художници от Кърджали

 20 Декември 2015
Художниците от Кърджали не изневериха на традицията и тази година подредиха в Керимовата къща Коледна изложба. Любителите на изкуството могат да се насладят на 59 творби на 24 автори

П О К А Н А № 4

 21 Декември 2015
На основание чл.23, ал.4, т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация по искане на една трета от общинските съветници се свиква заседание на Общински съвет – Кърджали на 28.12.2015 г. /понеделник/ от 10.00 ч. в сградата на „Бизнес инкубатора”

Фондация „Кор Кароли” връчи годишните си награди за ветроходни постижения и получи поздравителен адрес и от Кърджали

 21 Декември 2015
Инициативният комитет за издигане на паметник на кап. Георги Георгиев в Кърджали получи специална покана да вземе участие в 36-тата церемония „Златен глобус Кор Кароли”, а Арт движение КРЪГ изпрати Поздравителен адрес от името на всички участници до организаторите и тазгодишните носители на награди.

Галерията в Кърджали отвори врати за стиховете на големия поет Петър Василев

 22 Декември 2015
Галерия „Станка Димитрова” Кърджали отвори врати за стиховете на големия поет Петър Василев. Литературната среща с автора на новата поетична книга "Наследство" бе организирана от РБ "Н. Й. Вапцаров”, в.”Нов живот” и община Кърджали

Кметът инж. Хасан Азис дари предновогодишно девет кръгли сираци

 23 Декември 2015
Днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с кръглите сираците, на които той е настойник – традиция, която датира още от първия му мандат.

Обучават на администриране новите кметове в общината

 23 Декември 2015
Обучители бяха началникът на отдел ГРАО Байрям Байрям, ръководителят на звено Вътрешен одит Емилия Александрова, директорът на дирекция Местни приходи Соня Табакова и началникът на сектор Отбранително мобилизационна подготовка Димитър Разкалински.

Община Кърджали за втори път отличена с грамота „Приятел на природата”

 23 Декември 2015
За втора поредна година Община Кърджали е отличена с грамота „Приятел на природата”. Признанието е за редовно и мащабно отбелязване на екологичните празници и кампании, а отличието бе получено днес от инж.Анжела Василева-главен експерт в отдел „Опазване на околната среда” в общинска администрация.

Общинските съветници отново не избраха председател на Общинския съвет

 28 Декември 2015
Причината е, че когато трябваше да бъде разгледаната тази точка от дневния ред, преместена още в началото на сесията от първа на последна, не се събра кворум и заседанието бе прекратено.

През 2016 г. такса смет ще се плаща на квадратен метър застроена площ на имота

 28 Декември 2015
От 01.01.2016 г. годишната такса на битови отпадъци ще се заплаща на база квадратен метър разгъната застроена площ на имота, а не на данъчната оценка на недвижимите имоти. Общинските съветници дадоха съгласие за учредяване на особен залог в изпълнение на ПМС №357 да бъдат отпуснати 3 027 496 лв. за приключване на Регионалния център за управление на отпадъците край Кърджали

Фойерверки, безплатно вино и народно веселие в новогодишната нощ в Кърджали

 30 Декември 2015
Община Кърджали кани кърджалийци на Новогодишно хоро пред Дома на културата. Тържеството край елхата ще започне в 23.30 ч. на 31 декември. В празничната нощ ще свири оркестър „Кърджали”2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign