Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2015 г.

Кметът инж. Хасан Азис подкара АТВ на Международното офроуд състезание

 02 Март 2015
Стотици жители и гости на Кърджали се събраха на трасето край Водното огледало, където се проведе част от международното офроуд състезание. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис също се включи в надпреварата и демонстрира добри умения при управление на АТВ.

В Кърджали тържествено чества Освобождението на България

 03 Март 2015
Кметът инж. Хасан Азис: Няма напразна саможертва, когато тя е за Отечеството, за свободата и за бъдещето на цял един народ. С подписване на Сан-Стефанския договор преди 137 години пред България се отваря пътят за европейско развитие.

Кметът на Кърджали, енорийският свещеник и районният мюфтия отново пиха заедно сладко кафе на 3 март

 03 Март 2015
За пореден път на 3 март след тържествения ритуал пред Паметника на освободителите кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, енорийският свещеник Петър Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед седнаха в близкото бистро на чаша сладко кафе

Кметът раздаде 2800 мартенички на деца

 04 Март 2015
Кметът на общината инж.Хасан Азис дари близо 2800 деца от община Кърджали с мартенички по случай Баба Марта. Мартенички имаше за малчуганите от 24-те детски заведения, Дневен център за деца с увреждания”Надежда”, за децата от защитеното жилище и центровете от семеен тип

Прессъобщение

 08 Март 2015
От 7 март 2015 г. е задействан Планът за бедствия и аварии в частта му за снеговалежи и снегонавявания, който дава възможност за ангажиране на цялата налична техника в общината.Към настоящия момент 13 фирми работят в районите за отваряне на пътищата, за снегопочистването са ангажирани 40 машини.

Прессъобщение

 08 Март 2015
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис издаде заповед, с която 9 и 10 март 2015 г. се обявяват за неприсъствени дни за всички училища на територията на общината и за детските градини в селата.

Остава усложнена обстановката в малките населени места в община Кърджали

 09 Март 2015
Днес продължава работата за осигуряване на достъп до населени места в община Кърджали, които все още са откъснати, поради затворените пътища до тях. Към обяд остава затворен пътя към селата Миладиново, Рудина и Сестринско.

Прессъобщение

 09 Март 2015
Вече е отворен пътя за с.Миладиново. Районът беше в плен на снега в продължение на три дни. Осигурен е достъпът и до Конево.

Дами от Кърджали подредиха изложба с картини, гоблени и оригами

 09 Март 2015
Изложба под надслов „Ден на твореца”, посветена на Празника на жената бе открита във Военния клуб в Кърджали. Експозицията включва гоблени, картини, скулптори, сътворени с много умение и фантазия. Изработените оригами във вид на топки и венчета предизвикаха интереса на посетителите

Късно снощи бе направен пробив и към селата Охлювец и Черна скала

 10 Март 2015
На 9 март към 23.00 часа беше направен пробив на пътя за с.Охлювец. Часове наред местни хора помагаха при разчистването на пътя. От полунощ е достъпен и пътят към с.Черна скала.

Прессъобщение

 10 Март 2015
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис издаде заповед, с която 11 март 2015 г. се обявява за неучебен ден за всички училища на територията на общината и неприсъствен ден за детските градини в селата.

Прессъобщение

 10 Март 2015
Пътищата от областния град към Миладиново, Рудина, Сестринско са проходими.В момента се разчиства пътя до с.Скална глава и пътя от Кърджали към Ненково/ към Ненково засега осигурена пътна връзка през Черноочене/. Това са последните села в общината, до които пътищата са непроходими.

Домашен социален патронаж отбелязва Световния ден за социална работа и 40 години от основаването си

 11 Март 2015
На 19 март социалните работници в община Кърджали ще отбележат Световния ден за социална работа. Най-старата общинска структура предлагаща социални услуги в общността в Кърджали е Домашен социален патронаж, която през тази година ще отбележи 40 години от своето създаване.

11 март - Ден на ракетните войски и артилерията

 11 Март 2015
С поредица от прояви Военният клуб в Кърджали отбелязва днешният Ден на ракетните войски и артилерията. Вчера бе организирано посещение в артилерийския полк в гр. Асеновград и среща с колеги, а на 13 март от 18.00 часа ще се състои празничен концерт във Военния клуб в Кърджали.

БЧК достави вода за седем социални заведения в община Кърджали

 11 Март 2015
От днес от БЧК започна доставка на вода за 120 деца от седем социални заведения на територията на община Кърджали и две на община Момчилград.

12 и 13 март са обявени за неучебни за училищата в община Кърджали

 11 Март 2015
Със заповед на заместник министъра на образованието и науката Ваня Кастрева за неучебни са обявени дните от 12 до 13 март 2015г. включително.

До два дни токът във всички населени места на община Кърджали ще бъде възстановен на 100 %

 12 Март 2015
До събота на 100 процента ще бъде възстановено електрозахранването във всички населени места в община Кърджали, съобщи кметът инж. Хасан Азис. Уверение за това той е получил от представителя на ЕВН за Кърджали Албен Манджуков по време на срещата, инициирана от градоначалника.

Вече 15 години Домът за стари хора в Кърджали се грижи за самотно живеещи от третата възраст

 12 Март 2015
Единственият Дом за стари хора в Кърджали, вече 15 години работи на пълен капацитет, благодарение на партньорството между Община Кърджали и Областният съвет на БЧК.

Ден на отворените врати

 12 Март 2015
По повод Световният ден на социалната работа, утре 13 март от 10,00 часа до 12,00 часа се организира Дена на отворените врати в двата центъра „Надежда” в Кърджали, за деца с увреждания и за възрастни с увреждания.

Елате в света на приключението!

 12 Март 2015
Клуб „Приключенец” гр.Пловдив и ОДК гр.Кърджали канят момичетата и момчетата от І до ІV клас на ДЕТСКИ ПРАЗНИК с много игри и изненади.

Покана за пресконференция

 12 Март 2015
На 16 март 2015 г. (понеделник) от 11 ч. в офиса на ОИЦ – Кърджали ще се състои пресконференция, посветена на предстоящите събития в Област Кърджали в рамките на националната кампания „Да създадем заедно България 2020 г.“

Екипът на ЦСМП ще бъде отличен с „Почетен знак - златен” на община Кърджали

 12 Март 2015
С „Почетен знак – златен” на община Кърджали ще бъде отличен екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали за проявен професионализъм, воля, сила на духа и героизъм по време на бедствената ситуация, поразила община и цялата област Кърджали.

Кметът на Кърджали награди медици, спасили човешки животи в бедствието

 13 Март 2015
Инж. Хасан Азис: При бедствието, което ни сполетя, на преден план изпъкнаха високия професионализъм, саможертвеността и проявата на истинска човещина и героизъм – качества, които в днешния ден рядко наблюдаваме.

Кметът: До края на съботния ден животът в община Кърджали влиза в нормален ритъм

 13 Март 2015
Пред ръководството на общината стои предизвикателството за справяне с последствията от снеготопенето и предизвиканите от него свлачища и срутища.

Ден на отворените врати в Дневен център за деца и възрастни „Надежда” в Кърджали

 13 Март 2015
Ден на отворените врати се проведе днес в Дневен център за деца и възрастни „Надежда” в Кърджали по повод Световният ден на социална работа. Всеки гражданин, посетил социалните заведения, имаше възможност да се запознае лично с работата на социалните работници и предлаганите на потребителите услуги.

Общината зарежда с над 2000 литра питейна вода детски и социални заведения

 16 Март 2015
Рано сутринта в понеделник, 16 март 2015 г., ще заредим с питейна вода и вода за битови нужди детски и социални заведения в град Кърджали, съобщи кметът инж.Хасан Азис. Ръководството на общината създаде необходимата организация за осигуряване на нормална работа на детските градини, въпреки водната криза след аварията на магистралния водопровод.

Съобщение

 16 Март 2015
От днес 16 март /понеделник/ до 06.00 часа на 17 март /вторник/ питейната вода ще бъде с завишено количество хлор за профилактично саниране на водопроводната мрежа, заради отстранената авария на магистралния водопровод.

Министър Павлова и кметът инж. Хасан Азис посетиха Пречиствателната станция за питейна вода

 16 Март 2015
Аварията на магистралния водопровод е отстранена. В момента текат задължителните проби на питейната вода. Специалистите се надават, че до довечера хората в Кърджали, Момчилград и околните села ще имат нормално водоподаване

Общината зареди с питейна вода детски и социални заведения

 16 Март 2015
Рано тази сутрин се създаде организация за доставка на питейна вода и вода за битови нужди на детски и социални заведения в град Кърджали.

ОИЦ-Кърджали се включва в националната инициатива „Да създадем заедно България 2020 г.”

 16 Март 2015
Кампанията има за цел да популяризира новите оперативни програми за периода 2014-2020 година и насърчи потенциалните бенефициенти да кандидатстват с проекти.

Бойко Борисов покани инж.Хасан Азис на среща

 16 Март 2015
Министър-председателят Бойко Борисов покани кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис на среща в сряда в 9,30 часа преди заседанието на Министерски съвет. Премиерът се обади лично на кърджалийския градоначалник преди около час.

Децата от ЦНСТ "Детска мечта" живеят в среда близка до семейната

 16 Март 2015
В Центъра за настаняване от семеен тип „Детска мечта” в Кърджали се настаняват деца без увреждания. Настанените в момента деца са на възраст от 3 до 8 години.

Прессъобщение

 16 Март 2015
На 17.03.2015г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” четвъртото от новата поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

50 деца, родители и учители от Миладиново заедно в Калофер

 17 Март 2015
Въпреки лошото време незабравимо ще остане пътуването на 50 деца, родители и учители от ОУ „Христо Ботев” - Миладиново до Калофер, родното място на патрона на училището. Шест месеца този ден се очакваше с нетърпение, като завършек на напрегната и резултатна дейност по проект „Нашето бъдеще е в нашите ръце”

40 потребители с психични проблеми обслужва Център „Орфей”

 17 Март 2015
Вече пет години в община Кърджали работи Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми „Орфей”. Той бе създаден в рамките на съвместен проект между Сдружение за психосоциална рехабилитация „Орфей”, Община Кърджали и Държавна психиатрична болница в областния град.

Инж.Хасан Азис пред Дарик радио

 17 Март 2015
Около 17 млн. лева са изчислените разходи на община Кърджали по време на снежното бедствие, заедно със средствата за настъпилите щети. Това каза в интервю за Дарик кметът на Кърджали Хасан Азис.

Инж.Хасан Азис пред БНР, програма "Хоризонт"

 18 Март 2015
Кметовете на Кърджали, Кирково и Ардино ще информират днес премиера Бойко Борисов какви разходи са направили в снежното бедствие. Срещата е по покана на министър-председателя и е насрочена преди днешното заседание на правителството

Редица обучения, консултации и терапии за незрящи предлага Център „Недялка Камбурова”

 18 Март 2015
В община Кърджали, по данни на Дирекция „Социално подпомагане” има 701 лица със сензорни увреждания, а в общинската организация на Съюза на слепите в България членуват 208 от тях.

8 момичета и момчета намериха своя дом в Защитено жилище за младежи с увреждания

 18 Март 2015
За изминалите малко повече от шест месеца настанените в Защитеното жилище в кв. „Байкал” вече са усетили грижата, вниманието и любовта с която се отнася екипът към тях.

Престижни национални награди за младите художници и фотографи към ОДК-Кърджали

 18 Март 2015
В VІІІ-я Национален конкурс за детска рисунка с балканско участие ”Пролет върху листа” в гр.Кюстендил, Мария-Магдалена Делчева, на 10 г., от Школата по изобразително изкуство към ОДК-Кърджали, се класира на І място.

Инж.Хасан Азис представи на заседанието на МС днес 3 доклада за нанесените щети вследствие на обилните снеговалежи

 18 Март 2015
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, кметовете на Кирково, Ардино, Черноочене и Момчилград, както и областният управител на Кърджали се срещнаха днес с премиера Бойко Борисов и присъстваха на заседанието на Министерския съвет в София.

Честит празник!

 19 Март 2015
Уважаеми служители в социалната сфера от Община Кърджали, Приемете моите най-искрени поздравления по повод Световния ден за социална работа, който тази година протича под мотото „Уважение към достойнството и човешките ценности".

С ъ о б щ е н и е

 20 Март 2015
Община Кърджали съобщава на гражданите, че предварителният списък на картотекираните семейства за 2015 г. е изнесен на входа на общината на 20.03.2015 г.

П О К А Н А № 3

 20 Март 2015
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 26.03.2015 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Община Кърджали ще продължи да провежда активна социална политика

 20 Март 2015
Кметът инж. Хасан Азис поздрави социалните работници по случай Световния ден на социалната работа - 17 март. Той припомни, че в момента община Кърджали развива 10 вида социални услуги, които обхващат повече от 600 души.

В Кърджали бе създадена Група за самопомощ към проект „И аз имам семейство”

 20 Март 2015
Група за самопомощ на приемни семейства към проект „И аз имам семейство” бе създадена в началото на март в Кърджали. Целта й е приемните семейства на територията на общината да могат да се събират, да споделят опит, практика, да обменят общи идеи и емоции, с помощта и на социалните работници.

Кампанията „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ стъпи във Филиала „Любен Каравелов”

 20 Март 2015
Инициативата „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ стартира в Кърджали със среща със студенти от Филиал „Любен Каравелов“ и с изнесен мобилен щанд на пазара в областния град.

Писателят Тодор Каракашев -гост на литературния салон „Петя Караколева” в Кърджали

 20 Март 2015
В рамките на литературния салон „Петя Караколева писателят Тодор Каракашев, лауреат на Националната награда "Петя Караколева" за 2014 година, се среща с ученици, студенти и творци от Кърджали

От Кеймбридж наградиха най-доброто училище за 2014 - ГПЧЕ „Христо Ботев”

 20 Март 2015
Ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” участваха в Националното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а гимназията получи грамота за най-ползотворно сътрудничество през 2014 година.

„Благата вест пристига с Калин Терзийски - има надежда за надмогване на наркотичната зависимост!”

 23 Март 2015
На 25.03.2015г. от 14.30 часа в сградата на Бизнесинкубатора Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали и Регионална библиотека „Никола Вапцаров”- Кърджали организират среща – разговор с писателя – психиатър Калин Терзийски под надслов: „Благата вест пристига с Калин Терзийски - има надежда за надмогване на наркотичната зависимост!”

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 23 Март 2015
“Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали уведомява, че поради авария на магистрален водопровод ще бъде прекъснато водоподаването на живущите в блокове от 1 до 13 в кв. Възрожденци и селата Резбарци, Петлино, Айрово, Опълченско, Дъждино, Македонци, Пепелище и Глухар

СЪОБЩЕНИЕ

 23 Март 2015
Затваря се движението за ППС по ул. “ Екзарх Йосиф” в участъка от кръстовището с бул. „Тракия” до кръстовището с ул. „Отец Паисий” във връзка с изпълнение на СМР /асфалтиране/ за обект...

Чешмите – вода в радост и мъка

 23 Март 2015
От тазгодишния световен ден на водата -22 март екип от доброволци на Арт движение Кръг стартират едногодишно проучване с цел да бъдат описани местата на чешмите на територията на община Кърджали и историите, свързани с тях. В Арт галерията е аранжирана изложба, посветена на чешмите

ПОКАНА

 24 Март 2015
ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ИМЕНУВАНЕ НА УЛИЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КЪРДЖДАЛИ

Театрален афиш

 24 Март 2015
На 26 март 2015 г / четвъртък / от 19.00 ч в Дома на културата ще бъде представен спектакълът „Великденско вино”по пиесата на Константин Илиев. В ролята на поп Кръстю Никифоров се превъплащава актьорът Петър Савчов, партнира му Борислав Христов, който играе немия клисар Гечо

Инж. Хасан Азис готов на лична среща с кърджалиец, който проваля саниране на цял блок

 25 Март 2015
През следващата седмица стартира процедура за избор на фирми – изпълнители за технически преглед и конструктивни изменения по сградите, отговарящи на изискванията на Националната програма за енергийна ефективност. Вече са сключени 14 договора за саниране на жилищни сгради с Българската банка за развитие /ББР/. До края на седмицата още 4 договора са изпратени за подпис в ББР

11,9 млн. лв. иска община Кърджали от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане

 25 Март 2015
11 333 000 лева са за неотложни възстановителни работи за укрепване на свлачища и срутища. Средствата за допълнително снегопочистване за община Кърджали са 335 000 лв., а за обезщетение на стопани, загубили общо 451 бр. животни, са в размер на 225 000 лв.

Калин Терзийски:Има надежда за надмогване на наркотичната зависимост!

 25 Март 2015
Общински съвет по наркотични вещества и Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров"-Кърджали организираха среща-разговор с писателя-психиатър Калин Терзийски, носител на Европейската награда за литература за 2011г.

Спускаме наполовина знамената в знак на траур

 25 Март 2015
Съгласно указания на администрацията на Министерски съвет знамената на институциите в България да бъдат свалени наполовина от днес до петък, 27 март, в знак на траур и съпричастност към близките на загиналите в самолетната катастрофа във Франция

Нови отличия за талантите на СОУ „Владимир Димитров–Майстора”

 26 Март 2015
Вероника Чакърова и Биляна Арсова от СОУ „Владимир Димитров – Майстора” се завърнаха с нови отличия от престижни Национални конкурси с международно участие

По превенцията на ранните бракове разговаряха педагози и родители от ОУ „П.К. Яворов”

 26 Март 2015
По темата „Превенция на ранните бракове” разговаряха родители и учители от ОУ „П. К. Яворов” в Кърджали. Това стана по време на родителската среща, проведена на на 20 март в школото.

Пролетен празник се вихри в ОУ „П.К.Яворов“

 26 Март 2015
Тържеството бе открито със стихчета и песен за пролетта, изпълнени от учениците от 4 „б“ клас. Участниците в двете групи на СИП „Фолклор на етносите“ представиха детския мюзикъл „Приказна въртележка“ и турски танц.

ОБЯВА

 27 Март 2015
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ е партньор на Агенцията за социално подпомагане при реализирането на проект “Нови възможности за грижа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2014-2020г., бюджетна линия 2014BG05М9ОР001-2.2015.001”Нови алтернативи”.

С ъ о б щ е н и е

 27 Март 2015
Крайният срок за заплащане годишната такса за притежание на куче е до 31 март на текущата година или заедно с подаване на документа за регистрация, когато кучето е придобито или родено след тази дата

Турският посланик Сюлейман Гьокче и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис посетиха село Сипей

 28 Март 2015
Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис разговаряха с жители в село Сипей, където свлачище разруши къщите им. Гостът посети и Регионалния исторически музей в Кърджали

Фестивал на знанията подготвят учениците от ОУ ”Гео Милев”с. Конево

 30 Март 2015
Фестивал на знанията подготвят учениците от ОУ”Гео Милев”с. Конево. Предстоящата проява на 17 април е в рамките на проект „Ръка за ръка в подготовка за бъдещето” към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към МОН / ЦОИДУЕМ/

Кърджали чака решението на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане за 12–те милиона

 30 Март 2015
Кметът инж.Хасан Азис е в София, където изчаква решението на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане по внесените от общината докладни с искане за допълнително финансиране с близо 12 млн.лв., свързани с бедствията от последните месеци

Тестват сирените на 1 април

 30 Март 2015
На 1 април 2015 г. в 13 часа ще се проведе тест на сиренната система, изградена в Кърджали. Целите на теста са проверка на техническото състояние на системата

Кметът инж. Азис ще търси нова среща с премиера за свлачищата

 31 Март 2015
По думите на градоначалника големият проблем остава, а той е свързан с финансиране на спешни мерки за свлачищата в селата Сипей и Енчец.

В Кърджали бе открит официално Бизнес инкубатор

 31 Март 2015
Министърът на икономиката Божидар Лукарски, областният управител Илия Илиев и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис откриха официално „Бизнес инкубатор – Кърджали“, финансиран от Оперативна програма" Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign