Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2015 г.

Покана

 01 Юни 2015
Община Кърджали кани всички жители и гости на града на 02.06.2015г. от 11.30 ч. пред Паметника на Освободителите в градската градина на тържествен ритуал по случай 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.

Откриха плувно лято 2015

 01 Юни 2015
Плувно лято 2015г. бе открито на Общинския плувен комплекс в Кърджали. През настоящия плувен сезон, по проект „Научи се да плуваш” на Министерството на младежта и спорта и община Кърджали, безплатно ще бъдат научени да плуват 140 деца.

В Деня на детето славейковци рецитират „Аз съм българче”

 01 Юни 2015
За пета поредна година най-голямото училище в Южна България се включи в инициативата за най-масово едновременно рецитиране на стихотворението „Аз съм българче", организирана от образователния портал Академика.бг, под патронажа на президента на РБългария Росен Плевнелиев.

За Кърджали с любов

 01 Юни 2015
На 4 юни (четвъртък) от 17.00 ч. като част от Инициативата „Мултикултурният град” в Арт галерията ще бъде представено специалното илюстрирано издание „За Кърджали с любов”, подготвено от Арт движение Кръг и литературното сп. Кръг, в което участват 22-ма от най-младите кърджалийци.

Съобщение

 01 Юни 2015
Община Кърджали съобщава, че разполага със свободни бунгала за база „Ахтопол”, първа смяна от 8 до 17 юни. Цената на бунгалото за периода е 200 лева.

Обединен детски комплекс- Кърджали става на 20 години

 01 Юни 2015
През 2015 г. се навършват 20 години от създаването на Обединен детски комплекс в гр.Кърджали. През 1995 г. три извънучилищни звена - Център за работа с деца, Ученическа спортна школа и Център за ученическо, техническо и научно творчество се преобразуват в Обединен детски комплекс.

Галерията представи 17 илюстрации на Любен Зидаров в Деня на детето

 01 Юни 2015
На Първи юни Художествена галерия „Станка Димитрова” Кърджали представи 17 творби на Любен Зидаров, един от най- добрите български илюстратори. Неговото име е свързано с почти всички класически автори като Мрак Твен, Братя Грим, Андерсен, както и български писатели Ангел Каралийчев и Елин Пелин

Талантите на „Майстора” отново с медали от конкурса „Една българска роза”

 01 Юни 2015
Камелия Митрева, Теодора Китанчева, Ангелина Божинова и Биляна Арсова от СОУ „Владимир Димитров – Майстора” представиха своето училище и Кърджали на Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Една българска роза” в Казанлък

Стотици деца празнуваха Деня на детето в Градската градина

 01 Юни 2015
Стотици деца, малки, големи и още по-големи празнуваха 1 юни-Деня на детето заедно, в организирания детски празник от Община Кърджали и Обединен детски комплекс.

Прессъобщение

 02 Юни 2015
На 22.07.2014 г. Община Кърджали стартира изпълнението на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ проект „Общинска администрация Кърджали – професионална, ефективна и ефикасна”, който се финансира по приоритетна ос ІІ, подприоритет 2.2 на Оперативна програма „Административен капацитет”

Кърджалийци се поклониха пред подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

 02 Юни 2015
Стотици кърджалийци днес се преклониха пред подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

Хасан Азис подари на гвардейците албуми със снимки от участието им в НДК по време на премиерата на филма за Левски

 02 Юни 2015
Разбрал за инициативата на ръководството на езиковата гимназия и на гвардейците да съберат пари за нови униформи, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис пое ангажимент да осигури тези средства чрез организиране на дарения.

Инж. Азис постави пред премиера отново въпроса за свлачищата в с. Сипей

 03 Юни 2015
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна днес в столицата с министър-председателя Бойко Борисов за проблема с финансирането на укрепителните дейности на свлачищата в с.Сипей.

Нов шанс за работа получиха безработни в Кърджали

 03 Юни 2015
Нов шанс за работа получиха 29 безработни в Кърджали. Удостоверения за професионална квалификация им бяха връчени официално от кмета инж. Хасан Азис. По проект „Шанс за работа -2015” на КНСБ младите хора придобиха професионална квалификация по една от професиите „Социален асистент” и „Помощник възпитател”

Висока оценка на НСОРБ за работата на община Кърджали по европроекти

 04 Юни 2015
Националното сдружение на общините в Република България изпрати писмо до кмета на община Кърджали, с което поздравява общината за изключително активното й участие в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, която се проведе на 17-18 май 2015 г. в гр.Пловдив.

П о к а н а

 04 Юни 2015
Ръководството на община Кърджали кани всички кърджалийци на официалното откриване на Парк „Арпезос-Север”-трети етап/До Пазара на производителите/ на 6 юни/събота/2015 г. от 10.30 часа. За присъстващите е предвидена музикална програма, която ще започне в 10.00 ч., и спортен празник.

Инж. Хасан Азис стана носител на годишната награда „Мултикултурният човек”

 04 Юни 2015
Инж. Хасан Азис стана носител на годишната награда „Мултикултурният човек” за 2015 г. Тя се присъжда за развитието на мултикултурализма, интеркултурния диалог и езиковото и многообразие в Кърджали. На специална церемония в артгалерия „Кръг” досегашните носители на отличието Нурредин Мехмед и енорийският свещеник отец Петър Гарена връчиха на градоначалника стъклената статуетка и грамота

ОДК стана на 20 години

 05 Юни 2015
Снощи в Дома на културата в Кърджали Обединен детски комплекс отпразнува своя 20-годишен юбилей. Залата бе препълнена с гости, дошли да споделят събитието. Сред тях бяха много бивши и настоящи учители и възпитаници на ОДК, директори на учебни заведения, родители.

Кметът инж. Хасан Азис: С парк „Арпезос Север” Кърджали доказа, че може да сбъдва мечтите си

 06 Юни 2015
С изграждането на парк „Арпезос Север”, разположен на територия от над 40 000 кв. м., Кърджали доказа, че може да сбъдва мечтите си, каза пред стотици кърджалийци кметът инж. Хасан Азис в словото си при официалното откриване на третата част от най-големия парк в България в градска среда в последните 20 години.

СЪОБЩЕНИЕ

 08 Юни 2015
Община Кърджали, обявява свободни места за почивна база Ахтопол, за смени...

Прессъобщение

 09 Юни 2015
На 9.06.2015 г. и на 10.06.2015 г.в Пречиствателната станция (ПСОВ) на гр. Кърджали ще се проведат два информационни дни по Проект „Интегриран Воден Проект за Кърджали:Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа” насочени към учениците от училищата в гр. Кърджали.

Информационни седмици за Пречиствателната станция организира Община Кърджали

 09 Юни 2015
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се включи днес в информационния ден организиран по „Интегриран Воден Проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа” , финансиран в рамките на ОП „Околна среда 2007 – 2013 г.”

Талантливите танцьори от ОУ „П.К.Яворов” с впечатляващо представяне на фестивал във Велико Търново

 11 Юни 2015
На 6 и 7 юни ученици от 5а и 5б класове на ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали участваха в XII Детски фестивал "Отворено сърце“ в град Велико Търново, организиран от Центъра за междуетнически диалог и толерантност ,,Амалипе“.

Прессъобщение

 11 Юни 2015
На 12 юни от 11:00 ч. в офиса на Областен информационен център-Кърджали ще се проведе информационна среща на тема „Възможности за образователни и културни институции през новия програмен период 2014-2020“.

Продължава изпълнението на проект ПОМИС /POMIS/

 11 Юни 2015
Продължава изпълнението на проект „Пилотно функциониране на общинска интегрирана система за управление на отпадъците” (POMIS), Договор № B2.11.07, финансиран по Оперативна програма за Европейско териториално сътрудничество „Гърция - България 2007-2013”.

ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали второ в страната като "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола"

 13 Юни 2015
ОУ „П.К.Яворов” в Кърджали бе отличено с приза "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола" на тържествена церемония в Министерството на образованието и науката.

Ученици от Миладиново преминаха тридневен тренинг в Центъра за военно обучение

 15 Юни 2015
Ученици от ОУ ”Христо Ботев” от Миладиново, членовете на Природоизследователски отряд „Малката Ахрида”, преминаха тридневен тренинг на палатков лагер в Националния център за военно обучение край с. Широко поле

Възпитаници на ГПЧЕ ”Христо Ботев” заеха първите места в Националния кръг на Лингвистично кенгуру 2015

 16 Юни 2015
Единадесетокласниците Георги Бъзлянков, Боян Каменов и Гергана Вакарелова заеха първите три места в състезанието по немски език на Националния кръг на Лингвистично кенкуру 2015.

Успешно приключи творческата година на ОЦКМД

 16 Юни 2015
Успешното приключване на творческата година за школите на Общинският център за култура и младежки дейности в Кърджали бе ознаменувано с двучасов концерт снощи.

Хор „Незабравки” възхити публиката на фестивал в Гърция

 16 Юни 2015
Дамски хор „Незабравки” към НЧ „Обединение 1913” с ръководител Марин Владинов се завърна с плакет за участие от IV международен хоров фестивал „Музика и море”, който се проведе от 8 до 13 юни 2015 г. в Паралия Катерини, Гърция.

Монтират паметник на околосветския мореплавател капитан Георги Георгиев в центъра на Кърджали

 16 Юни 2015
Официалното му откриване ще стане на 20 юни от 11 часа в Градската градина. Очаква се почетен караул за събитието от Министерството на отбраната.

Малките радио журналисти от ОДК първи в страната в национален конкурс

 17 Юни 2015
Първо място в направление „Радиожурналистика” завоюва Радиоклуб „Детски свят” към ОДК Кърджали във втория Национален ученически конкурс „Григор Попов”, организиран от община Разград, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и Общинско радио Разград.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 17 Юни 2015
Отменя се втори етап за приемане на заявления от кандидат-потребители и кандидати за лични асистенти по проект "Нови възможности за грижа".

„Бултиш” направи дарение в Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Надежда”

 17 Юни 2015
Представители на „Бултиш”–Дружество на български и турски бизнесмени“ от Пловдив направиха дарение в Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Надежда” в Кърджали. Събраните средства от дарителската акция ще се използват за оборудване на сензорна стая. Бизнесмените се срещнаха и с кмета инж. Хасан Азис

Нов шанс за 30 безработни лица от община Кърджали

 18 Юни 2015
30 безработни лица, преминали успешно обучение по проект „Шанс за работа -2015” на КНСБ и придобили професионална квалификация за професиите: „Помощник-възпитател”, „Социален асистент” и „Болногледач”, вече са назначени на работа.

Рекордьорът на „Гинес” кап. Георги Георгиев - незабравим в родния Кърджали

 18 Юни 2015
Тазгодишната инициатива "Мултикултурният град" завършва по нестандартен начин – с гражданска акция за спасяване от разруха чрез реновиране и пренасяне на паметника на кап. Георги Георгиев от язовирната стена в центъра на Кърджали.

П О К А Н А № 6

 19 Юни 2015
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 25.06.2015 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто - дневен ред:

Бюст-паметникът на капитан Георги Георгиев „хвърли котвата” в Градската градина на Кърджали

 20 Юни 2015
За да уважи този жест на кърджалийци към своя съгражданин, в града край Арда пристигна и лично сина на капитана, Иван Георгиев, който също е мореплавател.

Кърджали събра над 200 изпълнители за празника на фолклора

 21 Юни 2015
Кърджали събра над 200 изпълнители за тазгодишния Национален тракийски събор. Празникът се провежда за 12-ти пореден път с подкрепата на община Кърджали. Гости на любителите на фолклора бяха кметът инж. Хасан Азис и председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа

СЪБЩЕНИЕ ОТ ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

 22 Юни 2015
Затваря се за движение на МПС ул.”Осми март” в участъка от кръстовището на бул.”Беломорски” до кръстовището на с. Резбарци, във връзка с провеждането на литийно шествие по посрещането и придружаването на мощите на Св. Йоан Предтеча от Созопол, за времето от 17.00часа до 18.30 часа на 23.06.2015г.

Няма да има втори прием на заявления по проект "Нови възможности за грижа"

 22 Юни 2015
119 лица от които 20 деца от община Кърджали имат назначени лични асистенти по проект "Нови възможности за грижа". Въпреки големия интерес и желание от страна на гражданите няма да има втори прием на заявления от кандидат-потребители и кандидати за лични асистенти, обявен първоначално за 22 юни.

„Моят глас срещу наркотиците”

 22 Юни 2015
По повод 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите, Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали, организира поредица от инициативи през месеца.

Приеха годишните отчети на общинските търговски дружества

 25 Юни 2015
Разширена дискусия с участието на представители на всички политически групи в Общинския съвет в Кърджали предизвика днес приемането на годишните отчети за 2014 г. на Едноличните търговски дружества със 100% общинско участие в капитала.

Възпитаник на СОУ”П.Р.Славейков” с награда от Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка"

 25 Юни 2015
Деветокласникът от СОУ "Петко Рачов Славейков" Ерай Ервин Шакир бе отличен със специален приз за есето си на испански език, с което участва в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка".

Открита младежка сцена „Моят глас срещу наркотиците”

 25 Юни 2015
По повод 26 юни -Международния ден за борба с наркоманиите, Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали, Детски и младежки парламент към ОДК - Кърджали, Младежки клуб по наркотични вещества и Община Кърджали организират Откритата младежка сцена „Моят глас срещу наркотиците”.

Тази вечер се открива Международния фестивал на изкуствата „Перперикон 2015”

 26 Юни 2015
Тази вечер се открива 15-то юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата „Перперикон 2015”. Това ще стане с концерт на холандското трио – изпълнители на ренесансова музика „Ранни птички” в художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис посрещна Дипломатическия корпус на Перперикон

 27 Юни 2015
Посланици на 38 държави у нас с половинките си посетиха Перперикон и обещаха да се върнат отново. Те бяха водени от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Кметът инж. Хасан Азис пред Дипломатическия корпус: Кърджали е най-зеления град в Европа

 27 Юни 2015
В ранните следобедни часове днес, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис посрещна Дипломатическия корпус в сградата на общинската администрация.

Хиляди участваха в хепънинга "Духът на Перперикон"

 28 Юни 2015
Няколко хиляди души от цяла Южна България се включиха в хепънинг, с който завърши Международният фестивал на изкуствата "Перперикон". 15-тото му издание премина под надслов "Духът на Перперикон"

„Да развием своя живот, общност и личност без наркотици”

 29 Юни 2015
Нашият глас е важен и вярваме, че той може да бъде чут от повече млади хора, които да бъдат ангажирани в борбата с наркоманията. Това ясно послание изпратиха младежите от Общинския съвет по наркотични вещества и ДМП към ОДК по време на организираната от тях открита сцена в петък.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign