Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2015 г.

Продължава изпълнението на проект „Техническа помощ за развитието на град Кърджали”

 01 Юли 2015
Продължава изпълнението на проект „Техническа помощ за развитието на град Кърджали”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/5-02/2012/014 който се финансира от Оперативна програма „Регионално разитие” 2007-2013г. съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Прессъобщение

 01 Юли 2015
На 29.06.2015 г. в гр. София Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис подписа Споразумение по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

СЪОБЩЕНИЕ

 01 Юли 2015
Община Кърджали, обявява свободни места за почивна база Ахтопол, за смени...

Обединен детски комплекс с престижни награди от фестивала «Арлекин»

 01 Юли 2015
Младите радиожурналисти от клуб “Детски свят” с ръководител Марияна Бекриева и фотографите от клуб „От черно до бяло” с ръководител Антония Грозева към Обединен детски комплекс, завоюваха 2 от статуетките на Детско-юношески медиен фестивал „Арлекин“.

Все още има свободни места в ОДЗ и ЦДГ за учебната 2015/2016г.

 03 Юли 2015
Все още има свободни места в целодневните детски градини и обединените детски заведения на територията на община Кърджали, това съобщи зам.-кметът на общината Елисавета Кехайова.

Злато за ботевци! Математиката и светът са без граници

 06 Юли 2015
Георги Базлянков от ГПЧЕ „Христо Ботев” стана най-добър математик сред гимназистите на Международния математически турнир „Математика без граници”

Лятна читалня на открито в Кърджали

 06 Юли 2015
Всеки вторник и четвъртък през месеците юли и август от 10.00 до 13.00 часа в Градската градина в беседката до детската площадка изградена от EVN – България ще работи Лятна читалня.

Девет детски градини в община Кърджали ще бъдат ремонтирани през летния сезон

 06 Юли 2015
През настоящата 2015год. Община Кърджали ще възложи работата по ремонт и възстановяване и освежаване на 9 детски градини, 1 училище и 1 ученическо общежитие. Публичната покана за реализиране на обществената поръчка е публикувана в Регистъра на обществените поръчки, на 24.06.2015г., а отварянето на офертите ще стане на 8 юли.

«Отвори врати» Лятна читалня на открито

 07 Юли 2015
След повече от двадесет годишно прекъсване, днес в Кърджали бе възобновена Лятната читалня на открито. Малко преди 10.00 часа трескава подготовка кипеше около беседката в близост до детската площадка на EVN в Градската градина.

Прессъобщение

 08 Юли 2015
Община Кърджали уведомява всички заинетресовани страни, че на страницата на общината в раздел «Актуално» е публикуван проект на План за устойчива градска мобилност на град Кърджали.

Община Кърджали получава над 500 000 лева от Фонд „Солидарност”

 08 Юли 2015
Ще бъде възстановено функционирането на превантивната инфраструктура за деретата, наводнили кв. Байкал, гр. Кърджали, с. Мост, Община Кърджали и с. Чифлик, Община Кърджали.

Обновяват тротоарите по бул. „България” до автогарата

 08 Юли 2015
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис подписа допълнително споразумение - Анекс по Договор по проекта за Парк "Арпезос Север" III етап, с който ще продължи обновяването на тротоарните площи до автогарата.

8 са кандидатите за реализиране на обществената поръчка за ремонт на образователна инфраструктура в общината

 08 Юли 2015
В открито заседание днес бяха отворени офертите на 8-те кандидатите за реализиране на обявената обществена поръчка от Община Кърджали за ремонт, възстановяване и освежаване на 9 детски градини, 1 училище и 1 ученическо общежитие.

„Българи – юнаци” оглася фестивал в Хърватия

 08 Юли 2015
Децата на Кърджали представиха България на международния фестивал в гр. Пореч, Хърватия. Първият гвардейски отряд при ГПЧЕ „Христо Ботев” и мажоретният състав на СОУ „Отец Паисий” с техните ръководители Димитър и Елена Кондикови изправиха на крака публиката в крайморския град.

5 милиона 635 хил.лв. са постъпили в общинската хазна за първото полугодие на 2015

 09 Юли 2015
Към 30 юни в хазната на община Кърджали са постъпили 5 милиона 635 хил. лв. или 66,5 % от планираните за 2015 г. местни данъци и такси. Всички девет бюджетни кметства са свързани в системата АКСТЪР

Провериха зоните за отдих и водни спортове

 09 Юли 2015
Частична липса на правоспособни спасители по откритите плувни басейни и зони за отдих на територията на община Кърджали. Това показа извършената съвместна проверка от Комисия назначена със заповед на кмета на община Кърджали. Допуснатите нередности в проверените обекти и зони за отдих трябва да бъдат отстранени в срок до 14 юли.

Избират фирми за обследването на жилищните сгради

 09 Юли 2015
Осемнадесет са участниците подали предложения за участие в откритата процедура за сключване на рамково споразумение за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Постигане на рамково споразумение с потенциални изпълнители във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в Република България„

Възпитаници на ОДК Кърджали заминават на творческа ваканция

 09 Юли 2015
Общо 71 деца и 7 ръководители от Кърджали ще заминат на творческа ваканция в с.Кранево, организирана от Националния дворец на децата по проект към МОН. Това каза Златка Пеньова – директор на Обединен детски комплекс – Кърджали.

Засилва се ролята на Регионалната библиотека в Кърджали като обединителен център за общността и гражданския сектор в региона

 10 Юли 2015
Регионалната библиотека “Никола Й. Вапцаров”в Кърджали има над 50-годишна история и сега участва в пилотен проект за превръщането си в обединителен център на НПО и гражданите в региона.

П О К А Н А № 7

 14 Юли 2015
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 22.07.2015 г. /сряда/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Среща на представители на ЦИК с представители на общината и отдел ГРАО

 14 Юли 2015
Секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир и началникът на отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване” в общинска администрация Байрям Байрям участваха в организираната днес среща от ЦИК с представители на общински администрации и отдели ГРАО.

Покана

 14 Юли 2015
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на заключителната пресконференция по проект „Общинска администрация Кърджали - професионална, ефективна и ефикасна".

На 18 юли честваме 178 години от рождението на Васил Левски

 15 Юли 2015
С поредица от инициативи Кърджали ще отбележи 178 години от рождението на Апостола на свободата-Васил Левски.

Покана

 15 Юли 2015
Община Кърджали кани всички кърджалийци и гостите на града на 18 юли 2015 г. /събота/ от 11,00 часа пред Паметника на Васил Левски на тържествено честване на 178-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Девет отбора се включиха в турнира по стрелба

 15 Юли 2015
Девет отбора се включиха в организираният днес турнир по стрелба с малокалибрено оръжие /пистолет/ в чест на 178 години от рождението на Апостола на свободата-Васил Левски.

Общината приключва проекта „Общинска администрация Кърджали – професионална, ефективна и ефикасна”

 15 Юли 2015
Възможността да бъдат обучени колегите от администрацията по проекти на ОПАК даде възможност общината да инвестира в подобряване на квалификацията, уменията и компетентностите на служителите, каза ръководителят на проекта Сезгин Бекир.

Покана за обществено обсъждане

 16 Юли 2015
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на проект на Плана за устойчива градска мобилност на град Кърджали за периода 2015-2020 г.

Честит Рамазан Байрам!

 17 Юли 2015
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички мюсюлмани от общината по случай големия празник Рамазан Байрам като им пожелават здраве, успехи и благополучие! Нека има мир и любов в сърцата ни!

Кърджали отбелязва 178-ата годишнина от рождението на Апостола

 18 Юли 2015
Кърджали отбелязва 178-ата годишнина от рождението на Васил Левски с поднасяне на венци и цветя. Общоградското тържество се състоя пред монумента на Апостола в центъра на града и се организира от Общински комитет „Васил Левски” и община Кърджали

Н. Пр. Демостенис Стоидис и инж. Хасан Азис обсъдиха възможностите за ускоряване на бизнес контактите

 18 Юли 2015
Посланикът на Гърция у нас Демостенис Стоидис и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис обсъдиха възможностите за ускоряване на бизнес контактите. Акцент на срещата бе и проблемът с натоварения трафик през ГКПП „Маказа- Нимфея” през летните месеци

Кампанията „Направи зелена своята библиотека” стъпи и в Кърджали

 21 Юли 2015
Кампанията „Направи зелена своята библиотека” стъпи и в Кърджали днес. Тя се провежда паралелно с организираната лятна читалня от РБ „Никола Й. Вапцаров” Кърджали и има за цел да представи зеленото богатство на страната ни и да промени отношението на подрастващите към опазването му.

Кметът: Очаквам в началото на зимата закрития плувен басейн да заработи

 21 Юли 2015
Очаквам с началото на зимата, Кърджали да има обновен закрит плувен басейн. Това заяви днес инж. Хасан Азис. Възстановяването на басейна стартира през 2014г., след като Общината подписа договор с Министерството на младежта и спорта, откъдето бяха отпуснати 1,5 млн. лева за ремонт на закрития плувен басейн.

Община Кърджали иска от МОСВ продължаване на проекта за депото за отпадъци

 21 Юли 2015
Искане за продължаване на проекта за изграждане на Регионално депо за отпадъци е отправила към МОСВ община Кърджали. Това съобщи днес кметът инж. Хасан Азис.

До една година Община Кърджали ще сключи ЕСКО-договор за подмяна на уличното осветление

 21 Юли 2015
Според този вид договор това ще стане без община Кърджали да вложи нито един лев, а инвестицията ще се изплати от експлоатационните такси през следващите 7-8 години, в зависимост от клаузите на ЕСКО-договора.

500 ученици ще летуват в организирани от общината форми на почивка

 21 Юли 2015
И през това лято около 500 ученици от община Кърджали са включени в организирани форми на почивка и ангажиране на свободното време, чрез морски лагери, обучение по плуване, футболни турнири и аварийно спасителни дейности и краезнание. Това съобщи днес кметът инж. Хасан Азис.

Представят филм за тарпаните в РИМ Кърджали

 21 Юли 2015
Филмът „Тарпан. Една дива рисунка оживява” ще могат да видят кърджалийци утре от 18,00 часа в Регионалния исторически музей в сряда.

На 27 юли стартира 9-то издание на Балканския фестивал на турския фолклор и поезия

 21 Юли 2015
Традиционният за Община Кърджали Балкански фестивал на турския фолклор ще се проведе за девети път от 27 до 29 юли тази година. Това съобщи днес на пресконференция кметът инж. Хасан Азис.

Общинският съвет не прие предложението за референдум за отделяне на Кърджали в самостоятелна община

 22 Юли 2015
От 35 присъстващи общински съветници, „за” гласуваха едва 12, „против” бяха 23, „въздържал се” нямаше.

Многократно са се увеличили сигналите за безстопанствени кучета

 22 Юли 2015
На днешното заседание на Общинския съвет в Кърджали бе приет Годишния отчет за 2014 г. за изпълнение на Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на областния град. Вече е направен оглед на 8 дка терен за изграждане на нов кучешки приют в Кърджали. Предстои общинска фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство” да закупи нов автомобил за по-добра мобилност с цел ограничаване популацията на четириногите

Местният парламент утвърди поднормативните и слети паралелки в община Кърджали

 22 Юли 2015
79 поднормативни и слети паралелки утвърди на днешното си заседание Общинският съвет в Кърджали. Това стана на базата на разпоредби в Закона за местното самоуправление и местната администрация и Наредба № 7 на министерството на образованието и науката=

Кърджали се побратимява с община Мирянг, Република Корея

 22 Юли 2015
Общинските съветници гласуваха Договор за сътрудничество и побратимяване между община Кърджали и община Мирянг, Република Корея. Град Мирянг е важен транспортен център, с високо развита икономика и туризъм. Изключително развити са сладководното рибовъдстно, текстилната индустрия, производството на селскостопански продукти, машиностроенето

Общинските съветници посетиха новата Пречиствателна станция за отпадъчни води

 22 Юли 2015
По инициатива на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис днес бе организирана информационна обиколка на новоизградената пречиствателна станция в областния град.

Кърджали ще представи България в европейският кръг на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2015г.

 23 Юли 2015
Проектът на община Кърджали за изграждане „Пазар на производителите” получи признание като най-добрата инициатива в подкрепа на предприемачеството и бе обявена за носител на награда от националния кръг на конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството за 2015 г.

172 решения са приели общинските съветници в Кърджали през първото полугодие на 2015

 23 Юли 2015
За първото полугодие Общинският съвет в Кърджали е провел 6 заседания и гласувал 172 решения. Половината от тях са за общинска собственост и стопански дейности. Най-много докладни са внесени от кмета на общината Хасан Азис

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 24 Юли 2015
“Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали уведомява, че днес 24.07.2015 год. поради възникнала авария на реконструиран магистрален водопровод по обект: „Интегриран воден проект на град Кърджали” ще бъде нарушено водоподаването на живущите в блокове:

В Кърджали бе открит Балканският фестивал на турския фолклор и поезия

 27 Юли 2015
В Кърджали бе открит официално Балканският фестивал на турския фолклор и поезия. От днес в продължение на три дни в града край Арда 180 участници ще представят музикално- танцово изкуство от България, Турция, Македония, Гърция и Румъния. Гостите бяха приветствани от зам.- кмета Елисавета Кехайова

СПРИ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ

 29 Юли 2015
За да опазим зеленото богатство на страната, стриктно трябва да спазваме правилата за пожарна безопасност

Радио Кърджали стартира от януари 2016

 29 Юли 2015
Договорът бе подписан днес между генералния директор на БНР Радослав Янкулов и кмета на Кърджали инж. Хасан Азис. Ще бъде сформиран екип от 7 души, познаващи добре проблемите на региона. Те ще работят на пулт и едновременно с това като журналисти – т.нар. one man show

Самодейци от Кърджали зарадваха инж. Хасан Азис с шопска носия и плакет от фестивала „Богородична стъпка”

 29 Юли 2015
Самодецийците от кърджалийското НЧ „Родопски фар" се завърнаха с голямата награда от десетия национален събор „Богородична стъпка“. На среща с кмета инж. Хасан Азис танцьорите и певците му подариха шопска носия и плакет от надпяването на 25-26 юли в Старозагорски минерални бани

Инж. Хасан Азис: Кърджали показа отново, че е столица на толерантността

 30 Юли 2015
Балканският фестивал на турския фолклор и поезия завърши с гала концерт в центъра на Кърджали. На сцената в Градската градина, пред стотици зрители, пяха и танцуваха 180 участници от България, Гърция, Македония, Турция и Румъния

80 ученици от община Кърджали заминават на Международен скаутски лагер в Истанбул

 31 Юли 2015
80 ученици от община Кърджали ще летуват в Международния скаутски лагер в Истанбулот 3 до 9 август. На срещата в Бизнесинкубатора родителите и учениците бяха запознати подробно с дейността на лагера и престоя в него

Инж. Азис и Раиф Мустафа честитиха вековния юбилей на Шериф Шериф от с. Конево

 31 Юли 2015
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа честитиха вековния юбилей на Шериф Юсеин Шериф от с.Конево.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign