Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2016 г.

След обществено обсъждане, кметът инж. Хасан Азис отива при хората да търси консенсус за „синята зона”

 01 Октомври 2016
При изключително слаб интерес премина общественото обсъждане на въвеждането на „синя зона” в централната част на Кърджали. В голямата зала на Бизнесинкубатора на поканата на общинската администрация откликнаха неколцина граждани, броящи се на пръстите на едната ръка.

Първи Балкански семинар на Асоциацията на младите полярни изследователи (АПЕКС) бе открит в Кърджали

 01 Октомври 2016
Първи Балкански семинар на Асоциацията на младите полярни изследователи (АПЕКС) започна днес в Кърджали. Бе подписван Меморандум за сътрудничество в Антарктида между България и Турция. Кметът инж. Хасан Азис приветства гостите и подчерта, че за Кърджали е въпрос на престиж и отговорност да поеме следващи инициативи на млади и дългогодишни изследователи на Ледения континент

Стартира благотворителен футболен турнир за детската площадка в Байкал

 01 Октомври 2016
25 отбора участват в благородната надпревара Оспорваните двубои бяха наблюдавани от кмета на общината инж. Хасан Азис, областния управител Илия Илиев, народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-министъра на финансите Фейзи Бекир.

Спектакълът "Осмото чудо" на ансамбъл "Българе" бе представен в Кърджали

 03 Октомври 2016
„Благодаря от свое име и от името на всички кърджалийци за този жест, който се прави към нас в навечерието на 21 октомври - Деня на Кърджали, каза преди началото на спектакъла кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

ПРОГРАМА

 03 Октомври 2016
Програма за културните и спортни прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври - Ден на Кърджали, за периода 3-16.10.2016г.

Прожекциите на пътуващото кино продължават

 04 Октомври 2016
Със съдействието на Община Кърджали от 7 до 14 октомври продължават прожекциите на пътуващото кино в залата на Филиал ПУ”Любен Каравелов” .

Община Кърджали дари на 7-годишният Мартин сензор и трансмитер за инсулинова помпа

 04 Октомври 2016
Сензор и трансмитер за инсулинова помпа получи седемгодишният Мартин, като дарение от община Кърджали. От 2011 г. Марти е с диагноза „Инсулино зависим захарен диабет”.

СЪОБЩЕНИЕ

 05 Октомври 2016
Местната комисия по чл.8, ал.2 от Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове /3УПГМЖСВ/– гр.Кърджали уведомява:

Започна надпреварата „Кмет на годината 2016 “

 06 Октомври 2016
В класацията за „Голяма община” участва и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Надпреварата за „Кмет на годината“ стартира за поредна година. Започна работа и специалната платформа за гласуване kmetnagodinata.bg на Портала на българските общини Kmeta.bg.Първият етап на гласуване ще продължи до 17 октомври, включително.

Проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали" дава възможност за обучение и работа

 07 Октомври 2016
Продължава процеса по идентифицирането на младежи от 15 до 29 години, които са изолирани от социалната, образователната и трудова системи, за да бъдат включени като бенефициенти по проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали".

„Пинокио” на старозагорската опера –подарък за децата на Кърджали

 07 Октомври 2016
Държавна опера-Стара Загора ще представи на 11 октомври от 11.00 часа на сцената на театър „Димитър Димов” приказния спектакъл на операта за деца и възрастни „Пинокио” от Александър Йосифов. Община Кърджали вече откупи всички билети за представлението, с което прави подарък на децата от детските градини.

Община Кърджали приключи изпълнението на проект 2014BG16SPO001-0019 „Осигуряване на превантивна инфраструктура в Община Кърджали”

 07 Октомври 2016
Приключиха ремонтните дейности по възстановяване на инфраструктурата, засегната от бедствията от 19 юни 2014 г., в рамките на проект 2014BG16SPO001-0019 , финансиран от фонд „Солидарност” на Европейския съюз.

В ОУ „П.К. Яворов” стартира Националната седмица на четенето

 10 Октомври 2016
Днес в Основно училище „П.К. Яворов” в Кърджали бе открита Националната седмица на четенето. Това стана с Радиопредаването „Родна реч” под ръководството на преподавателя по български език и литература Кети Янкова. В него учениците четоха и рецитираха стихове на народния поет Иван Вазов.

Инж. Азис награди победителите в областния благотворителен турнир по футбол за аматьори

 10 Октомври 2016
6 600 лв. са набраните средства от проведения областен благотворителен турнир по футбол за аматьори, състоял се два поредни уикенда. Парите са събрани от такса за участие на отборите и от дарения и ще бъдат използвани за реновиране на съществуваща, но неизползваема, детска площадка в кърджалийския квартал "Байкал".

Кметът инж. Хасан Азис презентира опит за определяне на такса „Битови отпадъци” на форум на НСОРБ

 10 Октомври 2016
От 6 до 8 октомври в курортен комплекс „Албена” се проведе ХI годишна среща на местните власти. Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис в качеството си на зам.председател на НСОРБ откри и първата дискусионна тема, свързана с общинските административни услуги за гражданите и бизнеса.

Община Кърджали със свой щанд на общинското ЕКСПО 2016

 10 Октомври 2016
Община Кърджали и тази година се представи със свои щанд на организираното в рамките на ХI годишна среща на местните власти Общинско ЕКСПО 2016. На него бяха представени последните успешно реализирани проекти, сред които и проект „Изграждане на парк Арпезо-Север III етап”.

Съобщение

 11 Октомври 2016
Уважаеми данъкоплатци, напомняме Ви, че на 31.10.2016г. изтича срока за внасяне на данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозните средства и патентен данък.

Много емоции и бурни аплодисменти за операта за деца и възрастни «Пинокио»

 11 Октомври 2016
Невероятните приключения на Пинокио оживяха днес на сцената на театър «Димитър Димов» в Кърджали. Приказната опера за деца и възрастни на Държавната опера Стара Загора бе бурно аплодирана от най-малките жители на общината.

Проект „Пъстър цвят на моите мечти” стартира в ОУ „П.К.Яворов” - Кърджали

 12 Октомври 2016
Изключително атрактивен проект по конкурсна процедура на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства стартира днес в ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали.

П О К А Н А № 14

 13 Октомври 2016
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква тържествено заседание на Общинския съвет на 21.10.2016 г. /петък/ от 10.00 ч. в залата на Дома на културата при следния проекто-дневен ред:

Програма

 13 Октомври 2016
Празничните прояви включени в програмата на Община Кърджали, посветени на 21 октомври - Деня на Кърджали 2016г. продължават.

От днес 120 души в Кърджали ще се възползват от услугата обществена трапезария

 13 Октомври 2016
От днес започна работа създадената по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Кърджали” обществена трапезария в областния град. Договорът за реализиране на услугата е сключен за периода октомври 2016г.-април 2017г. и е на стойност 44 325, 60лева.

В Астрономическата обсерватория се проведе Първата младежка научна конференция по природни науки

 14 Октомври 2016
Днес в Астрономическата обсерватория „Славей Златев” в Кърджали бе даден старт на Първата младежка научна конференция по природни науки и математика, която се провежда в рамките на програмата за Деня на Кърджали – 21 октомври.

Пътуващо кино и в дните до 20 октомври

 14 Октомври 2016
Със съдействието на Община Кърджали от 14 до 20 октомври продължават прожекциите на пътуващото кино в залата на Филиал ПУ”Любен Каравелов” .

Ремонтираха детска градина в Стремци по проект на 12 сдружения от Турция

 14 Октомври 2016
Ремонтираха помещения и санитарни възли в детска градина „Мики Маус“ в кърджалийското село Стремци по проект на изселнически организации от Турция. На откриването присъстваха кметът на община Кърджали Хасан Азис, зам.-кметът Елисавета Кехайова, кметове на населени места от района и много гости.

Международен турнир по бадминтон

 15 Октомври 2016
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис откри започналия днес Международен турнир по бадминтон в спортна зала „Арпезос“. Той поздрави спортистите и им пожела успешно представяне.

Кърджалийците Антон и Любка Савови гостуват в родния си град с изложба от елитни световни фотографии

 18 Октомври 2016
Изложбата, която представя най-добрите селектирани творби от третото издание на Международния Фото Салон, се открива в Арт галерия „Кръг” в Кърджали на 22 октомври в 18.00 ч. и ще покаже общо 51 фотографии от 24 държави и 5 континента

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНСУЛТАЦИИ

 19 Октомври 2016
за Екологична оценка на Общ устройствен план на община Кърджали (Фаза: Предварителен проект)

Детски празник за Деня на Кърджали се проведе в парк „Арпезос Север”

 19 Октомври 2016
Близо 300 деца от 10 детски градини в Кърджали изпълниха алеите на парк „Арпезос-Север”, за да се включат в детския празник „С игри да бъдем по-добри”, организиран от община Кърджали по повод Деня на Кърджали – 21 октомври.

Празнична програма по случай 21 октомври - Ден на Кърджали

 20 Октомври 2016
Ръководството на община Кърджали кани всички жители и гости на града на тържествено честване на 21 октомври-Ден на Кърджали. Нека всички да отбележим заедно празника на Кърджали и 104 години от Освобождението на града ни!

Цветя за ген. Васил Делов от признателните кърджалийци

 21 Октомври 2016
С поднасяне на венци и цветя пред паметника на освободителя на Кърджали генерал Васил Делов започнаха празничните прояви по случай 21 октомври - Ден на Кърджали

Тържествена сесия на Общинския съвет по случай 21 октомври - Ден на Кърджали

 21 Октомври 2016
С химна на Р България и на Обединена Европа започна днешната тържествена сесия на Общински съвет Кърджали, посветена на 21 октомври – Ден на Кърджали и 104 години от освобождението на града

Инж. Азис: Работим, за да превърнем Кърджали в една добре устроена европейска община

 21 Октомври 2016
Преглед на събитията от историческата дата 21 октомври 1912 година до днес направи в словото по време на тържественото заседание на Общинския съвет кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис

Трима именити спортисти са новите почетни граждани на Кърджали

 21 Октомври 2016
На тържествената сесия по случай 21 октомври - Деня на Кърджали бяха обявени новите почетни граждани. Това са голямата дама на българския волейбол Таня Гогова, многократният републикански шампион по борба Джемил Реджеб и майсторът на спорта Динко Атанасов, посмъртно

Инж. Хасан Азис : Обединяват ни и проблемите, и мечтите за по – добро бъдеще

 21 Октомври 2016
Стотици кърджалийци и гости на града се събраха днес в Градската градина пред Паметника на освободителите, за да станат съпричастни на празника, посветен на 21 октомври – Деня на Кърджали и 104 години от неговото освобождение.

В Кърджали презентираха проекта „Перперикон – минало за бъдеще”

 24 Октомври 2016
На встъпителна пресконференция в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали бе представен Проекта „Перперикон – минало за бъдеще”, договорът за който бе подписан на 23 април 2015 година.

Прессъобщение

 24 Октомври 2016
На 25.10.2016 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” второто от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Стартира проект „Подай ръка да успеем заедно” финансиран от ЦОИДУЕМ

 26 Октомври 2016
През месец октомври в Детска градина „Слънчев рай” с.Перперек, общ.Кърджали стартира проект „Подай ръка да успеем заедно” с договор № БС 33.15 – 1 – 014/ 28.09.2016 г. по Приоритет 1 Реализиране на различни форми на работа, водещи до пълноценна социализация на децата и учениците от етническите малцинства.

Инж.Хасан Азис и кметове на населени места се срещнаха директора на ДГС Кърджали

 26 Октомври 2016
За приоритетно раздаване на дърва за огрев и за ново забавяне на доставянето им до жителите на кърджалийските села, сигнализираха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и кметове на населени места. Това стана по време на среща в Държавното горско стопанство с директора му Николай Янчев

Програма пътуващо кино

 28 Октомври 2016
Със съдействието на Община Кърджали от 28.10.2016г. до 3.11.2016г. продължават прожекциите на пътуващото кино в залата на Филиал ПУ”Любен Каравелов".

1089 рисунки и фотографии участват в ІХ Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” Кърджали 2016

 28 Октомври 2016
За девета поредна година в Кърджали се провежда Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” с включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”.

Изложба на Зиятин Нуриев в Кърджали

 28 Октомври 2016
На 1 ноември 2016г.от 18.00ч. в Художествената галерия „Станка Димитрова“ ще бъде открита изложбата със скулптори „Ретроспектива“ на Зиятин Нуриев, която от 27 септември до 23 октомври 2016г. бе представена в Софийска градска галерия.

„Вълшебният свят на Родопите” - изява на талантливите деца от цяла България

 31 Октомври 2016
Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” в Кърджали се провежда за девети път. Той е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign