Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2016 г.

С фотоизложбата на Николай Дечевски откриваме „Февруари – Месец на Америка в Кърджали”

 02 Февруари 2016
В четвъртък, 4 февруари 2016 г., във фоайето на Дома на културата ще бъде открит Месецът на Америка в Кърджали. Това ще стане от 17.30 часа с изложба на фотографа Николай Дечевски, известен в града и региона като собственик на Фотостудио „Уникум”.

Община и Бизнес обсъдиха новата такса смет

 03 Февруари 2016
Промяната на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Кърджали в частта такса смет бе във фокуса на проведената вчера среща по инициатива на ръководството на община Кърджали с представители на бизнеса.

Община Кърджали и Дом на културата канят кърджалийци на общоградски празник Трифон Зарезан

 03 Февруари 2016
Народното веселие ще се вихри на 14 февруари, неделя, от 11.00 часа, на площада пред Дома на културата. Продължава дългогодишната традиция на Конкурса за най-добро вино и винар.

Месецът на Америка в Кърджали стартира с „каньоните” на Дечевски

 05 Февруари 2016
С фотоизложбата на кърджалийския фотограф Николай Дечевски „Гранд каньон и Ред рок каньон” стартира Месецът на Америка в Кърджали.

Детски и младежки парламент към ОДК – партньор на кампанията „Капачки в действие”

 08 Февруари 2016
За периода от април 2014 г. до февруари 2016 г. Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали, който е партньор на инициативата "Капачки в действие" събра и предаде 850 кг. капачки, които се извозват до гр.Пловдив.

Конкурс за есе „Левски днес?”

 09 Февруари 2016
Община Кърджали, Общинският комитет “Васил Левски”, Регионалната библиотека “Никола Й. Вапцаров” и в. “Нов живот” организират конкурс за есе, по повод 143-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Конкурсът е под надслов “Левски днес?”

Двама кандидати се борят за довършване на депото за отпадъци

 09 Февруари 2016
Само двама кандидати представиха оферти по обявената от община Кърджали обществена поръчка за изпълнител на довършителните дейности по депото за отпадъци. Офертите бяха отворени вчера от комисия с председател Катя Митовска - главен инженер в община Кърджали, в присъствието на представител на един от кандидатите за изпълнител на обекта и на медиите.

„За виното в Калифорния и в Източните Родопи”

 09 Февруари 2016
На 10 февруари /сряда/ от 17,30 ч. ще се състой втората проява от поредицата в Месеца на Америка в Кърджали. В читалище „Обединение” журналистът Иван Бунков ще представи мултимедийна презентация „За виното в Калифорния и в Източните Родопи”.

Съобщение

 09 Февруари 2016
С ПМС № 23/04.02.2016 г. бяха допълнени Методическите указания към Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, приети с ПМС18/02.02.2015г, относно критериите за допустимост на сградите по програмата.

Младежката заетост дискутираха на кметска среща в Кърджали

 10 Февруари 2016
Първата месечна кметска среща с участието на всички кметове от община Кърджали се проведе днес в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали. В нея участваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и секретарят Сезгин Бекир.

Наши школници с призови места в национален конкурс

 10 Февруари 2016
Девет са отличените ученици от община Кърджали в Националният ученически конкурс за мултимедийни проекти, есе, стихотворение и рисунка, посветен на 19-я традиционен поход „По пътя на Бедреддин”.

Общинско радио Кърджали представя легенди на американския джаз

 11 Февруари 2016
На 12 февруари от 15,30 в музикалната рубрика на Общинско радио Кърджали "Пожелахте да чуете" слушателите ще имат възможност да чуят изпълнения на една от легендите на американският джаз Джон Колтрейн.

С букет от прояви почитаме паметта на Апостола по повод 143 години от гибелта му

 16 Февруари 2016
С поредица от инициативи ще бъде отбелязана 143 годишнина от гибелта на Васил Левски в Кърджали. Организатор е Военният клуб в Кърджали, в партньорство с Община Кърджали, институции и организации.

ПОКАНА

 16 Февруари 2016
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на общоградско поклонение по повод 143 години от гибелта на Апостола на свободата-Васил Левски.

По повод 143 години от обесването на Левски кметът Азис дарява кърджалийци със спектакъла „Великденско вино”

 17 Февруари 2016
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис дарява на кърджалийци спектакъла „Великденско вино” по повод 143 години от обесването на Васил Левски.

Тази вечер откриват изложбата "Белите брези и Америка"

 17 Февруари 2016
Тази вечер от 17,30 часа в Дома на културата ще бъде открита изложба "Белите брези и Америка", като част от проявите в програмата на Месеца на Америка в Кърджали. Изложбата не разказва за връзките на туристическия комплекс край Ардино със Съединените щати, а ни запознава с моменти от работата на известната школа по астрономия и астрофизика.

СЪОБЩЕНИЕ

 17 Февруари 2016
Община Кърджали уведомява жителите, че е изработен предварителен проект на Общ устройствен план на общината и екологична оценка към него. След запознаване с плана ще бъде организирано обществено обсъждане.

Кратък пътеводител в езиковото многообразие на 21 от най-старите езици на света

 18 Февруари 2016
В почит към езиковото многообразие на 21 февруари (неделя) от 14.00 ч. във фоайето на Културния дом Арт движение КРЪГ представя изследователска експозиция, посветена на 21 от най-старите езици в света под формата на кратък пътеводител.

П О К А Н А № 6

 19 Февруари 2016
На основание чл.23, ал.4, т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация по искане на една трета от общинските съветници се свиква заседание на Общински съвет – Кърджали на 25 февруари 2016 год. /четвъртък/ от 10.00 ч. в сградата на „Бизнес инкубатора” при следния проекто-дневен ред:

Кърджали склони глава пред паметта на Васил Левски

 19 Февруари 2016
Стотици кърджалийци се преклониха днес пред паметта на Васил Левски и запазиха минута мълчание. Тържественият ритуал по повод 143 -тата годишнина от гибелта на Апостола откриха младите гвардейци и духовият оркестър.

Денят на майчиния език в Кърджали се превърна в празник на многоезичието и културното многообразие

 21 Февруари 2016
Инж. Хасан Азис поздрави всички гости и участници в празника. В изказването си той подчерта, че „майчиният език е право, но и отговорност. Езикът е основен фактор за нашата идентичност, начин за запазване и развиване на нашите традиции, но и предаването им на следващите поколения”. Кметът на Кърджали заяви, че е горд, че от над 6000 езика в света, за 6 има спомен или се говорят в Кърджали

Загубено и намерено – от Родопите до Чикаго

 23 Февруари 2016
Месецът на Америка продължава с изложба рисунки на Кина Бъговска. Експозицията рисунки «Загубено и намерено–като метафора на живота» на Кина Бъговска ще бъде открита на 24 февруари 2016 г., в 17,30 ч. в Къщата на художниците /Керимовата къща/.

Деца и младежи с увреждания в Кърджали изработиха мартеници и сувенири

 23 Февруари 2016
Деца и младежи с увреждания от Дневен център "Надежда" в Кърджали подредиха изложба-базар на мартеници, които изработиха в продължение на месец. На щанда те предлагат и сувенири от плат, дърво и камък

Детски празник с Баба Марта

 24 Февруари 2016
Община Кърджали и Обединен детски комплекс канят децата и техните родители на Детски празник с Баба Марта на 27 февруари /събота/ от 11.00 ч. в зала 1 на ОДК

Кметът инж. Хасан Азис е избран за заместник-председател на НСОРБ

 24 Февруари 2016
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис беше избран за заместник председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

За Кръстан от приятели

 24 Февруари 2016
В Месецa на Америка ще си спомним за големия преводач от английски език

Стартира проект "Приеми ме 2015"

 25 Февруари 2016
Възможност да работите и да станете приемен родител дава проект „Приеми ме 2015”. Всеки работещ по проекта сключва договор, получава работна заплата и издръжка за детето.

Раиф Мусафа е новият /стар/ председател на Общинския съвет в Кърджали

 25 Февруари 2016
Раиф Мустафа е новият /стар/ председател на Общинския съвет в Кърджали. Той бе избран на днешното, 6-то поред заседание на местния парламент от началото на мандат 2015-2019 година.

П О К А Н А

 26 Февруари 2016
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на Трети март – Национален празник на Република България

Общинско радио Кърджали представя джаз легендата Майлс Дейвис в рамките на Месеца на Америка

 26 Февруари 2016
Предаването е поредна инициатива, част от Месеца на Америка в Кърджали и се реализира съвместно с Дружество „Приятели на САЩ”. То е част от поредицата „Американски джаз легенди”.

РБ ”Н.Й. Вапцаров” подготви подробна био-библиография за Кръстан Дянков, включваща 160 заглавия

 28 Февруари 2016
Творческа вечер, посветена на известния преводач от английски език Кръстан Дянков, събра любители на хубавата книга, журналисти, фотографи, местни автори в Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров”

Ученици от „Паисий“ с музикални награди в Казанлък

 29 Февруари 2016
Деца СОУ“Отец Паисий“ се завърнаха с награди от проведения в Казанлък Национален конкурс „Музикални награди“ за 2016 г.

Баба Марта в ОДК

 29 Февруари 2016
300 щъркели с мартеници изработиха учениците от Школата по етнография и краезнание и Детски и младежки парламент с ръководител Нели Карабашева, към ОДК Кърджали.

Златен медал за талантливи изпълнители от ОУ ”Васил Левски” и НЧ ”Родопски фар” Кърджали

 29 Февруари 2016
Със златен медал и спечелено първо място се завърна детската фолклорна група, която е съвместен проект между ОУ”Васил Левски” и НЧ”Родопски фар”Кърджали. Музикален педагог на малките певци е Гинка Матева

Информация за изпълнението на проект „Нови възможности за грижа” в община Кърджали

 29 Февруари 2016
За осигуряване на достъп до здравни услуги от 01.02.2016г. започнаха работа 42 медицински специалисти – медицински сестри и фелдшери. През целият месец февруари те посещаваха по график потребителите на социална услуга „Личен асистент” в домовете им.

Съобщение на Община Кърджали

 29 Февруари 2016
Община Кърджали напомня на всички собственици на домашни кучета,че до крайния срок – 31 март, остават броени дни за заплащане на годишната такса за притежание на куче в размер на 4.00 лева. След изтичане на крайния срок неплатилите граждани, притежаващи домашни любимци дължат глоба в размер на 25.00 лева за закъснението.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign