Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2016 г.

Децата от първия випуск на Джуниър Ачийвмънт България в Кърджали получиха сертификати

 01 Юни 2016
Първият випуск преминал целия курс на обучение по програмите на Джуниър Ачийвмънт България в област Кърджали - 1клас "НИЕ", 2клас "НАШЕТО СЕМЕЙСТВО", 3 клас "НАШИЯТ ГРАД” и 4 клас“НАШАТА ОБЩНОСТ”, проведоха среща със зам.- кмета на Община Кърджали Елисавета Кехайова.

Покана

 01 Юни 2016
Община Кърджали кани всички жители и гости на града на 02.06.2016г. от 11.30 ч. пред Паметника на Освободителите в градската градина на тържествен ритуал по случай 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.

Община Кърджали обявява конкурс

 01 Юни 2016
Община Кърджали обявява конкурс за избор на експерт „Информационно обслужване и услуги” в Областен информационен център (ОИЦ) – гр.Кърджали, при следните условия:

Инж. Азис се срещна с екипа на проект „Динамична природа на междуетническите нагласи в България: социалнопсихологическа перспектива”

 01 Юни 2016
Срещата се проведе малко преди началото на официалното представяне на резултатите по проекта, финансиран от Швейцарска фондация за научни изследвания (SNSF) и съфинансиран от Министерство на образование.

"Мултикултурният град" продължава и през юни

 01 Юни 2016
Изследване на тема „Дух и величие на османската архитектурна традиция в България”, в което са включени архиви, документи и информация за повече 20 джамии, мостове, тюрбета, кервансарии в България ще бъдат представени на 3 юни в Кърджали, в рамките на инициативата "Мултикултурният град".

Песни и смях огласиха Градската градина в Кърджали за 1 юни

 02 Юни 2016
Стотици деца - малки, големи и още по-големи празнуваха 1 юни - Деня на детето, заедно в организирания вчера детски празник от Община Кърджали и Обединен детски комплекс.

Лятна читалня отвори врати на 1 юни в Кърджали

 02 Юни 2016
По случай Деня на детето Регионалната библиотека „Н. Вапцаров” Кърджали откри лятна читалня. Тя ще бъде отворена всеки делничен ден от 1 юни до 31 август. Амбицията на екипа на библиотеката е читалнята в Градската градина да се превърне в любимо място за четене и забавление на децата, жителите и гостите на града.

С тържествена заря - проверка Кърджали отбеляза 2 юни

 02 Юни 2016
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис участва в тържествената заря – проверка в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Кърджали се преклони пред паметта на Ботев и загиналите за свобода

 02 Юни 2016
Много кърджалийци почетоха паметта на Христо Ботев и сведоха чела пред саможертвата на националните герои. Събрали се пред Паметника на освободителите, те поднесоха венци и цветя и с едноминутно мълчание почетоха паметта на падналите за свободата и обединението на България.

50 наши ученици гостуват в Одрин

 03 Юни 2016
50 ученици от всички училища в община Кърджали са на тридневно посещение в община Одрин от днес. Визитата е по покана на кмета на побратимената община Одрин Реджеб Гюркан и в изпълнение на Протокола за сътрудничество между двете общини.

Арт движение Кръг представи в джамията презентации за еврейски и мюсюлмански храмове

 03 Юни 2016
Днес в джамията в Кърджали Арт движение Кръг представи пред богомолци и млади хора от общината, в това число и ученици от училището в Енчец своето изследване на тема „Дух и величие на османската архитектурна традиция в България”

Годишен концерт на ОДК днес от 18 часа

 03 Юни 2016
Годишен концерт на представителните форми на Обединен детски комплекс ще се проведе тази вечер от 18,00 часа в зала 1 на ОДК. С концерта се отбелязва завършването на постоянните школи към ОДК за учебната година. Комплексът ще продължи да посреща децата на Кърджали и през лятото с временни групи по интереси.

Кърджали има добре изграден интеграционен модел

 03 Юни 2016
Кърджали дава най – добрите хомогенни резултати между двете групи етнически българи и български турци. Това сочи изследване по проект„Динамична природа на междуетническите нагласи в България: социалнопсихологическа перспектива”

Над 300 участници събра шестият национален етнофестивал в Кърджали

 05 Юни 2016
Шестият национален етнофестивал „Кърджали-столица на толерантността 2016” събра в събота в Кърджали над 300 танцьори и певци от региона. Организатори на културния форум бяха община Кърджали и читалище „Юмер Лютфи”. Етнофестивалът се проведе под егидата на кмета инж. Хасан Азис.

60 деца ще се обучават да плуват по проект "Научи се да плуваш"

 06 Юни 2016
Плувно лято 2016 бе открито тази сутрин с кратка церемония на открития плувен басейн в комплекс „Арпезос”. 60 деца от Кърджали ще се учат безплатно да плуват това лято по проект "Научи се да плуваш".

Международният фестивал „Перперикон” ще бъде открит на 20 юни

 06 Юни 2016
За шестнадесета година Кърджали ще бъде домакин на международния фестивал на изкуствата "Перперикон", като продължителността му ще бъде пет дни, а откриването ще стане на 20 юни, обяви днес на пресконференция Петър Савчов – директор на фестивала.

Кметът свиква комисията по безопасност в разширен състав

 07 Юни 2016
На 08.06.2016г. от 14.00ч. в залата на Бизнесинкубатора в гр. Кърджали ще се проведе разширено заседание на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението.

„Майстора” чества тържествено своя 35-годишен юбилей

 07 Юни 2016
С концерт и ретроспективна изложба СОУ ”Владимир Димитров–Майстора” Кърджали отбеляза своя 35 –годишен юбилей. Празникът в Дома на културата събра много ученици, бивши преподаватели и възпитаници, родители и граждани

Прожекциите на пътуващото кино продължават

 08 Юни 2016
Със съдействието на Община Кърджали продължават прожекциите на пътуващото кино в залата на Филиал ПУ”Любен Каравелов” .

Представиха проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали" пред кметовете на населени места от общината

 08 Юни 2016
Престоят първите срещи по места за идентифициране на потенциалните бенефициенти по стартиралия през месец май проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали". По този повод днес в община Кърджали бе проведена среща с всички кметове на населени места.

Междуведомствена комисия ще предлага мерки за безопасността на движението в Кърджали

 08 Юни 2016
Те ще залегнат в изготвянето на генерален проект за безопасността на движението в община Кърджали, който до началото на новата учебна година трябва да започне да се реализира поетапно.

Чети с мен

 09 Юни 2016
Местни автори,журналисти, художници и общественици от Кърджали ще се включат в третото издание на кампанията за насърчаване на четенето "Чети с мен", която се провежда под патронажа на Президента на Република България.

Градът и символите на културната идентичност

 09 Юни 2016
Днес на финала на програмата на тазгодишното издание на Инициативата „Мултикултурният град” една от архивните фотографии се превърна в билборд с размери 3 х 2 м, който беше монтиран на 12 м височина върху фасадата на административната сграда на „Пазар на производителите” ЕАД .

Школата по китара със самостоятелен концерт

 09 Юни 2016
Школата по китара към НЧ “Обединение 1913” със самостоятелен концет на 13 юни /понеделник/ от 19.00 часа на открито -площадката пред бившия паметник на Георги Димитров.

СЪОБЩЕНИЕ

 13 Юни 2016
Община Кърджали, обявява свободни места за почивна база Ахтопол, за смени: - ІІ смяна: 18.06.2016 г. – 27.06.2016 г. - ІІІ смяна: 28.06.2016 г. – 07.07.2016 г.

Школатa по изкуствата кани на концерт

 14 Юни 2016
Тази вечер от 18,00 часа ще бъде открит годишният концерт на възпитаниците на Школата по изкуствата към Общинския център за култура и младежки дейности в Кърджали

Хасан Азис удостои с „Почетен знак на община Кърджали – позлатен“ проф. Христо Пимпирев

 15 Юни 2016
Пимпирев пожела на кмета в близко бъдеще сам да отнесе знамето на община Кърджали до нос Кърджали в Антарктика.

От днес започват 72-часовите проби на Регионалния център за управление на отпадъците

 15 Юни 2016
Предстои до края на седмицата да бъде подадено и искане за Държавна приемателна комисия, съобщи Катя Митовска, началник отдел „Инвеститорски контрол и строителство” и главен инженер на Община Кърджали.

П О К А Н А № 11

 16 Юни 2016
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 23.06.2016 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Бъдете внимателни! Следващите два дни високи температури

 16 Юни 2016
През следващите дни са обявени високи температури на територията на цялата страна. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Близо 200 деца от социални домове в Кърджали ще посетят безплатно спектаклите на Цирк „Балкански”

 16 Юни 2016
Около 200 деца и възрастни от социални домове, и хора инвалиди от Кърджали, ще могат да посетят безплатно спектаклите на Академичен цирк „Балкански”, който гастролира за първи път в родопския град.

Започна 16-то издание на фестивала „Перперикон”

 20 Юни 2016
Организатори на феста са сдружение „Окаста”, община Кърджали и Общински център за култура и младежки дейности с подкрепата на МК и местни фирми

Прессъобщение

 20 Юни 2016
На 21.06.2016 г. от 15:20 часа Общинско радио-Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” първото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Работна група обходи 15 рискови за движението зони в Кърджали, предлага мерки за обезопасяването им

 21 Юни 2016
Основен акцент в огледа бяха зоните около учебните заведения ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „П.Р. Славейков”, СОУ „Отец Паисий” и СОУ „Йордан Йовков”.

„Световно кафене“ на тема „Информираният човек се манипулира трудно“

 22 Юни 2016
Младежкият клуб към Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали организира „Световно кафене“ на тема „Информираният човек се манипулира трудно“/ Жан Жак Русо/. Срещата е част от поредицата прояви, които се провеждат в Кърджали по повод 26 юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Еньовден в музея

 22 Юни 2016
С възстановка на Еньовски ритуал, Регионалният исторически музей в Кърджали, Обединен детски комплекс и Община Кърджали, ще отбележат 24 юни - Еньовден. С ритуала се възстановява прекъснатата преди няколко години инициатива "Магията Еньовден - традиции и наследство".

„Бъдители“ гостуват на Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали

 22 Юни 2016
Благотворителната инициатива „Бъдители“ ще гостува на Общински съвет по наркотични вещества към община Кърджали на 25-ти юни (събота) от 11:00 часа по покана на Сезгин Бекир – председател на ОСНВ и секретар на община Кърджали.

В рамките на „Перперикон 2016” тази вечер италиански театър ще представи спектакъла „Приказки за далечни земи”

 22 Юни 2016
Тази вечер от 19 часа на сцената на Дома на културата италианският театър „С,Арца” от Сардиния ще представи спектакъла „Приказки за далечни земи”

Еньовден в музея

 24 Юни 2016
Празникът Еньовден събра много деца и възрастни в двора на музея днес. С ритуала се възстановява прекъснатата преди няколко години инициатива "Магията Еньовден - традиции и наследство".

С хепънинг в подножието на Скалния град на траките завърши 16-то издание на Международния фестивал ”Перперикон”

 26 Юни 2016
С хепънинг в подножието на Скалния град на траките завърши 16-то издание на Международния фестивал на изкуствата ”Перперикон”. Поради липса на средства за втора година не бе връчена наградата „Златен Перперикон” за принос в българската и европейската култура

Благотворителна инициатива „Бъдители“ гостува в Кърджали

 26 Юни 2016
Срещата с представителите на „Бъдители” се организира от Общински съвет по наркотични вещества към община Кърджали. В дискусията участваха ученици от 10 и 11 класове от всички кърджалийски училища и младежи до 23 години

Все още има свободни места в ЦДГ и ОДЗ в община Кърджали

 29 Юни 2016
Все още има свободни места в целодневните детски градини и обединените детски заведения на територията на община Кърджали. Това съобщи заместник-кметът на общината Елисавета Кехайова. Тя допълни, че желаещи да ползват услугите им все още могат да запишат децата си.

Инж. Азис изрази съболезнование за атентата в Истанбул

 30 Юни 2016
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис изпрати вчера съболезнователен адрес до посланика на РТурция у нас Н.Пр.г-н Сюлейман Гьокче, чрез който поднесе от името на жителите на община Кърджали съболезнования на членовете на семействата и близките на загиналите от атентата в град Истанбул на 28 юни 2016г.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign