Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2017 г.

Деца ще оцветяват и украсяват яйца за Великден в музея

 04 Април 2017
На 6 април, четвъртък, от 11.00 ч. в РИМ – Кърджали отваря врати „Работилница за Великден“.Ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ ще оцветяват и украсяват яйца за празника

Великденска изложба откриват кърджалийските художници

 04 Април 2017
Дружество на художниците и Арт галерия "ДАР" в Кърджали организират традиционна Великденска изложба. Откриването на експозицията е на 6 април (четвъртък) от 18.00 ч. в Керимовата къща

Инж.Хасан Азис изпрати съболезнователни писма до посланика на Русия и кмета на гр.Владимир

 04 Април 2017
Позволете ми от мое име и от името на жителите на община Кърджали да поднеса съболезнования на членовете на семействата и близките на загиналите по време на взривовете в Санкт Петербург на 03.04.2017г. и да изразя нашата солидарност и подкрепа. Това се казва в съболезнователен адрес от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис до Н.Пр. г-н Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Русия в гр.София.

Инициативата “Мултикултурният град” за десети път в Кърджали

 05 Април 2017
10-тото юбилейно издание на инициативата „Мултикултурният град” на Община Кърджали и Арт движение КРЪГ тази година включва събитияот 7 април до 5 юни, посветени на национални, световни и европейски дни, които се отбелязват в този период.

„Wonderland" за моята Алиса

 06 Април 2017
10-тото юбилейно издание на Инициативата „Мултикултурният град“ се открива на 7 април (петък) от 18.00 ч. в Арт галерия Кръг с изложба на Семра Соня Доган, родена в Кърджали през 1980 г. Самата авторка пристига за събитието.

Регионалният исторически музей отвори работилница за великденски яйца

 06 Април 2017
За десета поредна година в Регионалния исторически музей в Кърджали, дни преди Великден, бе открита работилница за боядисване на великденски яйца. В нея се включиха деца от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” с ръководител Павлина Митрева.

Великденски празничен концерт в Дома на културата

 06 Април 2017
Общински център за култура и младежки дейности кани всички жители и гости на града на празничен Великденски концерт с участието на творческите колективи при Дома на културата.Концертът ще се проведе на 7 април, петък, от 18.30 часа. Входът е свободен.

Маратон на четенето

 06 Април 2017
Календар на събитията свързани с националната кампания „Маратон на четенето” /2-23 април 2017г./, организирани от РБ „Н.Й.Вапцаров”-Кърджали

Честит празник!

 07 Април 2017
Днес е 7 април – Световният ден на здравето.Този ден е много специален, не само защото е свързан с най-важното за човека – здраве и живот, той е посветен и на вас, хората с най-хуманната професия – лекарите и медицинските специалисти.

Зам.-кметът Веселина Тихомирова поздрави от името на кмета носителя на приза „Златни ръце”

 07 Април 2017
Зам.-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова присъства на днешната церемония по обявяването на тазгодишният носител на приза „Златни ръце” в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, д-р Александър Милчев, началник на отделението по хирургия в болницата от 2004 година.

Кърджалийските художници подредиха Великденска изложба

 07 Април 2017
В навечерието на Лазаровден и Цветница Дружеството на художниците в Кърджали и галерия „Дар” откриха традиционната си Великденска изложба. Експозицията в Керимовата къща включва 42 живописни платна, графики, рисунки, керамика, текстилни изработки и творби върху дърво.Творците бяха поздравено от зам. кметовета на община Кърджали инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова

Младежи- доброволци към Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ – Кърджали участват в семинар –тренинг в Стара Загора

 07 Април 2017
Младежи- доброволци към Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ – Кърджали, заедно със свои връстници от Общинските съвети по наркотични вещества от Габрово, Хасково, Ямбол, Разград и Стара Загора, от днес до 9 април участват в семинар –тренинг в гр. Стара Загора.

Общински център за култура и младежки дейности зарадва кърджалийци с голям Великденски концерт

 08 Април 2017
В навечерието на светлия празник Възкресение Христово Общински център за култура и младежки дейности в Кърджали поднесе своя традиционен поздрав към жителите и гостите на града с голям концерт. Участваха певци, танцьори и музиканти от всички творчески състави

В Кърджали бе открито 10-тото юбилейно издание на Инициативата „Мултикултурният град”

 09 Април 2017
В Кърджали бе открито 10-тото юбилейно издание на Инициативата „Мултикултурният град”. Поздравителен адрес от името на Община Кърджали прочете зам.-кметът Веселина Тихомирова. Носителят на наградата „Мултикултурният човек“ за 2016 г. доц. д-р Тодор Черкезов поздрави художничка Семра Соня Доган от Истанбул

Лазаровден и Цветница в кърджалийдкия квартал Гледка

 09 Април 2017
И тази година НЧ “Родопски фар 1938“ спази народния обичай „Лазаруване“. Децата, облечени в празнични носии с венчета на главата от зеленина и цветя, обиколиха къщите на кв.„Гледка“ като пееха лазарски песни, наричаха стопаните за здраве, благополучие и дълголетие

Младежи от Кърджали взеха участие в национален форум

 10 Април 2017
Представителите на Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс гр.Кърджали - Александър Нучев, Марвин Хердман и техния ръководител Нели Карабашева, взеха участие в XVII Национална среща на Детските и младежки парламенти и съвети в гр. Пазарджик от 7 до 9 април 2017 г.

Намаляват възпитателните дела срещу малолетни и непълнолетни

 11 Април 2017
През 2016 година в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни са разгледани 25 възпитателни дела с 42-ма извършители на противообществени прояви. От тях 23 са непълнолетни и 19 малолетни.

Фотоконкурс „# Четенето”

 11 Април 2017
РБ „Н.Й.Вапцаров” Кърджали организира ученически фотоконкурс „# Четенето”. В срок до 20 април включително желаещите могат да изпратят авторските си фотографии на e-mail: beactive@abv.bg. Фотоконкурсът има за цел да покаже и популяризира четенето, книгите и библиотеките.

Писани и ажурени великденски яйца представят днес в музея

 11 Април 2017
РИМ – Кърджали представя писани великденски яйца, изработени от деца от ОУ „Кирил и Методий“ в традиционната великденска работилница. Те са експонирани във фоайето на музея на третия етаж. В отделна витрина са представени изящни ажурени щраусови и гъши яйца, дело на Нина Палазова.

Кметът на Кърджали в живо предаване във Фейсбук „Ти и кметът” всеки вторник

 12 Април 2017
От 25 април, всеки вторник гражданите на Кърджали ще могат да поставят своите питания и да получат отговори от кмета на общината инж. Хасан Азис в живо предаване във Фейсбук, което ще се казва „Ти и кметът”.

Община Кърджали набира предложения за членове на Съвета на децата

 13 Април 2017
Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и от 2013 г. работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Желаещите да кандидатстват трябва да бъдат на възраст до 18 години.

Детски Великденски празник

 13 Април 2017
Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник на 16 април /неделя/ от 11 ч. в градинката пред църквата "Св.Георги Победоносец". Празникът ще започне с благословията на отец Петър.

Съобщение

 13 Април 2017
Община Кърджали, Дирекция "Местни приходи" напомня, че до 02.05.2017 г. данъкоплатците могат да се платят задълженията си за местни данъци и такса битови отпадъци с 5% отстъпка, при платена цяла сума за 2017 година.

С 540 великденски яйца и козунаци децата от ОДК зарадваха деца без родители и самотни възрастни хора

 13 Април 2017
540 яйца боядисаха на Велики четвъртък децата от ОДК - Кърджали. Те са част от традиционната дарителската кампания организирана от Детски и младежки парламент и са дарени от фирма "Яйцепром".

Домашен социален патронаж в Кърджали благодари на всички дарители

 13 Април 2017
Домашен социален патронаж към Община Кърджали изказва благодарност на всички дарители, спонсорирали празничното меню за потребителите за Великденските празници

Инж. Азис поздрави християните с Възкресение Христово

 16 Април 2017
За поредна година кметът на Кърджали инж. Хасан Азис посрещна Възкресение Христово заедно с миряните в храм „Св. Георги Победоносец”.

П О К А Н А № 4

 18 Април 2017
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 25.04.2017 г. /вторник/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Прессъобщение

 18 Април 2017
На 24.04.2017 г. от 17.30 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора”,ще се проведе учредително събрание за избиране на ръководен орган на Обществения съвет към Общински съвет Кърджали.Временната комисия за определяне на състава на Общественият съвет отправя покана към гражданите на Община Кърджали да се включат в учредителното събрание.

Поредна среща на екипа на ОИЦ в рамките на националната кампания "Заедно за Европа"

 18 Април 2017
Областен информационен център Кърджали проведе информационна среща с ученици от СУ“Отец Паисий“. Събитието бе част от националната кампания „ЗАЕДНО ЗА ЕВРОПА“, която се реализира чрез Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Прессъобщение

 18 Април 2017
Община Кърджали стартира изпълнението на проект „Професионална гимназия по селско и горско стопанство в град Кърджали привлекателен образователен център за млади хора”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г.

Започна събирането на местни данъци и такси

 19 Април 2017
Община Кърджали стартира новата кампания за събиране на местни данъци и такси, като срокът, в които гражданите могат да ги заплатят с 5% отстъпка е до 2 май. Вече са разпратени и съобщенията за дължимите суми до данъкоплатците.

От началото на април започна косенето на тревните площи

 19 Април 2017
Започна подготовката на тревните площи за третирането им против кърлежи, а зелените пространства се косят поетапно. Приоритет са парковете, детските градини и площадки, малки тревни градинки.

Млад фотограф от СУ „Й. Йовков” с приз от конкурс на РИОСВ-Хасково

 19 Април 2017
Беркай Изет от СУ „Йордан Йовков” в Кърджали е сред призьорите в организирания от РИОСВ Хасково регионален ученически фотоконкурс „Красивата природа на моя роден край”, който се провежда за седма година по повод Международния ден на Земята- 22 април.

Цветен празник в детска градина „Вяра, Надежда и Любов“

 19 Април 2017
С призив : „Природата пазете“ малчуганите от детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ гр. Кърджали изразиха отношение към планетата Земя с богато оформена изложба от отпадъчни материали и рециклирана хартия.

Екологична ученическа конференция за Деня на земята ще се проведе в Кърджали

 19 Април 2017
Ученическа конференция за добри практики в екологичното образование и възпитание на младите хора „Земята – наш дом“ ще се проведе на 20 април, четвъртък, от 13 ч. в Общински детски комплекс Кърджали.

Община Кърджали готви 4-то издание на Конкурса за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”

 19 Април 2017
За четвърта поредна година Община Кърджали организира Общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”. До 31 март, крайният срок за подаване на заявки за участие, в община Кърджали са получени заявления от 24 формации, включващи общо 231 участници.

Сезгин Бекир участва в Общо събрание на асоциацията на секретарите на общини в България

 20 Април 2017
143-ма секретари на общини в страната ще се включат днес в работата на ХХV Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/. Сред тях е и секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, който е и зам.-председател на УС на НАСО РБ.

Конференция на бъдещето ще се проведе в Кърджали

 20 Април 2017
Конференция на бъдещето ще се проведе на 24 и 25 април в Кърджали. Тя се организира от Сдружение „Деветашко плато”, а в нея са поканени да вземат участие жителите на селата по поречието на река Перперешка, община Кърджали.

Млади художници в Одрин

 20 Април 2017
15 рисунки на млади художници от Школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс в Кърджали ще участват в съвместна изложба в гр.Одрин, по случай Националния ден на детето в Република Турция. Изложбата ще се открие на 23 април в центъра на града и ще бъде част от празничните тържества, в които ще се включи и групата от ОДК.

Герджиков: Кърджали може да служи за пример за успешно развитие

 20 Април 2017
Над половин час продължи срещата на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис с премиера Огнян Герджиков. Градоначалникът постави на вниманието на министър –председателя няколко основни въпроса, като акцентира преди всичко върху темата Маказа.

Министър-председателят и кметът посетиха ГКПП Маказа

 20 Април 2017
Министър-председателят Огнян Герджиков, придружаван от областния управител Начо Ковачев и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис посетиха днес гранично контролно-пропускателен пункт „Маказа“. Те направиха оглед на пункта и се запознаха на място с проблемите на трафика.

Първи епизод на "ТИ И КМЕТЪТ" на 24.04.2017г. от 12,00 ч.

 21 Април 2017
Първи епизод на живото предаване, във Фейсбук, за Община Кърджали "ТИ И КМЕТЪТ" ще се проведе на 24.04.2017г.(понеделник) от 12ч. Преместването ден по-рано от първоначално предвидената дата се налага поради насроченото за 25.04.2017г. заседание на Общински съвет Кърджали.

Ученическа конференция за добри екологични практики се състоя в Кърджали

 21 Април 2017
Ученическа конференция за добри екологични практики "Земята - наш дом" се състоя вчера следобед в Общински детски комплекс /ОДК/ - Кърджали.

Зам.-кметът Веселина Тихомирова чете приказки на деца

 21 Април 2017
Приказката „Златокоска и трите мечки” чуха днес децата от ДГ „Чайка”, в рамките на "Маратона на четенето", организиран от РБ"Н.Й.Вапцаров" Кърджали.

Флашмоб провокира кърджалийци към четене на книги

 21 Април 2017
Проявите посветени на “Маратона на четенето”, организирани от РБ "Н.Й.Вапцаров" продължиха днес по обяд с флашмоб. Той бе реализиран в пешеходната зона, пред театъра, в центъра на Кърджали.

Програма пътуващо кино

 21 Април 2017
Продължават прожекциите на пътуващото кино в Кърджали, осъществявани със съдействието на Община Кърджали. На 27 април предпремиерно кърджалийци ще могат да видят „Крал Артур, легендата за меча”.

Младежи от фото клуб "От черно до бяло" в акция за почистване брега край "Студен кладенец"

 21 Април 2017
На 22 април, по идея на младите хора от фото клуб "От черно до бяло" при ОДК Кържали, ще бъде организирано почистване на бреговата ивица край дивечовъдна станция „Студен кладенец”. Мястото е добре познато за младите хора, защото миналата година отново по тяхна идея бе почистен част от брега в района, съобщи ръководителят на Клуба Антония Грозева.

ПРОЕКТ на Културен календар

 21 Април 2017
Община Кърджали по традиция публикува ПРОЕКТ на Културен календар за настоящата 2017 година, който следва да бъде разгледан на заседания на Обществения съвет по култура и на Общински съвет – Кърджали.

Община Кърджали предприема мащабна кампания по проблема с бездомните кучета

 21 Април 2017
Община Кърджали е в готовност за организиране на мащабна кампания с обхват 2017-2020г, която да изчисти улиците от бездомните кучета, но и да бъде хуманна към животните. Това съобщи днес зам.-кметът Мюмюн Али.

Кметът Хасан Азис в първото живо кметско предаване в България във Фейсбук

 24 Април 2017
Очакването на градоначалника от формата „Ти и кметът” е във всяко предаване да има поне по една добра новина и решен проблем поставен от гражданите.

1,5 млн.лв. ще се инвестират в инфраструктурата на общината

 24 Април 2017
От днес започват кърпежите на уличната мрежа в Кърджали като първо ще се стартира от пътя пред Бърза помощ, за където са постъпили сигнали, че положението е най-зле.Това каза в предаването на живо „Ти и кметът“във Фейсбук кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.

Приключи обследването на осветлението в община Кърджали

 24 Април 2017
Очаква се одобрение от Агенцията по енергийна ефективност, след което стартира избора на изпълнител на проекта. Това съобщи днес кметът инж. Хасан Азис.

В Кърджали се откри двудневна Конференция на бъдещето „Наше село, реката и района през 2022 година”

 24 Април 2017
В рамките на форума ще бъдат обсъдени целите и насоките за развитие на селата в региона и формулирани конкретни проекти и инициативи.

Пресконференция в ОИЦ – Кърджали

 24 Април 2017
На 25 април 2017 г. (вторник) от 14 ч. в офиса на ОИЦ – Кърджали ще се състои пресконференция, на която ще бъдат обявени победителите от конкурса за есе на тема „България е ЕС-10 години по-късно“.

Купи за победителите от четвъртият общински конкурс "Децата на Кърджали танцуват"

 24 Април 2017
За четвърта поредна година община Кърджали организира прекрасен пролетен празник. Общинският конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват“ се проведе на 22 април, а 24 танцови формации представиха своите танцови умения пред публика и жури на сцената на Дома на културата.

Вечер "В света на Пърси Джаксън" част от Маратона на четенето

 25 Април 2017
С невероятна емоция и ентусиазъм премина вечерта „В света на Пърси Джаксън”.Тя беше част от инициативите на РБ „Н.Й.Вапцаров”, посветени на седмицата на детската книга и изкуствата за деца, Маратона на четенето и Международния ден на книгата и авторското право.

Инициативата „Мултикултурният град”-2017: Меморандум за сътрудничество за иновации в туристическата реклама

 25 Април 2017
Днес в рамките на Инициативата „Мултикултурният град“-2017 в Кърджали беше подписан Меморандум за сътрудничество от собственици на ресторанти и хотели в града и Арт движение Кръг с цел използване на архивни фотографии от живота на кърджалийци през ХХ век като част от стратегията за иновации в туристическата реклама.

Покана пресконференция

 25 Април 2017
Уважаеми дами и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани на заключителна пресконференция по проект "Перперикон-минало за бъдеще". Пресконференцията ще се състои на 27.04.2017г./четвъртък/ от 11,00 часа в голямата зала на Бизнесинкубатор -гр. Кърджали.

Общественият съвет към Общинския съвет с първи предложения: синята зона и осветлението на Кърджали

 25 Април 2017
Ден след учредяването си, Общественият съвет към Общинския съвет на Кърджали постави за разглеждане първите въпроси пред общинските съветници, на днешното редовно заседание на Общински съвет.

Общинският съвет гласува решение за продажба на три имота в застроителна зона Юг на Парк „Арпезос-Север”

 25 Април 2017
Три имота на обща стойност от близо 3 милиона и 500 хиляди лева ще бъдат продадени на търг, решиха днес на свое заседание общинските съветници в Кърджали. Трите големи парцела са в парк „Арпезос – север“ и се намират вдясно от моста за кв. „Възрожденци”.

ОИЦ-Кърджали обяви победителите в конкурса за есе „България в Европейския съюз-10 години по-късно“

 25 Април 2017
Днес на нарочна пресконференция Областния информационен център /ОИЦ/ - Кърджали обяви наградените участници в конкурса за есе на тема „България в Европейския съюз - 10 години по-късно“.

Паисиевци с награда от Национален фестивал за млади изпълнители „Родолюбие” 2017

 26 Април 2017
Учениците от Вокална група „Звънче“ при СУ „Отец Паисий“-Кърджали с ръководител г-жа Евгения Пейкова, представиха Кърджали в тринадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители „Родолюбие” 2017 в Панагюрище. С индивидуални изпълнения се представиха Веселина Стефанова и Димитър Стефанов.

Престижна награда по английски език за ученик и учител от ЕГ „Христо Ботев” Кърджали

 26 Април 2017
Осмокласничката Петя Беловска от ЕГ „Христо Ботев” Кърджали се класира на второ място в групата си в Националното състезание по английски език, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Тя получи своята награда по време на националната конференция „Ден на Кеймбридж“.

Деца се състезаваха по канадска борба в центъра на Кърджали

 26 Април 2017
Инициативата бе на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали и Превантивно информационния център към него и се осъществи със съдействието на Община Кърджали.

СУ „Отец паисий” стана първенец в състезанието „Защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации”

 26 Април 2017
И тази година Община Кърджали в партньорство с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Кърджали и Български червен кръст проведе състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се проведе днес, 26.04.2017 г.

Община Кърджали успешно приключи изпълнението на проект „Перперикон –минало за бъдеще”

 27 Април 2017
Всички дейности по проекта за приключени, както строително-монтажните, така и консервационно- реставрационните работи на обекта. Вече премина и Държавната приемателна комисия и има разрешение за ползване на обекта, съобщи зам.- кметът на община Кърджали инж. Катя Митовска

За десета поредна година в Астрономическата обсерватория се проведе Празник на слънчевия часовник

 28 Април 2017
За 10 поредна година вчера в Кърджали се проведе съвместната инициатива на Астрономическата обсерватория „Славей Златев” и СУ с природо-математическа насоченост „Отец Паисий” „Празник на слънчевия часовник”.

Наградиха участниците в третото издание на конкурса за детски рисунки, посветен на Джими, „Родопски багри”

 28 Април 2017
В Общинския Детски комплекс в Кърджали се проведе награждаването на отличилите се творби в ІІІ-я Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри”, посветен на Джемал Емурлов – Джими.

Музей на открито вцентър на Кърджали

 28 Април 2017
По идея на ръководителя на Школата Димитър Димов и учениците от 12 клас на СУ „П.Р.Славейков” в центъра на Кърджали снощи бе представен Музей на открито на тема „Памет-помни миналото, гледай в бъдещето.”.

Пътуващо кино

 28 Април 2017
Със съдействието на община Кърджали пътуващо кино продължава гостуването си в Кърджали. Програма за периода 28 април -5 май 2017г.

Празник на цветята за Деня на земята се вихри в Градската градина на Кърджали

 28 Април 2017
С много цветя, усмивки, постери, музика и танци днес премина заключителния етап от честването на Деня на Земята – 22 април, организирано от Община Кърджали. Това се случва за 16-та поредна година, а мястото на събитието отново бе трибуната пред постамента на бившия паметник на Георги Димитров в Градската градина.

Старите градски снимки „говорят” в програмата на „Мултикултурният град”

 29 Април 2017
С 33 стари снимки от семейни архиви на кърджалийци, събирани в продължение на години, екипът на Арт движение Кръг отбелязва 29 април – Европейски ден на солидарност между поколенията2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign