Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2018 г.

На Перперикон оживя древния винено-огнен обряд

 01 Октомври 2018
В съботната вечер на Скалния град на траките Перперикон бе представен 45-минутният спектакъл „Огън и вино”, а публиката стана свидетел на древния винено-огнен ритуал изпълнен от над 30 артисти и танцьори край олтара на Дионис.

Община Кърджали откри Център за предоставяне на социални и интегрирани услуги

 01 Октомври 2018
Днес официално бе открит Център за предоставяне на социални и интегрирани услуги, по изпълнявания от община Кърджали проект „Активно включване за по-добър живот”. Проект, който от една страна реализира интегрирани подходи за мотивиране и насърчаване участието на пазара на труда на лица, полагащи грижи за зависими членове на семейства, а от друга предоставя обучение за придобиване на част от професия. 

В ОУ „П.К. Яворов” отчетоха резултатите по проект „Училището – пъстър свят на моите мечти”

 01 Октомври 2018
На 28 септември в ОУ „П.К.Яворов” се проведе конференция за приключване на дейностите по двугодишния проект "Училището-пъстър свят на моите мечти", финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства /ЦОИДУЕМ/. Гости на конференцията бяха представители на медиите, директори и учители от ОУ "Св. Св. Кирил и Методии", ПГ "Евредика", ПГ "Васил Левски", кметският наместник на кв. Боровец и родители.

Прессъобщение

 01 Октомври 2018
Утре 02.10.2018 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние”дванадесетото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Ден на отворените врати по проект "Активно включване за по-добър живот"

 02 Октомври 2018
Близо двайсет души се включиха в организирания  днес Ден на отворените врати по проект „Активно включване за по-добър живот". В рамките му бе представена работата на открития  официално вчера Център за предоставяне на социални и интегрирани услуги по проекта.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и зам.- председател на НСОРБ участва в XIII-ата Годишна среща на местните власти

 02 Октомври 2018
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и зам. - председател на НСОРБ участва в XIII-ата Годишна среща на местните власти от 1 до 3 октомври в курортен комплекс ”Албена”

Дамска вокална група „Ахрида” представи първия си диск „Нежна носталгия"

 02 Октомври 2018
Дамска вокална група „Ахрида” представи първия си диск „Нежна носталгия”. Музикалната вечер в галерия „Станка Димитрова” на 1 октомври събра много почитатели на шлагерната музика. Албумът съдържа 12 песни, сред тях стари градски песни, шлагери и дует от оперетата „Царицата на чардаша“

Инж. Катя Митовска участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

 03 Октомври 2018
Заместник кметът на община Кърджали инж.Катя Митовска участва  в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район /ЮЦР/, което се проведе днес в Областна администрация Хасково. Председател на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР е областният управител на област Хасково Станислав Дечев.

В ОУ „П.К.Яворов” учредиха Детско полицейско управление

 03 Октомври 2018
На 01 октомври в ОУ " П. К. Яворов" се учреди Детско полицейско управление. Членовете на отряд " Млад приятел на българската полиция" ще работят по двугодишна програма, като се запознават с работата на полицията, с оказване на първа помощ, със защита при бедствия и аварии. Те ще провеждат практически занятия и състезателни игри.

Покана

 04 Октомври 2018
Община Кърджали организира Кръгла маса по повод „Резултати от проведено проучване на търсенето и възможностите за пазарна реализация на предоставяните услуги от социалното предприятие в Община Кърджали” по проект: Социално предприятие „Обществена пералня и услуги в дома”

„Езерото” на Бианка Белова с премиера в Кърджали

 04 Октомври 2018
Първата българска премиера на романа"Езерото"на чешката писателка Бианка Белова, спечелила наградата за най-добра книга на годината в Чехия и Наградата за литература на Европейския съюз, събра в Кърджали много ценители на художественото слово

Честит празник, учители!

 05 Октомври 2018
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис поздравява по случай 5-ти октомври – Международен ден на учителя, всички педагози от община Кърджали!

Община Кърджали кани на Ашуре

 05 Октомври 2018
На  8.10.2017 г. /понеделник/ от 12.00 часа в Кърджали, на Пазара на производителите, в близост до централната джамия, ще се раздаде ашуре на 2500 души. Отбелязването на Деня Ашуре се организира от община Кърджали за дванадесета поредна година.

Кръгла маса по проект „Обществена пералня и услуги в дома”

 05 Октомври 2018
Имаме положителна нагласа за създаването на такъв тип предприятие и за това говорят данните от направеното проучване, каза днес Нермин Мехмед, ръководител на проекта. В кръглата маса участва зам.- кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова

Пет спортни прояви, са включени в Програмата на община Кърджали, посветена на 21 октомври-Деня на Кърджали

 08 Октомври 2018
На 12 и 13 октомври на стадион „Горубсо” ще се проведе детски футболен турнир с деца от детските градини и ученици от първи до четвърти клас, а от 12 до 14 отново на стадион „Горубсо” ще бъдат играни мачовете от Международния турнир по футбол за ветерани с участието на отбори от Р Турция, Р Гърция и Р Румъния.

Повече от 2 500 порции ашуре бяха раздадени в Кърджали

 08 Октомври 2018
За 12- та поредна година Празникът Ашуре събра в Кърджали мюсюлмани и християни. На Пазара  на производителите до централната джамия днес бяха раздадени 2 500 порции от вкусния десерт. За да уважат празника бяха дошли кметът инж.Хасан Азис, председателят на местния парламент Раиф Мустафа, зам.- кметовете Мюмюн Али,инж. Катя Митовска, Тунджай Шукрю, Веселина Тихомирова, общински съветници, кметове на населени места.  

Избират д-р Атанас Дафовски за почетен гражданин на Кърджали

 08 Октомври 2018
Д-р Атанас Дафовски да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ /посмъртно/, решиха единодушно членовете на Комисията по чл.15 ал.4 от Правилника за удостояване със званието  ,,Почетен гражданин на община Кърджали” и за награждаване с морални и материални награди.

Програма

 08 Октомври 2018
Програма за културните и спортни прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври-Деня на Кърджали, в периода 08.10.-14.10.2018г.

Кметът на оглед в зала „Арпезос“

 08 Октомври 2018
Кметът на общината инж.Хасан Азис направи днес оглед в спортна зала „Арпезос“, придружаван от заместник кмета Мюмюн Али и президента на волейболен клуб „Арда“ Милко Багдасаров.

Представят романа "Живот в скалите" в Кърджали

 09 Октомври 2018
Кърджали е един от 12-те града, включени в националното турне за официалното представяне на превърналия се в сензация още преди публикуването си роман на Мария Лалева „Живот в скалите“.

За трета поредна година Ансабъл "Българе" в Кърджали

 09 Октомври 2018
За Деня на Кърджали-21 октомври, Ансабъл "Българе" отново гостуват в града. Спектакълът ще бъде изнесен на 21 октомври /неделя/ от 18,30 часа на площада пред Дома на културата.

ПОКАНА

 10 Октомври 2018
Областен информационен център-Кърджали  кани  представители на образователни, културни и социални институции и организации, представители на бизнеса и неправителствения сектор, медии, местни власти, граждани да вземат участие в конференция на тема  „30 години Кохезионна политика – бъдеще и  развитие”. Конференцията  ще се проведе на 12.10.2018 година / петък/ от 11.00 часа в голямата зала  в сградата на Бизнес-инкубатора.

Инж. Хасан Азис се срещна с дистрикт гуверньора на Ротари България

 10 Октомври 2018
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис се срещна с дистрикт гуверньора на Ротари България Веселин Димитров. Бе направен преглед на съвместните инициативи през последните години и обсъдени нови идеи за партньорство

ПОКАНА № 10

 11 Октомври 2018
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква тържествено заседание на 21.10.2018г. от 10,00 часа в залата на Дома на културата при следния проекто-дневен ред:

Ученическа научна конференция

 11 Октомври 2018
Астрономическата обсерватория „Славей Златев” в Кърджали за трета поредна  е домакин Младежка научна конференция по природни науки, математика и информатика. Тя е част от проявите, посветени на Деня на Кърджали – 21 октомври и ще бъде открита утре /12 октомври/ от 14,00 часа в Обсерваторията.

Кърджали, Палермо и Ксанти ще проучват възможности за реализиране на съвместни спортни проекти

 11 Октомври 2018
Кърджали, Палермо и Ксанти ще проучват възможности за реализиране на съвместни спортни проекти, финансирани от програми на Европейския съюз. За това се договориха представители на института КУС в Палермо, Италия, който е със силно присъствие на спортни специалности за различните видове спорт, на школата „Мас Арис Петино” в гръцкия град Ксанти и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

Изложба „Кърджали през обектива. Срещи с изкуството” бе открита в РБ ”Н Й. Вапцаров”

 12 Октомври 2018
         Четиридесет черно - бели фотоса представят събития и личности от културния живот на  Кърджали и региона през 80-те години на 20 век.

Община и Горско стопанство обсъдиха проблема с дървата за огрев за населението

 12 Октомври 2018
В община Кърджали се проведе работна среща на зам.-кмета Мюмюн Али и директора на ДГС-Кърджали инж.Николай Янчев. Дискутирана беше темата за доставка на дърва за огрев за местното население от общината. Бяха поставени въпросите за моментното състояние с доставките по населените места и възможността Горско стопанство да изпълните заявените количества от населението чрез кметовете на населени места.

ОИЦ започна дискусия за приоритетите за развитие на региона през програмния период на ЕС 2021-2027 г.

 12 Октомври 2018
Да се започне гражданска дискусия за възможностите за финансиране на общините, бизнеса и неправителствените организации през следващия програмен период на ЕС 2021-2027 година. Това беше целта на проведения в Бизнес инкубатора форум на тема „30 години Кохезионна политика – бъдеще и развитие“, организиран от Областния информационен център – Кърджали като част от общата Национална инициатива „Бъдеще на Кохезионната политика“ на мрежата от 27-те Областни информационни центрове в Р. България.

Откриха третата младежка научна конференция по природни науки, математика и информатика

 12 Октомври 2018
Днес следобед, в Астрономическата обсерватория „Славей Златев” в Кърджали, бе даден старт на Третата младежка научна конференция по природни науки, математика и информатика. Участниците в конференцията бяха поздравени от зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова.

Дружество на художниците и Арт галерия "ДАР" в Кърджали представят изложба за празника на града

 12 Октомври 2018
Дружество на художниците и Арт галерия "ДАР" в Кърджали организират традиционната изложба, посветена на празника на града. Изложбата ще бъде открита на 17.10.2018 г. от 17.30 ч. в Керимовата къща.

Кметът инж. Хасан Азис поздрави участниците в Детския футболен турнир

 13 Октомври 2018
Турнирът по футбол с деца от детските градини и ученици от първи до четвърти клас се превърна в истински спортен празник. Малките участници бяха поздравени от кмета инж.Хасан Азис. Спортната проява е част от програмата на общината по случай Деня на Кърджали - 21 октомври

Творци прокарват мост между Кърджали и Чикаго

 14 Октомври 2018
Четирима творци, представящи Кърджали по време на събитията в Чикаго – Радост Николаева, Галина Димова, Зиятин Нуриев и Зафер Галибов – показаха по време на срещите с българската общност своя визуален проект „Спомни си, че не си бил там”

В Доха беше показан проектът „Спомни си, че не си бил там” на Арт движение КРЪГ-Кърджали

 14 Октомври 2018
Българското посолството в Доха беше домакин на творческа среща и откриване на мобилна експозиция със заглавие „Спомни си, че не си бил там” на Арт движение КРЪГ-Кърджали

Програма

 15 Октомври 2018
Програма за културните  и спортни  прояви  на  Община Кърджали, посветени на 21 октомври  - Ден  на  Кърджали 2018 г., за периода 17.10.-21.10.2018г.

Пето издание на детския празник „С игри да станем по-добри”

 15 Октомври 2018
Близо 370 деца от всички детски градини на община Кърджали се включиха в петото по ред издание на детския празник „С игри да станем по-добри”.

Кампанията „Скъсай с хепатита!” стъпи в Кърджали

 15 Октомври 2018
Акция, за безплатно изследване на хепатит В и С, се провежда днес в Кърджали до 15,00 часа. Тя бе открита тази сутрин в центъра на града, до паметника на Васил Левски, а в откриването й се включи и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Безплатните изследвания могат да бъдат направени днес до 15,00 часа.

Танцов клуб „Ахридос” със специална награда от IV Национален фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”

 15 Октомври 2018
Със специалната награда на журито, за съхранение и опазване на българския танцов фолклор, се завърна късно снощи в Кърджали,  танцовата формация  към Спортно - интелектуален клуб Ахридос. От  12 до 14 октомври тя взе участие   в IV Национален фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”, в които се надиграваха 28 състава от цялата страна.

Пристигнаха лампите за първия Лот

 15 Октомври 2018
В Кърджали бяха доставени 1600 броя лампи за първия Лот от проекта за улично осветление. Лампите са за главни и второстепенни улици, за парково осветление.Доставката на осветителните тела ще става по лотове и ще приключи до средата на декември т.г.Поръчаните лампи за 6500 броя.

ОБЯВЛЕНИЕ

 16 Октомври 2018
На основание чл.90, ал.1 и  чл. 91, ал.1 от Кодекса на труда; чл.213, ал.1 и ал.2, чл.217 , ал.5 от  Закона за предучилищното  и училищното образование  и във връзка със Заповед № 1132 от 10.10.2018год. на Кмета на Община Кърджали се обявява конкурс за заемане на длъжността: "директор детска градина"-4 /четири/ работни места, както следва:

Кърджали e първият град в България, където ще бъде представена изложба от 7- годишната реставрация на Желязната църква „Св. Стефан”

 18 Октомври 2018
Изложбата ще бъде открита на 19 октомври /петък/ от 19:00 ч. в Арт галерия Кръг от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис. Ще присъства Фикрийе Булунмаз, главен архитект на проекта по реставрацията на българската желязна църква „Св. Стефан” в Истанбул

Общината подарява „Машина на времето“ на децата на Кърджали

 18 Октомври 2018
Община Кърджали подарява на най-малките жители на града по случай Деня на Кърджали – 21 октомври спектакъла на Държавна опера-Стара Загора „Машина на времето“. Мюзикълът е с вход свободен за всички деца на 20 октомври /събота/ от 11,00 ч. в Театрално-музикален център /театъра/

Изложба, посветена на празника на Кърджали

 18 Октомври 2018
Изложба, посветена на празника на Кърджали - 21 октомври, бе открита снощи в Керимовата къща. Тя е традиционна и тази година в нея бяха представени 54 творби на 21 местни и един гостуващ художник - Руд Матес от Холандия. Експозицията откри кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Представят книгата „Здравей, Книгария”

 18 Октомври 2018
Днес от 17.30 часа в  читалня „Изкуство” на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” ще бъде представена книгата „Здравей, Книгария“ на талантливата авторка Божидара Ангелова”.

На 20 октомври представят музикалния албум на отец Петър Гарена

 18 Октомври 2018
В навечерието на Празника на Кърджали на 20 октомври от 18.30 часа в голямата зала на театър „Димитър Димов” в Кърджали ще бъде представен музикалният албум на отец Петър Гарена „С песните на хората”. Албумът съдържа единадесет песни, чийто аранжименти са на известния акордеонист Нешко Нешев.

Младежи от Кърджали ще се включат в Похода на свободата

 18 Октомври 2018
По повод Европейския ден за борба с трафика на хора, за втора поредна година в Кърджали ще се проведе Поход на свободата. На 20 октомври момчета и момичета от Младежкия клуб към ОСНВ ще се присъединят към инициативата на Международната неправителствена организация А 21 и ще кажат своето „не” на трафика на хора и съвременното робство

Трето издание на Празник на мекицата в с.Енчец

 19 Октомври 2018
В рамките на празника мекици се пържеха на живо от домакините в ДГ „Снежанка” в с. Енчец. В това занимание се включи и кметът инж. Хасан Азис, който показа завидни умения. Той лично приготви от тестеното изделие и почерпи областния управител Никола Чанев.

Приказните истории на "Здравей, Книгария" събраха читатели и почитатели на хубавата книга

 19 Октомври 2018
На представянето на книгата дойдоха много гости, сред които и зам.-кмета на Община Кърджали Веселина Тихомирова. Тя поздрави авторката от името на кмета на общината инж. Хасан Азис, с чието съдействие „Здравей,Книгария” се появи на бял свят. Пожела и здраве, вдъхновение и  да продължава да твори с любов за децата. Те пък ще имат възможност да се докоснат до „Здравей, Книгария” и чрез читалищните библиотеки в общината, за който вече са откупени 26 книжки.

Трети турнир на Балканска тенис лига

 19 Октомври 2018
Традиционен турнир между клубове по тенис на корт от погранични градове в България, Турция и Гърция ще се проведе в Кърджали на 20 и 21 октомври. Спортната проява е част от програмата на община Кърджали посветена на 21 октомври-Деня на Кърджали.

Честит празник!

 19 Октомври 2018
Уважаеми лекари, Поздравявам Ви с вашия професионален празник Деня на българския лекар - 19-ти октомври. Вие сте тези, без които не можем и с вашия професионализъм и всеотдайност ни дарявате с най-ценното на този свят – здраве и живот. 

Кърджали е домакин на обучение на тема „Мениджмън и лидерство в действие”

 19 Октомври 2018
Работна среща  с консултант – координатора на Националната асоциация за социална отговорност Атанаска Бонева проведе днес зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова. Те обсъдиха работните отношения между общината и алианса до момента, възможностите за партниране и подкрепа, както и бъдещи съвместни дейности. Бонева е в Кърджали по повод провеждащото се двудневно обучение на тема: „Мениджмън и лидерство в действие”, организирано от Националния алианс за социална отговорност (НАСО).

За първи път в България изложба с фотоси от реставрацията на Желязната църква в Истанбул гостува в Кърджали

 19 Октомври 2018
За първи път изложба от 30 фотоси, проследяващи възстановяването на Желязната църква „Свети Стефан” в Истанбул, гостува в България, като тръгва от Кърджали. Снощи в присъствието на кмета инж. Хасан Азис и неговия екип, народния представител Адлен Шефкет, „виновниците” да гостува в Кърджали Радост Николаева и Галя Димова от Арт движение „Кръг”, журналисти и граждани, изложбата бе представена от главния архитект Фикрийе Бунумаз, ръководила в продължение на 7 години възстановяването на църквата

„Лебедово езеро” завладя Кърджали

 19 Октомври 2018
Гостуването на Държавна опера - Стара Загора с балета „Лебедово езеро” е част от програмата на общината по случай 21 октомври – Денят на Кърджали

Празнична програма на 21 октомври - Денят на Кърджали

 20 Октомври 2018
Празнична програма на 21 октомври - Денят на Кърджали

Инж. Хасан Азис: Кърджали е образът на толерантността

 20 Октомври 2018
В навечерието на Деня на Кърджали – 21 октомври кметът инж.Хасан Азис поздравява всички жители на община Кърджали

Стартира традиционният турнир по тенис на корт за Деня на Кърджали

 20 Октомври 2018
Традиционният турнир между клубове по тенис на корт от погранични градове в България, Турция и Гърция се провежда днес и утре на кортовете на комплекс „Арпезос” в Кърджали. Той е част от замислената Балканска лига, а спортната проява е и част от програмата на община Кърджали посветена на 21 октомври-Деня на Кърджали.

Децата на Кърджали пътуваха през различни епохи с „Машина на времето” на Старозагорската опера

 20 Октомври 2018
При изключителен интерес от страна на най-малките жители на Кърджали премина спектакъла на детско-юношеската студия за опера и балет на Старозагорската опера „Машина на времето” - подарък за децата от Община Кърджали.

Млади хора от Кърджали се включиха в Похода на свободата

 20 Октомври 2018
По повод Европейския ден за борба с трафика на хора, за втора поредна година в Кърджали се проведе Поход на свободата. Момчета и момичета от Младежкия клуб към ОСНВ в Кърджали се присъединиха към инициативата на Международната неправителствена организация А 21 и ще кажат своето „не” на трафика на хора и съвременното робство

С концерт-спектакъл бе представен албумът „С песните на хората“ на отец Петър Гарена

 20 Октомври 2018
Инж. Хасан Азис : Албумът е силен знак за добруване, мир и разбирателство. Нека дискът „С песните на хората”, изпети на три езика да стигне до сърцата на хората. Дискът излиза със спомоществователството на община Кърджали

Венци и цветя за освободителя на Кърджали ген. Васил Делов

 21 Октомври 2018
С поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Васил Делов – освободителят на Кърджали и Източните Родопи започна празничният 21 октомври

Тържествена сесия на Общинския съвет по случай 21 октомври - Ден на Кърджали

 21 Октомври 2018
С химна на България и на Обединена Европа започна днешната тържествена сесия на Общински съвет Кърджали, посветена на 21 октомври – Ден на Кърджали и 106 години от освобождението на града

Със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ бе удостоен д-р Атанас Дафовски /посмъртно/

 21 Октомври 2018
Почетен знак – Герб на община Кърджали – Златен получиха д-р Иванка Овчарова, офталмог, основател и дългогодишен ръководител на Очното отделение в болницата и Теофана Текелиева - преподавател, общественик, автор на летописна книга, посветена на Кърджали, дългогодишен директор на Държавен театър „Димитър Димов“

Кметът: Кърджали е образът на толерантността, на етническото и религиозно уважение

 21 Октомври 2018
Празничното шествие от представителни групи на училищата в Кърджали, водено от Градския духов оркестър, гвардейците при Езиковата гимназия и мажоретките на СУ „Отец Паисий” тръгна точно в 11.30 часа от Дома на културата, за да стигне до Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали. В него се включиха и официалните лица начело с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и председателя на Общинския съвет Риф Мустафа.

Кметът посети д-р Иванка Овчарова, за да й честити наградата

 21 Октомври 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис посети в дома й д-р Иванка Овчарова, която на тържествена сесия на ОбС днес беше наградена със заповед на кмета с Почетен знак – Герб на община Кърджали – Златен

Инж. Хасан Азис награди с Почетен знак - Герб на община Кърджали проф. Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев за активиата им дарителска дейност

 21 Октомври 2018
Инж. Хасан Азис награди проф.Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев за активиата им дарителска дейност, за съхраняване на фолклорните традиции и популяризиране на патриотичния дух. Тримата приятели за поредна година подаряват на кърджалийци по случай 21 октомври спектакъл на НФА”Българе”

Програма

 22 Октомври 2018
Програма за културните и спортни прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври  - Ден на Кърджали 2018 г. за периода 22.10.- 4.11.2018г.

В Регионална библиотека представят изследването „Богомилите: Есеите на България“

 22 Октомври 2018
Днес от 17.30 ч. РБ „Н.Й.Вапцаров” ще представи в читалня „Изкуство” изследването „Богомилите: Есеите на България“ на Вартануш Торком Корисян. Проявата е включена в програмата на Община Кърджали посветена на Деня на Кърджали-21 октомври.

Изложба на спомени и традиции, втъкани в багри и шевици

 22 Октомври 2018
С етнографска изложба, представяща бита на различните етноси, членовете на Клуб „Етнография“ поздравиха жителите на областния град за Деня на Кърджали – 21 октомври.

Екоизложба от рециклирани материали представя отговорното отношение към опазването на природата

 22 Октомври 2018
За Деня на Кърджали -21 октомври младежите от Клуб „Екология“ по проект „Приятели“ организираха екоизложба от рециклирани материали

Стартира гласуването за "Кмет на годината" 2018

 23 Октомври 2018
Битката в тазгодишното издание ще е в 10 категории. Гласуването ще приключи на 13 ноември 2018 г. Победителите, събрали най-много гласове от вота на хората, ще бъдат обявени на 15 ноември на специална церемония в НДК

Кърджалийците Антон и Любка Савови гостуват с изложба от елитни световни фотографии

 24 Октомври 2018
Изложба от 70 от наградените творби от тазгодишното издание на Международния Фото Салон „Пловдив 2018” ще бъдат представени на 26 октомври /петък/ от 18:00 ч. в арт галерия „Кръг“, Кърджали

Хор „Незабравки” чества 50 години от своето създаване

 24 Октомври 2018
С концерт- спектакъл дамски хор „Незабравки” ще отбележи 50 години от своето създаване. Той ще се състои на 25 октомври в Дома на културата от 18.30 часа

Близо 1500 рисунки и фотографии от страната пристигнаха за участие в конкурса „вълшебният свят на Родопите”

 25 Октомври 2018
1493 рисунки и фотографии от 88 населени места от цялата страна пристигнаха за участие в ХІ-тия Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” Кърджали 2018, съобщиха от ОДК – организатор на събитието.

Програма на Кино Роял-Кърджали през новата седмица

 26 Октомври 2018
Програма на Кино Роял - Кърджали от 26.10.2018г. до 01.11.2018г.

Община Кърджали кани децата на "Долината на усмивките"

 26 Октомври 2018
На 26 октомври, от 18,00 часа на сцената на Дома на културата ще бъде представен детският спектакъл „Долината на усмивките” на театрална школа "Усмивка". В него участие ще вземат и децата на танцова школа „Ритъм и сърце”. Входът е свободен!

Паметна плоча на големия краевед Никола Иванов бе открита в Кърджали

 26 Октомври 2018
В Кърджали официално бе открита паметна плоча на Никола Иванов, краевед, познавач на историческите и археологическите паметници в региона на Източните Родопи. В тържеството участва зам- кметът Тунджай Шюкрю, който приветства инициаторите от името на кмета инж. Хасан Азис

Жени от Сдружение „Рето – Надежда” разказаха пред ученици историите си за зависимостта от наркотици

 26 Октомври 2018
Днес в Бизнес инкубатора се проведе среща с момичета от училищата в Кърджали с представители на Сдружение „Рето-Надежда” – център за борба с наркотичните зависимости, част от мрежата центрове в Европа. Те разказаха пред младата аудитория личните си истории и борбата, която са водили със зависимостта от психоактивни вещества.

Една от залите в НЧ „Обединение 1913” ще носи името на диригента на хор „Незабравки” Марин Владинов

 26 Октомври 2018
Една от залите в НЧ „Обединение 1913” ще носи името на диригента на Представителен дамски хор „Незабравки” Марин Владинов, който ни напусна през миналата година. Това съобщи лично председателят на читалищното настоятелство Стоян Анадолиев по време на юбилейния концерт спектакъл „50 години – хор Незабравки, който премина при изключителен интерес от страна на публиката снощи в дома на културата.

В Кърджали откриха паметник на загиналите полицаи и пожарникари

 26 Октомври 2018
В Кърджали откриха паметник на загиналите полицаи и пожарникари при изпълнение на служебния си дълг. Председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и зам.- кметът на община Кърджали инж.Катя Митовска присъстваха на церемонията

„Вълшебният свят на Родопите” - празник на детското изкуство и изява на млади таланти от цяла България

 29 Октомври 2018
На специална церемония в галерията на ОДК бяха наградени победителите в ХІ-тия Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” Кърджали 2018. Бяха раздадени над 70 награди, осигурени от Община Кърджали и 16 специални приза.Младите художници и фотографи бяха поздравени от зам. - кмета Веселина Тихомирова

Гвардейците на ЕГ „Христо Ботев” участват във филм на солиста на Юрая Хийп Джон Лоутън

 29 Октомври 2018
Първият ученически гвардейски отряд в България към Езикова гимназия „Христо Ботев” участва във филм на световно известния рок певец Джон Лоутън – солист на Юрая Хийп, който живее от дълги години в Каварна.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign