Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2018 г.

ПОКАНА

 03 Декември 2018
На 05.12.2018г. от 12:30 часа в Бизнесинкубатора, на ул. „Отец Паисий“ №12, Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали Ви кани на вдъхновяваща среща – разговор със „Свръхчовекът с Георги Ненов“

В Кърджали откриват паметник на мястото на старото еврейско гробище

 03 Декември 2018
В Кърджали поставят паметник на мястото на старото еврейско гробище в дните на празника Ханука. За официалното откриване на 9 декември /неделя/ от 12.00 ч. ще пристигне официална делегацията от ОЕБ „Шалом“

Приключва ремонтът в СУ „Отец Паисий”, на 10 декември обновеното училище отваря врати за своите ученици

 03 Декември 2018
Продължават огледите на екипа на кметът на Кърджали инж. Хасан Азис по училищата, които се обновяват със средства по ОП „Региони в растеж” в размер на близо 14 милиона лева. Днес градоначалникът и неговите заместници инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова бяха в СУ „Отец Паисий”, където проведоха разговори с директора на училището Златко Атанасов и строителите.

Английски дипломат гостува в общината

 04 Декември 2018
Ръководител на политическата секция на посолството на Великобритания Том Хайнс и екипът му се срещнаха днес с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.

На 8 декември запалваме светлините на Коледната елха

 04 Декември 2018
Коледната елха на Кърджали ще грейне на 8 декември /събота/ от 16.30 часа. В тази връзка община Кърджали кани децата и техните родители на церемонията по запалване светлините на Коледната елха, което ще се случи пред Дома на културата с Коледен концерт на децата на Кърджали.

Димитър Никленов - носител на Националната награда за детска литература „Петя Караколева“ за 2018

 05 Декември 2018
Писателят Димитър Никленов от Стара Загора е тазгодишният носител на Националната награда за детска литература „Петя Караколева“. Авторът бе отличен за книгата си „Кучето Бокс“

Кърджалийски ученици се срещнаха с трима успели българи

 05 Декември 2018
Общинският съвет по наркотични вещества - Кърджали организира среща – разговор с трима успели българи - Георги Ненов, автор на българския подкаст „Свръхчовекът”, Мартин Попов, управител на дигитална агенция Interactive Share и Красимир Георгиев, първият българин, завършил успешно най-тежкия ултрамаратон в света-"Badwater"

П О К А Н А № 12

 06 Декември 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет свиква на 17.12.2018 г. /понеделник/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Концерт-спектакъл

 06 Декември 2018
УН "Христо Ботев", ЕГ "Христо Ботев" и Община Кърджали ви канят на концерт-спектакъл "Приятели". Концерт-спектъкълът ще бъде представен на 7 декември, от 18,30 ч. в залата на Дома на културата.

Историята на 73-годишното Общинско радио Кърджали бе представена на престижен форум на СУ „Св. Климент Охридски”

 06 Декември 2018
На 4 декември в една от залите на СУ „ Св. Климент Охридски” бе представен доклад на тема „73 години „Глас от Кърджали за Кърджали”, който проследява историята на най-старата обществена медия в региона Общинско радио Кърджали. Направи го главният редактор на медията Мария Стефанова. Изявата бе в рамките на Кръгла маса „Радио: памет и съвременност”, организирана от катедра „Радио и телевизия” по повод 130-та годишнина на СУ „Климент Охридски”.

Коледна работилница отвори врати в Общински детски комплекс

 07 Декември 2018
От 3 декември в ОДК Кърджали отвори врати традиционната Коледна работилница. В нея участват над 100 деца от клубовете „Етнография и краезнание”, „Сръчни ръце” и Школата по изобразително изкуство, които изработват коледна и новогодишна украса, обредни коледни хлябове, коледарски китки, сурвачки и картички

В Кърджали грейнаха светлините на Коледната елха

 08 Декември 2018
Кметът инж.Хасан Азис, Дядо Коледа и децата на Кърджали символично запалиха Коледната елха.Много лампички и светещи гирлянди грейнаха в празничната вечер. Малки, големи и още по - големи участници в тържествената церемония се насладиха и на невероятното огнено шоу на дуо "Барбароните" от София, които гостуваха по покана на община Кърджали

Инж. Хасан Азис и Йосиф Меламед откриха паметник на мястото на старото еврейско гробище

 09 Декември 2018
Инж. Хасан Азис: Този паметен знак е поредната стъпка, чрез която кърджалийци още веднъж доказваме, че нашият град е модел на етническа и религиозна толерантност

Кметът и областният управител обсъдиха локациите за новата спортна зала

 10 Декември 2018
Областният управител Никола Чанев и кметът Хасан Азис обсъдиха на среща в общината днес варианти за местонахождение на новата спортна зала в централната част на града. Коментирани бяха три варианта, предложени от общинска администрация - в района на стадион „Горубсо“, зад открития басейн и в парк „Арпезос Север“.

Театралната академия „Приятели“ откри машина на времето

 10 Декември 2018
Проект „Приятели“ приключи със спектакъла „Приятелят е като второ Аз“

Пресконференция в ОИЦ – Кърджали

 12 Декември 2018
На 13 декември 2018 г. (четвъртък) от 11 ч. в офиса на ОИЦ – Кърджали ще се състои пресконференция с представители на медиите, посветена на отчета на информационния център за изминалата година.

Кметът и младшите посланици от СУ „П.Р.Славейков” направиха обиколка из реализирани европроекти в Кърджали

 12 Декември 2018
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с учениците от Клуба на младшите посланици към СУ „П.Р.Славейков“. Това е втората среща на градоначалника с тях, като при първата той им представи реализираните на територията на общината европроекти чрез мултимедийна презентация. Тогава той обеща да посетят обектите от реализираните проекти на живо, което обещание изпълни днес.

700 деца от подговителните групи в Кърджали бяха сред първители зрители на „Пепеляшка“

 12 Декември 2018
700 деца от подговителните групи в Кърджали бяха сред първители зрители на най-новия спектакъл „Пепеляшка“ по приказката на Братя Грим. Коледното представление е подарък за малчуганите от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис

КРИБ отличи община Кърджали с приз за развитие на частно-публичните партньорства

 13 Декември 2018
Община Кърджали беше отличена с приз за развитие на частно-публичните партньорства по време на връчването на годишните награди на работодатели-фирми и общини, както за приносът им икономиката на региона, така и за социално-отговорна политика. Церемонията, инициирана и организирана от КРИБ Кърджали се състоя снощи в конферентната зала на Комплекс Арпезос.

ОИЦ Кърджали отчете дейността си през 2018-а и през последните три години

 13 Декември 2018
Над 700 въпроса, свързани с възможностите, които предоставят оперативните програми на Европейския съюз, са отправени през 2018 година към експертите от Областния информационен център Кърджали. По голямата част от тях касаят Програмата за развитие на селските райони, но има и такива, които са насочени към Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност”.

ПРОГРАМА

 13 Декември 2018
За   културните  прояви  на  Община Кърджали, за  м.  декември  2018 год.

Министър Красен Кралев отговори на питане за новата спортна зала в Кърджали

 15 Декември 2018
Министър Кралев: Промяната на терена не води до автоматична загуба на финансирането, но би могло да доведе до увеличение на необходимите за реализиране на проекта средства и с това да затрудни изграждането на залата. Към настоящия момент е изменено ПМС№226 и с отпуснатите средства ще бъде увеличен капитала на дружество “Национална спортна база“ЕАД, което трябва да реализира проекта за изграждане на нова спортна зала в Кърджали.

Гласуваха актуализация на Бизнес и инвестиционна програма на „Пазар на производителите-Кърджали"ЕАД

 17 Декември 2018
Общинските съветници гласуваха актуализация на Бизнес и инвестиционна програма на „Пазар на производителите-Кърджали"ЕАД за периода септември 2018 година - юни 2021 година.

Архитектурно-художествен макет на кулата на АК „Перперикон” дарява Кърджали на побратимената голяма община Измир

 17 Декември 2018
Архитектурно-художествен макет на кулата на АК „Перперикон” дарява Кърджали на побратимената голяма община Измир, където започва изграждането на парк, в който се излагат скулптури и архитектурни произведения, представящи значими културни обекти и/или символи на всички побратимени общини

Общинските съветници в Кърджали ще дарят част от възнагражденията си за медицинска апаратура на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”

 17 Декември 2018
Към инициативата, подкрепена от всички 41 общински съветници, се присъедини и ръководството на общинската администрация, което също ще предостави част от декемврийските си заплати. Средствата от 6 500 лв. ще бъдат дарени на отделението по неврология на лечебното заведение

Изложба „Коледни импресии” бе открита във фоайето на РБ ”Н.Й.Вапцаров”

 17 Декември 2018
Творбите в експозицията са на младите художници от „Арт-работилница с Мая”. Представени са 30 рисунки изработени с различни техники – сух пастел и акварел

14 творци от България и Турция за чудесата на Източните Родопи

 18 Декември 2018
Българо-турска галерия на колела пристига в Кърджали и ще бъде представена в Арт галерия Кръг на 21 декември /петък/ от 12.00 ч.

Ученици от Детски и младежки парламент зарадваха обитателите на Дневен център „Надежда”

 18 Декември 2018
За поредна година ученици от Детски и младежки парламент към ОДК гр.Кърджали с ръководител Нели Карабашева организираха благотворителна акция за своите приятели от Дневен център за деца с увреждания „Надежда” и днес им гостуваха.

Дядо Коледа ще дойде в обновената зала на ОДК

 18 Декември 2018
На коледния празник инж.Хасан Азис - кмета на община Кърджали и Валентин Гогев – президент на Ротари клуб гр. Кърджали ще открият ремонтираната и обновена Концертна зала на ОДК.

73 семейства с репродуктивни проблеми са подпомогнати от община Кърджали от 2012 година досега

 18 Декември 2018
73 семейства с репродуктивни проблеми са подпомогнати от община Кърджали от 2012 година, когато стартира Общинската програма ин витро

От 1 януари 2019 година са в сила Промените в Наредбата за прием в детските градини

 19 Декември 2018
От началото на 2019 г. влизат в сила нови срокове за подаване на документи за записване на деца в детските градини и яслени групи на територията на община Кърджали. Това предвиждат промените в наредбата за прием в детските заведения.

Две поколения музиканти участваха в концерта „Рок Коледа”

 19 Декември 2018
Двучасов концерт „Рок Коледа” събра любители на рока в Дома на културата.Участваха изпълнители и рок състави от Кърджали. Събитието бе първо по рода си в общината в навечерието на Коледните и Новогодишни празници

Кърджалийските художници откриха Коледна изложба

 19 Декември 2018
В навечерието на Коледа и Нова година кърджалийските художници откриха обща изложба в Керимовата къща. Експозицията представя 60 творби – живопис, акварел, графика на 20 автори. Експозицията бе открита от зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова

Заместник - кметът Веселина Тихомирова - гост на празника на СУ ”Отец Паисий”

 19 Декември 2018
Заместник - кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова поздрави учителите и учениците на първото светско училище в Кърджали СУ ”Отец Паисий” по повод 105 години от неговото създаване

Николай Колев и Ергюнал Сабри са тазгодишните носители на „Спортист на годината”

 20 Декември 2018
Спортист на годината, в категория „Мъже и жени” стана волейболистът Николай Колев. Европейският шампион по бокс при юношите Ергюнал Сабри спечели за втори път отличието „Спортист на годината” в община Кърджали. Наградите връчи кметът инж. Хасан Азис

ОСНВ проведе обучение за превенция срещу наркотиците

 20 Декември 2018
На 19.12. специалисти от Общински съвет по наркотични вещества проведоха обучение на педагогически съветници, психолози и ученици от средните училища на всички общини от област Кърджали. Лектори бяха председателят на ОСНВ Сезгин Бекир и ръководителят на ПИЦ Валентина Грудева.

На Игнажден коледари от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гостуваха в община Кърджали

 20 Декември 2018
На днешния Игнажден първите гости в приемната на кмета инж. Хасан Азис бяха малките коледари от най-голямото основно училище в Кърджали – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Както повелява традицията коледарската дружина с песни и речитативи направи наричания за здраве и богатство през новата година.

Николай Стоянов и Аглая Паскова спечелиха приза „Читател на годината 2018” на РБ „Н. Й. Вапцаров”

 20 Декември 2018
Днес Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров” на официална церемония в едно от фоайетата на културната институция, за четвърта поредна година излъчи победителите в надпреварата „Читател на годината 2018”. Това са Николай Стоянов със 238 прочетени книги и шестокласничката Аглая Паскова, читател на Детския отдел, с 62. И двамата са ученици в СУ „П. Р. Славейков”.

Арменска Коледа в музея в Кърджали

 21 Декември 2018
Арменската Коледа /Дзънунт/ с традиционни обичаи, ръкоделия, обредни храни, фолклорна музика представи в навечерието на Рождество Христово Регионалният исторически музей в Кърджали

С коледен концерт откриха обновената благодарение на Общината и Ротари клуб зала в ОДК

 21 Декември 2018
Точно преди една година, по време на коледния концерт „Весела коледна въртележка” на ОДК Дядо Коледа помоли за съдействие кмета на Кърджали инж. Хасан Азис да помогне да бъде обновена голямата концертна зала на Общинския детски комплекс, която тогава се нуждаеше от основен ремонт. Една година по късно, отново по време на коледния концерт на ОДК „Весела Коледна въртележка” присъстващите в същата тази зала снощи се убедиха, че това е изпълнено и преизпълнено.

Вълнуващ концерт за Коледа подариха танцьорите, музикантите и певците на Дома на културата на Кърджали

 21 Декември 2018
В продължилия почти два часа Коледен спектакъл си дадоха среща балетът, класическата музика, оперетата и фолклорът. От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис бе поднесена кошница с цветя за талантливите музиканти, певци и танцьори

Изложба „Пътят на художника” бе открита в Кърджали

 21 Декември 2018
14 български и турски артисти „разказват” с четка и фотообектив за прелестните кътчета в Източните Родопи, за популярни атракции и неизвестни легенди, за лица и истории в едно емоционално балканско пътуване чрез „галерия на колела”

П Р О Г Р А М А

 21 Декември 2018
П Р О Г Р А М А на културните прояви на Община Кърджали

Кметът: Весела Коледа и щастлива Нова година

 21 Декември 2018
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис честити на жителите на общината предстоящите Коледни и Новогодишни празници като им пожелава най-сърдечно здраве, благополучие, радост и успехи!

Коледарски песни огласиха центъра на Кърджали

 24 Декември 2018
Възстановка на обичая Коледуване представиха днес самодейците от народно читалище "Родопски фар", кв. Гледка в Кърджали. В общоградския празник се включиха и самодейци от  читалище „Тракия 2009”, а на дългото хоро в центъра на Кърджали се хванаха и стари, и млади.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign