Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2018 г.

Американски дипломат гостува в община Кърджали

 01 Февруари 2018
Г-жа Мартина Стронг, шарже д , афер на САЩ в България посети днес община Кърджали.Тя се срещна със заместник кметовете Тунджай Шюкрю и Веселина Тихомирова и секретаря на общината Сезгин Бекир. Г-жа Стронг е в Кърджали по повод провежданата за осми път през месец февруари инициатива „Месец на Америка“.

За осми път в Кърджали се провежда Месеца на Америка

 01 Февруари 2018
Днес за осми път в Кърджали ще бъде открит Месеца на Америка. Дружество „Приятели на САЩ”, Клубът на американските възпитаници /US-Kardzhali Alumni Club/, Посолството на САЩ и Община Кърджали са традиционните организатори.

Обявление

 01 Февруари 2018
На основание чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията Община Кърджали съобщава за обществено обсъждане на проект ”Изменение на Общ устройствен план в частта на УПИ I-101, кв.91 по плана на Централна градска част на град Кърджали.”

Малки актьори от ДГ „Детелина” представиха приказния спектакъл „Който не работи, не трябва да яде” по проект „ХОРО”

 02 Февруари 2018
Приказен спектакъл в духа на българските народни традиции представиха децата от ДГ „Детелина“ град Кърджали, включени в клубната форма „Разказвачница. Приказки край огнището” на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”.

Актьори представиха благотворително спектакъла „Аладин” в Дневен център „Надежда”

 07 Февруари 2018
Театрален екип на Театрално-музикалния център в Кърджали гостува днес в Дневен център „Надежда”. Спектакълът „Аладин” бе игран благотворително за ползващите услугите на центъра деца и младежи и предизвика много емоции и вълнение сред тях.

Уточнение на Общинска администрация-Кърджали

 09 Февруари 2018
Зимното снегопочистване в района на кметство Звиница и кметство Мост се извършва от „Мехтехсервиз - Звиница” АД. Фирмата заради която бяха отстранени кметовете на Звиница и Мост е „Мехтехсервиз ” ООД, която никога не е сключвала договор за снегопочистване на общинска пътна мрежа.

О Б Я В А

 09 Февруари 2018
Община Кърджали обявява конкурс за избор на здравен медиатор в с. Перперек, общ. Кърджали.

Световно кафене "Любовта е вечна"

 12 Февруари 2018
Световно кафене на тема "Любовта е вечна!" се проведе в събота 10 февруари в ОДК Кърджали. В него се включиха младежите от ДМП, радиоклуб "Детски свят" и клуба по фотография от "Черно до бяло", а проявата бе част от инициативите на Детски и младежки парламент посветени на 14 февруари - Денят на влюбените.

Община Кърджали и Дом на културата канят кърджалийци на празника Трифон Зарезан

 12 Февруари 2018
Община Кърджали и Дом на културата канят кърджалийци и гости на града на празника Трифон Зарезан ! Народното веселие ще се състои на 14 февруари, сряда, от 17.00 часа пред Дома на културата.

Близо 700 валентинки за кърджалийци от младежите на Общински съвет по наркотични вещества

 14 Февруари 2018
Като истински привърженици на идеята, че е по-добре да бъдеш опиянен от любов, а не от наркотични вещества, младежите включиха в посланията си за Деня на влюбените и такива, които да напомнят колко е важна превенцията при злоупотребата с алкохол и наркотици.

Младежите от Детски и младежки парламент към ОДК с поредна акция "Любовта е вечна"

 14 Февруари 2018
860 валентинки раздадоха днес младежите от Детски и младежки парламент към ОДК с ръководител Нели Карабашева.

Бл.36 във „Възрожденци“ готви курбан за обновената сграда

 15 Февруари 2018
Живеещите в бл.36 в кв.“Възрожденци“ готвят курбан за санирането на сградата, което приключва до броени дни.Това казаха представители на петте входа на жилищния блок по време на среща с кмета на общината инж.Хасан Азис.

С конкурса „Винар на годината”, хора и народна музика кърджалийци отбелязаха Трифон Зарезан

 15 Февруари 2018
Призът „Винар на годината” този път грабна Красимир Костов с представената от него мостра на червено вино от района на Първомай.

Община Кърджали с достойно представяне на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“

 15 Февруари 2018
Само в първият ден на изложението нашите представители са успели да предоставят на посетителите на изложението над 180 рекламни плика, съдържащи информация и рекламни материали както за туристическите обекти и маршрути, така и за хотели и места за почивка и летуване.

Киберпрестъпленията във фокуса на четири срещи, организирани от Общински съвет по наркотични вещества

 15 Февруари 2018
Безопасно ли е интернет пространството и как можем да се защитим влизайки в него? На тези въпроси ученици от Кърджали днес и утре ще получават отговори от инспектор Мирослав Хутев от специализирания сектор „Киберпрестъпност” към ГДБОП (Главна дирекция "Борба с организираната престъпност”).

Покана

 15 Февруари 2018
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на общоградско поклонение по повод 145-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата-Васил Левски.

Директорът на БТА Максим Минчев представя книгата на Соломон Паси в рамките на Месеца на Америка

 16 Февруари 2018
На 21 февруари в 17 ч.в Бизнес инкубатора на ул. „Отец Паисий“ ще ни гостуват двама наши съвременници, които са ярки личности и високи професионалисти, всеки в своята област – Соломон Паси и Максим Минчев.

ОБЯВА

 16 Февруари 2018
Стартира приема на фишове за проектни идеи за включване в актуализираната инвестиционна програма на Община Кърджали по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Представят инсталация „Животът на един писател…”

 16 Февруари 2018
В събота, 17 февруари, от 18.00 ч. приятели и фенове на артистичния експеримент ще могат да се срещнат на живо и да четат заедно с Петя Димитрова странички от една истинска женска изповед в Арт галерия Кръг. Ще бъде показана и шеговита инсталация „Животът на един писател…”

Творчески състави от Кърджали спечелиха златни медали от национален преглед на художествената самодейност

 19 Февруари 2018
Председателят на Спортно-интелектуален клуб „Ахридос” Елена Топалова съобщи за новите творчески постижения на съставите пред кмета на общината инж. Хасан Азис в рамките на проведената днес среща между тях. Тя изказа своята благодарност за оказаното доверие и подкрепа на общинското ръководство при реализиране на участието в прегледа.

Покана

 19 Февруари 2018
Покана до медии, институции, съюзи на хора с увреждания и граждани, за пресконференция по повод приключването на проект „Грижа за независим живот”, финансиран по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» 2014-2020.

Покана

 19 Февруари 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 27.02.2018 г. /вторник/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Кърджали отбеляза 145 години от гибелта на Апостола на свободата

 19 Февруари 2018
Кметът инж. Хасан Азис награди победителите в конкурса за есе на тема „Левски и Европа днес”, организиран от Община Кърджали , общинска комитет „Васил Левски”, РБ „Н. Вапцаров ” и в. Нов живот.

Съобщение

 19 Февруари 2018
Ръководството на община Кърджали съобщава на гражданите, че предварителния списък на картотекираните семейства за 2018г. ще бъде изнесен на входа на общината на 20.02.2018г.

Почит към езика – младежка акция в сградата на Община Кърджали

 20 Февруари 2018
За трета поредна година Арт движение КРЪГ организира младежка акция, посветена на Международния ден на майчиния език и езиковото многообразие. Темата на ЮНЕСКО за 2018 година е: „Приносът на езиковото многообразие и многоезичието за устойчивото развитие”.

Успешно приключи проектът «Грижа за независим живот» на община Кърджали

 21 Февруари 2018
Предоставянето на социалните услуги «Личен асистент», «Социален асистент» и «Домашен помощник», които бяха създадени по проекта ще продължи и след приключването му .

Младежка акция в международния ден на езика в Кърджали

 21 Февруари 2018
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис откри изложба под надслов „Почит към езика”, в която със свои творби участват 21 деца и тийнейджъри от 7 до 13 години. Младежката акция е по случай 21 февруари - Международни яден на майчиния език

Кърджали и Одрин обсъждат съвместни европроекти

 21 Февруари 2018
Вчера в община Одрин се проведе работна среща, на която екипи от двете побратимени общини обсъдиха възможността за сътрудничество при изготвяне на съвместни проекти, финансирани от Европейския съюз.

Генералният директор на БТА Максим Минчев представи книгата на Соломон Паси в Кърджали

 22 Февруари 2018
Кметът инж. Хасан Азис подари на именитите гости албума „Кърджали – поглед към миналото” и картина и ги определи за приятели на Кърджали.

С празничен концерт в Кърджали бе отбелязан Международния ден на майчиният език -21 февруари

 22 Февруари 2018
С празничен концерт, общините Ардино, Кърджали, Кирково, Крумовград, Момчилград, Джебел и Черноочене отбелязаха 21 февруари - Международен ден на майчиния език и езиковото многообразие. Събитието се проведе снощи в Дома на културата в Кърджали.

Инж. Хасан Азис разказа пред младши посланици в СУ „П.Р. Славейков” за реализираните европроекти от 2003 година досега

 22 Февруари 2018
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, се срещна с учениците от Клуба на младшите посланици към СУ „П.Р.Славейков“. Срещата е част от програмата за училищата- посланици на Европейския парламент.

Месецът на Америка, който се провежда в Кърджали за осми път, продължава

 22 Февруари 2018
На 23 февруари /петък/ в 13 ч. в Общински детски комплекс в Кърджали ще бъде показан филма „Хлапето“ на Чарли Чаплин, като първа прожекция от кинолектория.

За втора поредна година Кърджали става домакин на детските турнири по футбол „Купата на Coca-Cola” 2018

 22 Февруари 2018
За втора поредна година Кърджали ще стане арена на оспорвана футболна надпревара, оживени игри и вълнуващи състезания по време на зоналния финал на веригата детски турнири по футбол „Купата на Coca-Cola” 2018.

Деца от ДГ "Ян Бибиян" представиха театрална постановка в рамките на проект "Хоро"

 23 Февруари 2018
Театрална постановка на тема „Галена мома работна невеста” бе представена днес ДГ „Ян Бибиян” Кърджали в рамките на проект „ХОРО- Хармония в общуването, равноправие в образованието”. Тя бе последната от поредицата създадени такива с участието на децата от дейността Разказвачница „Приказки край огнището“.

В ОДК гр.Кърджали бе представен филмът на Чарли Чаплин "Хлапето"

 23 Февруари 2018
Проявата е в партньорство с Дружество "Приятели на САЩ" по случай Месеца на Америка в Кърджали. 50 ученици имаха възможността да се запознаят с живота и творчеството на Чарли Чаплин и да видят неговия първи пълнометражен филм "Хлапето".

ОСНВ проведе обучение на педагогически съветници и училищни психолози

 24 Февруари 2018
Двудневно обучение на педагогически съветници и училищни психолози, работещи в училищата на град Кърджали, организира Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали на 22 и 23 февруари.

Наградиха победителите от вторият ученически конкурс за превод

 24 Февруари 2018
За втора поредна година бяха раздадени наградите на най-добре представилите се в ученическия конкурс за превод от английски език на български, който е част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали.

Кърджали и Маниса обсъждат сътрудничество по европроекти

 26 Февруари 2018
Заместник кметът на община Кърджали Мюмюн Али и началник отдел „Стратегическо планиране и управление на проекти” Надежда Цветкова посетиха Голяма община Маниса, РТурция, където на работна среща обсъдиха възможността за сътрудничество между двете общини по финансирани от Европейския съюз проекти.Бизнесмени от Маниса проявяват интерес за инвестиции у нас

„Дървена“ ваканция на 27 и 28 февруари за училищата от община Кърджали

 26 Февруари 2018
Със заповед на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис 27 и 28 февруари 2018 г. се обявяват за неучебни дни за всички училища на територията на община Кърджали /Професионални гимназии, ЕГ “Христо Ботев“, Средни и Основни училища, Обединено училище с.Стремци и ЦСОП“Д-р П.Берон“/.

Гласуваха цените на билетите за закрития плувен басейн

 27 Февруари 2018
Деца, ученици и пенсионери ще заплащат входен билет за един час ползване на закритият плувен басейн в размер на 3 лева, а възрастните от 6лв. Това решиха общинските съветници днес.

Покана

 27 Февруари 2018
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на Трети март – Национален празник на Република България.

Съобщение

 28 Февруари 2018
Община Кърджали съобщава на всички собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Интегрираната информационна система на БАБХ на територията на Община Кърджали, че в срок от 01.03.2018 г. до 10.03.2018 г. започва приемане на заявления за наемане без търг или конкурс на пасища, мери и ливади от общинския поземлен фонд /ОПФ/

Над 500 мартеници изработиха децата на ОДК

 28 Февруари 2018
Поради лошите метеорологични условия Детският празник с Баба Марта, организиран от Община Кърджали и ОДК, ще се проведе на 7 март /сряда/ от 13 ч. в зала 1 на ОДК.

Кърджали с най-евтин вход за закрития басейн

 28 Февруари 2018
Закритият общински плувен басейн е с едни от най-ниските цени на билетите в страната след приемането от ОбС на измененията и допълненията на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Кърджали.

"Дървената" ваканция се удължава

 28 Февруари 2018
"Дървената” ваканция в община Кърджали се удължава с един ден. 1-ви март /четвъртък/ е обявен за неучебен със заповед на кмета инж. Хасан Азис.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign