Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2018 г.

18 индивидуални и колективни награди бяха връчени на млади журналисти от Кърджали на официалната церемония в Разград

 02 Април 2018
Официалната церемония по награждаване на победителите в Шестия национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов" се проведе на 30 март в Разград. Наградените ученици и техните учители изказват своята благодарност на ръководството на община Кърджали за подкрепата и осигурения транспорт.

Маратон на четенето

 02 Април 2018
С четене в детска градина „Вяра, Надежда и Любов” РБ „Никола Вапцаров” даде старт на Националната кампанията „Маратонът на четенето 2018”. Гост на децата беше зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова. След топлото посрещане тя прочете на малчуганите стихотворението „Смелото кокиче” и българската народна приказка „Кума Лиса кръстница”.

Инициативата „Кърджали-чист и красив” получи подкрепа на заседание на Обществения съвет към Общински съвет Кърджали

 03 Април 2018
Община и общественици си подадоха ръце за чист и красив Кърджали. На заседание на Обществения съвет в присъствието на ръководителите на работодателските организации бе представена инициативата на общинска администрация „Кърджали-чист и красив”. Предвижда се два пъти в годината кърджалийци да се организират и солидарно с общината да чистят града.

Община Кърджали кани кърджалийци да се включат в традиционното пролетно почистване

 03 Април 2018
Пролетта настъпи, нека се огледаме и решим как да направим околното пространство на дома, в който живеем по-приветливо, по-чисто и по-красиво!Община Кърджали ви кани да се включите в традиционното пролетно почистване във връзка с Деня на Земята – 22 април на 14 април 2018 година от 10.00 часа.

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 04 Април 2018
ПО ПОВОД ПУБЛИКУВАН ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ,,ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА, НАЧИНА И УСЛОВИЯТА ЗА ОТПУСКАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ НА ЛИЦА И СЕМЕЙСТВА ОТ ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ”

Прет-а-порте „Умница- хубавица“

 04 Април 2018
Вълнуващата модно- артистична фиеста бе представена на 29 март  в Театрално- музикален център гр. Кърджали.  Модното събитие на сезон пролет-лято 2018, прет-а-порте „Умница- хубавица“, се реализира в рамките на проект „ХОРО- Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г.

Музикални таланти от СУ „Отец Паисий” Кърджали с първа награда от ХV Национален конкурс за изпълнители на забавна песен

 05 Април 2018
Цветно, светло и завладяващо бе представянето на Веселина Стефанова и Димитър Стефанов от СУ „Отец Паисий“ във Военния клуб в град Пловдив в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница. Силното им музикално участие в конкурсните дни ги превърна в победители и носители на първа награда от Национален дворец на децата.

Деца от ОДК шариха яйца

 05 Април 2018
540 яйца боядисаха днес, на Велики четвъртък, децата от клубните форми към Общински детски комплекс гр.Кърджали.

Благотворителна инициатива „Великденска усмивка”

 05 Април 2018
За 14-та поредна година Детски и младежки парламент и ОДК гр.Кърджали организират Благотворителна великденска инициатива.  С дарените козунаци и боядисаните яйца младежите от Детски и младежки парламент  подготвиха над 70 великденски пакета, които днес ще раздадат.

По случай 7 април – Световен ден на здравето, кметът на община Кърджали поздравява всички здравни работници от общината

 05 Април 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис поздравява по случай 7 април  – Световен ден на здравето всички здравни работници от общината. Всички вие сте избрали тежка и хуманна професия и сте превърнали своето ежедневие в борба за живота и в името на живота. Пожелавам ви здраве, много енергия, лична удовлетвореност и успехи ! Честит празник!

Великденски детски празник на 8 април

 05 Април 2018
Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник на 8 април /неделя/ от 11 ч. в градинката пред църквата "Св.Георги Победоносец". Празникът ще започне с благословията на отец Петър.

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис поздравява всички християни от общината по случай предстоящите Великденски празници

 05 Април 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис поздравява всички християни от общината по случай предстоящите Великденски празници като им пожелава  здраве, щастие и благополучие! Нека духовният мир и любовта ви съпътстват през цялата година!

Кметът поздрави християните за Великден след пасхалното богослужение в църквата „Свети Гeорги”

 09 Април 2018
По традиция много кърджалийци се събраха в централната църква в Кърджали "Св. Георги Победоносец", за да присъстват на Пасхално богослужение за Възкресение Христово. То започна малко преди 24 часа, а  час по-рано от Пловдив пристигна и Благодатният огън. На празника и тази година присъства кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.  Той  поздрави всички богомолци с Великден. 

Деца празнуваха Великден с Роко Коко

 09 Април 2018
След тържествената литургия навръх Великден в градинката пред църквата "Св.Георги " в Кърджали започна детски празник, организиран от Детски и младежки парламент към ОДК и община Кърджали.

Покана за публично събитие

 10 Април 2018
На 15.04. 2018  година на стадион „Ботев парк“ в двора на ЕГ „Христо Ботев“ от 18:00 часа ще се проведе футболен турнир „Приятели“.  В турнира ще участват  отборите на Клуб „Футбол“ – първа група с ръководител Иван Тончев и Клуб „Футбол“ – втора група с ръководител Бирол Садула с участието на родители. Каним всички приятели на спорта да присъстват на спортния празник.

Кърджали - чист и красив

 10 Април 2018
Уважаеми съграждани, бих искал да Ви призова – граждани, фирми, учреждения и организации, училища, професионални гимназии, всички заедно да почистим около домовете си и на по-замърсени места в града на 14 април от 10.00 часа.

Деца залесиха парк „Арпезос Север” с нови фиданки

 10 Април 2018
Единадесет нови фиданки бяха засадени днес от възпитаници на ОУ „Св. Климент Охридски” и членове на Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс Кърджали. Акцията „Да засадим живот 14” се проведе тази сутрин от 11 часа в парк „Арпезос-Север” в рамките на Седмицата на гората, съвместно с община Кърджали.

Вечер за Джими

 11 Април 2018
Вечерта е посветена на 70 годишнината от рождението на художника Джемал Емурлов-Джими.  Ще се проведе на 13 април /петък/ от  18,00 часа в  Общинска галерия „Станка Димитрова.

Съобщение

 13 Април 2018
Община Кърджали ви кани да се включите в традиционното пролетно почистване във връзка с Деня на Земята – 22 април, на 14 април 2018 година от 10.00 часа.

Съобщение

 13 Април 2018
Община Кърджали съобщава, че заради националния траур, свързан с трагедията на АМ "Тракия", в която при катастрофа загинаха 6 човека и повече от 20 бяха ранени, насроченото за 14 април официално откриване на закрития плувен басейн се отменя.

Живописецът на Родопите Джемал Емурлов- Джими събра почитатели, колеги и приятели

 14 Април 2018
Личността и творбите на Джемал Емурлов събраха отново много негови почитатели, колеги и приятели.Ако не беше напуснал толкова рано земния свят, на 13 април т. г., Джими щеше да навърши 70 години. В памет на големия творец екипът на художествения отдел при РИМ Кърджали представи мултимедийна презентация, а залите на галерията бяха осветени от неговия дух

Кметът инж. Хасан Азис и екипът му участваха в пролетното почистване „Кърджали – чист и красив”

 14 Април 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али, Катя Митовска, Веселина Тихомирова,Тунджай Шюкрю и представители на Общинска администрация участваха в почистването на района на дигата край река Арда до третия етап на парк“Арпезос-Север“

Инж.Азис се информира за хода на строителството на новия завод

 16 Април 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж.Катя Митовска посетиха днес новостроящия се завод за производство на високотехнологични токозахранващи системи в Кърджали

Професионализъм, феърплей и емоции за любителите на футбола

 16 Април 2018
На 15.04.2018 година на стадион „Ботев парк“ в двора на ЕГ „Христо Ботев“ от 18:00 часа  се проведе футболен турнир „Приятели“, който е представително занятие за отборите на Клубове „Футбол“, създадени по проект „Приятели” с ръководители Иван Тончев и Бирол Садула. Младите спортни надежди на Езиковата гимназия демонстрираха своите умения на терена с участието на родители.

Прессъобщение

 16 Април 2018
На 17.04.2018 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на десетото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Изложба на колажи от отпадъчни материали под мотото "Земята е моят дом"

 17 Април 2018
Продължават проявите, организирани от община Кърджали по повод „Деня на земята”-22 април. Във фоайето на община Кърджали вече е експонирана изложбата под надслов „Земята е моят дом”, която представя творческите търсения на най-малките-децата от детските градини. За поредна година те показаха, че отпадъците могат да бъдат използвани при направата на различни колажи, обединени в темата за земята.

Фотографска изложба "Чудото Земя"

 17 Април 2018
40 фотографии представят младите фотографи, членове на клуб "От черно до бяло" при ОДК-Кърджали. Представянето на изложбата е част от програмата на Община Кърджали по повод "Деня на Земята"-22 април.

Етнографска изложба представят клуб "Етнография" по проект "Приятели на УН "Христо Ботев"

 17 Април 2018
Фоайето на Община Кърджали от днес приюти етнографска изложба, експонатите на която са събрани от участниците в клуб “Етнография” по проект “Приятели” на Училищно настоятелство  “Христо Ботев”, гр. Кърджали. В изложбата могат да бъдат видени автентични тъкани-черги, кърпи, престилки, месали, терлици, както и предмети на бита от миналия век.

В неделя Кърджали е  домакин на футболен турнир Купата на Coca-Cola 2018

 17 Април 2018
На 20 април /петък/2018г., в спортна  зала „Арпезос“ в Кърджали, от 13:00 ч. ще се проведе техническа конференция за Зонален етап на Купата на Coca-Cola 2018 с представители на училищата от зона „Кърджали“, класирали се за зонален етап от Веригата футболни турнири „Купата на Coca-Cola 2018”.

Седма година приемната грижа се развива успешно в община Кърджали

 17 Април 2018
Дайте семейна топлина и любов на дете в нужда и потърсете Областния екип по приемна грижа. Станете приемни родители и осигурете възможност на дете да расте в семейна среда, с топлина, любов и внимание.

Млади художници и фотографи от Кърджали и Одрин редят съвместна изложба „Заедно на един мост”

 18 Април 2018
На 23 и 24 април 12 ученици от Школата по изобразително изкуство и Клуба по фотография към Общински детски комплекс гр.Кърджали за втора година ще гостуват на своите връстници от Училището по изящни изкуства ”Хасан Риза” в гр.Одрин, където ще участват в съвместната изложба „Заедно на един мост” с рисунки и фотографии.

ПОКАНА №5

 19 Април 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната   администрация  председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 26.04.2018 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание  при следния проекто-дневен ред:

Регионална среща за добри практики в екологичното възпитание и образование на учениците

 19 Април 2018
Днес, в 13 часа, в ОДК-Кърджали ще бъде откритата седмата поредна Регионална среща за добри практики в екологичното възпитание и образование на учениците посветена на Деня на Земята -22 април. Заявки за участие са подали 12 учебни заведения от областта.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 20 Април 2018
Поради неблагоприятни атмосферни условия празникът за Деня на земята се отлага за 23 април.Той ще се проведе на открито до театъра /пространството на бившият паметник на Георги Димитров/

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 20 Април 2018
ПО ПОВОД ПУБЛИКУВАН ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ,,ПРАВИЛНИК ЗА УДОСТОЯВАНЕ СЪС ЗВАНИЕТО ,,ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ” И ЗА НАГРАЖДАВАНЕ С МОРАЛНИ И МАТЕРИАЛНИ НАГРАДИ”

Добри практики за екологичното възпитание и образование обмениха участниците в регионалната среща "Земята-наш дом"

 20 Април 2018
По случай Денят  на Земята, на 19 април в Общински детски комплекс  бе домакин на седмата  регионалната среща за добри практики в екологичното образование и възпитание на учениците „Земята-наш дом“. В срещата участваха 107 ученици и учители от 14 училища и образователни институции.

Състезание „Да опазим природата“ за учениците от Основните училища в селата Конево и Чифлик

 20 Април 2018
На 19 април  отборите  на Конево и  Чифлик  проведоха състезание под  надслов „Да опазим природата“, гости на учениците  бяха  Христо Христов от Българското дружество за защита на птиците - Хасково и Десислава Костадинова, ръководител на европейския екологичен проект Rewilding Europe.

Изложба на клуб "Екология" по проект "Приятели" представят във фоайето на община Кърджали

 22 Април 2018
От 23.04.2018г. до 30.04.2018 г. във фоайето на Община Кърджали    ще бъде разположена изложба, експонатите на която са изработени от участниците в клуб „Екология” по проект  „Приятели” на УН “Христо Ботев”, гр. Кърджали. Община Кърджали е партньор по проекта.

Момчетата от ОУ "Д-р Петър Берон" Момчилград спечелиха надпреварата от футболния турнир „Купата на Coca-Cola 2018”, зона “Кърджали”

 23 Април 2018
16 тима се включиха във футболната надпревара на детския  футболен турнир „Купата на Coca-Cola 2018”, зона “Кърджали”. Момчетата от ОУ "Д- р Петър Берон" Момчилград убедително спечелиха кръга в Кърджали в мъжка битка със СУ "Отец Паисий". Техният тим ще играе и на финалите във Варна, които ще се проведат от 8  до 10 юни т.г.

Празник на Слънчевия часовник в обсерваторията

 23 Април 2018
За поредна година днес в Кърджали се проведе Празник на слънчевия часовник,  съвместна инициатива на Астрономическата обсерватория „Славей Златев” и СУ с природо-математическа насоченост „Отец Паисий”, подкрепена от община Кърджали.

Празник за Деня на Земята събра децата на Кърджали

 23 Април 2018
С много усмивки, слънце и празнично настроение, днес децата на Кърджали отбелязаха 22 април -Деня на Земята. Празникът и този бе съпроводен с песните и танците на децата на Кърджали, велообиколка на града, състезание по майсторско управление на велосипеди и конкурс за аранжиране на цветя.

Инициативата „Мултикултурният град” за 11-ти път в Кърджали

 23 Април 2018
В отговор на 4-те цели на Европейската година на културното наследство, които включват 10 типа инициативи, програмата на тазгодишното издание на „Мултикултурният град’2018“ се стреми към нов тип ефекти на т.нар. „споделено наследство“.

Комплексно занятие с ученици в Общинския център за начално военно обучение и защита при бедствия и аварии в землището на с. Широко поле

 24 Април 2018
Комплексно занятие с ученици от 10-тите класове на шест от средните училища в област Кърджали се проведе днес в Общинския център за начално военно обучение и защита при бедствия и аварии в землището на с. Широко поле. В занятието се включиха над 100 ученици възпитаници на СУ „Отец Паисий” и ПГ по селско и горско стопанство в Кърджали и средните училища в селата от община Кирково - Чорбаджийско, Кирково и Бенковски.

Мост на мира градят деца от Кърджали и Одрин с творбите си

 24 Април 2018
Четиринадесет млади художници и фотографи от Кърджали гостуваха на своите приятели в Одрин, където бе представена съвместна изложба.

П  О  К  А  Н  А

 24 Април 2018
       Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да участвате в начална пресконференция по проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.021-0001-С01, финансиран от Оперативна програма  «Региони в растеж» 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.   

Отборът на ОУ ”Христо Смирненски” село Мост спечели първо място в Общинско състезание „Млад огнеборец”

 26 Април 2018
Зам. - кметът Веселина Тихомирова награди победителите в Общинското състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” в Кърджали. Участваха 8 отбора от двете общини Кърджали и Черноочене

До началото на юни започва обновяването на 5 образователни обекти на стойност от 13 826 014 лева

 26 Април 2018
Встъпителна пресконференция по проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, който е на стойност от близо 14 милиона лева, дадоха днес кметът инж. Хасан Азис и заместникът му инж. Катя Митовска в присъствието на директорите на училищата бенефициенти - СУ "П.Р. Славейков", СУ "Отец Паисий", ОУ "П.К. Яворов", Езиковата гимназия "Христо Ботев" и ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", и детска градина "Мир" в град Кърджали.

Споделено наследство – местата, където никога не си сам

 27 Април 2018
С фото-изследването на Димитър Кутелов „Забравени пространства – по следите на старите строители и майстори на къщи в Кърджалийско”, което ще бъде представено тази вечер от 18.30 часа в Артгалерия „Кръг”, стартира тазгодишната програма на 11-то издание на Инициативата „Мултикултурния град”.

Децата от област Кърджали рисуват „Родопски багри” в памет на Джемал Емурлов - Джими

 27 Април 2018
За четвърта поредна година Община Кърджали,  Общинският детски комплекс и СУ „Владимир Димитров – Майстора” организират Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри” в памет на големия български художник и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими. Тази година конкурсът е посветен и на 70 годишнината от рождението на художника.

Огромна торта за откриването на басейна в събота на 28 април

 27 Април 2018
Огромна торта с размери 155см на 84 см е една от изненадите на общината, подготвена за официалното откриване на закрития общински басейн утре.От вкусотията ще могат да хапнат над 300 деца от спортните клубове и гости на тържеството Огромна торта с размери 155см на 84 см е една от изненадите на общината, подготвена за официалното откриване на закрития общински басейн утре.От вкусотията ще могат да хапнат над 300 деца от спортните клубове и гости на тържеството. В събота от 14.00ч. ще е откриването на една от дългоочакваните придобивки на кърджалийци. След 25 години закритият плувен басейн отново отваря врати. След извършен цялостен ремонт на сградата спортният обект се превърна в модерно европейско съоръжение. Стойността на договора с Министерство на младежта и спорта е 1 543 801 лв. с ДДС, по договор с Община Кърджали - 451 539,18 лв. с ДДС и по допълнително споразумение - 164 318,74 лв. с ДДС. Изпълнител на строително – монтажните работи е „Устра Холдинг” АД. Строителният надзор на обекта е осъществен от „ЛР Консултанти” ДЗЗД.

240 деца в 23 групи мериха сили в Общинския конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”

 28 Април 2018
Пред препълнената зала на Дома на културата в Кърджали се проведе 5-то издание на Общинския конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”. Целта му е да открие и подкрепи талантливите деца в областта на танцовото изкуство, да даде шанс за творческа изява на младите.

След 25 години, днес Общинският закрит плувен басейн официално отвори врати

 28 Април 2018
След 25 години, днес Общинският закрит плувен басейн официално отвори врати. Лентата на модерния европейски спортен обект преряза лично кмета на общината инж. Хасан Азис, заедно с народния представител Адлен Шефкет, заместник-кметовете инж. Катя Митовска, Мюмюн Али и Веселина Тихомирова, общински съветници и спортни деятели.

Кърджали – домакин на първенство по спортна аеробика

 29 Април 2018
Участници и гости бяха поздравени от Димитрина Къндева, председател на Български съюз по аеробика, Веселина Тихомирова, зам.- кмет на Община Кърджали и Милко Багдасаров, общински съветник и председател на волейболен клуб ”Арда”

Премиерата на „Когато рокендролът не беше само млад“ събра няколко поколения музиканти и меломани в Кърджали

 29 Април 2018
Кметът инж.Хасан Азис: Тази книга е частица от голямата история на Кърджали и региона. Със сигурност „Когато рокендролът не беше само млад“ ще предизвика много дискусии, но най- важното е, че написаното остава. Общината ще продължи да подкрепя всяка инициатива с правенето на хубава музика

Нов живот за старите градски снимки

 30 Април 2018
Днес ресторант „ГРАДИНА” осъмна със специален интериор „Нов живот за старите снимки – идеи за интериор” с архивни фотографии от Кърджали. Събитието е в тазгодишната програма на „Мултикултурният град” и е в отговор на подписания на 24.04.2017 Меморандум за сътрудничество между ресторанти, хотели и Арт движение Кръг.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign