Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2019 г.

Стартира Международната научна конференция „Наука и общество`2019” с участието на учени от Кърджали

 02 Октомври 2019
Учени с кърджалийски корен от цял свят станаха част от стартиралата днес в Кърджали двудневна Национална научна конференция с международно участие „Наука и общество,2019”  В конферентната зала на хотел „Арпезос” един до друг застанаха професори, доценти и научни работници в различни сфери на образованието, за да  се включат в пленарните сесии със свои разработки в различните сфери на познанието. Сред гостите са двама почетни граждани на Кърджали и това са световноизвестният балет майстор проф. Хикмет Мехмед и проф. Владко Панайотов. 

Общината представя: Богата и разнообразна програма за Деня на Кърджали – 21 октомври

 02 Октомври 2019
И тази година кърджалийци ще имат възможност да се насладят на изпълненията на Ансамбъл „Българе“ благодарение на тримата приятели проф. Иван Гавраилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев. Концертът ще бъде представен на 20 октомври от 19,00 часа пред Дома на културата.

П Р О Г Р А М А  

 02 Октомври 2019
П Р О Г Р А М А за  културните и спортни прояви на Община Кърджали, посветени на  21 октомври  - Ден  на  Кърджали, за периода 3.10.2019-20.10.2019г.

Финален турнир на Балканската лига по тенис, на тенис кортовете на комплекс Арпезос

 04 Октомври 2019
На 5 и 6 октомври на кортовете на комплекс Арпезос ще се проведе финалния турнир на Балканската лига по тенис, като двубоите ще стартират в 10 часа. Спортната проява е част от Програмата за  културните  и спортни  прояви  на Община Кърджали, посветени на  21 октомври  - Ден на  Кърджали 2019 г.

До края на октомври приключва монтирането на новото лед осветление

 08 Октомври 2019
До края на месец октомври ще приключи работата по монтирането на новите лед лампи  в областният град и малките населени места на община Кърджали.Това съобщи временно изпълняващият длъжността кмет на общината инж. Катя Митовска. Тя уточни, че  монтажът се извършва по график на територията на цялата община, като изключение правят десет улици включени в проекта за Градска среда, по които енергеспестяващото осветление ще бъде монтирано на следващ етап. 

Усилено се работи по ремонта на площад „Хаджи Димитър”

 08 Октомври 2019
Усилено се работи по ремонта на площад „Хаджи Димитър” – кръговото движение на пазара в Кърджали.  „Вече е положен първият слой от асфалта и тротоарите по посока улица „Иван Вазов“. Вторият етап ще започне след като приключат строително монтажните работи по ул. „Добруджа“ и поставено енергоспестяващото осветление по нея“. 

196 са издадените разрешителни за строеж до началото на септември от община Кърджали

 09 Октомври 2019
Няма спад на издадените разрешителни за строеж от началото на тази година спрямо 2018г. Това каза временно изпълняващият длъжността кмет на община Кърджали инж.Катя Митовска. По думите й, пазара определя търсенето и в този ред на мисли издадените разрешителни за строеж от началото на 2019г. до  септември са за 48 многофамилни жилищни сгради, 45 за еднофамилни и 13 други.

Какво е да си дебютант на 74: Изложба на Фикри Емурла, брат на Джемал Емурлов – Джими

 10 Октомври 2019
40 маслени платна в различни формати пристигнаха в рамките на няколко седмици от Измир, Истанбул и Франкфурт, рисувани години наред зад граница от Фикри Емурла – най-големият от четиримата братя Фикри, Джемал-Джими, Фикрет и Юмер Емурлови, родени в с. Чифлик, община Кърджали. 74-годишният самоук художник Фикри Емурла рисуваот малък, има периоди, когато е живял главно от продажба на картини, но никога не е участвал в общи изложби,а първата му авторска изложба ще се състои в родния град, в Арт галерия Кръг в чест на Деня на Кърджали.

До дни бюст-паметникът на генерал Васил Делов в центъра на Кърджали  ще бъде изчистен от вандалски изрисуваните върху него със спрей фигури

 11 Октомври 2019
До дни бюст-паметникът на генерал Васил Делов в центъра на Кърджали  ще бъде изчистен от вандалски изрисуваните върху него със спрей фигури и приведен в нормалния си вид. Общинското ръководство е  запознато с посегателството спрямо бюст-паметника и е разпоредило почистването му с наличните средства.

Родители и деца заедно в поход до Каменната сватба, организиран от ОСНВ

 14 Октомври 2019
Проявата се организира от Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали

В Кърджали отбелязаха 160 години от рождението на осетинския поет Коста Хетагуров

 15 Октомври 2019
160 годишнината от рождението  на осетинския поет, драматург, публицист и художник Коста Хетагуров  бе отбелязана днес в Кърджали. Жители на града се преклониха пред паметта на считания за основател на литературния осетински език поет, а временно изпълняващата длъжността кмет на община Кърджали инж. Катя Митовска поднесе венец пред бюст паметникът му пред Дома на културата.

В библиотеката откриха изложба посветена на 80 години от обявяването на 21 октомври за Ден на Кърджали

 15 Октомври 2019
Изложбата „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания” бе открита  във фоайето на Библиотеката в навечерието на 21 октомври – Деня на Кърджали. Материалите са издирени и  подготвени от отдел „Краезнание”. Представени са за първи път публикации, поместени  в старите вестници, излизали  в Кърджали,  според които през 1939 година, тогавашният кмет Георги Димитров обявява  21 октомври за Ден на Кърджали.

Открита сцена на талантите на Кърджали

 16 Октомври 2019
По случай Деня на Кърджали Община Кърджали и Детски и младежки парламент към ОДК гр.Кърджали канят всички на традиционната Открита сцена на талантите на Кърджали на 21 октомври от 17.00 ч. на „Гладкото“ до театъра.

Дружеството на художниците с изложба за Деня на Кърджали

 16 Октомври 2019
Дружество на художниците и Арт галерия "ДАР" канят всички приятели и почитатели на изкуството на традиционната изложба, посветена на празника на град Кърджали. В изложбата ще бъдат представени творби на кърджалийските художници. Откриването е днес /16.10.2019г./ от 17.30 часа в Керимовата къща на ул. "Климент Охридски"10, Кърджали

„Вълшебният свят на Родопите“ отново събира млади художници и фотографи от цялата страна

 16 Октомври 2019
За 12- та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали.

350 деца се включиха в шестото издание на спортния празник "С игри да станем по-добри"

 17 Октомври 2019
350 деца от 12 детски градини в Кърджали изпълниха  днес алеите на парк „Арпезос-Север”, за да се включат в детския празник „С игри да бъдем по-добри”. Той се провежда за поредна година и се превърна в традиционно събитие от програмата на Община Кърджали, посветена на Деня на Кърджали-21 октомври.

В РБ "Н.Вапцаров" представиха библиографският указател „Източни Родопи – традиции, празници, обичаи, фолклор”

 17 Октомври 2019
Новото издание на Регионална библиотека „Н.Й. Вапцаров” Кърджали - Библиографският указател „Източни Родопи – традиции, празници, обичаи, фолклор” днес официално бе представен пред публика. Проявата е част от програмата на Община Кърджали посветена на 21 октомври, Деня на Кърджали.

П Р О Г Р А М А

 17 Октомври 2019
Програма за 21 октомври -Ден на Кърджали

22- ма художници представят свои творби за празника на Кърджали

 17 Октомври 2019
Проявата е част от Общинската програма по случай 21 октомври-Деня на Кърджали.

На 20 октомври от 19,00 часа Ансамбъл "Българе" гостува в Кърджали с "Тайната Българе"

 18 Октомври 2019
 По традиция с много и различни прояви Кърджали посреща празника  на града. Поредната е в неделя на 20 октомври. От 19 часа пред Дома на културата жителите и гостите ще присъстват на нещо уникално. Създателят на Ансамбъл „Българе”  Христо Димитров е подготвил невероятно шоу - „Тайната „Българе”.

Кърджали става част от глобалната инициатива  “Поход за свобода”

 18 Октомври 2019
За поредна година Кърджали става част от глобалната инициатива  “Поход за свобода” срещу трафика на хора, който ще се проведе в рекордните 25 български градове.  Той е организиран от Фондация „А21 България” в партньорство с ОСНВ в Кърджали и ще се случи на 19 октомври, събота.

21 октомври-Ден на отворените врати в музея

 18 Октомври 2019
 И тази година на 21 октомври Регионалният исторически музей в Кърджали ще отвори врати за кърджалийци, гостите от страната  и чужбина.

Първата си самостоятелна изложба Фикри Емурла посвети на Деня на Кърджали

 20 Октомври 2019
В Арт галерия „Кръг” в Кърджали бе открита първата авторска изложба на 74-годишният дебютант Фикри Емурла, който е и брат на покойния художник Джемал Емурлов – Джими. Експозицията е озаглавена „Защото имам две крила” и представя 40 маслени платна, от места на които авторът е живял през годините. Тя бе открита от заместник-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова.

„Тайната „Българе” завладя Кърджали

 21 Октомври 2019
Уникалният бенефисен спектакъл е част от празничната програма по случай 21 октомври- Деня на Кърджали.За четвърта поредна година НФА„Българе” гостува тук благодарение на тримата приятели проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Васил Делов започна празничния 21 октомври

 21 Октомври 2019
В деня на Кърджали- 21 октомври, градинката пред бюст паметника на генерал Васил Делов се оказа тясна, за да побере всички дошли да изкажат своята признателност към делото на освободителите на Кърджали. Празничните прояви по традиция и днес започнаха именно от тук.

С нови Мартин тромпети, дарение от общината, фанфарният оркестър при ЕГ поведе празничното шествие

 21 Октомври 2019
С чисто нови инструменти, дарение от общината по повод Деня на Кърджали – 21 октомври, фанфарният оркестър при ЕГ „Христо Ботев” и градският духов оркестър поведоха празничното ученическо шествие с представителни блокове на училищата в общината.

Хиляди станаха съпричастни на празника на Кърджали

 21 Октомври 2019
„Песен за Кърджали“ в изпълнение на хор „Незабравки“ даде началото на общоградското тържество в Градската градина по повод Деня на Кърджали 21 октомври. Гвардейският отряд на Езикавата гимназия „Христо Ботев” и мажоретният състав на СУ „Отец Паисий” представиха свои танцови композиции под ритъма на възрожденски песни. А кърджалийции за пореден път аплодираха бурно техните изпълнения.

Млади таланти се изявиха на традиционната Открита сцена за Деня на Кърджали

 22 Октомври 2019
Вчера от 17.00 ч. по случай Деня на Кърджали в центъра на града се проведе традиционната Открита сцена на талантите, която се превърна в истински празник на детското изкуство. Организатори на проявата са Община Кърджали и Детски и младежки парламент към ОДК гр.Кърджали.

Започна новата учебна година в Центъра за кариерно ориентиране в Кърджали

 23 Октомври 2019
 За осма поредна година, през октомври стартира дейността на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за кариерно ориентиране / ЦПЛР - ЦКО /гр. Кърджали. Той е един от 28-те кариерни центъра в страната, открити от Министерството на образованието и науката по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, а  от януари 2018 г., с Решение на Общински свет – Кърджали, центърът е общинска структура.

Община Кърджали има пълна готовност за нормално протичане на Местни избори 2019

 24 Октомври 2019
Предаването на бюлетините и изборните книжа ще започне в събота, 26.10. в 14 часа от Общинска администрация по предварително изготвен график

ОБЯВА

 25 Октомври 2019
Община Кърджали, в качеството си на бенефициент по ОП „Развитие на човешките ресурси“, Процедурата: BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”, проект „ Подкрепа и грижа за хората в Община Кърджали», договор № BG05M9OP001-2.040-0120-С01 от 21.06.2019 г., ОБЯВЯВА

ОБЯВА

 25 Октомври 2019
Община Кърджали, в качеството си на бенефициент по ОП „Развитие на човешките ресурси“, Процедурата: BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”, проект „ Подкрепа и грижа за хората в Община Кърджали», договор № BG05M9OP001-2.040-0120-С01 от 21.06.2019 г., ОБЯВЯВА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА ПОДБОР НА ПОТРЕБИТЕЛИ НА ЗДРАВНО – СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

Избираме „Спортист на годината 2019” на община Кърджали

 25 Октомври 2019
За поредна година община Кърджали ще избира Спортист на годината 2019, като церемонията по награждаването ще се състои в навечерието на новогодишните празници. В момента тече трескава подготовка по номинациите. И в тази връзка Община Кърджали напомня на всички спортни клубове на територията на общината, че наближава крайният срок за подаване им, а той е 01.11.2019 г.

СЪОБЩЕНИЕ

 25 Октомври 2019
Община Кърджали уведомява всички заинтересовани страни, че по проект BG05M9OP001-2.040-0120-С01 "Подкрепа и грижа за хората в Община Кърджали", стартира процедура за:

ПОКАНА

 29 Октомври 2019
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани на Кръгла маса, на тема “Социално предприемачество – възможности за развитие”

СЪОБЩЕНИЕ

 30 Октомври 2019
ДО ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ И ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ, УЧАСТВУВАЛИ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТОВЕ НА 27.10.2019 ГОД.

Читалищните библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност

 30 Октомври 2019
„Електронно обслужване на гражданите” бе темата на обучителен семинар, в който участваха представители на 24 читалищни библиотеки от област Кърджали, включени в програма „Глоб@лни библиотеки”

Кърджали чества народните будители с факелно шествие и Национална ученическа конференция по история

 31 Октомври 2019
С факелно шествие Кърджали ще отбележи Деня на народните будители. На 31 октомври от 18 часа ученици и учители от най-голямото учебно заведение в града СУ„П. Р. Славейков” ще почетат радетелите на българската духовност.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign