Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2019 г.

Стартира Международната научна конференция „Наука и общество`2019” с участието на учени от Кърджали

 02 Октомври 2019
Учени с кърджалийски корен от цял свят станаха част от стартиралата днес в Кърджали двудневна Национална научна конференция с международно участие „Наука и общество,2019”  В конферентната зала на хотел „Арпезос” един до друг застанаха професори, доценти и научни работници в различни сфери на образованието, за да  се включат в пленарните сесии със свои разработки в различните сфери на познанието. Сред гостите са двама почетни граждани на Кърджали и това са световноизвестният балет майстор проф. Хикмет Мехмед и проф. Владко Панайотов. 

Общината представя: Богата и разнообразна програма за Деня на Кърджали – 21 октомври

 02 Октомври 2019
И тази година кърджалийци ще имат възможност да се насладят на изпълненията на Ансамбъл „Българе“ благодарение на тримата приятели проф. Иван Гавраилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев. Концертът ще бъде представен на 20 октомври от 19,00 часа пред Дома на културата.

П Р О Г Р А М А  

 02 Октомври 2019
П Р О Г Р А М А за  културните и спортни прояви на Община Кърджали, посветени на  21 октомври  - Ден  на  Кърджали, за периода 3.10.2019-20.10.2019г.

Финален турнир на Балканската лига по тенис, на тенис кортовете на комплекс Арпезос

 04 Октомври 2019
На 5 и 6 октомври на кортовете на комплекс Арпезос ще се проведе финалния турнир на Балканската лига по тенис, като двубоите ще стартират в 10 часа. Спортната проява е част от Програмата за  културните  и спортни  прояви  на Община Кърджали, посветени на  21 октомври  - Ден на  Кърджали 2019 г.

До края на октомври приключва монтирането на новото лед осветление

 08 Октомври 2019
До края на месец октомври ще приключи работата по монтирането на новите лед лампи  в областният град и малките населени места на община Кърджали.Това съобщи временно изпълняващият длъжността кмет на общината инж. Катя Митовска. Тя уточни, че  монтажът се извършва по график на територията на цялата община, като изключение правят десет улици включени в проекта за Градска среда, по които енергеспестяващото осветление ще бъде монтирано на следващ етап. 

Усилено се работи по ремонта на площад „Хаджи Димитър”

 08 Октомври 2019
Усилено се работи по ремонта на площад „Хаджи Димитър” – кръговото движение на пазара в Кърджали.  „Вече е положен първият слой от асфалта и тротоарите по посока улица „Иван Вазов“. Вторият етап ще започне след като приключат строително монтажните работи по ул. „Добруджа“ и поставено енергоспестяващото осветление по нея“. 

196 са издадените разрешителни за строеж до началото на септември от община Кърджали

 09 Октомври 2019
Няма спад на издадените разрешителни за строеж от началото на тази година спрямо 2018г. Това каза временно изпълняващият длъжността кмет на община Кърджали инж.Катя Митовска. По думите й, пазара определя търсенето и в този ред на мисли издадените разрешителни за строеж от началото на 2019г. до  септември са за 48 многофамилни жилищни сгради, 45 за еднофамилни и 13 други.

Какво е да си дебютант на 74: Изложба на Фикри Емурла, брат на Джемал Емурлов – Джими

 10 Октомври 2019
40 маслени платна в различни формати пристигнаха в рамките на няколко седмици от Измир, Истанбул и Франкфурт, рисувани години наред зад граница от Фикри Емурла – най-големият от четиримата братя Фикри, Джемал-Джими, Фикрет и Юмер Емурлови, родени в с. Чифлик, община Кърджали. 74-годишният самоук художник Фикри Емурла рисуваот малък, има периоди, когато е живял главно от продажба на картини, но никога не е участвал в общи изложби,а първата му авторска изложба ще се състои в родния град, в Арт галерия Кръг в чест на Деня на Кърджали.

До дни бюст-паметникът на генерал Васил Делов в центъра на Кърджали  ще бъде изчистен от вандалски изрисуваните върху него със спрей фигури

 11 Октомври 2019
До дни бюст-паметникът на генерал Васил Делов в центъра на Кърджали  ще бъде изчистен от вандалски изрисуваните върху него със спрей фигури и приведен в нормалния си вид. Общинското ръководство е  запознато с посегателството спрямо бюст-паметника и е разпоредило почистването му с наличните средства.

Родители и деца заедно в поход до Каменната сватба, организиран от ОСНВ

 14 Октомври 2019
Проявата се организира от Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали

В Кърджали отбелязаха 160 години от рождението на осетинския поет Коста Хетагуров

 15 Октомври 2019
160 годишнината от рождението  на осетинския поет, драматург, публицист и художник Коста Хетагуров  бе отбелязана днес в Кърджали. Жители на града се преклониха пред паметта на считания за основател на литературния осетински език поет, а временно изпълняващата длъжността кмет на община Кърджали инж. Катя Митовска поднесе венец пред бюст паметникът му пред Дома на културата.

В библиотеката откриха изложба посветена на 80 години от обявяването на 21 октомври за Ден на Кърджали

 15 Октомври 2019
Изложбата „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания” бе открита  във фоайето на Библиотеката в навечерието на 21 октомври – Деня на Кърджали. Материалите са издирени и  подготвени от отдел „Краезнание”. Представени са за първи път публикации, поместени  в старите вестници, излизали  в Кърджали,  според които през 1939 година, тогавашният кмет Георги Димитров обявява  21 октомври за Ден на Кърджали.

Открита сцена на талантите на Кърджали

 16 Октомври 2019
По случай Деня на Кърджали Община Кърджали и Детски и младежки парламент към ОДК гр.Кърджали канят всички на традиционната Открита сцена на талантите на Кърджали на 21 октомври от 17.00 ч. на „Гладкото“ до театъра.

Дружеството на художниците с изложба за Деня на Кърджали

 16 Октомври 2019
Дружество на художниците и Арт галерия "ДАР" канят всички приятели и почитатели на изкуството на традиционната изложба, посветена на празника на град Кърджали. В изложбата ще бъдат представени творби на кърджалийските художници. Откриването е днес /16.10.2019г./ от 17.30 часа в Керимовата къща на ул. "Климент Охридски"10, Кърджали

„Вълшебният свят на Родопите“ отново събира млади художници и фотографи от цялата страна

 16 Октомври 2019
За 12- та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали.

350 деца се включиха в шестото издание на спортния празник "С игри да станем по-добри"

 17 Октомври 2019
350 деца от 12 детски градини в Кърджали изпълниха  днес алеите на парк „Арпезос-Север”, за да се включат в детския празник „С игри да бъдем по-добри”. Той се провежда за поредна година и се превърна в традиционно събитие от програмата на Община Кърджали, посветена на Деня на Кърджали-21 октомври.

В РБ "Н.Вапцаров" представиха библиографският указател „Източни Родопи – традиции, празници, обичаи, фолклор”

 17 Октомври 2019
Новото издание на Регионална библиотека „Н.Й. Вапцаров” Кърджали - Библиографският указател „Източни Родопи – традиции, празници, обичаи, фолклор” днес официално бе представен пред публика. Проявата е част от програмата на Община Кърджали посветена на 21 октомври, Деня на Кърджали.

П Р О Г Р А М А

 17 Октомври 2019
Програма за 21 октомври -Ден на Кърджали

22- ма художници представят свои творби за празника на Кърджали

 17 Октомври 2019
Проявата е част от Общинската програма по случай 21 октомври-Деня на Кърджали.2018-2019 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Екскурзовод в Прага ТОИЛ ЕООД - Шлайфан бетон, Епоксидни покрития Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали