Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2019 г.

Изложба „Книги. Посоки. Публики“ гостува в Кърджали по случай Деня на народните будители

 01 Ноември 2019
В 16 пана отделите „Ръкописни и старопечатни книги“, „Български исторически архив“ и „Ориенталски сбирки“ разкриват част от архивното богатство на националната ни билиотека.

Социално предприемачество-възможности за развитие

 01 Ноември 2019
Кръгла маса на тема  „Социално предприемачество-възможности за развитие“ , събра вчера представители на социални институции и неправителствени организации в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали.  Тя се реализира в рамките на проект  „Обществена пералня и услуги в дома“ и бе открита от ръководителя на проекта Нермин Мехмед.

Автори от 39 страни и 5 континента участват в 6-тия Международен фотосалон на кърджалийците Антон и Любка Савови

 01 Ноември 2019
Днес Арт галерия Кръг посреща Деня на будителите със селекция от 6-тия Международен фотосалон в Пловдив, който се провежда от 2014 г., а негови организатори са Антон и Любка Савови от Кърджали.

Стартират ученическите игри по футбол в община Кърджали

 05 Ноември 2019
На 6 ноември от 11 часа на стадион „Горубсо” в Кърджали стартира общинския кръг на ученическите игри по футбол, организирани от община Кърджали, съобщи спортният експерт в общинската администрация Тодор Радев. Той уточни, че поради лошото време в понеделник, 4 ноември, първите срещи са отложени за сряда.

Пета Национална ученическа конференция по история "80 години от началото на Втората световна война"

 05 Ноември 2019
Най-голямото училище в южна България СУ ”П. Р. Славейков” в гр. Кърджали бе организатор на проведената на 1 и 2 ноември национална ученическа конференция по история на тема „80 години от началото на Втората световна война“. Форумът е свързан с предстоящия 35-годишен юбилей на училището и бе включен в програмата на Община Кърджали посветена на Деня на Кърджали.

Кърджали - домакин на Фолклорен фестивал на любителските танцови клубове „Перпера 2019”

 06 Ноември 2019
Традиционният фолклорен фестивал на любителските танцови клубове „Перпера 2019” се организира с активното съдействие на община Кърджали

Кметът инж. Хасан Азис, общинските съветници и кметове на населени места положиха клетва

 08 Ноември 2019
Избраният за пети мандат кмет на Кърджали инж. Хасан Азис, 41 общински съветници и 67 кметове на населени места в общината днес положиха клетва по време на първото за мандат 2019-2023 година заседание на новосформирания Общинския съвет, което се проведе в залата на Дома на културата. То бе свикано от областния управител Никола Чанев, а бе ръководено от най-възрастния сред общинските съветници Мехмед Ходжа, както се изисква по закон.

Юсеин Ахмед : В Общинския съвет в Кърджали ще присъства думата НИЕ

 08 Ноември 2019
Юсеин Ахмед е новоизбраният председател на Общински съвет Кърджали. Той е кандидатура на ДПС и бе подкрепен от 22 общински съветници от общо 41–местния парламент след провеждането на таен избор.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис получи символите на властта - ключ и кметска огърлица

 08 Ноември 2019
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис получи символите на властта - ключ и кметска огърлица Те му бяха връчени от председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед

Кметът към общинарите: Вярвам, че работата ни ще бъде по-усърдна и ще бъдем по-близо до хората

 08 Ноември 2019
С медена пита и цветя общинските служители посрещнаха новия стар кмет инж. Хасан.Азис. В поздравителния адрес, който заместник-кметът инж. Катя Митовска изчете при посрещането на градоначалника, тя подчерта, че инж. Хасан Азис е първият кмет в най– новата история на общината с пети мандат.

ПОКАНА

 08 Ноември 2019
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на начална пресконференция за представяне на дейностите по проект „Подкрепа и грижа за хората в община Кърджали", Договор за БФП № BG05M9OP001-2.040-0120 - C01, по Процедура: BG05M90P001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 2".

Хасан Азис: Празникът на мекицата ни връща към традицията, на която се осланяме, за да продължим напред

 12 Ноември 2019
Четвъртото издание на Празника на мекицата в село Енчец, чийто основен организатор е Детската градина „Снежанка” в селото, събра много хора от два микрорайона на община Кърджали – Енчец и Бойно. По време на тържеството бе отбелязана и 34-годишнината от създаването на детското заведение.

Изложба за 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода откриха в библиотеката в Кърджали

 13 Ноември 2019
Днес, 13 ноември в 13.00 часа в едно от фоайетата на РБ „Никола Вапцаров” в Кърджали бе открита изложба посветена на 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода, посветил живота си на освобождението на беломорските българи и обединението им с България, защитник на Родопите.

Връчват Националната награда за детска литература "Петя Караколева"

 13 Ноември 2019
Утре,14 ноември от 17,30 ч. в залата на НЧ "Обединение" ще бъде връчена Националната награда за детска литература „Петя Караколева”.

Съобщение относно изплащането на възнагражденията на членовете на СИК

 13 Ноември 2019
Изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии ще започне на 14.11.2019 год., от 10.00 ч. в стая №102, на 1 ет., на общинска администрация. Възнагражденията се изплащат лично, срещу представена лична карта.

Мария Маринова - носител на Националната награда за детска литература „Петя Караколева“ за 2019

 15 Ноември 2019
Наградата за детска литература на името на Петя Караколева е учреден от община Кърджали и СБП през 2004. Грамотата и статуетката бяха връчени снощи на тържествена церемония от зам.- кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова

Янка Такева за ДГ „Мир” и за СУ „Славейков”: Няма в България такава детска градина и такова училище!

 15 Ноември 2019
„Няма в България такава детска градина! Няма в България такова училище!” Тези думи на възхищение белязаха посещението на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева във възстановената Детска градина „Мир” в квартал „Студен кладенец” и в СУ „П. Р. Славейков” в Кърджали. Тя бе тук по покана на Милко Багдасаров, директор на Училището за шампиони във връзка с неговия патронен празник, 35 години от създаването на училището и откриването на нов дигитален кабинет по биология.

Ансамбъл „Кърджали“ се завърна с приз от международен фестивал в Румъния

 15 Ноември 2019
Ансамбъл „Кърджали“ при народно читалище „Юмер Лютфи 1993г.“ се завърна с приз от първия международен фолклорен фестивал „Добруджа – вратата на Балканите“ , който се проведе в румънския черноморски град Констанца от 12 ти до 14 ти ноември.

На встъпителна пресконференция бе представен новият социален проект на община Кърджали „Подкрепа и грижа за хората в община Кърджали”

 15 Ноември 2019
На встъпителна пресконференция днес бе представен новият социален проект на община Кърджали „Подкрепа и грижа за хората в община Кърджали”. С реализирането на предвидените дейности ще бъде разширен модела на патронажната грижа, ще се осигурят  почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда на хора с увреждания и възрастни хора, както и ще се осигури материален и кадрови ресурс за предоставянето им.

П  О К А Н А № 2

 15 Ноември 2019
На основание чл. 23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на  22.11.2019 г.  /петък/  от 10.00 ч. в сградата  на Бизнес  инкубатора  заседание на Общински  съвет – Кърджали при следния проекто-дневен ред:

Съобщение на вниманието на хотелиерите

 18 Ноември 2019
С обнародването на Наредбата за Националния туристически регистър става задължително подаването на информация за актуален електронен адрес.

Съобщение

 18 Ноември 2019
Община Кърджали има открита процедура за приемане на План-сметка за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2020 г. Заинтересованите лица се предоставя възможност в 30-дневен срок, считано от 18.11.2019 г., за предложения, становища, мнения и препоръки по настоящия Проект.

Открива се производство по промяна на подзаконов нормативен акт Наредбата за определяне на местните данъци на територията на Община Кърджали

 18 Ноември 2019
На основание чл. 77 от Административно-процесулния кодекс във връзка с чл. 26, ал. 3 от Закона за нормативните актове, Община Кърджали уведомява всички заинтересовани лица, че открива производство по промяна на подзаконов нормативен акт Наредбата за определяне на местните данъци на територията на Община Кърджали, съгласно чл. 1, ал. 2 и 3 от Закона за местните данъци и такси / Приета с Решение № 130/28.06.2018 г. на Общински съвет - Кърджали изменена с Решение № 12/31.01.2019 г.

СЪОБЩЕНИЕ

 18 Ноември 2019
Уведомяваме Ви, че Община Кърджали има открита процедура за приемане на план-сметка за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2020 г.

Прессъобщение

 18 Ноември 2019
На 19.11.2019 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” първото от новата трета поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България. В него ще бъдат представени актуалните процедури за кандидатстване по четири от оперативните програми – „Околна среда“, „Иновации и конкуретноспособност“, Програмата за развитие на селските райони“ и „Развитие на човешките ресурси“.

Общинският съвет гласува създаването на 10 Постоянни комисии

 22 Ноември 2019
10 Постоянни комисии ще осигуряват ефективна помощ на Общинския съвет в Кърджали при приемане на решения от различните области на потребностите от общината

Общинският съвет Кърджали одобри заплатите на кмета на общината и кметовете на кметства

 22 Ноември 2019
На второто заседание на Общинския съвет в Кърджали за мандат 2019-2023 година общинските съветници гласуваха размера на трудовите възнаграждения на кмет на общината и кметовете на населени места. Според предложението, представено от градоначалника инж. Хасан Азис, основната месечна заплата на кмета на община Кърджали, според законовите разпоредби не трябва да надвишава месечното възнаграждение на министър, а заплатите на кметовете на населени места се регламентират според броя на жителите по постоянен адрес в тях.

27 повече са кметските наместници в община Кърджали през мандат 2019-2023 г.

 22 Ноември 2019
Двадесет и седем повече са кметските наместници в община Кърджали през мандат 2019-2023г., с което общият им брой става 28. Това решиха на днешното си заседание общинските съветници.

  Детски празник за Деня на християнското семейство в ОДК

 22 Ноември 2019
 На 21 ноември деца и родители се събраха в ОДК за да отпразнуват заедно Деня на християнското семейство. Детският празник бе подготвен от школата по „Етнография и краезнание“ с ръководител Нели Карабашева, радиоклуб „Детски свят“ и клуб „Театър, творчество, изява” с ръководител Марияна Бекриева. 

Предлагат актуализиране размера на местните данъци и такса битови отпадъци в община Кърджали за 2020 година

 27 Ноември 2019
Община Кърджали очаква предложения, мнения и становища от граждани и юридически лица по двата публикуваните проекта

Семинар „Социално предприемачество и създаване на социално предприятие” се провежда в Кърджали

 28 Ноември 2019
Двудневен семинар на тема „Социално предприемачество и създаване на социално предприятие” бе открит тази сутрин в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали. Той се организира по проект „Социално предприятие, обществена пералня и услуги в дома”. Форумът бе открит от заместник-кмета на Община Кърджали Веселина Тихомирова, която подчерта важността на проекта за даване на равен старт и развитие на предприемаческия дух сред социално уязвими групи.

ПОКАНА №3

 28 Ноември 2019
На  основание чл. 23, ал.4   от  Закона  за  местното  самоуправление  и местната  администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 04.12.2019 г.  /сряда/   от  10.00 ч.  в  сградата  на  „ Бизнес  инкубатора”  заседание  на  Общински  съвет – Кърджали  при  следния проекто-дневен ред:

Сградата на СУ” П.Р. Славейков” с награда на Националния конкурс „СГРАДА НА ГОДИНАТА 2019”

 29 Ноември 2019
Сградата на СУ П. Р. Славейков е най-големият от петте образователни обекта, включени в инвестиционната програма на Община Кърджали, които бяха обновени по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран от ОП„Региони в растеж” за близо14 млн. лв.

ОБЯВА

 29 Ноември 2019
ОБЯВА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ НА ЗДРАВНО-СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ДОМАШНА СРЕДА

ОБЯВА

 29 Ноември 2019
ОБЯВА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА ПЕРСОНАЛ НА ЗДРАВНО-СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ДОМАШНА СРЕДА

Тристранно сътрудничество в СУ „Йордан Йовков“

 29 Ноември 2019
От 27 до 30 ноември СУ „Йордан Йовков“ провежда тристранно сътрудничество с Частна езикова гимназия“ Проф. Иван Апостолов“, гр. София и Професионална гимназия по икономика „Робърт Шуман“, гр. Разград. Гостите следваха работна програма, която започна с урок по предприемачество в IIIа клас.Официален гост на урока на бе и г-жа Веселина Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign