Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2019 г.

Направиха първа копка на Посетителския център на Перперикон

 01 Февруари 2019
Посетителски център ще бъде изграден в подножието на Перперикон, а днес бе направена първа копка строителството на обекта. Той се реализира по проект “Античните Родопи и Егея – Културен коридор за подпомагане развитието на региона” на програмата INTERREG V-A Гърция-България 2014-2020 година и е на обща стойност 1 411 665 евро. Партньори по проекта са гръцката община Марония Сапес, община Кърджали и регионалния исторически музей в Кърджали. Проектът е на обща стойност 1 411 665 евро.

За първи път дипломат от Казахстан гостува в Кърджали

 01 Февруари 2019
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с управляващия посолството на Република Казахстан в София г-н Темиртай Избастин. В срещата участваха председателят на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа и депутатът от кърджалийски многомандатен избирателен район Адлен Шевкед, която е и член на парламентарната комисия за приятелство с Казахстан.

Духът на Казахстан представиха в изложба, експонирана в общината

 01 Февруари 2019
Изложба с фотографии посветени на 25-годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Казахстан бе открита днес във фоайето на Община Кърджали. Направиха го кметът на общината инж. Хасан Азис и управляващият посолството на Република Казахстан в София г-н Темиртай Избастин.

Посланикът на Казахстан дари книги на РБ „Н.Й. Вапцаров”

 01 Февруари 2019
11 заглавия, събрани в 24 книги, получи като дарение от управляващия посолството на Казахстан в София  г-н Темиртай Избастин Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” Кърджали. Сред тях  „Казахският път” на президента на Република Казахстан Нурсалтан Назарбаев,  "Седемте чудеса на Казахстан", „Казахските ханове” и "Книга за словото" на казахския поет, писател Абай Кунанбаев.

Започна „Февруари-Месец на Америка” в Кърджали

 04 Февруари 2019
Фестивалът „Февруари – Месец на Америка” се организира от Дружество „Приятели на САЩ“, от Клуба на американските възпитаници в Кърджали /US Kardzhali Alumni Club/, Американското посолство в България и Община Кърджали

П Р О Г Р А М А

 04 Февруари 2019
Програма на Община Кърджали в сферата на културата за месец февруари 2019 год.

Инж. Хасан Азис поиска запазване на летището в Кърджали

 04 Февруари 2019
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис постави пред министъра на икономиката Емил Караниколов днес при посещението му в Кърджали въпроса за запазване и развиване на летището край кв.“Гледка“

Кметът награди републиканска шампионка по борба

 05 Февруари 2019
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис награди днес с Грамота за постигнати високи професионални успехи в областта на спорта и издигане престижа на община Кърджали и парична награда републиканската шампионка по борба Айча Сунай Халибрям. Айча е ученичка в 10 клас в Езиковата гимназия „Христо Ботев“.

Конкурс за есе на тема „Народе???”

 06 Февруари 2019
По повод 146 години от гибелта на Васил Левски Община Кърджали, Общински комитет „Васил Левски”, Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” и вестник „Нов живот” обявиха конкурс за есе на тема „Народе???”.

През март стартира кампанията за събиране на местните данъци и такси

 08 Февруари 2019
Началото на кампанията за събиране на местните данъци и такси, в това число и тези за моторни превозни средства, при които има промени в данъчните ставки, ще започне в началото на март. Това съобщи заместник-кметът на община Кърджали Тунджай Шюкрю.

Предизвикателствата на съвременната журналистика обсъдиха настоящи и бъдещи журналисти

 08 Февруари 2019
Среща-семинар на тема „Предизвикателствата пред съвременната журналистика” събра снощи в ОДК журналисти и ученици от клубове по журналистика в областния град. Семинарът бе открит от Валентина Иванова, председател на дружеството „Приятели на САЩ“, и Веселина Тихомирова, зам.-кмет на община Кърджали, която подчерта, че предизвикателствата в съвременния свят за всички са изключително много, а още повече са те за хората работещи в медиите.

Конкурс за най-добро вино и винар организира Община Кърджали

 11 Февруари 2019
Продължава  дългогодишната традиция на организирания от Община Кърджали „Конкурс за най-добро вино и винар”. Той се провежда всяка година, а най-добрите  винари се отличават на специалното тържество за празника на Трифон Зарезан.

В Депото край Вишеград се генерират около 32 000 тона отпадъци годишно от осем общини

 11 Февруари 2019
Регионалното депо за битови отпадъци в Кърджали приема на денонощие между 100 и 120 тона различен тип отпадъци .В него се депонират неопасните отпадъци на общините – Кърджали, Ардино, Черноочене, Момчилград, Крумовград, Кирково, Джебел и Ивайловград

Инж. Хасан Азис участва в работата на 32-то заседание на Общото събрание на НСОРБ

 12 Февруари 2019
Кметът на община Кърджали и зам. - председател на НСОРБ инж. Хасан Азис участва в работата на 32-то заседание на Общото събрание на Сдружението

Откриват барелеф на художника Джемал Емурлов – Джими на 15 февруари

 13 Февруари 2019
Барелеф на известният кърджалийски художник Джемал Емурлов – Джими ще бъде открит на 15 февруари от 11 часа на входа на артгалерията на бул. „Тракия“.Автор на барелефа е скулпторът Емил Пенчев.

О Б Я В Л Е Н И Е

 13 Февруари 2019
На 15.03.2019г./ петък / от 16.00 часа ще се проведе обществено обсъждане на проект за ”Изменение на Общ устройствен план и проект за Подробен устройствен план – план за регулация и застрояване и одобряване на задание за Подробен устройствен план в частта на УПИ IІ-530 отреден за обществено обслужване в кв.256 по плана на парк „Арпезос-север”, гр.Кърджали”

Кърджали със свой символ в Измир

 14 Февруари 2019
От вчера община Кърджали има свой символ на територията на побратимената Голяма община Измир в Турция. По идея на община Измир там е изграден парк на побратимените й общини, в който беше монтиран макет /паметник/ на кулата на Археологически комплекс „Перперикон”, изработен от естествен варовиков камък

Туристическите забележителности на Кърджали представени на Международна туристическа борса

 14 Февруари 2019
Туристическите забележителности в община Кърджали са представени на Международната туристическа борса Ваканция Holiddy&Spa EXPO София. Форумът бе открит днес и ще продължи до 16 февруари.

Кърджали празнува Трифон Зарезан

 15 Февруари 2019
Снощи пред Дома на културата кърджалийци отпразнуваха Трифон Зарезан. Заместник-кметът Тунджай Шукри поздрави от името на кмета на общината инж. Хасан Азис всички лозари и винари. Пожела им много здраве, щастие, любов и берекет през тази година. Нека тя да бъде по-плодородна от миналата, за да може участниците в конкурса да произведат повече и по-качествено вино, да участват и да спечелят награди в национални и международни конкурси, каза той.

Барелеф на големия художник Джемал Емурлов бе открит пред Арт-галерия „Кръг”

 15 Февруари 2019
Днес пред входа на арт-галерия Кръг на бул. Тракия официално бе открит барелефа на известния кърджалийски художник Джемал Емурлов – Джими, който напусна този свят преди 5 години. В церемонията участваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, заместник-кметът на общината Веселина Тихомирова, семейството на художника, много художници колеги на Джими, семейството му, негови приятели. Автор на барелефа е скулпторът Емил Пенчев.

Заместник кмет подаде оставка

 15 Февруари 2019
Заместникът кметът на община Кърджали Мюмюн Али, чийто ресор беше „Общинска собственост и икономическо развитие “ подаде днес молба за напускане на работа. В молбата  си за освобождаване от длъжност той посочва  „ лични причини“.

Общоградско поклонение по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата

 18 Февруари 2019
По повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали ще се състои общоградско поклонение. Ритуалът ще започне в 11,30 часа на 19 февруари

Обучаваха младежи от ОСНВ в Хасково и Кърджали по тама „Лидерство, доброволчество и екипна ефективност“

 18 Февруари 2019
На 15 и 16 февруари в град Хасково се проведе интерактивен семинар – тренинг за формиране на умения на младежи – доброволци към Общинските съвети по наркотични вещества на градовете Хасково и Кърджали.Темата по която работиха младите хора бе „Лидерство, доброволчество и екипна ефективност“, а техен обучител бе председателя на Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали, д-р Сезгин Бекир.

На 20 февруари ще бъдат наградени участниците в областния конкурс „Бъдещето през моите очи”

 18 Февруари 2019
Само след два дни, на 20 февруари от 15 часа, в Общински детски комплекс в Кърджали ще бъде открита изложбата „Бъдещето през моите очи”, по време на която ще бъдат отличени и наградени рисунките от едноименния областен конкурс за детска рисунка. Той се организира за четвърта поредна година от ОДК – Кърджали и фирма GLOBAL NET.

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 19 Февруари 2019
В законоустановения срок по чл. 26, ал. 4 от Закона за нормативните актове не са постъпили предложения и становища, относно предложения проект на обявения адрес: гр. Кърджали, бул. „България” № 41 или на електронния адрес на общината obshtinakardzhali@kardjali.bg.

Кърджалийци се поклониха пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски

 19 Февруари 2019
След общоградското поклонение, кметът инж. Хасан Азис и главният редактор на в. „Нов живот” Иван Бунков връчиха наградите на отличените в конкурса за есе на тема "Народе????", организиран от Община Кърджали, Общинския комитет "Васил Левски", Регионална библиотека "Никола Й.Вапцаров" и вестник "Нов живот". В него се включиха 38 участника от цялата страна, на възраст над 11 години.

Резервисти благодариха на кмета за съдействието при организирането на пътуващ семинар

 19 Февруари 2019
Бойко Бенеков, председател на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ –Кърджали  и Петър Щерев , председател на Общинския съвет на СОСЗР се срещнаха днес с кмета на общината инж.Хасан Азис, за да му благодарят за съдействието при организиране на пътуващия семинар  „По стъпките на българската армия  през Първата световна война в Македония“.

Общината подпомага строежа на нов параклис

 19 Февруари 2019
Община Кърджали ще подпомогне с 5000 лв. изграждането на параклис „Св.пророк Илия“, който ще се изгради  в района над  бившата „Сердика“  в град Кърджали.Това съобщи инж.Хасан Азис на среща с комисар Сергей Заимов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ днес.

В Кърджали бе открита изложба, посветена Международния ден на майчиния език

 20 Февруари 2019
Тазгодишната изложба на Арт движение Кръг, посветена на 21 февруари, Международен ден на майчиния език, представя разнообразие от религиозни песнопения и молитви на християни, мюсюлмани и евреи. На 21 февруари по случай Деня на майчиния език в Дома на културата в Кърджали ще се състои празничен концерт от 18 .00 часа

П О К А Н А №  2

 21 Февруари 2019
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 28.02.2019 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:                                                                                     Проект!

Проучване сочи: Любопитството и приятелският кръг са основните причини за посягане към наркотиците

 21 Февруари 2019
Любопитството, приятелският кръг и връстниците са основните причини за посягането към наркотичните вещества от подрастващите в община Кърджали. Това сочат данните от проведено анкетно проучване на 806 ученици от всички учебни заведения на община Кърджали на възраст 7-12 клас, във връзка с разпространението, употребата и злоупотребата с наркотични вещества. Те бяха представени днес на нарочна пресконференция от председателя на Общински съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир.

Покана

 25 Февруари 2019
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на Трети март – Национален празник на Република България.

В Кърджали се проведе обществено обсъждане на доклада по ОВОС за строителство, експлоатация и закриване на депо за опасни отпадъци на производствената площадка на „ХАРМОНИ 2012” ЕООД, генерирани от дейността на бившия ОЦК

 25 Февруари 2019
В Кърджали се състоя обществено обсъждане на доклад по ОВОС с всички приложения към него за инвестиционно предложение: „Строителство, експлоатация и закриване на депо за опасни отпадъци“ по Програмата за отстраняване на екологични щети при приватизацията на „ОЦК“ АД, гр. Кърджали” с възложител – „ХАРМОНИ 2012” ЕООД

Детски празник с Баба Марта в ОДК

 27 Февруари 2019
Община Кърджали и ОДК канят децата на Детски празник с Баба Марта на 1 март /петък/ от 11.00 ч. в концертната зала на ОДК. Тази година гости на празника ще са и първокласниците от СУ „Йордан Йовков” и ОУ „Св.св.Кирил и Методий”.

Продължаваме сътрудничеството с Текирдаг

 27 Февруари 2019
Делегация от община Сюлейманпаша, Текирдаг, оглавявана от кмета Екрем Ешкинат гостува днес в община Кърджали. Основна тема на разговорите беше развитието на партньорските отношения между Кърджали и Текирдаг, продължаване на сътрудничеството и реализирането на съвместни инициативи в сферата на културата, образованието, социалните дейности.

Търсят вариант за денонощна аптека

 28 Февруари 2019
Кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна днес с представители на аптечния бизнес в града, на която беше обсъден проблема с липсата на нощна аптека в града.Присъстваха представители на аптеки „Марешки“, „М-Л фарма“, Народни аптеки.

Общинският съвет не избра Обществен посредник заради липса на квалифицирано мнозинство

 28 Февруари 2019
На днешното си заседание Общинския съвет в Кърджали не можа да избере обществен посредник, тъй като нито един от двамата кандидати за тази длъжност – досегашният омбудсман Расим Муса и общинският съветник от ГЕРБ Камелия Василева не можа да събере квалифицирано мнозитнство от 2/3 от общинските съветници, което да го подкрепи. Което означава спрямо параметрите на местния разпоредителен орган 28 общински съветници.

Изложба "50 години човек на Луната. Българската следа"

 28 Февруари 2019
Събитието е част от проявите в програмата на „Февруари – Месец на Америка”, организирани от Дружество "Приятели на САЩ", Клубът на американските възпитаници в Кърджали /US Kardzhali Alumni Club/, Американското посолство в България и Община Кърджали.

Експерти оценят растителността на терена на бъдещата спортна зала

 28 Февруари 2019
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и представители на различните групи съветници проведоха среща днес на мястото, където ще се строи новата спортна зала в Кърджали.Присъстваха съветници от БСП – Милко Багдасаров, от ДПС – Мухарем Мухарем, Юсеин Ахмед и Кадир Мустафов, представителят на ГЕРБ Огнян Иванов не присъства, заради друг ангажимент.

Кметът инж. Хасан Азис се срещна със заместник посланика на САЩ в България Джъстин П.Фридман

 28 Февруари 2019
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна и разговаря днес със зам.посланика на посолството на САЩ в България Джъстин П.Фридман. В срещата участваха заместник-кметовете Тунджай Шюкрю, Веселина Тихомирова и секретарят на общината Сезгин Бекир.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign