Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2019 г.

От село Мост до Лондон и обратно в Кърджали

 02 Май 2019
„Мултукултурният град” тази година се открива на 3 май /петък/ в 18.30 ч.в Арт галерия КРЪГ с изложбата "Pursuit of Liberty" /Стремеж към свобода/ на Недрет Пекчан, която от години живее и работи в Лондон и – както сама се представяпо време на изложби из цяла Европа: „Lives &works between: Istanbul,TR and London,UK”. Родена е в село Мостпрез 1983 г., отраснала е в Турция и днес се връща в родния град, за да представи своя свят на свободата – светът на визуалните изкуства.

Кметът инж. Хасан Азис уважи курбана за здраве и берекет на КНСБ за 1 май

 02 Май 2019
Здраве, упование в българското образование и търпение пожела по време на първия курбан за здраве и берекет на 1 май, даден от КНСБ, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който уважи празника на синдикалистите.

Програма за културните и спортни прояви на Община Кърджали през месец май 2019 год.

 03 Май 2019
Програмата за културните и спортни прояви на Община Кърджали през месец май 2019 година стартира днес с откриване на изложба „Да  последваш Свободата”.

С изложбата „Стремеж към свободата” на Недрет Пекчин бе открито 12-то издание на „Мултикултурния град”

 04 Май 2019
С изложбата „Стремеж към свободата” на Недрет Пекчин снощи в Арт-галерия „Кръг”бе открито 12-то издание на фестивалната инициатива „Мултикултурния град”. Изложбата бе открита от ръководителят на Арт-движение „Кръг” Радост Николаева, в присъствието на народния представител Адлен Шефкет, заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, роднини на 36-годишната Недрет Пекчин, родена в село Мост, нейната сестра Нергис Имамоглу, докторант в Историческия факултет на Университета „Улудаг” в Бурса, любители на изобразителното изкуство.

Кърджали отбеляза тържествено 6 май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия

 06 Май 2019
С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали кърджалийци отбеляза 6 май – Деня на храбростта и празника на Българската армия. В тържествения ритуал с едноминутно мълчание и падане на колене те почетоха паметта на загиналите за свободата на България и родопския град. Сред официалните лица на церемонията бяха заместник-кметовете на общината инж. Катя Митовска, Тунджай Шюкрю, заместник-областният управител Севда Камбурова, заместник.началника на Военно окръжие-Кърджали майор Златко Белев, началника на военния клуб Ани Иванова.

Кърджали се побратимява със столицата на Европа

 06 Май 2019
Кърджали ще се побратими с една от централните общини на столицата на Европа – Брюксел, в навечерието на Деня на Европа. На 7 май 2019г. кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и кметът на брюкселската община Сен Жос тен Ноод г-н Емир Кър  ще подпишат на официална церемония в Брюксел, Кралство Белгия Договор за сътрудничество и побратимяване между двете общини.

Ученици от Кърджали извоюваха голямата награда на театралния фестивал „Малкият принц“ във Велико Търново

 07 Май 2019
Актьорите от Театрално студио към Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали, извоюваха голямата награда на Община Велико Търново в XIV Национален театрален фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц”. Младите театрали от Гимназията и малките им колеги от театрална школа „Усмивка“ представиха Кърджали в творческото съревнование в двете възрастови групи – до 14 години и от 14 до 19 години.

Обявление

 07 Май 2019
На основание чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията Община Кърджали съобщава за обществено обсъждане на проект за ”Изменение на Общ устройствен план в частта на УПИ I-6456 отреден за обществено обслужване в кв.145а по плана на ж-к.„Възрожденци”, гр.Кърджали”

Кърджали се побратими с Брюкселската Сен Жос, подписа се и споразумение за административни услуги

 08 Май 2019
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и кметът на община Сен Жос тен Ноод г-н Емир Кър подписаха снощи на церемония в Брюксел, кралство Белгия, Договор за сътрудничество и побратимяване и Споразумение за предоставяне на административни услуги по електронен път. На подписването присъстваха посланикът на България в Брюксел и Люксембург  Н.Пр. Мая Добрева, евродепутатът Неджми Али, отец  Петър  Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед, част от екипа на инж. Хасан Азис, представител на Общинския съвет.

Децата от област Кърджали рисуват „Родопски багри” в памет на Джемал Емурлов - Джими

 08 Май 2019
  Официалната церемония за откриване на изложбата и награждаване на отличените ученици ще се състои на 9 май /четвъртък/ от 15.00 ч. в ОДК.

Обществено обсъждане

 08 Май 2019
На 9 май от 15 ч. в залата на Бизнесинкубатора ще се проведе публичното обсъждане на проектоплана за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2019-2020г.

Покана

 08 Май 2019
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 09.05.2019 г. от 11.00 часа пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до пл. “Освобождение” заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа.

Кърджали отбеляза Деня на победата и Деня на Европа

 09 Май 2019
Пред паметните плочи на загиналите във войните на площад „Освобождение” в Кърджали бе почетена тяхната памет и подвиг с едноминутно мълчание, а венци и цветя бяха поднесени от името на председателя на НС Цвета Караянчева, кмета инж. Хасан Азис, областния управител Никола Чанев, евродепутати от групата на ЕНП, народния представител Адлен Шефкет, председателя на ОбС Кърджали Раиф Мустафа, омбудсмана Расим Муса, заместник-кметовете на община Кърджали инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю и др.

Обсъдиха Плана за финансово оздравяване на община Кърджали 2019-2020 година

 10 Май 2019
Инж. Хасан Азис : Независимо от финансовите затруднения община Кърджали изпълнява редовно и без да ограничава дейността си, също така не прекъсва административния, финансовия и инвестиционен процес

Наградиха победителите в конкурса „Родопски багри”

 10 Май 2019
На 9 май 2019 г. от 15.00 ч. в галерията на Общински детски комплекс се състоя официалната церемония за откриване на изложбата и награждаване на отличените ученици в Петия Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри” в памет на големия български художник и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими

Инж.Хасан Азис : Кърджали вече изнася инвестиции

 11 Май 2019
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис участва днес в официалната церемония по случай откриването на четвъртия корпус на завод „Теклас България”ЕАД в Кърджали.

Двама учители от Кърджали удостоени с най-високото звание на СБУ „Учител на годината”

 12 Май 2019
И двете предложени от кърджалийската структура на синдиката кандидатури - Евгения Пейкова- старши учител по музика в СУ „Отец Паисий“ и Димитър Димов – главен учител по история в СУ „П.Р.Славейков“, са сред 35-те техни колеги от цялата страна получили най-големия приз на Конкурса „Учител на годината”.

Наградиха победителите в общинския кръг на Международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата"

 13 Май 2019
Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова връчи грамотите и наградите на победителите в общинския кръг на Муждународния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Тази година комисията разгледа 121  постъпили рисунки от общинските училища, а по думите на заместник-кмета селекцията е била доста трудна.

Туристическият информационен център в Кърджали участва във фестивал на туристическите анимации в Русе

 16 Май 2019
Културният туристически информационен център-Кърджали участва в "XV Туристипеско изложение" и "XII Фестивал на туристическите анимации" в град Русе, съобщи експертът в центъра Мехмед Билял.

С две изложби и концерт РИМ Кърджали се включва в инициативата Нощ на музеите на 18 май

 16 Май 2019
РИМ Кърджали за поредна година се включва в инициативата Нощ на музеите- една уникална възможност хората да споделят интереса си към историята, археологията, етнографията

Млади хора от три държави в мост на приятелството в Кърджали

 17 Май 2019
      В Кърджали днес пристигнаха 12 млади художници и фотографи от Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” от Одрин. Визитата им тук е в рамките на четвъртото издание на инициативата „Заедно на един мост“. Утре към тях се присъединяват техните връстници от Музикалното училище в Комотини.

Хор „Обич“ гостува в Кърджали

 18 Май 2019
Хор „Обич“ изнесе концерт на 18 май в Дома на културата в Кърджали. Заедно с ансамбъла от Бурса на сцената пяха и формациите „Родопска искра“ от Ардино и „Букет“ от Кърджали

РИМ Кърджали отвори врати в Нощта на музеите

 19 Май 2019
Сред посетителите на музея и галерията бяха ученици, студенти и цели семейства с децата си. Гости бяха ученици и преподаватели от Училището по изкуствата в Одрин и представители на Музикалното училище в Комотини, които заедно с българските си приятели от ОДК Кърджали работят по общ проект „Заедно на един мост"

Арт движение „Кръг” отбелязва Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие

 20 Май 2019
В чест на Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие, който се отбелязва по целия свят от 2001 г. до днес, в програмата на „Мултикултурният град” бяха осъществени две акции от Арт движение Кръг с младежи от СУ „Васил Левски” в Ардино с акцент върху творческото писане и в Духовното училище в Момчилград с акцент върху съдбата на духовните храмове у нас.

Общината ще съдейства на Ротари клуб за изграждане на детски полигон за безопасност на движението

 20 Май 2019
Ротарианци от три страни събраха 7000 лева на благотворителна вечер в Кърджали. Средствата са предназначени за изграждане на детски полигон за безопасност на движението.

Изложба на млади художници скрепи приятелството между Кърджали, Одрин и Комотини

 20 Май 2019
Изложба на млади художници от Кърджали, Одрин и Комотини и концерт в ОДК ознаменува кулминацията от проявите в рамките на четвъртото издание на проекта „Заедно на един мост”.

ПОКАНА №5

 21 Май 2019
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната  администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 30.05.2019 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание  при следния  проекто-дневен ред:                                                                                      Проект! Д Н Е В Е Н   Р Е Д:

ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ ЗАПОВЕД №653

 21 Май 2019
На основание чл.44, ал.1, г.4 и ал.2 от ЗМСМА във връзка с осигуряване на нормална обстановка за произвеждане на избори за избиране на членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г.

В Кърджали ще бъде открит паметен знак на родната къща на поета Давид Овадия

 21 Май 2019
На 23 май в рамките на „Мултикултурният град” на входа на родната му къща в Кърджали – сега собственост на „Кърджали-Табак” АД – на ул. „Екзарх Йосиф” № 1 ще бъде поставен паметен знак по инициатива на 11 организации и училища от града

С почетен знак „Герб на Община Кърджали–златен“ бе отличена РБ „Н.Й.Вапцаров” за 60-годишнината си

 21 Май 2019
Отличието бе връчено от кмета инж. Хасан Азис при откриването на днешната юбилейната национална конференция „Библиотеки. Потребители. Предизвикателства“

Стартира водоснабдяването на с.Кьосево и с.Тополчане

 21 Май 2019
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис направи първа копка на обект „Водоснабдяване на с.Кьосево , махала Ситово, махала Шосейна и с.Тополчане, община Кърджали“

Представиха книгата „Кърджали – Столетието” на Теофана Текелиева

 21 Май 2019
От името на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис поздравителен адрес до Теофана Текелиева прочете зам.–кметът Веселина Тихомирова2018-2019 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Хотел Главатарски хан Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали