Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2019 г.

От село Мост до Лондон и обратно в Кърджали

 02 Май 2019
„Мултукултурният град” тази година се открива на 3 май /петък/ в 18.30 ч.в Арт галерия КРЪГ с изложбата "Pursuit of Liberty" /Стремеж към свобода/ на Недрет Пекчан, която от години живее и работи в Лондон и – както сама се представяпо време на изложби из цяла Европа: „Lives &works between: Istanbul,TR and London,UK”. Родена е в село Мостпрез 1983 г., отраснала е в Турция и днес се връща в родния град, за да представи своя свят на свободата – светът на визуалните изкуства.

Кметът инж. Хасан Азис уважи курбана за здраве и берекет на КНСБ за 1 май

 02 Май 2019
Здраве, упование в българското образование и търпение пожела по време на първия курбан за здраве и берекет на 1 май, даден от КНСБ, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който уважи празника на синдикалистите.

Програма за културните и спортни прояви на Община Кърджали през месец май 2019 год.

 03 Май 2019
Програмата за културните и спортни прояви на Община Кърджали през месец май 2019 година стартира днес с откриване на изложба „Да  последваш Свободата”.

С изложбата „Стремеж към свободата” на Недрет Пекчин бе открито 12-то издание на „Мултикултурния град”

 04 Май 2019
С изложбата „Стремеж към свободата” на Недрет Пекчин снощи в Арт-галерия „Кръг”бе открито 12-то издание на фестивалната инициатива „Мултикултурния град”. Изложбата бе открита от ръководителят на Арт-движение „Кръг” Радост Николаева, в присъствието на народния представител Адлен Шефкет, заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, роднини на 36-годишната Недрет Пекчин, родена в село Мост, нейната сестра Нергис Имамоглу, докторант в Историческия факултет на Университета „Улудаг” в Бурса, любители на изобразителното изкуство.

Кърджали отбеляза тържествено 6 май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия

 06 Май 2019
С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали кърджалийци отбеляза 6 май – Деня на храбростта и празника на Българската армия. В тържествения ритуал с едноминутно мълчание и падане на колене те почетоха паметта на загиналите за свободата на България и родопския град. Сред официалните лица на церемонията бяха заместник-кметовете на общината инж. Катя Митовска, Тунджай Шюкрю, заместник-областният управител Севда Камбурова, заместник.началника на Военно окръжие-Кърджали майор Златко Белев, началника на военния клуб Ани Иванова.

Кърджали се побратимява със столицата на Европа

 06 Май 2019
Кърджали ще се побратими с една от централните общини на столицата на Европа – Брюксел, в навечерието на Деня на Европа. На 7 май 2019г. кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и кметът на брюкселската община Сен Жос тен Ноод г-н Емир Кър  ще подпишат на официална церемония в Брюксел, Кралство Белгия Договор за сътрудничество и побратимяване между двете общини.

Ученици от Кърджали извоюваха голямата награда на театралния фестивал „Малкият принц“ във Велико Търново

 07 Май 2019
Актьорите от Театрално студио към Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали, извоюваха голямата награда на Община Велико Търново в XIV Национален театрален фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц”. Младите театрали от Гимназията и малките им колеги от театрална школа „Усмивка“ представиха Кърджали в творческото съревнование в двете възрастови групи – до 14 години и от 14 до 19 години.

Обявление

 07 Май 2019
На основание чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията Община Кърджали съобщава за обществено обсъждане на проект за ”Изменение на Общ устройствен план в частта на УПИ I-6456 отреден за обществено обслужване в кв.145а по плана на ж-к.„Възрожденци”, гр.Кърджали”

Кърджали се побратими с Брюкселската Сен Жос, подписа се и споразумение за административни услуги

 08 Май 2019
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и кметът на община Сен Жос тен Ноод г-н Емир Кър подписаха снощи на церемония в Брюксел, кралство Белгия, Договор за сътрудничество и побратимяване и Споразумение за предоставяне на административни услуги по електронен път. На подписването присъстваха посланикът на България в Брюксел и Люксембург  Н.Пр. Мая Добрева, евродепутатът Неджми Али, отец  Петър  Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед, част от екипа на инж. Хасан Азис, представител на Общинския съвет.

Децата от област Кърджали рисуват „Родопски багри” в памет на Джемал Емурлов - Джими

 08 Май 2019
  Официалната церемония за откриване на изложбата и награждаване на отличените ученици ще се състои на 9 май /четвъртък/ от 15.00 ч. в ОДК.

Обществено обсъждане

 08 Май 2019
На 9 май от 15 ч. в залата на Бизнесинкубатора ще се проведе публичното обсъждане на проектоплана за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2019-2020г.

Покана

 08 Май 2019
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 09.05.2019 г. от 11.00 часа пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до пл. “Освобождение” заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа.

Кърджали отбеляза Деня на победата и Деня на Европа

 09 Май 2019
Пред паметните плочи на загиналите във войните на площад „Освобождение” в Кърджали бе почетена тяхната памет и подвиг с едноминутно мълчание, а венци и цветя бяха поднесени от името на председателя на НС Цвета Караянчева, кмета инж. Хасан Азис, областния управител Никола Чанев, евродепутати от групата на ЕНП, народния представител Адлен Шефкет, председателя на ОбС Кърджали Раиф Мустафа, омбудсмана Расим Муса, заместник-кметовете на община Кърджали инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю и др.

Обсъдиха Плана за финансово оздравяване на община Кърджали 2019-2020 година

 10 Май 2019
Инж. Хасан Азис : Независимо от финансовите затруднения община Кърджали изпълнява редовно и без да ограничава дейността си, също така не прекъсва административния, финансовия и инвестиционен процес

Наградиха победителите в конкурса „Родопски багри”

 10 Май 2019
На 9 май 2019 г. от 15.00 ч. в галерията на Общински детски комплекс се състоя официалната церемония за откриване на изложбата и награждаване на отличените ученици в Петия Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри” в памет на големия български художник и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими

Инж.Хасан Азис : Кърджали вече изнася инвестиции

 11 Май 2019
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис участва днес в официалната церемония по случай откриването на четвъртия корпус на завод „Теклас България”ЕАД в Кърджали.

Двама учители от Кърджали удостоени с най-високото звание на СБУ „Учител на годината”

 12 Май 2019
И двете предложени от кърджалийската структура на синдиката кандидатури - Евгения Пейкова- старши учител по музика в СУ „Отец Паисий“ и Димитър Димов – главен учител по история в СУ „П.Р.Славейков“, са сред 35-те техни колеги от цялата страна получили най-големия приз на Конкурса „Учител на годината”.

Наградиха победителите в общинския кръг на Международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата"

 13 Май 2019
Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова връчи грамотите и наградите на победителите в общинския кръг на Муждународния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Тази година комисията разгледа 121  постъпили рисунки от общинските училища, а по думите на заместник-кмета селекцията е била доста трудна.

Туристическият информационен център в Кърджали участва във фестивал на туристическите анимации в Русе

 16 Май 2019
Културният туристически информационен център-Кърджали участва в "XV Туристипеско изложение" и "XII Фестивал на туристическите анимации" в град Русе, съобщи експертът в центъра Мехмед Билял.

С две изложби и концерт РИМ Кърджали се включва в инициативата Нощ на музеите на 18 май

 16 Май 2019
РИМ Кърджали за поредна година се включва в инициативата Нощ на музеите- една уникална възможност хората да споделят интереса си към историята, археологията, етнографията

Млади хора от три държави в мост на приятелството в Кърджали

 17 Май 2019
      В Кърджали днес пристигнаха 12 млади художници и фотографи от Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” от Одрин. Визитата им тук е в рамките на четвъртото издание на инициативата „Заедно на един мост“. Утре към тях се присъединяват техните връстници от Музикалното училище в Комотини.

Хор „Обич“ гостува в Кърджали

 18 Май 2019
Хор „Обич“ изнесе концерт на 18 май в Дома на културата в Кърджали. Заедно с ансамбъла от Бурса на сцената пяха и формациите „Родопска искра“ от Ардино и „Букет“ от Кърджали

РИМ Кърджали отвори врати в Нощта на музеите

 19 Май 2019
Сред посетителите на музея и галерията бяха ученици, студенти и цели семейства с децата си. Гости бяха ученици и преподаватели от Училището по изкуствата в Одрин и представители на Музикалното училище в Комотини, които заедно с българските си приятели от ОДК Кърджали работят по общ проект „Заедно на един мост"

Арт движение „Кръг” отбелязва Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие

 20 Май 2019
В чест на Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие, който се отбелязва по целия свят от 2001 г. до днес, в програмата на „Мултикултурният град” бяха осъществени две акции от Арт движение Кръг с младежи от СУ „Васил Левски” в Ардино с акцент върху творческото писане и в Духовното училище в Момчилград с акцент върху съдбата на духовните храмове у нас.

Общината ще съдейства на Ротари клуб за изграждане на детски полигон за безопасност на движението

 20 Май 2019
Ротарианци от три страни събраха 7000 лева на благотворителна вечер в Кърджали. Средствата са предназначени за изграждане на детски полигон за безопасност на движението.

Изложба на млади художници скрепи приятелството между Кърджали, Одрин и Комотини

 20 Май 2019
Изложба на млади художници от Кърджали, Одрин и Комотини и концерт в ОДК ознаменува кулминацията от проявите в рамките на четвъртото издание на проекта „Заедно на един мост”.

ПОКАНА №5

 21 Май 2019
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната  администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 30.05.2019 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание  при следния  проекто-дневен ред:                                                                                      Проект! Д Н Е В Е Н   Р Е Д:

ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ ЗАПОВЕД №653

 21 Май 2019
На основание чл.44, ал.1, г.4 и ал.2 от ЗМСМА във връзка с осигуряване на нормална обстановка за произвеждане на избори за избиране на членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г.

В Кърджали ще бъде открит паметен знак на родната къща на поета Давид Овадия

 21 Май 2019
На 23 май в рамките на „Мултикултурният град” на входа на родната му къща в Кърджали – сега собственост на „Кърджали-Табак” АД – на ул. „Екзарх Йосиф” № 1 ще бъде поставен паметен знак по инициатива на 11 организации и училища от града

С почетен знак „Герб на Община Кърджали–златен“ бе отличена РБ „Н.Й.Вапцаров” за 60-годишнината си

 21 Май 2019
Отличието бе връчено от кмета инж. Хасан Азис при откриването на днешната юбилейната национална конференция „Библиотеки. Потребители. Предизвикателства“

Стартира водоснабдяването на с.Кьосево и с.Тополчане

 21 Май 2019
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис направи първа копка на обект „Водоснабдяване на с.Кьосево , махала Ситово, махала Шосейна и с.Тополчане, община Кърджали“

Представиха книгата „Кърджали – Столетието” на Теофана Текелиева

 21 Май 2019
От името на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис поздравителен адрес до Теофана Текелиева прочете зам.–кметът Веселина Тихомирова

Първа копка за трасето на междусистемната газова връзка между България и Гърция

 22 Май 2019
Кметът на община Кърджали  инж. Хасан Азис, редом с министър председателите на Р България и Р Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас,  положи първа копка за трасето на междусистемната газова връзка между България и Гърция. Той заедно с кметовете на Кирково и Момчилград бяха и сред първите, които посрещнаха двамата премиери днес преди обяд в Кирково.

П Р О Г Р А М А  

 23 Май 2019
Програма на Община Кърджали за 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Откриха паметен знак пред къщата на поета Давид Овадия в Кърджали

 23 Май 2019
Зам.-кметът Веселина Тихомирова участва в церемонията по откриване на паметния знак и поднесе цветя от името Община Кърджали

С шествие и празнична церемония Кърджали отбеляза 24 май

 24 Май 2019
И този 24 май –денят на словото, на духа и културата, изведе стотици кърджалийци  по улиците на града, за да станат част от тържественото отбелязване на  празника на азбуката, на знанието и образованието. Празникът, който обединява минало и бъдеще. Празникът, който обединява хората не само в страната ни, но и по света.Денят по традиция започна с празнични тържества в учебните заведения на областния град.

21 награди за изявени ученици

 24 Май 2019
Заслужено признание получиха днес ученици, представили община Кърджали достойно на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали. Бяха връчени шест награди в първа възрастова група І –ІV клас, осем във втора възрастова група V – VІІІ клас, седем в трета възрастова група ІХ – ХІІ клас, както и две колективни награди.

Голямото семейство на носителите на "Стипендия Кърджали" се увеличи с още трима

 24 Май 2019
Към голямото семейство на носителите на „Стипендия Кърджали” днес се присъединиха още трима зрелостници, заслужили със своите постижения отличието. Това са Краси Розалинов Хаджиев - ученик от XII клас на СУ „Отец Паисий”, Александра Орлинова Заимова - ученичка от XII клас на СУ „П.Р. Славейков” и Лия Делчева Стамболиева  - ученичка от XII клас на ЕГ „Христо Ботев”

Ротари клуб –Кърджали отличи изявени абитуриенти

 24 Май 2019
За поредна година на 24 май Ротари клуб –Кърджали отличи изявени абитуриенти. Грамоти и парични награди получиха седем   зрелостници.

По случай 24 май кметът награди изявени педагози, дейци на културата, творци и журналисти

 24 Май 2019
По случай  24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост днес  по време на празничният коктейл в ресторант „Градина“  кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис награди  изявени учители, директори на учебни заведения,  дейци на културата, работещи в сферата на музиката, театъра и изобразителното изкуство.

Изложба представя свещени места на паметта от 4 общини

 27 Май 2019
В Арт галерия Кръг бе открита нестандартна експозиция, която визуализира едно лично изследване на родената в село Мост докторантка в Историческия факултет на Университета „Улудаг” в Бурса Нергис Имамоглу

П О К А Н А

 27 Май 2019
На 29.05 2019 г. от 11.00 ч. в Кърджали на площад „Хаджи Димитър” /кръговото кръстовище на пазара/ ще се състои Официална церемония „Първа копка” по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”

Община Кърджали и читалище „Петър Мирчев” организират конкурс ”Малкият Орфей”

 28 Май 2019
Община Кърджали и читалище „Петър Мирчев” организират Детски конкурс за изпълнение на български и турски народни песни ”Малкият Орфей”. Във второто издание могат да участват деца на възраст от 6 до 18 години.

Обсъдиха новите кандидатури на община Кърджали за членове на Съвета на децата към ДАЗД

 28 Май 2019
Новите кандидатури за членове на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ бяха разгледани днес на заседание на Комисия назначена със заповед на кмета на община Кърджали. През март тази година Агенцията обяви процедура за новия избор поради изтичане на мандата на членове на съвета  или навършване на 18 години, а  обявените свободни места са за 14 области в страната, сред които и Кърджали.

Зам.- кметът Веселина Тихомирова приветства ученици от Германия, Италия,Турция, Полша

 28 Май 2019
Зам.- кметът Веселина Тихомирова приветства ученици от Германия, Италия,Турция, Полша, гостуващи на техни връстници от Кърджали

За деня на детето 50 деца заминават на тридневна екскурзия с подкрепата на общината

 28 Май 2019
В навечерието на празника на детето, с любезното съдействие на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис от 29 до 31 май, 50 ученици от 5 до 8 клас, тръгват с автобус на тридневна екскурзия до гр.Одрин, Р Турция.

Стартира мащабен проект за ремонт на улици и тротоари

 29 Май 2019
Днес кметът на Кърджали инж.Хасан Азис направи първа копка на един от петте обекта включени в мащабния проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в гр.Кърджали“, реализиращ се по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Деца от детските градини и ученици се включват в „Мини шампионска лига” за 1 юни

 30 Май 2019
Турнирът ще се проведе на 01.06.2019г. от 9.00 ч. на Стадион „Горубсо” гр. Кърджали, а целта на организаторите - Община Кърджали и ФК "Арда 1924", е да бъде създадена празнична атмосфера и да бъдат привлечени подрастващите да спортуват.

За 1 юни кметът инж. Хасан Азис подарява на децата авторския спектакъл „Бременските музиканти”

 30 Май 2019
По случай 1 юни-деня на детето, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис подарява на децата на Кърджали авторския спектакъл „Бременските музиканти“ на Леонард Капон.

Детската железница ще вози безплатно на 1 юни – Деня на детето

 30 Май 2019
Един от символите на Кърджали - Детската железница, ще вози безплатно пътниците на 1 юни. Така всеки, който реши да се повози на детското влакче в Деня на детето ще може да се качи без билет, а това е и поредният подарък от община Кърджали за празника на децата.

Инж.Хасан Азис: Историческа победа, която бележи нов етап от спортен Кърджали !

 30 Май 2019
След 31 години Кърджали записа дългоочаквана футболна емоция! Историческа победа, която бележи нов етап от спортен Кърджали! Най-голямото постижение за 95-годишната история на футбола в Кърджали е вече факт. „Арда 1924” ще е част от най-добрите тимове в България.

Шарен детски купон по случай  юни – Международен ден на детето

 30 Май 2019
Община Кърджали и Общински детски комплекс,  канят всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета и техните родители на ПЪРВОЮНСКИ  ДЕТСКИ  ПРАЗНИК на 1 юни /събота/ 2019 г. от 16.30 ч. в Градската градина.При лошо време /дъжд/, Първоюнския детски празник ще се проведе от 16.30 ч. в ОДК.

Програма за културните и спортния прояви на Община Кърджали за месец юни 2019 год.

 30 Май 2019
Програма за културните и спортния прояви на Община Кърджали за месец юни 2019 год.

Общинският съвет удостои ПФК „Арда 1924” с „Почетен знак златен” и парична награда от 100 000 лева Общинският съвет удостои ПФК „Арда 1924” с „Почетен знак златен” и парична награда от 100 000 лева

 30 Май 2019
За постигане на високи професионални успехи и включване в първа професионална футболна лига на българския футбол ПФК Арда 1924 днес бе отличен с отличието „Почетен знак златен” на Община Кърджали. Отличието бе връчено от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, днес по обяд по време на заседанието на Общинския съвет.

Общинските съветници решиха имотът за бъдещата спортна зала да бъде прехвърлен безвъзмездно на спортното министерство

 30 Май 2019
Като допълнителна точка от дневния ред, днес общинските съветници гласуваха терен на общината да бъде прехвърлен безвъзмездно в собственост на Министерството на младежта и спорта чрез дарение, за изграждане на новата спортна зала в Кърджали. Решението бе прието с 32 гласа "за".

Днес бе открит напълно обновеният Детски отдел на РБ „Н. Й. Вапцаров”

 30 Май 2019
Днес в РБ „Н. Й. Вапцаров” в Кърджали бе открит напълно обновения и ремонтиран Детски отдел на най-голямото книгохранилище в областта. Преобразяването на библиотечното пространство е осъществено с подкрепата на кампанията „Избери, за да помогнеш 2018” на Райфайзенбанк-България, по време на която са събрани общо 3097 лева. Реализираният проект, с който духовното средище е кандидатствало, „Библиотеката и децата – заедно можем повече”, е насочен към по-пълноценно интегриране на деца и младежи със специални образователни потребности.

Президентът Румен Радев бе гост на най-голямото училище в Източните Родопи СУ "П.Р.Славейков"

 31 Май 2019
Кметът на община Кърджали  инж. Хасан  Азис,  директорът на СУ " П.Р.Славейков" Милко Багдасаров и  председателките на Ученическия парламент Демет Джамбазова и Преслава Митева посрещнаха на входа  на  училището държавния  глава, след което гостите преминаха  през шпалир от  ученици. 

Президентът Румен Радев открои развитието на Кърджали като силна индустриална зона

 31 Май 2019
В рамките на визитата си в Кърджали днес президентът Румен Радев проведе среща-разговор с кмета на общината. По време на разговора инж. Хасан Азис запозна държавния глава с привлечените в Кърджали инвестиции в сферата на автомобилостроенето, които включват завод за авточасти и изследователски център. От своя страна държавният глава открои  развитието на града като силна индустриална зона.

ПОКАНА

 31 Май 2019
Община Кърджали кани всички жители и гости на града на 02.06.2019г. от 11.30 ч. пред Паметника на Освободителите в градската градина на тържествен ритуал по случай 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign