Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2019 г.

СЪОБЩЕНИЕ

 01 Юли 2019
Община Кърджали, обявява свободни места за почивна база Ахтопол, за смени: IV смяна: 08.07.2019 г. – 17.07.2019 г.

Кърджалийци посрещнаха първото юлско утро на брега на язовир Кърджали

 01 Юли 2019
За четвърта поредна година кърджалийци и гостите на града посрещнаха първото юлско утро на брега на язовир Кърджали, до кораба „Емона”. Цяла нощ се вихри качествена музика, предимно рок.

С травъл фотография стартира арт лято 2019 в Дъждовница

 02 Юли 2019
След последната си фото-сесия в Източните Родопи миналата година, световно признатият майстор на пейзажната и травъл фотография, приключенецът-фотограф Владимир Донков отново се завръща в Дъждовница с осем млади фотографи, за да сложат началото на лятната програма в селото.

79 са свободните места в детските градини в Кърджали към 1 юли

 03 Юли 2019
79 са свободните места в общинските детски градини на Община Кърджали към 1 юли, съобщи зам.-кметът Веселина Тихомирова. Тя уточни, че 10 от тях са за яслени групи в две детски заведения, а данните са обобщени, след извършено второ класиране по приема за детските заведения в общината. Към днешна дата 438 деца са приети и записани в първа възрастова група на Детските градини, а 301 деца в яслените групи.

На 5 юли - Обществено обсъждане на проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”

 03 Юли 2019
Събитието е във връзка  с поемане на краткосрочен  дълг, както и гаранциите към него. Общата стойност на Договора за безвъзмездна финансова помощ по проекта е в размер на 13 863 049,07 лв., а за осигуряването на финансов ресурс, който е в размер на около 20% от него община Кърджали може да кандидатства за банков кредит от ФЛАГ ЕАД-гр. София.

Общо 500 деца от община Кърджали са включени в безплатни лагери и други форми  на отдих

 04 Юли 2019
И тази година 100 възпитаници на Общински детски комплекс ще почиват в Кранево благодарение на отличните резултати показани през годината. 120 деца пък ще почиват безплатно на българското Черноморие в Приморско. През месец юни деца от Центровете от семеен тип в Кърджали почиваха в Равда, а през месец май 50 деца от 4 до 8 клас гостуваха  за три дни в побратимената ни община Одрин.

Кърджали – домакин на кръг от Държавното първенство по водна топка за юноши

 05 Юли 2019
Държавното първенство по водна топка за юноши е с участието на 6 отбора от страната.Състезанието ще разпредели класирането в първенството от 7 до 12 място

Кърджалийци на историческите мазни борби в Одрин

 05 Юли 2019
Кърджалийци  присъстват на тържествените прояви по случай  658-ите исторически Мазни борби в  Одрин, Турция. Мазните борби водят началото си от съседна Турция, където се считат за национална традиция. Включени са в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство, чрез провеждащия се всяка година край Одрин турнир по пехливански борби „Къркпънар“.

Инж.Хасан Азис покани Екрем Имамоглу  в Кърджали на срещата им в Одрин

 08 Юли 2019
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна вчера с кмета на побратимената община Одрин, Турция Реджеб Гюркан и новоизбрания кмет на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу  по време на тържествените прояви по случай  658-ите исторически Мазни борби.

Проект „Подкрепа и грижа за хората в Община Кърджали”

 08 Юли 2019
На 21.06.2019 г. Община Кърджали подписа Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, BG05M9OP001-2.040-0120-С01 за изпълнението на проект „Подкрепа и грижа за хората в Община Кърджали”, който се финансира по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG05M9OP001-2.040  „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”.

П О К А Н А №  7

 08 Юли 2019
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 15.07.2019 г. /понеделник/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание  при следния   проекто-дневен ред:           

Кърджалийските гвардейци и мажоретки се завърнаха с две купи от фестивал във Хърватска

 10 Юли 2019
С две купи за отлично представяне и оригинална хореография, от Международния фестивал за танцово изкуство в градчето Сенж и на остров Кърк в Хърватия се завърнаха Първият гвардейският ученически отряд при Езикова гимназия „Христо Ботев” в Кърджали и мажоретният състав към СУ „Отец Паисий”. Форумът се проведе от 3 до 8 юли при изключителна конкуренция от над 20 състава от 9 държави от Европа.

88 изявени деца от ОДК се вкюлчавт в Творческа ваканция в с. Кранево

 12 Юли 2019
За осма поредна година ОДК гр. Кърджали участва в проекта на  Националния дворец на децата  и МОН „Творческа ваканция – Хайде да творим заедно!” с деца и ученици, които са отличени в областни, национални и международни конкурси, фестивали и състезания или активно са участвали в клубовете, школите и публичните прояви на ОДК.

Международна изложба редят Клуба по фотография и Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали

 12 Юли 2019
Изложба от фотографии и рисунки на младите таланти от  Клуб по фотография „От Черно до бяло“ с ръководител Антония Грозева и  Школа  по изобразително изкуство „Палитра“ с ръководител Севинч Еминова  към ОДК Кърджали ще бъде представена в град Берлин, Германия.

„Цветът” на плажния волейбол в България се събира в събота и неделя в Кърджали

 12 Юли 2019
През този уикенд Кърджали отново ще стане център на плажния волейбол в страната. На кортовете на комплекс „Арпезос“ ще се събере „цветът“ на плажния волейбол, а поводът е откриването на поредния национален турнир в този спорт за юноши и девойки. Младите хора ще се състезават за големия трофей – Купата на Емона, чийто спонсор е кърджалийският бизнесмен Мирослав Шопов.

ПОКАНА за Пресконференция по Проект Социално предприятие „Обществена пералня и услуги в дома”

 15 Юли 2019
ПОКАНА за Пресконференция по Проект Социално предприятие „Обществена пералня и услуги в дома” , финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Комисията по водно спасяване провери басейните и зоните за отдих в общината

 16 Юли 2019
Дейността на Комисията е превантивна, след проверките тя дава препоръки и държи те да бъдат изпълнявани от собствениците на басейни, за да могат ползвателите им да бъдат осигурени максимално, да има спасител, медицински пункт , евентуално сключен договор с Бърза помощ, посочи председателят на комисията Тодор Радев.

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

 17 Юли 2019
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на „Перперикон - храм на боговете и дом на цивилизациите"”,   за който Община Кърджали кандидатства пред ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове” за финансиране .....

ПОКАНА

 17 Юли 2019
Община Кърджали кани всички кърджалийци и гостите на града на 18 юли 2019г. /четвъртък / от 11,30 часа пред Паметника на Васил Левски на тържествено честване на 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Инж. Азис посрещна младите футболни надежди от „Арда 999“

 17 Юли 2019
Инж. Хасан Азис се срещна и разговаря днес с младите футболни надежди от „Арда 999“ след успеха им на Международния турнир „Сан Марино Къп-2019“. Нашите се класираха на трето място във своята възрастова група и се завърнаха с купа от турнира, където бяха единствените представители на България.

Кърджали чества 182 години от рождението на Апостола

 18 Юли 2019
Инж. Хасан Азис и неговият екип поднесоха цветя и венци пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали

ИНФОРМАЦИЯ за АФРИКАНСКАТА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ

 18 Юли 2019
Африканската чума по свинете (АЧС) е вирусно силно опасно и заразно заболяване, с висока заболеваемост и смъртност по свинете (диви и домашни).

Представиха услугите на социалното предприятие „Обществена пералня и услуги в дома”

 18 Юли 2019
Основните цели, реализиращите се дейности, очакваните резултати и предоставените услуги от социалното предприятие „Обществена пералня и услуги в дома” бяха представени днес на пресконференция в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали.

Съобщение

 18 Юли 2019
Затваря се поетапно за движение и паркиране на ППС ул. ”Македония”,  ул. „Иван Вазов”  и  ул. „Беласица” / в  участъка на кръговото кръстовище  на пл.“ Хаджи Димитър“/  в гр. Кърджали за времето  от  08.00 часа  на 18.07.2019 г.  до 17.00 часа на 18.10.2019г.

ОИЦ-Кърджали  ще се проведе информационна среща по процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“

 22 Юли 2019
На 24 юли 2019 г., сряда, от 11:00 ч. в офиса  на ОИЦ-Кърджали  ще се проведе информационна среща по процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“,  финансирана от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. Допустими бенефициенти по процедурата са общини, юридически лица със стопанска цел, юридически лица с нестопанска цел.

Община Кърджали  ще започне  приема на заявления за ползване на лична помощ през август

 22 Юли 2019
Реалното предоставяне на лична помощ за хората с увреждания ще започне от септември 2019 г. Заявления за изготвяне на индивидуална оценка  на потребностите и за включване в механизма лична помощ могат да се подават и след тази дата. Индивидуалните оценки и направленията за получаване на лична помощ се извършват от Регионалните дирекции „Социално подпомагане, а  заявленията за ползване на личната помощ до кметовете на общини.

„Теклас” дари детски книги на Арт къщата в Дъждовница

 23 Юли 2019
Новата дарителска кампания „Дари книга, подари мечта” на най-големия работодател в района „Теклас България” започна на 12 юни т.г., ще завърши на 31 юли, а дарение от 200 книги за деца пристигна в Дъждовница.

ОИЦ проведе информационна среща по процедура, свързана с управление на отпадъците

 25 Юли 2019
По инициатива на Областният информационен център в Кърджали вчера се проведе информационна среща по процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“,  финансирана от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.  В нея участваха представители на общини и неправителствени организации, които са преки бенефициенти по нея, като най-голям интерес проявиха общините Кърджали,Ардино и Джебел.

Продължават ремонтите в района на площад „Хаджи Димитър“

 25 Юли 2019
Днес в рамките на строително-ремонтните работи бе премахнато дърво от вида „обикновен смърч”, находящо се в зоната на бъдещата източна пътна връзка на ул. Колокотница с кръговото кръстовище и попадането му в асфалтовата настилка на същата. При огледа на дървото е установено частично изсъхване, поради силно нагряване на бетоновата настилка и липса на зелена площ около него, което е допълнителна предпоставка за неговото отстраняване, категорични са специалистите. За неговото отстраняване има издадено разрешително.

Позиция на община Кърджали: И втората акция на областния управител - Подписка срещу НИЩОТО

 26 Юли 2019
Областният управител Никола Чанев отново „съдейства за мобилизиране на гражданска енергия с положителен знак“, както той се изразява, с участието и подкрепата си в подписката под надслов „Спаси Простор“, която е една акция срещу НИЩОТО.

Изложба на талантливи деца от ОДК гр.Кърджали беше представена в Берлин

 31 Юли 2019
Талантливите млади фотографи от Клуба по фотография „От Черно до бяло“ с ръководител Антония Грозева и художници от Школата по изобразително изкуство „Палитра“ с ръководител Севинч Еминова към Общински детски комплекс - Кърджали участваха със своя изложба в Дните на българската култура в град Берлин, Германия, на 28 юли.

Свободни места за почивна база Ахтопол

 31 Юли 2019
Община Кърджали, обявява свободни места за почивна база Ахтопол, за смени:VII смяна, IX смяна и X смяна.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign