Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2020 г.

На 10 февруари ще бъде открито 10-тото издание на "Февруари -месец на Америка"

 04 Февруари 2020
През февруари 2020 година в Кърджали ще се проведе поредният Месец на Америка, който традиционно се организира от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и Община Кърджали. Тази година събитието е под знака на 30-годишнината от създаването на дружество „Приятели на САЩ“ в Кърджали, учредено на 22 февруари 1990 година.

Обявяват конкурс за есе на тема   „Саможертвата“

 04 Февруари 2020
По повод 147 години от гибелта на Васил Левски, Община Кърджали, Общински комитет “Васил Левски”, Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров” и вестник “Нов живот” обявяват конкурс за есе на тема   „Саможертвата“. 

П О К А Н А № 6

 05 Февруари 2020
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 13.02.2020 год. /четвъртък/ от 10.00 часа в сградата на „Бизнес инкубатора” заседание на Общински съвет – Кърджали при следния проекто-дневен ред:                    

Генералният консул на Турция се срещна с кмета на Кърджали

 07 Февруари 2020
Инж. Хасан Азис запозна турския дипломат Хюceин Eргaни с промишлената зона на община Кърджали, чуждестранните инвестиции в града, сред които са и капиталовложения на турски компании, привлечени от общинското ръководство

До 15 март трябва да приключи ремонта на компрометираното стълбище в СУ „Отец Паисий”

 07 Февруари 2020
До 15 март трябва да приключат ремонтните дейности на компрометираното стълбище в СУ „Отец Паисий”, ако не възникнат някакви допълнителни технологични проблеми. На следващия ден учениците на учебното заведение, които сега провеждат учебни занятия в други училища в Кърджали, трябва да се върнат в родното школо. Това решиха единодушно на заседание на Постоянната комисия по образование и култура към Общинския съвет нейните членове днес.

Община Кърджали кани на общоградски празник “Трифон Зарезан” на 14 февруари

 10 Февруари 2020
Община Кърджали кани всички жители и гости на града на общоградски празник “Трифон Зарезан” на 14.02.2020 г. /петък / от 17. 00 часа пред Дома на културата. И тази година в рамките на празника ще бъде проведен конкурс за „Най-добър винар 2020”

Да знаеш езика С++, да предаваш „на живо” от колело и да знаеш най-важното за любовта

 12 Февруари 2020
Три са новите лица в инициативата „Млади таланти от Кърджали и областта” на Арт движение Кръг.Работите им, интервюта с тях и техни проекти могат да се видятв Арт галерията в Деня на влюбените, 14 февруари, и още 14 дни след това в памет на Св. Кирил Славянобългарски, създателна славянската азбука, починал на 14 февруари 869 г. в Рим.

След бурни дебати общинските съветници приеха Културния календар за 2020 година на община Кърджали

 13 Февруари 2020
Инж. Хасан Азис: Всички дейности в Дома на културата ще бъдат запазени, но не по начина както досега

Приеха бюджета на община Кърджали за 2020 година

 13 Февруари 2020
Размерът на годишната план-сметка е 69 960 000 лв. В сравнение с м. г. увеличението е близо 11 % Приходите са планирани на база ставки на данъци и такси от 2019 година

Организаторите на подписката за Дома на културата не дойдоха на среща с кмета на общината

 14 Февруари 2020
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис отправи вчера на заседание на ОбС покана за среща към присъстващите в залата предполагаеми представители на инициативния комитет, който събра подписка против оптимизацията в ОЦКМД

„Любовта е вечна!“ – заявиха младите хора в ОДК

 14 Февруари 2020
За 15-та поредна година Детски и младежки парламент с ръководител Нели Карабашева организира и провежда инициативи посветени на 14 февруари. Заднешния празник -Деня на влюбените те изработиха 200 червени плика, които раздадоха на учениците, посещаващи ОДК.

Деца и младежи напълниха метално сърце с капачки за Деня на влюбените

 14 Февруари 2020
По инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества и младежите от Превантивно-информационния център, в Кърджали по нетрадиционен начин бе отбелязан Деня на влюбените – 14 февруари. В зеленото пространство пред Дома на културата, от страната на бул. България”, бе поставен червен метален контейнер под формата на сърце, а деца от СУ „Йордан Йовков”, младежи от НЧ „Родопски фар” в кв. Гледка и техни връстници от ОСНВ поставяха в него събраните през годината капачки.

Прессъобщение

 14 Февруари 2020
На 18.02.2020г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на второто от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Община Кърджали се представи със самостоятелен щанд на Ваканция & Спа Експо 2020

 17 Февруари 2020
Община Кърджали и тази година се включи в най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България Ваканция & Спа Експо. Кърджали и региона бе представен на самостоятелен щанд в рамките на изложението, а за събитието бяха подготвени и много нови рекламни материали.

Красимир Костов е най-добър винар на годината в Кърджали

 17 Февруари 2020
Победител в конкурса за „Най-добър винар за 2020” в Кърджали стана  Красимир Костов . Преходната статуетка, представляваща грозд, му беше връчена на общоградския празник,  по случай Деня на лозаря и празника на Св.Трифон Зарезан – 14  февруари

Общоградско поклонение по повод 147-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата 

 17 Февруари 2020
По повод 147-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата  пред паметника на Васил Левски  в центъра на  Кърджали  ще се състои общоградско поклонение. Ритуалът ще започне в 11,30 часа на 19  февруари.

Кърджали се преклони пред паметта на Апостола на свободата

 19 Февруари 2020
Стотици кърджалийци се преклониха пред паметта и делото на Апостола на свободата. Честването се състоя пред монумента на Васил Левски в центъра на града, а венци и цветя пред шестметровата гранитна фигура на Дякона бяха поднесени от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, областния управител Никола Чанев, народни представители, политически партии, учебни заведения и културни институции

Съобщение

 20 Февруари 2020
Ръководството на община Кърджали съобщава на гражданите, че предварителния списък на картотекираните семейства за 2020г. е изнесен на входа на общината на 20.02.2020г.

Месецът на Америка срещна експерти от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ с ученици от Кърджали

 21 Февруари 2020
Месецът на Америка срещна експерти от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ с ученици от Кърджали. Във фокуса на вниманието бе компютърната сигурност и опасностите, които крие Интернет.

В Месеца на Америка, екипът на телевизионното предаване „120 минути“ на БТВ разговаря по скайп с младежи от Кърджали

 24 Февруари 2020
Какъв трябва да бъде журналистът, ще изместят ли социалните мрежи традиционните медии и какво е бъдещето на журналистика? Отговори на всички тези въпроси бяха дадени в рамките на организираната в Месеца на Америка  среща  с екипа на  телевизонното предаване на БТВ „120 минути“. Срещата се осъществи виртуално, по скайп на 21 февруари от 15,30 часа.

Куизът като форма на превенция срещу наркотиците ангажира 54 ученици от 11 училища в Кърджали

 25 Февруари 2020
54 ученици от 11 учебни заведения в Кърджали участваха във втория организиран от ОСНВ куиз /викторина/ , който се проведе вчера в залата на Бизнес инкубатора. Играта продължила близо 3 часа бе ръководена от куиз-мастера Минчо Николов от екипа на фондация „Институт за съвременна психология” гр. Стара Загора.

Започва приемът на заявления за постъпване в детските градини в Кърджали

 25 Февруари 2020
277 са свободните места в яслени групи за деца родени през 2018 година и 380 за първа възрастова група. Това е капацитетът на детските градини в град Кърджали, с който общината стартира приема на заявления за постъпване  в тях през новата учебна 2020/2021 година.Приемът на заявления започва от първият работен ден на март, тази година 2 март.

Детски празник с Баба Марта в ОДК

 26 Февруари 2020
Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители  на общоградски Детски празник с Баба Марта на 29 февруари /събота/ от 11.00 ч. в концертната зала на ОДК.

Инж. Азис бе избран за зам.председател на УС на НСОРБ

 26 Февруари 2020
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис отново бе избран за заместник председател на новия УС на НСОРБ. Той благодари за доверието на колегите и изрази увереност, че  просперитета на Българската община ще се случи, само ако заедно се върви към една силна и децентрализирана местна власт.

Заместник- кметът Веселина Тихомирова поздрави победителите в конкурса за превод

 27 Февруари 2020
Традиционният конкурс за превод от английски на български език е за ученици от 10, 11 и 12 клас, той е част от Програмата на десетото издание на „Февруари - Месец на Америка”, чийто дългогодишен партньор е община Кърджали

Празнични прояви в Кърджали на 3 март

 27 Февруари 2020
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на Трети март – Национален празник на Република България

РИМ Кърджали представя изложба „Долината на река Върбица – живот през вековете VI в.пр.Хр. – XIV в“

 28 Февруари 2020
В изложбата са включени 3 обекта, излюстриращи живота по долината на река Върбица. Сред експонатите са сребърни и бронзови украшения, изящни керамични съдове, златни и сребърни монети и много други

Откриха уникален макет на античния Перперикон в сградата на общината

 28 Февруари 2020
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис и проф. Николай Овчаров откриха днес във фоайето на сградата на общината уникален макет на Древния град на траките –Перперикон

По случай Баба Марта кметът на Кърджали инж. Хасан Азис дари децата на Кърджали с близо 2800 мартенички

 28 Февруари 2020
По случай Първи март днес кметът инж.Хасан Азис дари с мартенички близо 2800 деца от община Кърджали по случай Баба Марта. Това се прави за 6-та поредна година. През това време сме окичили децата на Кърджали с 18 хиляди мартеници, каза кметът инж. Хасан Азис

О Б Я В А

 28 Февруари 2020
Обява за представяне на проектни предложения по процедура BG 06DNP001-19.215 на МИГ Стамболово-Кърджали 54 – подмярка 4.1.2. "Инвестиции в земеделски стопанства по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства" по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign