Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2020 г.

Без тържествен ритуал на 2 юни

 01 Юни 2020
Няма да има организирано честване  и тържествен ритуал  по случай  2 юни  пред Паметника на Освободителите в Градската градина. Община Кърджали ще отбележи   Деня  на Ботев и на загиналите за свободата на България само с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Освободителите от 10.00 до 12.00 ч.

ОДК се развихри във виртуален Първоюнски детски празник

 01 Юни 2020
По случай 1 юни – Международния ден на детето Общински детски комплекс отново ще бъде заедно с децата на Кърджали с  виртуален Първоюнски детски празник, който може да се види на сайта и фейсбук страницата на ОДК.

Венци в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

 02 Юни 2020
Със сигнал на сирени точно в 12 часа днес  Кърджали отбеляза Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Пред паметта на героите с минута мълчание  се преклони ръководството на Община Кърджали и общински съветници.

На 4 юни отбелязваме 90 години от рождението на кап. Георги Георгиев

 03 Юни 2020
В рамките на Инициатива „Мултикултурният град’2020” на 4 юни в координирано партньорство с Фондация „Кор Кароли” от Варна с 3 събития ще бъде отбелязана 90-годишнината от рождението на кап. Георги Георгиев – първият български ветроходец, осъществил околосветско плаване и вписан в Книгата за рекорди на Гинес.

Кърджалийци почетоха 90-годишнината от рождението на капитан Георги Георгиев

 04 Юни 2020
С редица прояви днес кърджалийци почетоха 90-годишнината от рождението на кап. Георги Георгиев – първият български ветроходец, осъществил околосветско плаване и вписан в Книгата за рекорди на Гинес.

Хасан Азис: Общините са едни от най-големите работодатели и техните предприятия трябва да бъдат обхванати от мярката 60/40

 09 Юни 2020
В предаването на БТВ „Лице в лице” кметът на Кърджали и заместник-председател на НСОРБ д-р инж. Хасан Азис каза, че общините са едни от най-големите работодатели и техните предприятия също трябва да бъдат обхванати от мярката 60/40. Такова предложение ще бъде направено пред централната власт, каза кърджалийският градоначалник.

Покана

 09 Юни 2020
Покана за публично обсъждане на Проекта за План за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2020-2022 година

Покана

 09 Юни 2020
Общински съвет Кърджали Покана За публично публично обсъждане на отчета за изпълнение на Бюджета и средствата от Европейския съюз за 2019 г. на Община Кърджали

В Арт галерия „Кръг”: Вирусът като архитектурно предизвикателство

 11 Юни 2020
На 12 юни, петък в рамките на програмата „Мултикултурният град’2020” в Арт галерия КРЪГ ще бъде представен проектът намладия кърджалиец Джумхур Гьокчепънар„Пробив в архитектурата: по следите на един уникален био- архитектурен проект, вдъхновен от бактерията Слайм молд, и приложението му в градското планиране и строителство на сгради”. Джумхур Гьокчепънар в момента е магистър в Университета в Портсмут, а вече е носител на награди за архитектура и участник с проекта си в биеналето в Буенос Айрес (2019). Засега е и първият българин, чието участие във Венецианското биенале (май, 2021) е сигурно.

ПОКАНА

 11 Юни 2020
Ръководството на ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ИВАН ВАЗОВ”, с. Широко поле, Община Кърджали отправя покана към заинтересованите страни при изявен интерес да участват като партньори в проектно предложение на училището по процедура BG05M2OP001-3.010 МИГ Стамболово – Кърджали 54, Подмярка2 „Образователна интеграция  на ученици от маргинализирани общности“,  финансирана по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

Стартира осмото издание на Летен детски лагер в ОДК

 15 Юни 2020
Днес, 15 юни с музика и много детски усмивки се откри ваканционната програма на Общински детски комплекс „Летния градски лагер“. Тази ваканционна форма е много атрактивна, провежда се за осма поредна година и привлича многобройни участници. Поради въведените противоепидемични мерки в условията на разпространението на COVID-19, ще бъде ограничен броя на децата посещаващи ОДК. За да се даде възможност на повече желаещи да се включат, летните занимания ще се проведат на 2 етапа

Прессъобщение

 15 Юни 2020
Утре, 16.06.2020г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на  четвъртото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България. 

Проведе се публично обсъждане на Плана за финансово оздравяване на общината за периода 2020-2022 г.

 18 Юни 2020
Снощи в залата на Бизнесинкубатора се проведе публичното обсъждане на проектоплана за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2020-2022г. Участници в него бяха кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заместник-кметът инж. Катя Митовска, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, експерти от общинската администрация, общински съветници, граждани.

Проведе се обществено обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета на Община Кърджали за 2019 г.

 19 Юни 2020
Общото изпълнение на бюджета на община Кърджали за 2019 година е в размер на 89,38 процента, сочи отчета за план-сметката, който бе направен от председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед по време на общественото обсъждане в бизнес инкубатора. В него участваха още кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, заместникът му инж. Катя Митовска, общински съветници, експерти от общинската администрация, граждани.

О Б Я В А

 22 Юни 2020
Обява за представяне на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.323 МИГ Стамболово – Кърджали 54, Подмярка 6.4.1 О Б Я В А«Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности» по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

Община Кърджали е срещу площадка за съхранине на пластмасови отпадъци и тяхното изгаряне в рамките на града

 22 Юни 2020
Във връзка с инвестиционно намерение за обособяване на площадка за съхранение на пластмасови отпадъци в рамките на Кърджали и тяхната преработка чрез изгаряне /пиролиза/, община Кърджали е изпратила до РИОСВ – Хасково отрицателно становище срещу изграждането на това инвестиционно предложение, съобщи началникът на отдел „Опазване на околната среда” в общинската администрация Веселина Танчева. Тя допълни, че в администрацията е получена подписка с над 2000 подписа, които са силно обезпокоени за своето здраве и здравето на своите деца.

П О К А Н А № 10

 22 Юни 2020
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 30.06.2020 год. /вторник/ от 10.00 часа в Дома на културата заседание на Общински съвет – Кърджали при следния  проекто-дневен ред:       

От Кърджали до Щутгарт и обратно с Фатма Мурадова

 23 Юни 2020
В рамките на програмата „Мултикилтурният град’2020” на 26 юни (петък) в родния град се завръща със своя проект Фатма Мурадова, родена през 1984 г. в Кърджали. От 2007 г. тя учи, живее и работи в Германия. Фатма е дизайнерка и автор на книгата „Шепот в главата– мемографии на една луцидна дневнамечта” (немско издание). В момента работи в отдела за специални проекти на Marketing Kaufland Deutschland.

Възстановява се дейността на Детската млечна кухня в Кърджали

 23 Юни 2020
От 24 юни се възстановява дейността на Детската млечна кухня в Кърджали, съобщиха от Домашен социален патронаж. Близо 3 месеца заради Ковид 19 работата й бе преустановена, а закупените талони за дните 18,19 и 20 март не бяха използвани от родителите на децата. Сега те ще имат възможността да получат храна до края на тази седмица с тях. Новите талони ще бъдат предоставени за закупуване в петък.

Еньовден  в ОДК

 24 Юни 2020
60 деца от ваканционната форма „Летен градски лагер” се включиха в празника на билките, слънцето и водата – Еньовден, организиран в двора на Общински детски комплекс гр.Кърджали.

Наградиха отличилите се в конкурсите „Бъдещето през моите очи” и „Родопски багри” в памет на Джими

 25 Юни 2020
На специална церемония в двора на ОДК Кърджали днес бяха наградени отличените в два конкурса за детска рисунка – петото издание на областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи“ и 6-я Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри” в памет на Джемал Емурлов – Джими. Цремонията премина при спазване на всички противоепидемични мерки, а в нея участваха заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и началникът на РУО Гроздан Колев, семейството на Джемал Емурлов.

Наградиха участниците в онлайн конкурса на ОСНВ „Свободата като илюзия и илюзията за свобода”

 26 Юни 2020
Днес, 26 юни, отбелязваме международния ден за борба срещу употребата и злоупотребата с наркотични вещества и наркотрафика. И не случайно точно в този ден бяха връчени наградите на участниците в онлайн конкурса заради КОВИД 19, обявен от ОСНВ, на тема „Свободата като илюзия или илюзията за свобода”. Събитието се проведе във фоайето на Дома на културата при спазване на всички противоепидемични мерки, а наградите връчи лично председателят на ОСНВ д-р Сезгин Бекир.

Творческите колективи към Общински център за култура и младежки дейности представят концерт под мотото „С  ТАЛАНТ И ЛЮБОВ КЪМ ИЗКУСТВОТО“

 29 Юни 2020
На 30 юни /вторник / от 19:30 часа  пред  Дом на културата,  за първи път на открито в една по-нестандартна обстановка и различна сцена,  ще се състои  заключителен концерт на творческите колективи към Общински център за култура и младежки дейности. Проявата е под надслов „С  ТАЛАНТ И ЛЮБОВ КЪМ ИЗКУСТВОТО“ !

СПРАВКА

 29 Юни 2020
За постъпили предложения, становища и възражения по повод публикуван ПРОЕКТ ЗА НАРЕДБА ЗА СИМВОЛИТЕ ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

Общинските съветници решиха: Първа улица в България ще носи името на поета Давид Овадия

 30 Юни 2020
Днес на заседанието си общинския съвет в Кърджали беше гласувано с 39 гласа „за” докладваното от кмета д-р инж. Хасан Азис предложение за именуване на улица на името на поета и интелектуалец Давид Овадия. Инициативата е на Арт движение КРЪГ, подкрепена с гражданска подписка от 14 културни организации, НПО и културни дейци.Това е първата улица в България, част от която ще носи името на поета.

Общински съвет Кърджали даде съгласие  кметът да подпише Запис на заповед  в полза на МОСВ

 30 Юни 2020
Общински съвет Кърджали даде съгласие кмета на Община Кърджали – инж. Хасан Азис Исмаил да подпише Запис на заповед в полза на поемателя – Министерство на околната среда и водите, определена за Управляващ орган на Оперативна програма „“Околна среда 2014-2020 г.“ за сумата от 6931.20 лв. Тя представлява 20% от стойността на предоставената от Управляващия орган безвъзмездна финансова помощ по административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Актуализация на програмата за управление на качеството на атмосферния въздух на Община Кърджали по показатели ФПЧ 10 и ПАВ"

След оспорвани дебати бе приет отчета за Бюджет 2019 на община Кърджали

 30 Юни 2020
След оспорвани дебати, продължили повече от час, днес Общинският съвет прие отчета на Бюджет 2019 и средствата от ЕС. За приемането на отчета гласуваха 23-ма общински съветници, 15 бяха против. Той бе представен от кмета на общината д-р инж. Хасан Азис. Стана ясно, че общото му изпълнение е в размер на 89,38 процента.

Отчетоха миналогодишния план за финансово оздравяване на общината, приеха нов за периода 2020 – 2022 г.

 30 Юни 2020
С 23 гласа „за”, 13 „против” и трима „въздържали се” Общинският съвет прие отчета на Плана за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2019-2020 година и Плана за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2020-2022 година. Гласуването на двата документа бяха направени поотделно след общ дебат по тях. Той повтори в общи линии дискусията около приемането на отчета на бюджета на общината за миналата година.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign