Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Януари - 2021 г.

Кметът предложи: До решаване на проблема с отоплението в „СУ Йовков” децата да учат в сградите на други училища

 06 Януари 2021
В рамките на 80 календарни дни проблемната ситуация, свързана с излязлата от строя отоплителна инсталация в СУ „Йордан Йовков”, ще бъде решена генерално, а като временна мярка децата могат да започнат училище в присъствена форма още от понеделник. Това заяви кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис по време на нарочна среща с недоволни от дистанционното обучение родители, в която участваха също началникът на РУО Гроздан Колев и директорът на учебното заведение Недялка Кюпрюджиева.

Оглежда се база за присъствено обучение на децата от училище „Й.Йовков“

 06 Януари 2021
След срещата с родители на ученици от началния курс в СУ“Йордан Йовков“ днес кметът на общината д-р инж.Хасан Азис, зам.-кметът по строителство инж.Катя Митовска и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Ширин Сюлейман направиха оглед на материалната база в две професионални гимназии в града, в които могат да учат присъствено ученици от СУ“Й.Йовков“.

Д-р инж. Хасан Азис отправи предложения свързани с изборите на работна среща на НСОРБ с президента

 07 Януари 2021
На работната среща на ръководството на УС на НСОРБ с Президента на Република България относно организационно – техническата подготовка на парламентарните избори зам.-председателя на НСОРБ и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис отправи следните предложенияпредложения за изборите:

5 училища могат да приютят ученици от СУ "Й.Йовков“

 07 Януари 2021
Учениците от СУ ”Йордан Йовков” могат да ползват класни стаи в други училища по време на подмяната на авариралата отоплителна инсталация в училището.Представителите на общинска администрация приключиха днес огледа в сградите на общо 5 училища на територията на града.

Термодисплей ще мери температурата на влизащите в община Кърджали

 11 Януари 2021
Днес на входа на община Кърджали бе поставен термодисплей за мерене на температурата на служители и посетители на администрацията. За да стане това те трябва да застанат с лице пред устройството, което отчита телесната температура и при нормални стойности, устроството на чист български език казва „Моля, преминете”.

Подпорна стена до жилищен блок е в предаварийно състояние

 15 Януари 2021
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и зам.-кметът по строителство инж.Катя Митовска извършиха днес оглед на място за настоящето състояние на подпорната стена в непосредствена близост до блок „Орфей – юг“ в кв. „Веселчани“. Подпорната стена е в предаварийно състояние. Тя е деформирана и напукана преди около 6 г., като деформациите продължават най-силно в есенно-зимния сезон.

С кметска заповед от 18 януари СУ „Й.Йовков“ се пребазира в други три училища и общежитията

 15 Януари 2021
Учениците от първи до четвърти клас в СУ“Й.Йовков“ от понеделник се връщат в класните стаи. Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис издаде днес заповед за пребазиране на начален етап – 393 ученици, на СУ „Йордан Йовков”, временно в следните сгради:

Община Кърджали ще предоставя топъл обяд на 2100 лица

 18 Януари 2021
Днес, 18.01.2021г.,Община Кърджали стартира предоставянето на „топъл обяд” по проект "3.1-Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Кърджали", процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл обяд в условия на пандемия от COVID -19“, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020г., съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.



2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign