Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2021 г.

ОИЦ-Кърджали подновява договора си за още две години, отчете успешна 2021 година

 01 Декември 2021
Областният информационен център – Кърджали продължава работата си и през следващите две години, след като изтече договора по досега осъществявания проект. Това става по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Осигуряване на функционирането на националната мрежа от областни информационни центрове (2022-2023)“ по Оперативна програма “Добро управление” 2014-2020 г. Това съобщи на пресконференция управителя на центъра Дора Христова. Освен нея и експертите в ОИЦ Виктор Хорозов и Мариана Петрова, в пресконференцията участва и ръководителят на проекта Надежда Цветкова – началник отдел „Стратегическо планиране и управление на проекти” в общинската администрация.

В ОДК Кърджали отбелязаха 1 декември – Световния ден за борба със СПИН

 01 Декември 2021
По повод 1 декември – Световен ден за борба със СПИН, учениците от Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс с ръководител Нели Карабашева, изработиха брошури с информация за ХИВ и СПИН – начини на заразяване и превенция на страшната болест.

Започна сглобяването на дървените къщички за Коледния базар в Кърджали

 02 Декември 2021
Започна  сглобяването на първите дървени къщички, които ще превърнат пространството пред сградата на община Кърджали, по бул. „България” в Коледен базар. Общият им брой е 15, а в  тях  да предлагат своите продукти са поканени местни производители и търговци.

Кметът гостува на столетник от известна фамилия в Кърджали

 04 Декември 2021
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис гостува днес на един от най-възрастните жители на Кърджали Стефан Хаджийорданов по повод неговия юбилей. Дядо Стефан навърши 100 години на 3 декември 2021г.Кметът  пожела  на юбиляра здраве и още дълги години да се радва на деца, внуци и правнуци.

Община Кърджали създаде дигитална платформа „Кърджали за теб“ за провеждане на консултации с гражданите

 06 Декември 2021
Община Кърджали създаде дигитална платформа „Кърджали за теб“ за провеждане на консултации с гражданите. Във връзка с прилагането на непрекъснати и последователни мерки за борба с пандемията от COVID-19, Община Кърджали се обръща към гражданите и има дава възможност да изразят своето мнение и да направят своите предложения за прилагане на допълнителни мерки, ако това е необходимо.

Прессъобщение

 06 Декември 2021
Утре, 7.12.2021г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на дванадесетото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Покана

 07 Декември 2021
Община Кърджали Кани Всички граждани на запалването на светлините на коледната елха и официалното откриване на коледния базар на 8 декември /сряда/ 2021г.  от 17.30 ч. пред сградата на Общинска администрация!

Дядо Коледа очаква писмата на децата на Кърджали на Коледния базар, ще раздава подаръците след 18 декември

 08 Декември 2021
Тази вечер на територията на коледния базар ще бъде поставена кутия за писма до Дядо Коледа и родителите заедно с децата си могат да дойдат и да изпратят своите послания до добрия старец. От 18 до 23 декември Дядо Коледа за два часа, от 16 до 18 часа, ще раздава подаръците /осигурени от родителите/до коледната елха, за които децата и родителите им са пускали писма дотогава. Това съобщи Ширин Сюлейман, директор на дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация.

С пищно тържество и заря грейнаха светлините на коледната елха в Кърджали

 08 Декември 2021
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1! И грейнаха светлините на коледната елха в Кърджали. Всъщност елхите бяха три, а небето над родопския град бе озарено от многоцветна заря, пукотевицата от която не можа да заглуши детската радостна глъч и смехове на стотици кърджалийски деца. Освен тях в отброяването активни бяха и кметът д-р инж.Хасан Азис, енорийският свещеник отец Петър и разбира се - Дядо Коледа.

Снимки и клип от запалването на светлините на коледните елхи и откриването на коледния базар в Кърджали

 09 Декември 2021
Снимки и клип от запалването на светлините на коледните елхи и откриването на коледния базар в Кърджали

Обещано от кмета: Започна изграждането на Детски приключенски въжен кът в парк „Простор”

 10 Декември 2021
Днес започна изграждането на Детския приключенски въжен кът в парк"Простор". Изпълнителите на проекта увериха, че ще приключат работа до 20 декември 2021 година. Това е коледният подарък на общината за децата на Кърджали, каза кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Кметът д-р инж. Хасан Азис е отличен с Почетна грамота за цялостен принос за развитието на НСОРБ

 13 Декември 2021
На официална церемония по връчване на Юбилейните награди на НСОРБ, по повод 25-та годишнина от създаването на организацията, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, който е и заместник-председател на организацията, бе отличен с Почетна грамота за цялостен принос за развитието на НСОРБ.

Зам. кметът инж. Катя Митовска връчи наградите на отличените в конкурса “Мисли зелено! Събирай разделно!”

 13 Декември 2021
Участниците от Община Кърджали бяха 20 деца, като две от тях успяха да се класират на III място  и да получат награди, осигурени от фирма „Булекопак“ АД, които им бяха връчени от Заместник Кмета на Община Кърджали – Инж.Катя Митовска.

Кметът на оглед на Детския приключенски въжен парк

 13 Декември 2021
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис  беше на  оглед на изграждащия се в парк „Простор“  Детски приключенски въжен парк. Фирмата изпълнител работи усилено и в лошото време, за да приключи работа в срок до 20 декември.

СЪОБЩЕНИЕ

 14 Декември 2021
УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ, Представяме на Вашето внимание разработен Проект на „ПРОГРАМА ЗА ОВЛАДЯВАНЕ ПОПУЛАЦИЯТА НА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ“.

До 28.02.2022г. е удължен срокът за предоставяне на топъл обяд в Община Кърджали

 15 Декември 2021
До 28.02.2022г. е удължен срокът за предоставяне на топъл обяд в Община Кърджали. На 10.12.2021г. Община Кърджали  подписа допълнително споразумение за удължаване срока на изпълнение на Договор BG05FMOP001-5.001-0135-С05 "3.1-Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Кърджали"

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис се срещна с кмета на Истанбул като част от делегация на НСОРБ

 16 Декември 2021
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис бе част от делегацията на ръководството на НСОРБ, която се срещна с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу по негова покана. Срещата се е състояла в кампуса на Агенцията за планиране в турския мегаполис.

В Арт галерия „Кръг” откриват изложба „200 от най-разпространените турски женски и мъжки имена”

 16 Декември 2021
Изложбата „200 от най-разпространените турски женски и мъжки имена“, която се открива в Арт галерия КРЪГ на 17 декември /петък/ и ще продължи до 29 декември /сряда/, е посветена на 32 години от възстановяването на турско-мюсюлманските имена у нас, когато на 29 декември 1989 г. след решение на извънреден пленум на ЦК на БКП е прието решение за връщане имената на българските мюсюлмани.

Стартира процесът на избор на иновативни мерки за адаптиране към климатичните промени в осемте партниращи общини по проект

 16 Декември 2021
С проведеното от 7 до 9 декември 2021 г. първо обучение по проекта, финансиран в рамките на Програма Опазване на околната среда и климатичните промени, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. започна работата на експертните екипи в осемте партниращи общини.

ПОКАНА за участие в анкетно проучване

 20 Декември 2021
Уважаеми граждани на община Кърджали, Община Кърджали е бенефициент по проект "Актуализация на програмата за управление на качеството на атмосферния въздух на Община Кърджали по показател ФПЧ10 и ПАВ", Договор BG16M1OP002-5.005-0002-C01, който се осъществява...

С пищно тържество децата от ДГ „Максим Горки” посрещнаха Дядо Коледа, грейна и Коледната елха

 21 Декември 2021
С пищно тържество с много песни и танци децата от детска градина „Максим Горки” в Кърджали, техните учители и родители, запалиха светлините на коледната елха в детското заведение. Това бе една от кулминационните точки на тържеството. А другата бе, разбира се, посрещането на Дядо Коледа, който раздаде на малчуганите от всички групи в детската градина така желаните от тях подаръци.

П О К А Н А № 10

 21 Декември 2021
  На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,  във връзка с чл. 28а, ал. 1 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.54а, ал.1. от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация,  председателят на Общински съвет Кърджали свиква заседание на Общински съвет - Кърджали от разстояние чрез виртуално участие /онлайн/ на 29.12.2021 год. /сряда/ от 10.00 часа при следния проекто-дневен ред:

Коледният спектакъл „Ой, Коледо” на Дома на културата се превърна в празник за града и неговите гости

 22 Декември 2021
Коледният спектакъл „Ой, Коледо!” на съставите и школите при Дома на културата събра стотици кърджалийци в навечерието на големия християнски празник. Културното събитие, което се превърна в празник за кърджалийци и гостите на града” бе уважено от заместник-кметовете на общината Тунджай Шюкрю и инж. Катя Митовска.

За 18-та поредна година кметът д-р инж. Хасан Азис зарадва деца сираци с подаръци за Коледа и Нова година

 23 Декември 2021
За 18-та поредна година, преди коледните и новогодишни празници, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис зарадва 9 деца – кръгли сираци, чийто настойник е. Лично той не можа да връчи традиционните подаръци – лакомства за коледната и новогодишна трапеза и финансови средства, поради неотложни ангажименти. Това направиха заместник кметът на общината инж. Катя Митовска и Нермин Мехмед, експерт по социални дейности в общинската администрация.

100 души от община Кърджали  ще получават топла храна по проект „Обществена трапезария“

 23 Декември 2021
100 души от община Кърджали  ще получават безплатна топла храна  от 4 януари 2022 г.  Храната се приготвя от ДСП и  се осигурява по проект "Обществена трапезария - Кърджали" на Община Кърджали, финансиран от Фонд "Социална закрила" на Министерството на труда и социалната политика.

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис поздрави християните за Рождество Христово

 25 Декември 2021
Честито Рождество Христово! На този светъл християнски празник приемете моите най-сърдечни благопожелания - за здраве, разбирателство и добруване!

Удължиха срока за доплащане на местните данъци с 5 процентна отстъпка до 3 май 2022 година

 30 Декември 2021
На заседанието на Общинския съвет Кърджали, проведено на 29 декември, общинските съветници гласуваха да бъде удължен срока за плащане с отстъпка на доначислените задължения за данъци и такса битови отпадъци за 2020 и 2021 годна. Старият срок бе 31 декември 2021 година. Сега той се удължава до 3 май 2022 година, в който данъкоплатците ще могат да се възползват от 5 процента отстъпка.

Без заря на Нова година в Кърджали

 30 Декември 2021
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис се присъедини към призива на Фондация "Четири лапи" общините да отменят новогодишното шоу с фойерверки.Средствата, предвидени за пиротехника ще се използват за подпомагане на семейството на Юсуф Мюмюн от с.Рани лист,чиято къща пострада от пожар на 15 декември 2021г.

Поздрав на кмета д-р инж. Хасан Азис по повод настъпващата 2022 година

 31 Декември 2021
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, Позволете ми да Ви поздравя с настъпващата Нова година и да Ви пожелая здраве, щастие и късмет!2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign