Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2021 г.

300 шарени яйца раздадоха децата от ОДК, към инициативата се включиха кметът д-р инж. Хасана Азис и отец Петър

 02 Май 2021
Близо 300 шарени яйца раздадоха децата от Обединения детски комплекс по повод днешния Великден в Кърджали. Мястото на събитието, което се превърна в празник за кърджалийци и гостите на града, бе на моравата пред община Кърджали, където е уредена празнична украса за Великден и за предстоящия Рамазан Байрям. Това са двете големи кошници - едната с шарени яйца, другата – с шарени бонбони, , които ще останат там до средата на май.

Без общоградско тържество на 6 май

 05 Май 2021
Ръководството на община Кърджали ще поднесе венци пред Паметника на Освободителите в Градската градина в 10.00ч. и ще се преклони пред паметта и делото на падналите за свободата на България воини.

Поздравление на кмета на Кърджали и Общинския съвет по повод 6 май

 05 Май 2021
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали честитят на всички жители на община Кърджали 6 май - Ден на храбростта и Българската армия!Пожелаваме на всички Вас, скъпи съграждани, здраве и благоденствие!

Съобщение

 05 Май 2021
Съобщение на община Кърджали

Ръководството на община Кърджали поднесе венци пред Паметника на освободителите по случай 6 май

 06 Май 2021
Днес по повод 6 май – Деня на храбростта и Празника на Българската армия, ръководството на община Кърджали начело с кмета д-р инж. Хасан Азис, поднесе венци пред Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали. Заедно с градоначалника бяха неговия заместник Тунджай Шюкрю, секретарят на общинската администрация Себахатин Риза, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общински съветници.

„Железният защитник “ на „Арда” с фотоекспозиция в Кърджали

 07 Май 2021
На 10 май се открива 14-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град” с нестандартно представяне на футболната легенда на ФК „Арда“ от периода 1982-1990 Рафет /Левент/ Куша. Роден е в Кърджали.

Кметът, НПО и доброволци обсъдиха варианти за справяне с проблема за бездомните кучета

 07 Май 2021
Днес по инициатива на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис в гостната на общинската администрация се проведе среща между градоначалника и доброволци от областта във връзка с намаляване популацията на безстопанствените кучета. Особено след затваряне на доскоро действащият приют за кучета и кастрационен център в Кърджали. В срещата участваха и представители на новосъздадената през януари фондация „Спасение”, чиято основна цел е справяне с проблема с бездомните животни на територията на област Кърджали.

СЪОБЩЕНИЕ

 07 Май 2021
От община Кърджали съобщават, че тревните площи в областния град ще бъдат третирани с препарата „Бандит 10 ЕВ” срещу кърлежи. Това ще стане на 8 и 9 май между 21 и 6 часа. Пръскането ще се извърши от фирма „Килъри“.

Строим пешеходен мост в новия парк

 07 Май 2021
Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис направи оглед на мястото, където се строи нов пешеходен мост в парк „Арпезос Север“.Заедно с него бяха част от екипа му и представители на ОбС.Основите на съоръжението са готови, на терена са докарани елементи от връхната конструкция след първична обработка, чието монтиране предстои.

Кметът почете ветеран от Втората световна война

 07 Май 2021
Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис гостува днес на 98-годишния Нико Костадинов Костов, който е единственият жив ветеран от Втората световна война в Кърджали.Поводът за срещата е предстоящият Ден на победата над хитлерофашизма на 9 май. Д-р Азис изрази уважението и благодарността си за делото и му връчи парична награда.

Община Кърджали черпи за Байрама

 11 Май 2021
Община Кърджали ще почерпи деца и възрастни с бонбони и баклава в деня Арифе. Лакомствата ще се раздават на 12 май/сряда/2021г. от 10.30 до 12.00ч.пред празничната украса на зелените площи пред сградата на общината. Ученици от Обединен детски комплекс ще помогнат при раздаването на бонбоните.

Кметът на Кърджали и децата от ОДК раздадоха сладки лакомства по случай Рамазан Байряма

 12 Май 2021
По повод свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрям, в Деня Арифе, днес пред Община Кърджали бяха почерпени десетки граждани и гости на областния град с бонбони и баклава. Това се случи пред специалния празничен кът с две големи кошници – едната с шарени яйца за отминалия християнски празник Великден, другата – с шарени бонбони за утрешния мюсюлмански Рамазан Байрям. Инициативата е на община Кърджали и лично кмета д-р инж. Хасан Азис се включи в нея раздавайки на преминаващите покрай празничния кът хора от рамазанските лакомства.2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign