Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2022 г.

До края на годината официално ще бъдат открити 69 социални жилища в Кърджали

 01 Декември 2022
До края на годината официално ще бъдат открити 69 социални жилища в Кърджали изградени по проект „Изграждане на социални жилища в град кърджали” на Оперативна програма „Региони в растеж”. След като това стане вече потребителите на социалната услуга ще могат да бъдат настанявани като на този етап са подадени 63 заявления, от които 25 вече са одобрени. Те ще се отнасят до 55 потребители.

До края на януари трябва към Кърджали да потече газ от междусистемната газова връзка България – Гърция

 01 Декември 2022
До края на януари трябва към Кърджали да потече газ от междусистемната газова връзка България – Гърция, каза пред журналисти кметът на общината д-р инж. Хасан Азис.

Д-р инж. Хасан Азис: В рамките на 2023 година Кърджали ще има най-модерния приют за бездомни животни в България

 01 Декември 2022
В рамките на 2023 година Кърджали ще има най-модерния приют за бездомни животни в България. Това обяви на пресконференция кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

След 33 години турската художчничка Ширин Йълмаз, родом от Кърджали, представи 33 картини в арт галерия „Кръг”

 02 Декември 2022
Художничката от Турция, родом от Кърджали, Ширин Йълмаз представи в арт галерия „Кръг” 33 свои картини в своята първа в България самостоятелна изложба. Тя заминава за Турция заедно със семейството си по време на т.нар. „възродителен процес”, когато е едва на 8 години. След 33 години тя се завръща в родния Кърджали, за да сподели чрез своите картини спомените от първите години от живота си в България.

Над 10 млн.лв. инвестира община Кърджали по програма на МОН в 5 образователни обекта

 02 Декември 2022
До края на 2022 година се очаква да се подпише договор с фирми за строителен надзор за 5 образователни обекти в Кърджали, а това ще бъде и зелен светофар за започване на изграждането им през 2023 година. Това обяви на пресконференция кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Светлините на Коледните елхи ще грейнат на 6 декември

 02 Декември 2022
На 6 декември /Никулден/ след 17,30 ч. ще грейнат светлините на трите Коледни елхи и ще се открие официално Коледния базар в пространството пред сградата на община Кърджали. Тържеството ще започне с изпълнения на състави от ОДК –Театрално студио, Школа за модерни и спортни танци, ДВГ“До, Ре, Ми“, ще има песни, танции стихове от по-малките ученици. Дядо Коледа ще поздрави децата на Кърджали, техните родители и гостите на града в навечерието на Коледно-Новогодишните празници.

Състезатели на ТК „Орфей” от Кърджали с впечатляващо представяне на международен турнир по тенис в Кавала

 05 Декември 2022
Състезателите на ТК “Орфей” направиха впечатляващо представяне на силния международен турнир в Кавала, в който взеха участие 127 тенисисти от София, Пловдив, Скопие, Кърджали, Кавала и Комотини.

Прессъобщение

 06 Декември 2022
Днес, 6 декември 2022 г., в предаването на Общинско радио Кърджали, от 15:20 часа ще бъде излъчено повторението на третото от новата четвърта поредица съвместни предавания на Общинско радио Кърджали и Областен информационен център – Кърджали, за кохезионната политика и Оперативните програми на ЕС.

С послания за мир, любов, съпричастност и не на агресията грейнаха светлините на 3 елхи, Ангела и светещия надпис „Кърджали”

 07 Декември 2022
Снощи духът на Коледа завладя Кърджали. Това се случи на пищно тържество, главни действащи лица в което бяха децата на Кърджали и разбира се Дядо Коледа. Кулминацията бе запалването на светлините, но не само на трите елхи на моравата пред общината, но и на новата придобивка в празничната украса – надписът „Кърджали” с разноцветни светещи букви, както и на Ангела на Кърджали.

Проведе се обществено обсъждане на проект за нов устройствен план на град Кърджали

 09 Декември 2022
До края на януари 2023 година граждани на Кърджали – юредически и физически лица, могат да правят своите предложения, свързани с изработването на нов устройствен план на град Кърджали, който е възложен на екип под ръководството на архитект Иван Димчев, автор на досега действащия устройствен план. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проект ”Нов общ устройствен план на град Кърджали”, което се проведе снощи пред препълнената залата на Бизнес инкубатора.

На информационна среща експертите от ОИЦ Кърджали представиха новите програми на ЕС за периода 2021-2027 година

 09 Декември 2022
Областният информационен център Кърджали проведе информационна среща, на която ще представи новите програми, съфинансирани със средства на Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-2027 година. Срещата е част от Общата инициатива на Мрежата на ОИЦ и има за цел да популяризира националната законодателна рамка, както и да посочи приоритетите, финансирането и програмите през новия програмен период.

Церемонията по награждаване на „Спортист на годината 2022“ ще се състои на 19 декември

 12 Декември 2022
На 19 декември 2022 г. от 17.00 ч. в Дом на културата ще се състои церемонията по награждаване на „Спортист на годината 2022“. В категория „Юноши и девойки“ са номинирани 10 спортисти от осем спортни клубове, в категория „Мъже и жени“ - трима. Номинациите бяха направени по предложения от спортните клубове . Подадените предложения бяха обобщени в анкета.

ПОКАНА №12

 12 Декември 2022
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На19.12.2022 год. /понеделник/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д:...

ОДК: Ако желаете Дядо Коледа да посети дома ви, обадете се в ОДК до 20 декември

 14 Декември 2022
За 29-та година Общински детски комплекс кани Дядо Коледа в нашия град, за да направи коледните празници по-вълнуващи и незабравими за децата на Кърджали.

Представят новата книга на арх. Петя Назърова „Кърджали 110 години – хронология на съзиданието” на 15 декември от 17 часа в Бизнесинкубатора

 14 Декември 2022
Излезе от печат поредната книга на арх. Петя Назърова, дългогодишен главен архитект на община Кърджали, свързана със историята и съграждането на родопския град. Тя се казва „Кърджали 110 години – хронология на съзиданието”.

Лекари от Кърджали и Одрин с участие в медицински колегиум

 14 Декември 2022
На 15 декември /четвъртък/ 2022г., от 10.00ч. в конферентната зала на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ ще се проведе медицински колегиум на тема“Артериална хипертония“/високо кръвно налягане/ и усложненията от нея – диагностика и съвременни лечебни подходи“.

Задълбочава се сътрудничеството между медици от Кърджали и Тракийския университет в Одрин

 15 Декември 2022
Задълбочава се сътрудничеството между медици от Кърджали и Тракийския университет в Одрин. По инициатива на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис за трети път те обмениха опит по време на медицински колегиум, който се проведе днес в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Темата на днешния форум бе „Артериална хипертония“/високо кръвно налягане/ и усложненията от нея – диагностика и съвременни лечебни подходи“.

При голям интерес премина представянето на новата книга на арх. Петя Назърова „Кърджали. 110 години хронология на съзиданието”

 15 Декември 2022
При изключителен интерес от страна на кърджалийци тази вечер в препълнената зала на ?Бизнесинкубатора бе представена новата книга на арх. Петя Назърова „Кърджали. 110 години хронология на съзиданието”. Тя се явява своеобразно продължение на книгата албум „Кърджали – поглед към миналото”, която арх. Назърова в съавторство с историка Василка Ташкова издадоха през 2012 година в навечерието на 100-годишнината от освобождението на Кърджали.

Боксьори ще се състезават в обновена зала

 15 Декември 2022
На 16 декември 2022 г. от 9.30 ч. в Спортен комплекс „Арпезос” ще бъде открита обновената боксова зала от кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис.

П Р О Г Р А М А За културните прояви на Община Кърджали от 15 - 31.12.2022 г.

 15 Декември 2022
25.11 -17.12.2022 год. 1. Коледна работилница в ОДК – изработване на сурвачки, коледни обредни хлябове, картички, играчки и новогодишна украса. Място: ОДК

ПОКАНА

 16 Декември 2022
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официално откриване на социалните жилища в град Кърджали, изградени по проект „Изграждане на социални жилища в град Кърджали”, ДБФП № BG16RFOP001-1.021-0002-С02, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Церемонията по награждаване на „Спортист на годината” ще започне от 15 часа на 19 декември в Дома на културата

 16 Декември 2022
Променя се началния час на церемонията по награждаване на „Спортист на годината 2022“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Вместо в досега обявения – 17 часа, награждаването ще започне от 15 часа на 19 декември /понеделник/ в Дома на културата.

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри обновената зала за бокс в спортен комплекс „Арпезос”

 16 Декември 2022
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри обновената зала за бокс в спортен комплекс „Арпезос”. В същото време даде старт и на междуобластното първенство по бокс, в което участват 5 отбора от Кърджали, Момчилград, Стара Загора, Хасково и Димитровград. Около 50 състезатели ще мерят сили в първенството.

Предколедно кметът дари хора с нарушено зрение от Кърджали със специален лаптоп и кухненска посуда

 16 Декември 2022
Лаптоп със специален софтуер за незрящи и кухненска посуда дари предколедно кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис на обитателите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Той ги поздрави с настъпването на предстоящите празници като им пожела да им се сбъднат всички желания и мечти.

10-годишна ученичка и 85-годишна учителка спечелиха приза „Читател на годината” за 2022 година

 16 Декември 2022
За поредна година РБ „Н.Й. Вапцаров” отличи най-активни читатели от всички възрасти за 2022 година. Церемонията по награждаването бе в едно от фоайетата на духовното средище. 10-годишната ученичка от село Чифлик Бахар Емин и 85-годишната пенсионирана преподавателка спечелиха приза „Читател на годината”.

От Дома на културата канят кърджалийци на концерт-спектакъл „Бяла Коледа” на 22 декември

 16 Декември 2022
В навечерието на най-топлите семейни празници през годината – Рождество Христово и Нова година, творческите колективи при Дома на културата готвят голям Коледен концерт-спектакъл, наречен „Бяла Коледа”. Той е насрочен за 22 декември /четвъртък/ от 18.30 часа, а мястото на събитието е голямата зала на културната институция.

Боксьорите Ергюнал Сабри и Алейна Мехмед са спортисти на годината за 2022 г. в категориите „мъже и жени” и „юноши и девойки”

 19 Декември 2022
Боксьорите от Спортен клуб „Арда бокс” в двете възрастови групи – юноши и девойки и мъже и жени, Алейна Мехмед и Ергюнал Сабри спечелиха приза „Спортист на годината” за 2022 година. Наградите – грамоти и плакети, им бяха връчени от кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис на тържествена церемония, която се състоя в Дома на културата.

На Игнажден кметът д-р инж. Хасан Азис откри новите социални жилища в Кърджали

 20 Декември 2022
Днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заместник-кметовете инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, и секретарят на общината Себахатин Риза откриха новите социални жилища, намиращи се в кв. Студен кладенец.

О Б Я В А

 20 Декември 2022
О Б Я В А За представяне на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.322 МИГ Стамболово – Кърджали54, подмярка 6.4.2 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности по тематичната подпрограма за развитие на малки стопанства“ по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ

 22 Декември 2022
Община Кърджали е партньор на Фондация Микрофонд – София в изпълнението на проект BG05SFOP001-2.025-0032-С01 „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“,финансиран по Оперативна Програма „Добро Управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Дома на културата в Кърджали с два концерта за Коледа

 22 Декември 2022
Тази вечер от 18.30 часа кърджалийската публика ще съприжевее и наслади на коледния концерт-спектакъл „БЯЛА КОЛЕДА“ на съставите при Дома на културата. А утре вечер от 17 часа те ще изнесат и концерт на открито в пространството пред паметника на Васил Левски, съобщи в аванс директорът културната институция Мариана Ликова, която и представи празничната програма.

Съобщение

 23 Декември 2022
Приключенският въжен парк в парк „Простор“ ще работи през почивните празнични дни /23-28 декември и 31 – 02 януари/ от 10.00 до 16.30 ч. с инструктор по безопасност. Извън посочените часове не е желателно ползването му без родителски надзор.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign