Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2022 г.

Д-р инж. Хасан Азис домакин на международна работна среща  „ Общи действия в борбата с Ковид 19" между побратимените общини Кърджали и Одрин

 03 Февруари 2022
Първа международна работна среща, организирана от българска община, за общи усилия в овладяване на заболеваемостта от КОВИД- 19 се провежда днес в Кърджали. Работната среща под надслов „ Общи действия в борбата с Ковид 19" между побратимените общини  Кърджали и Одрин и Тракийския университет започна  в 11.00 часа в сградата на областната болница в Кърджали.

Първа международна среща за борба с КОВИД 19 се проведе в Кърджали, втората ще бъде в Одрин

 03 Февруари 2022
„КОВИД-19  не е локален проблем, който може да бъде разрешен от отделните страни в света. Ковид пандемията е глобална и всички държави и трябва да се борим заедно срещу нея. В този смисъл днешната среща е един добър знак за това и аз благодаря на всички участници в нея, че се случи“. Това каза в края на днешната първа международна работна среща „ Общи действия в борбата с КОВИД-19“ кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, който бе и домакин на форума.

С лекция за отношенията ЕС – САЩ на евродепутата Илхан Кючюк бе открито 12-то издание на Месеца на Америка в Кърджали

 07 Февруари 2022
С лекция на тема „Трансатлантическо сътрудничество Европейски съюз – САЩ“, представена от евродепутата Илхан Кючюк, в залата на бизнесинкубатора в Кърджали бе открито 12-то издание на Месеца на Америка в Кърджали, организирано от дружество „Приятели на САЩ”, Община Кърджали и посолството на САЩ в България.

Престижни награди за малките художници от ОДК

 08 Февруари 2022
За 19-та поредна година в гр.Сунгурларе се проведе Националния конкурс за детска рисунка "Свети Трифон Зарезан". Организатори на конкурса са МОН, НДД, РУО-Бургас, Община Сунгурларе и ЦПЛР-ОДК Сунгурларе.

Д-р инж. Хасан Азис участва в работна среща между НСОРБ и Министерството на финансите

 08 Февруари 2022
Днес се проведе поредния кръг от разговорите между НСОРБ и Министерството на финансите по изготвянето на механизъм за допълнително подпомагане на общините, във връзка с поскъпването на електроенергията, извън одобрените вече от правителството компенсации. В нея участва и кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, в качеството си на зам.-председател на НСОРБ.

Продължават проявите от феста „Февруари – Месец на Америка“

 08 Февруари 2022
В специално предаване от поредицата „Легенди на американския джаз“ на 10 февруари, във вторият час на предаването на Общинско радио Кърджали, ще може да чуете подробности за  житейския и творчески път на джаз легендата Чарлз Мингъс. Тази година музикалният свят отбелязва 100 години от неговото рождение.

Подготвят се правила за индексиране на договорите за строителство

 09 Февруари 2022
Междуведомствена работна група, която включва експерти от Министерството на финансите, Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на регионалното развитие и благоустройството подготвя правила, по които да бъдат индексирани договорите за строителство.

Деца от ОДК изненадаха с валентинки-кутийки ръководството на общината и граждани

 14 Февруари 2022
По случай 14 февруари – Деня на влюбените, заместник кметовете на община Кърджали инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю бяха изненадани от деца от ОДК с валентинка-кутийка, съдържаща комплимент и лакомство.

Скоро стартира „Синя зона” в Кърджали, подробности – на страницата на Община Кърджали

 15 Февруари 2022
Във връзка със стартирането на „Синя зона“ в Кърджали на официалната страница на община Кърджали вече е обособен банер с подробности за нея. Отваряйки го всеки може да открие както информация за обхвата на зоната, така и отговор на въпросите свързани с абонамента за нея.

Три награди в Деня на влюбените за ОДК

 16 Февруари 2022
На 14 февруари в гр.Хасково се проведе официалната церемония за връчване на наградите в XIII-я Национален конкурс "Чудото любов", организиран от ОП „Младежки център“ и РЗИ – Хасково. Над 100 са участниците от 14 до 25 години от страната в двете категории - литература и фотография на любовна тематика.

П О К А Н А № 2

 16 Февруари 2022
  На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,  във връзка с чл. 28а, ал. 1 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.54а, ал.1. от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация,  председателят на Общински съвет Кърджали свиква заседание от разстояние чрез виртуално участие /онлайн/ на 24.02.2022 год. /четвъртък/ от 10.00 часа при следния проекто-дневен ред:                                          

В рамките на Месеца на Америка, Общинско радио представя, специално предаване посветено на музиканта Джо Завинул

 16 Февруари 2022
През 2022г.  музикалният свят отбелязва 90 -сет годишнината от рождението на Джо Завинул. Роден е във Виена, Австрия, като Йозеф Ерих през 1932 година. Но става известен като американски джаз композитор и пианист.

О Б Я В А

 17 Февруари 2022
Обява за представяне на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.322 МИГ Стамболово – Кърджали 54,  подмярка 6.4.2 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности по тематичната подпрограма за развитие на малки стопанства“ по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

Трима автори на 6 езика в Арт галерия „Кръг”

 18 Февруари 2022
Международният ден на майчиния език се отбелязва всяка година на 21 февруари за насърчаване на езиковото и културното многообразие и многоезичието по целия свят, защото езиковото многообразие винаги е било от основополагащите стълбове на нашата цивилизация. Тази година отбелязваме и 20 години от признаването на празника от ООН през 2002 г.

Съобщение

 18 Февруари 2022
Ръководството на община Кърджали ще поднесе венци пред паметника на Васил Левски на 19 февруари 2022г. в 10.00ч. и ще се преклони пред паметта и делото на Апостола на свободата.

Общинското ръководство почете паметта на Апостола

 19 Февруари 2022
Заместник-кметовете инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Себахтин Риза, председателят на Общински съвет - Кърджали Юсеин Ахмед, зам.-председателят на ОбС-Кърджали Лятиф Расимсе преклониха пред паметта и делото на Апостола на свободата.

От 1 март започва приемът на заявления за постъпване в детските градини в Кърджали

 21 Февруари 2022
С 300 свободни места в 13 яслени групи и 400 места за първа възрастова група в детските градини на територията на община Кърджали, стартира приемът на заявления за постъпване в тях през новата учебна 2022/2023 година.

СЪОБЩЕНИЕ

 21 Февруари 2022
От 01.02.2022 год. Община Кърджали в качеството си на бенефициент, стартира реализирането на проект „ШАНС – Интегриран подход за социално приобщаване“, съгласно сключен Договор за безвъзмездна финансова помощ /ДБФП/.

Започна събирането на местните данъци и такса за битови отпадъци за 2022 г.

 21 Февруари 2022
Община Кърджали уведомява данъкоплатците, че вече може да заплащат задълженията си за данък върху недвижимите имоти и такса за битовите отпадъци, както и данък върху превозните средства за 2022 г.

Съобщение

 22 Февруари 2022
Ръководството на община Кърджали съобщава на гражданите, че предварителния списък на картотекираните семейства за 2022г. е изнесен на таблото на общината на 22.02.2022г.

В читалище „Юмер Лютфи“ честваха деня на майчиния език

 23 Февруари 2022
С емоционален концерт снощи в читалище „Юмер Лютфи“ – Кърджали бе отбелязан Международния ден на майчиния език (21 февруари). Гости на тържеството бяха кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, генералният консул на Р. Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, представители на община Кърджали на неправителствени организации и учители.

Общинският съвет реши: Отдават се на концесия открития и закрития плувни басейни

 24 Февруари 2022
С 31 гласа „за”, 10 „въздаржал се” и нито един против Общинският съвет в Кърджали прие годишния отчет за изпълнение на включените проекти в Плана за действие за общинските концесии в Община Кърджали за 2021-2027 година и концесионните договори за 2021 година.

Връчиха наградите в конкурса за превод от английски – част от Месеца на Америка в Кърджали

 25 Февруари 2022
Днес във фоайето на Дома на културата се проведе церемонията по награждаване на победителите в конкурса за превод от английски на български език, станала известна като Оскари за превод. В състезанието тази година се включиха ученици от 10, 11 и 12 клас от трите големи училища в Кърджали – Езикова гимназия „Христо Ботев“, СУ „П.Р.Славейков“ и СУ „Отец Паисий“, а жури в състав Анжела Родел, изпълнителен директор на Комисия „Фулбрайт“ , Алеко Дянков и Милена Попова оценяваше творбите.

От 1 март в Кърджали официално ще бъде въведена Синя зона

 25 Февруари 2022
От 1 март официално в Кърджали ще бъде въведена т.нар. Синя зона, обяви на нарочна пресконференция днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Тя се проведе в офиса на Общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране” , а в нея участваха още управителят на предприятието Шенай Мехмедали и заместник-кметът Тунджай Шюкрю.

СЪОБЩЕНИЕ

 28 Февруари 2022
На платформата "Кърджали за теб" https://zateb.kardjali.bg/legislation/processes може де дадете своето мнение и предложения за:2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign