Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2022 г.

Инициативата „Мултикултурният град” за 15-ти път в Кърджали

 04 Май 2022
На 11 май,когато почитаме паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий, се открива 15-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град”. Първото събитие в програмата е посветено на журналистката, общественичка и краевед Мара Михайлова, наричана „будителката на Родопите”, посветила години в помощ на бежанците от Тракия.

Отбелязваме 6 май с венци пред Паметника на освободителите

 04 Май 2022
С поднасяне на венци пред Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали на 5 май в 12.00ч. ръководството на община Кърджали ще отбележи Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май.

За Деня на Европа организират Детски фестивал „Нашето европейско бъдеще” в с. Стамболово

 04 Май 2022
По случай 9 май, Деня на Европа се организира провеждането на Детски фестивал "Нашето европейско бъдеще" - с.Стамболово, с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

По повод 6 май общинското ръководство и Военното окръжие поднесоха венци пред паметника на освободителите

 05 Май 2022
С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в навечерието на 6 май, общинското ръководство на Кърджали и Военното окръжие в града край р.Арда отбелязаха Деня на храбростта и празник на българската армия. Паметта на загиналите за свободата на България бе почетена с едноминутно мълчание

Програма за културните и спортни мероприятия на Община Кърджали за м. май 2022 г.

 09 Май 2022
11.05.2022 г. 1. Изложба в памет на журналистката и изследователя Мара Михайлова: как продължава семейната история? „За мечтите няма работно време” с Ромина Михайлова. Място: Арт галерия „Кръг“ Час: 10.00

Община Кърджали награди 99-годишния участник във Втората световна война Нико Костов

 09 Май 2022
Община Кърджали удостои с парична награда единствения останал жив участник във Втората световна война в общината, 99-годишният Нико Костов. Наградата бе връчена от началника на сектор „Отбранително-мобилизационна подготовка” Димитър Разкалински, който е и член на Съюза на ветераните от войните като потомък на участници във Втората световна война.

Инициатива в подкрепа за промоция на здравето, превенция на заболяванията и помощ на лица пострадали от насилие

 09 Май 2022
На 07.05.2022г. /събота/ в с.Мост, община Кърджали се извършиханад 30 безп-латни медицински прегледи, с цел промоция на здравето и превенция на заболяванията и информационна кампания за подкрепа на лица пострадали от насилие. Съвместната инициативата сеорганизира с подкрепата на Кмета на община Кърджали,Фондация П.У.Л.С. , Клуб „Доверие“ и Мото клуб Windows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Ridersи.

Пръскат срещу кърлежи в Кърджали на 11 и 12 май

 10 Май 2022
Община Кърджали уведомява населението, че започват обработките на зелените окосени площи (паркове, градини и междублокови пространства) срещу кърлежи в град Кърджали.

О Б Я В А за представяне на проектни предложения по процедура на МИГ Стамболово-Кърджали 54

 11 Май 2022
О Б Я В А за представяне на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.324 на МИГ Стамболово-Кърджали 54 подмярка 7.5. „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

С изложба посветена на Мара Михайлова и наследниците се откри 15-то издание на инициативата „Мултикултурния град”

 11 Май 2022
Днес, 11 май, когато почитаме паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий, се откри 15-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град”. Първото събитие в програмата е посветено на журналистката, общественичка и краевед Мара Михайлова, наричана „будителката на Родопите”, посветила години в помощ на бежанците от Тракия.

Четири литературни награди за младите журналисти от ОДК Кърджали

 11 Май 2022
При голям интерес премина четвъртото издание на Националният журналистически конкурс за ученици "Гео Милев", който събра участници от цялата страна. Той се организира от Община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев”.

В ЕГ „Христо Ботев” се проведе общинско ученическо състезание по плуване по повод 100 години от създаване на училището

 13 Май 2022
Днес в реновирания плувен басейн на Езикова гимназия „Христо Ботев” в Кърджали бе даден старт на първото след генералния ремонт на съоръжението общинско ученическо състезание по плуване, в което участваха отбори от 5 училища в града – ЕГ „Христо Ботев” като домакини и училищата „Кирил и Методий”, „Йордан Йовков”, „Отец Паисий” и „Петко Рачов Славейков”

СЪОБЩЕНИЕ

 16 Май 2022
„В и К" ООД град Кърджали уведомява, че от 8.00 до 18.00 часа на 17 май /вторник/ 2022 год. поради извършване на монтажни работи на водопровод на ул. „Иван Вазов" по проект „Воден цикъл" ще бъде прекъснато водоподаването на живущите в кв. Байкал

О Б Я В А

 17 Май 2022
запредставяне на проектнипредложенияпо процедура BG06RDNP001-19.322 МИГ Стамболово – Кърджали 54, подмярка 6.4.2 „Инвестиции в подкрепа на неземеделскидейностипотематичнатаподпрограмазаразвитие на малкистопанства“по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

Деца от ОДК се включиха в кампанията под мотото „ДА БЪДЕМ АКНИВНИ ГРАЖДАНИ!“ за популяризиране на платформата „Кърджали за теб”

 18 Май 2022
Под мотото „Да бъдем активни граждани!” Детски младежки парламент към ЦПЛР – ОДК Кърджали се включи в кампанията за популяризиране на платформата „Кърджали за теб“, онлайн инструмент за провеждане на консултации с граждани.

Община Кърджали обявява целогодишен прием на документи на желаещи за настаняване в социалните жилища, които да бъдат включени в дейности, свързани с обучения и субсидирана заетост по проект „Шанс – интегриран подход за социално приобщаване“

 19 Май 2022
Община Кърджали обявява, че ще приема целогодишно документи за потенциални потребители в общинските социални жилища, изградени по проект „Изграждане на социални жилища в град Кърджали” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

ПРОГРАМА ЗА 24 МАЙ

 20 Май 2022
За 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

„ПЪРВАТА БУКВА ОТ ТВОЯТА АЗБУКА“ В ПАРК „АРПЕЗОС“

 21 Май 2022
3-метровата инсталация „Първата буква от твоята азбука“, която от 21 май ще краси парк „Арпезос“, е създадена по проект на млади автори от Арт движение Кръг в рамките на Инициативата „Мултикултурният град-2022“.

В навечерието на 24 май поставиха две арт-пейки в Градската градина на Кърджали

 23 Май 2022
В навечерието на 24 май нови две арт-пейки бяха поставени в Градската градина на Кърджали. Инициатор на събитието е Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/, в партньорство с Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/.

П О К А Н А № 5

 23 Май 2022
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М на 31.05.2022 год. /вторник/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д

Летен градски лагер за малчуганите

 23 Май 2022
На 6 юни ще стартира ваканционната програма на Общински детски комплекс гр.Кърджали „Летния градски лагер“, в рамките на един месец. Тази ваканционна форма е много атрактивна, провежда се за десета поредна година и привлича многобройни участници.

Кърджали празнува най-българския празник – 24 май – Деня на българското слово, дух, култура и образование

 24 Май 2022
След две години КОВИД-пауза днес Деня на българското слово, дух, култура и образование – 24 май, възвърна пълния си блясък в Кърджали. В 10.30 часа от площада пред Дома на културата тръгна празничното ученическо шествие, водено от градската духова музика, първия гвардейски ученически отряд при Езикова гимназия „Христо Ботев” и мажоретния състав на СУ Отец паисий”.

За 24 май кметът д-р инж. Хасан Азис връчи награди на 34 ученици и един ученически колектив

 24 Май 2022
По повод 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, 34 ученици и бяха наградени за достойното си представяне на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания.

Ротари клуб – Кърджали традиционно награди изявени абитуриенти за 24 май

 24 Май 2022
За поредна година за 24 май Ротари клуб –Кърджали отличи изявени абитуриенти. Грамоти и парични награди получиха 10 зрелостници.

Фондация „Хюсние Кяшиф” награди за 24 май четирима ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев”

 24 Май 2022
Във връзка със 100-годишния юбилей на Езикова гимназия „Хр.Ботев“ за първа година Фондация „Хюсние Кяшиф“ награди четирима ученици от учебното заведение. Това стана по време на градското тържество по повод 24 май – деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Шестима абитуриенти получиха за 24 май Стипендия „Кърджали”

 24 Май 2022
Това са Станислав Карев от СУ „Отец паисий”, Теодора Шанева и хабиш Иса от СУ „П.Р. Славейков”, Нарин Мехмед и Борислав Енчев от Езикова гимназия „Христо Ботев” и Мерджан Моллахасан от СУ „Йордан Йовков”.

Кметът д-р инж. Хасан Азис награди 45 учители, директори на училища и детски градини, журналисти и дейци на културата

 24 Май 2022
На празнична среща-коктейл за 24 май в ресторанта на хотел „Кърджали” днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис връчи награди на 45 учители, директори на училища, детски градини, журналисти, дейци на културата, артисти и художници.

Мултикултурният град: „Отвореното око на болката” с Есен Устренска

 26 Май 2022
От 27 май до 14 юни в Арт галерия Кръг може да се види необикновеното фото-преживяване на адвокат Есен Устренска в Сирия (Алепо, Хомс, Хама, Палмира, Дамаск), където тя беше в периода от 9 до 18 май т.г. с надеждата, че „децата, родени под шума на изтребителите, ще построят прекрасно бъдеще за целия свят”.

Открит урок по тенис с деца от детска градина „Вяра, Надежда и Любов“

 26 Май 2022
На 26 май от 11.00 ч. се проведе Открит урок по тенис с деца от детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ организиран от Община Кърджали и Тенис клуб „Орфей”.

Наградата „Мултикултурният човек“ на 10 години

 30 Май 2022
Двама ще бъдат новите носители на наградата по време на нейното 10-то юбилейно издание, което ще се проведе на 1 юни /сряда/ от 19:30 ч. в Арт галерия КРЪГ. Номинациите са за световноизвестния хореограф проф. Хикмет Мехмедов и общественика и спортен деятел Вълчо Костов.

Весел детски купон по случай 1 юни – Международен ден на детето

 30 Май 2022
Община Кърджали и Общински детски комплекс канят всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета и техните родители на ПЪРВОЮНСКИ ДЕТСКИ ПРАЗНИК на 1 юни /сряда/ в парк „Простор“.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 30 Май 2022
Днес в предаването на Общинско радио Кърджали, от 15:20 часа ще бъде излъчено повторението на първото от новата четвърта поредица съвместни предавания на Общинско радио Кърджали и Областен информационен център – Кърджали, за кохезионната политика и Оперативните програми на ЕС.

За Деня на детето откриха учебна площадка по безопасност на движението в ОУ „Климент Охридски”

 31 Май 2022
В навечерието на 1 юни – Международния ден на детето, в ОУ „Климент Охридски” откриха учебна площадка по безопасност на движението по пътищата. Инициативата е на Ротари клуб в Кърджали с подкрепата на община Кърджали, зародила се още през 2021 година.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign