Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2023 г.

Три перални с лични средства дари кметът на Кърджали на два хосписа и център за незрящи

 01 Декември 2023
Кметът Ерол Мюмюн направи днес дарение от три перални, закупени с лични средства на хоспис „Добролюбие“, хоспис „Червен кръст“ и Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания.

Програма за културните прояви на Община Кърджали за м. декември 2023 г.

 01 Декември 2023
П Р О Г Р А М А За културните прояви на Община Кърджали за м. декември 2023 г.

Заключителна пресконференция

 01 Декември 2023
На 29 ноември 2023 год., в сградата на Бизнес-инкубатора, в гр. Кърджали, се проведе заключителна пресконференция, организирана от Oбщина Кърджали - в качеството й на Бенефициент на интегриран проект „Шанс - Интегриран подход за социално приобщаване“

Кметът Ерол Мюмюн връчи парична награда на бронзовия медалист от Международната олимпиада по астрономия в Пекин, десетокласникът Атанас Митрев

 04 Декември 2023
Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн прие в кабинета си бронзовия медалист от 27-то издание на Международната олимпиада по астрономия, която се проведе от 6 до 14 ноември в китайската столица Пекин, десетокласника в ЕГ „Христо Ботев” Атанас Митрев. За нас този бронзов медал на Наско има стойността на златен, защото прославя Кърджали и България на световно ниво, каза градоначалникът.

О Б Я В А

 04 Декември 2023
О Б Я В А за представяне на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.323 МИГ Стамболово – Кърджали 54, Подмярка 6.4.1 «Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности» по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

Кърджали ще бъде домакин на престижно състезание по английски език

 05 Декември 2023
Под патронажа на кмета на община Кърджали г-н Ерол Мюмюн на 15 и 16 март 2024 г. в Кърджали ще се проведе националния кръг на престижно международно състезание по английски език, съобщиха от пресцентъра на общината.

Елхата в Кърджали грейва в сряда

 05 Декември 2023
Община Кърджали кани всички малки и големи деца на коледно тържество в празничния кът пред сградата на общинска администрация на 6 декември, в 17.30 ч. , когато ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

П О К А Н А № 3

 05 Декември 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На 12.12.2023 год. /вторник/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проект Д Н Е В Е Н Р Е Д:

Анкета за Синя Зона

 05 Декември 2023
Община Кърджали подготвя създаване на работна група, която да преразгледа обхвата на зоната за платено паркиране, Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали и дейността на ОП "Паркинги, гаражи и зони за паркиране".

Грейна коледната елха в Кърджали

 06 Декември 2023
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 2, 1 … И грейна с цялата си прелест с разноцветните си светлини коледната елха на Кърджали. Мало и голямо – деца и родителите им, баби и дядовци се включиха в обратното броене, а главни действащи лица бяха кметът Ерол Мюмюн, Дядо Коледа, Снежната кралица и Снежния крал. И всичко това се случваше по време на дъжд, което не уплаши децата и родителите им. Последва и следващата атракция – многоцветна заря, която озари небето над Кърджали.

Коледа в ОДК Кърджали

 07 Декември 2023
За 30-та поредна година Общински детски комплекс кани Дядо Коледа в нашия град, за да направи коледните празници по-вълнуващи и незабравими за децата на Кърджали. За да посети добрия старец дома ви на 24 или 25 декември и да поднесе подаръци на вашите деца, трябва да се обадите и запишете в ОДК на тел.: 0361 6 23 24 до 20 декември.

Общинският съвет даде съгласие за удължаване на срока за погасяване на заем от държавния бюджет в размер на 6 000 000 лв. с една година

 12 Декември 2023
Днес Общинският съвет в Кърджали даде съгласие за удължаване с една година срока на възстановяване на получения временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България в размер на 6 000 000 лева . Според решението са делигирани права на кмета Ерол Мюмюн да подготви и отправи мотивирано искане до Министъра на финансите за удължаване срока за възстановяване на заема, на основание на Закона за публичните финанси.

Общинският съвет прие новата структура на общинската администрация, целта е по-качествено обслужване на гражданите

 12 Декември 2023
В структурата на общинската администрация в Кърджали се обособяват две нови дирекции, а именно – Дирекция „Финанси” и Дирекция „Хуманитарни дейности и социална политика”. Това предвижда новата структура на общинската администрация, която днес бе приета с пълно единодушие от общинските съветници по време на заседанието на Общинския съвет.

НЕ СИ САМА! Благотворителна изложба в подкрепа на работата с жени, пострадали от домашно насилие или жертви на трафик

 12 Декември 2023
Две жени съмишленички и участнички в общи каузи на Фондация П.У.Л.С - организация, която пулсира с проблемите на хората пострадали от насилие и трафик на хора, а отскоро стартира и първия си общностен проект в град Кърджали в партньорство с доброволците от клуб „Доверие“ - представят първия си арт проект в полза на каузата „Не си сама“.

ПОКАНА

 14 Декември 2023
Община Кърджали кани гражданите на церемония по обявяването на „Спортист на годината“ за 2023 г., която ще се проведе на 18 декември 2023 г. от 18.00 ч. в Дом на културата.

Община Кърджали се присъединява към благотворителната кампания „ДА ПОДАРИМ НАДЕЖДА ЗА КОЛЕДА“ на Областна администрация

 14 Декември 2023
Вчера загубихме малкия Мурад, който обедини Кърджали в подкрепа на благотворителната кауза „Да помогнем на Мурад”. Ръководството на община Кърджали изказва най-искрените си съболезнования на семейството и близките му! Нека бъде светъл пътят на Мурад към звездите!

Коледарчета гостуваха в общината

 18 Декември 2023
Коледарчета, възпитаници на СУ“Йордан Йовков“ и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” гостуваха днес в община Кърджали.Посрещнаха ги кметът Ерол Мюмюн и председателят на Общински съвет Мухаррем Мухаррем.

Боксьорът Ергюнал Сабри стана Спортист на годината за община Кърджали за втора поредна година

 18 Декември 2023
На тържествена церемония в Дома на културата бяха наградени десетте най добри спортисти на Кърджали за 2023 година. Отличените бяха в две категории – „юноши и девойки” и „мъже и жени”. Наградите връчи лично кметът Ерол Мюмюн

ОИЦ: През 2023 г. в област Кърджали са сключени 104 договора по програми на ЕС на стойност 49 279 016

 19 Декември 2023
На територията на област Кърджали през 2023 година са сключени 104 договора по програмите в обхвата на кохезионната политика на ЕС. Общата стойност на тези договори е 49 279 016 лева, а бенефициентите по тези договори са 67 на брой. По общини най-голям е делът на община Кърджали с 23 сключени договора на стойност 19 319 331 лева. Като основен интерес е проявен към Програмата за развитие на селските райони.

Обсъждат синята зона в Кърджали

 19 Декември 2023
На 18.12.2023г. в общинска администрация се проведе първата работна среща на тема „Зоната за платено паркиране“ в гр. Кърджали. На срещата присъстваха представители на политически партии, на областна администрация, общински съветници, експерти от община Кърджали и представители от ОП“ Паркинги, гаражи и зони за паркиране“.

Делегация от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” посети Тракийския университет и Държавната университетска болница в побратимената на Кърджали община Одрин

 20 Декември 2023
В рамките на сътрудничеството между побратимените общини Кърджали и Одрин, делегация от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, водена от изпълнителния й директор проф. д-р Тодор Черкезов и заместник-директора д-р Семра Изетова, посети Тракийския университет и Държавната университетска болница в Одрин. По този начин кърджалийските медици върнаха визитата на колегите си от южната ни съседка.

Споразумение за 3.2 млн.лв. за ВиК обекти подписа кметът на Кърджали

 20 Декември 2023
Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн подписа днес в МРРБ споразумения за финансиране на проекти за ВиК инфраструктура в три населени места в общината за над 3 200 000 лв.

Община Кърджали е партньор по проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!”

 21 Декември 2023
През месец октомври стартира проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“, който се изпълнява от сдружение „Инициатива за развитие-Кърджали решава“ в партньорство с Община Кърджали, Регионална младежко сдружение "Кърджали за теб", АРИРИ, ЦПЛР–ОДК – Кърджали.

Кметът Ерол Мюмюн прие френския посланик Н.пр. Жоел Мейер, обсъдена бе възможността за побратимяване на Кърджали с френска община

 21 Декември 2023
Днес на посещение в Кърджали е посланикът на Република Франция в България Н.Пр. Жоел Мейер, придружаван от Люк Леви – съветник по сътрудничество в културата и директор на Френския институт в България, и Клодия Калво – съветник по сътрудничество в средното образование и заместник-директор на Френския институт в България.

Кметът се срещна с кръгли сираци

 21 Декември 2023
Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн се срещна в навечерието на празниците с кръглите сираците, на които той е настойник. 4 кръгли сираци под 18 г. и техните настойници участваха в традиционната предпразнична среща.

Ерол Мюмюн към хората от Пенсионерски клуб „Млади сърца”: Вярвайте, че в мое лице винаги ще намерите подкрепа, ще намерите приятел

 22 Декември 2023
По покана на членовете на пенсионерски клуб „Млади сърца” кметът Ерол Мюмюн присъства на коледното им и новогодишно тържество и по традиция бе посрещнат с пита и мед, и разбира се с много аплодисменти. Не скривайки вълнението си, пенсионерите споделиха, че отдавна не са се радвали на такова внимание от страна на местната власт. Заедно с кмета, гост на тържеството бе и главния експерт по социалните въпроси в общинската администрация Нермин Мехмед.

Общината кани на концерт на 25 декември

 22 Декември 2023
Остават броени дни до концерта на музикантите от D2 в Кърджали за Коледа и настъпващата 2024 година. Събитието е на 25 декември от 17 часа, на откритата сцена до коледния базар. Първи на сцената ще се качат рок група „OLD SCHOOL BAND“ при читалище „Родопски фар 1938“.

Кметът, попът и мюфтията ще работят заедно в полза на кърджалийци

 22 Декември 2023
Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн се срещна днес с районния мюфтия Басри Еминефенди и енорийския свещеник отец Петър Гарена. Тримата пиха предпразнично кафе и си отправиха пожелания за предстоящите празници.

Поздравление на кмета Ерол Мюмюн и Общински съвет Кърджали по повод коледните и Новогодишни празници

 22 Декември 2023
Кметът на община Кърджали г-н Ерол Мюмюн и Общински съвет – Кърджали честитят на жителите на общината предстоящите Коледни и Новогодишни празници като им пожелаватздраве, радост и благополучие!

Община Кърджали с нова стъпка към Еко(логичното), Ико(номичното), а защо не и двете

 22 Декември 2023
След като през месец октомври получи специална грамота за Еко отговорна община, община Кърджали придоби 3 електромобила от НАЦИОНАЛНИЯТ ДОВЕРИТЕЛЕН ЕКОФОНД. Автомобилите са предвидени за нуждите на ОП „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ гр. Кърджали.

Кметът на Кърджали поздрави християните на Коледа в централната църква

 25 Декември 2023
Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн посети днес, на светлия християнски празник Рождество Христово централната църква „Св. Георги Победоносец“.

Коледният концерт на D2 събра стотици кърджалийци, кметът Ерол Мюмюн им пожела мир, любов, семейна топлина и уют

 25 Декември 2023
Известната рок група у нас D2 изнесе коледен концерт в центъра на Кърджали. Откритата сцена до коледния базар се препълни със стотици жители и гости на града, които се забавляваха, пяха и аплодираха своите любимци. Музикантите от D2 изпълниха своите хитове, както и обичани парчета от българската рок музика. Преди тях на сцената се качиха рок групата „Old School Band“ при читалище „Родопски фар 1938“.

Ерол Мюмюн, кмет на община Кърджали: Нека през 2024 година поставим началото на обновлението на родния град

 28 Декември 2023
Позволете ми Ви поздравя с настъпващата Нова година и да Ви пожелая здраве, късмет и благоденствие! Нека в домовете на всички Вас да има разбирателство, любов и щастие!

С концерт на открито и заря Кърджали ще посрещне 2024 г.

 29 Декември 2023
Концерт на открито на сцената срещу коледната елха пред сградата на общината ще радва жителите и гостите на Кърджали в новогодишната нощ.

Кметът на Кърджали: Ще бъдем подкрепа и опора за възрастните хора

 29 Декември 2023
Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и заместник кметът Даниел Делчев гостуваха днес на възрастните хора от пенсионерски клуб „Тракия“. Кметът честити коледните и новогодишни празници на дошлите на тържеството.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign