Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2023 г.

10 май е крайният срок за кандидатстване по процедурата за саниране на многофамилните жилищни сгради

 02 Февруари 2023
При голям интерес от страна на граждани и представители на сдружения на собственици по Закона за управление на етажната собственост снощи в бизнесинкубатора в Кърджали премина работна среща, по време на която бяха представени насоките за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“. Или тъй нареченото саниране на многофамилни жилищни сгради.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 02 Февруари 2023
На 25.01.2023 г. кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис подписа Административен договор № BG05SFPR002-2.001-0089-C01 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по проект № BG05SFPR002-2.001-0089-C01 „Грижа в дома в община Кърджали“

С лекция на представител на тайните служби на САЩ на 8 февруари се открива „Февруари – месец на Америка в Кърджали”

 02 Февруари 2023
Българо-американският форум традиционно се организира от Дружество «Приятели на САЩ», Клубът на американските възпитаници /US-KardzhaliAlumniClub/ със съдействието на Посолството на САЩ и Община Кърджали. През 2023 г. той ще премине под знака на 120-тата годишнина от началото на дипломатическите отношения между България и САЩ.

По повод Трифон Зарезан Община Кърджали и Дома на културата организират конкурс за най-добро домашно вино

 06 Февруари 2023
След двугодишно прекъсване заради пандемията от КОДВИД 19, община Кърджали и Дома на културата възобновяват многогодишната традиция по повод Трифон Зарезан и организират конкурс за най-добро домашно вино. Това съобщи директорът на ОЦКМД Марияна Ликова.

Кметът изпрати съболезнователни писма до дипломати по повод трусовете в Турция

 07 Февруари 2023
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис изпрати съболезнователни писма на 6 февруари до Посланика на Република Турция Н.Пр. Айлин Секизкьок и до Генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Корхан Кюнгерю по повод разрушителните земетресения в района на Югоизточна Турция .

Община Кърджали започва кампания за събиране на дарения в подкрепа на бедстващите след катастрофалните земетресения в Турция

 07 Февруари 2023
Община Кърджали започва кампания за събиране на дарения в подкрепа на бедстващите след катастрофалните земетресения в ЮгоизточнаТурция. Даренията ще се събират в пункт в гаража на община Кърджали в кв.Студен кладенец, ул.“Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/.

Само за час от отварянето на пункта на общината за събиране на помощи над 10 души са дарили стоки за пострадалите в Турция

 07 Февруари 2023
Вълна от съпричастност към пострадалите в Турция - само за час от отварянето на пункта за събиране на помощи, над 10 души дариха стоки от първа необходимост за нашите съседи, засегнати от трусовете. Това съобщи във фейсбук страницата си кметът д-р инж. Хасан Азис.

Дарения за Турция ще се събират и в кметствата

 08 Февруари 2023
Дарения в подкрепа на бедстващите след катастрофалните земетресения в ЮгоизточнаТурция освен в пункта в гаража на община Кърджали в кв.Студен кладенец, ул.“Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/, ще се събират от утре и във всички 67 кметства и 28 кметски наместничества на територията на община Кърджали от 08.00 до 17.00 ч.

С едноминутно мълчание за жертвите в Турция и лекция за работата на Сикрет сървис бе открит фестивала „Февруари – месец на Америка в Кърджали”

 08 Февруари 2023
С разказ за историята, функциите и днешния ден на Тайните служби на САЩ /Сикрет сървис/ на Кристофър Макинтайър – служител в посолството на САЩ в България, пред пълната с ученици зала на Бизнес инкубатора официално бе открито 13-то издание на фестивала „Февруари – месец на Америка в Кърджали”. Организатори на проявата са Дружество „Приятели на САЩ”, Клубът .американските възпитаници със съдействието на Посолството на САЩ и Община Кърджали.

В пункта на общината масирано пристигат помощи от цялата област за пострадалите от земетресенията в Турция, днес те ще бъдат транспортирани до Одрин

 08 Февруари 2023
Днес през целия ден помощи за пострадалите от земетресенията в Турция масирано пристигат от всички общини на област Кърджали в пункта, който вчера община Кърджали разкри в гаража на общината в кв.Студен кладенец, намиращ се на ул.“Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/.

Първият ТИР с дарения за Турция тръгна от Кърджали

 08 Февруари 2023
Тази вечер първият ТИР, натоварен с дарения за пострадалите от земетресенията в Югоизточна Турция тръгна от Кърджали за Турция. Пратката ще се разтовари на разпределителния пункт в Одрин, откъдето турската страна ще ги изпрати по места в пострадалия район.

Кърджали изпраща още два ТИР-а помощи за Турция

 09 Февруари 2023
След няколко часа днес от Кърджали за Турция потеглят още два 15-тонни ТИР-а, натоварени с помощи, събрани в седемте общини на област Кърджали.

По повод Деня на лозаря – 14 февруари, община Кърджали и Дома на културата канят всички винопроизводители за участие в конкурс „Най-добро домашно вино”

 10 Февруари 2023
По повод Деня на лозаря и винаря Трифон Зарезан Община Кърджали и Дома на културата организират голям празник под надслов „Зарежи, Трифоне, зарежи, па вито хоро поведи!”. Народното веселие ще се проведе на площада пред Дома на културата на 14 февруари от 17 часа.

Управителят на гръцката област Родопи гостува в община Кърджали

 10 Февруари 2023
Областният управител на област Родопи и зам.-губернатор на префектура Източна Македония и Тракия в Република Гърция г-н НиколаосТсаликидис гостува днес в община Кърджали и проведе работна среща с кмета д-р инж.Хасан Азис

Покана

 10 Февруари 2023
На основание чл. 26, ал.2 от Закона за нормативните актове, Община Кърджали съобщава на заинтересованите лица за провеждане на обществено обсъждане на Проект за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

От одеяла и завивки, генератори за ток, ел. уреди за отопление и зимни палатки се нуждаят пострадалите при земетресението в Турция

 10 Февруари 2023
Одеяла и завивки, генератори за ток, електрически уреди за отопление(духалки, отоплителни печки), зимни палатки са предметите, от които приоритетно се нуждаят пострадалите при земетресението в Турция, съобщават от Общинската администрация.

Община Кърджали започна събирането на дарения и за Сирия

 11 Февруари 2023
Община Кърджали започна кампания за събиране на дарения и в подкрепа на бедстващите след земетресенията в Сирия. Даренията ще се приемат в пункта в гаража на община Кърджали в кв.Студен кладенец, ул.“Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/.

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

 13 Февруари 2023
На Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали

Д-р инж. Хасан Азис: По темата за зависимостите трябва да говорим на висок глас и очи в очи

 13 Февруари 2023
По инициатива на ОСНВ-Кърджали в Бизнес инкубатора днес се проведе информационна среща между бивши зависими от употребата и злоупотребата с дрога – представители на Терапевтичен център „Свети Илия” и Фондация „Общност в помощ на зависимите” от Габрово, и ученици от 12 учебни заведения в Кърджали. В срещата участва кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, председателят на ОСНВ д-р Сезгин Бекир и секретарят на организацията Валентина Грудева, експерти от Превантивно-информационния център.

Община Кърджали изпраща ТИР с помощи за Сирия

 13 Февруари 2023
Тази вечер започна товаренето на ТИР с помощи за Сирия, предоставени от жители на 7-те кърджалийски общини. Рано сутринта колата ще отпътува за София, където товарът ще се предостави на БЧК за транспортиране до Сирия. Кърджалийци откликнаха на призива за подпомагане на пострадалите от земетресенията и в Сирия и само за два дни бяха събрани дарения, които напълниха цял ТИР.

Генералният консул на Турция в Пловдив: България и Кърджали са от най-големите донори на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция

 14 Февруари 2023
България и специално Кърджали са едни от най-големите донори на помощи за пострадалите от земетресенията в Югоизточна Турция. Това заяви генералният консул на южната ни съседка в Пловдив Корхан Кюнгерю, който днес посети пункта за събиране на помощи в Кърджали, за да координира изпращането на помощите.

ПОКАНА

 14 Февруари 2023
По повод 150-та годишнината от гибелта на Апостола на Свободата пред паметника на Васил Левски в центъра на град Кърджали ще се състои общоградско поклонение. Ритуалът ще започне в 11.00 часа на 19 февруари /неделя/ 2023 г. Община Кърджали кани всички жители заедно да почетем паметта и делото на Апостола на Свободата – Васил Левски.

Общината преведе събраните до тук общо 42 000 лв. за Сирия и Турция по сметка на БЧК

 14 Февруари 2023
Днес кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и секретарят на община Кърджали Себахтин Риза внесоха по банкови сметки сумите, събрани до този момент от общинска администрация, от жители на града и населените места в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.

О Б Я В А

 15 Февруари 2023
О Б Я В А за представяне на проектни предложения по процедура BG 06DNP001-19.214 на МИГ Стамболово-Кърджали 54 Подмярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

ПОКАНА

 15 Февруари 2023
УС на СНЦ „МИГ Стамболово – Кърджали 54“ кани всички свои членове да вземат участие в Общото събрание, което ще се проведе на 09.03.2023 г. от 10.00 ч. в залата на Общинска администрация – Стамболово. Събранието ще се проведе при следния дневен ред:...

В рамките на „Февруари – Месец на Америка в Кърджали” представят джаз легендата Джордж Бенсън по Общинско радио Кърджали

 15 Февруари 2023
С рубриката „Легенди на американския джаз” продължава сътрудничеството между Дружество Приятели на САЩ и Общинско радио Кърджали. В рамките на форума Февруари – Месец на Америка в Кърджали ще се състои срещата с един от най-известните китаристи и певци в историята на жанра - Джордж Бенсън, който навършва 80 години след месец.

Назъм Хикмет на 4 езика в Арт галерия „Кръг” за Международния ден на майчиния език 21 февруари

 16 Февруари 2023
За шеста поредна година Арт движение КРЪГ организира акция, посветена на Международния ден на майчиния език и езиковото многообразие 21 февруари, който се чества от 2000 г. насам в целия свят. Темата на ЮНЕСКО за 2023-та е с фокус върху многоезичното образование, базирано на майчините езици. Визуални инсталации, посветени на езиковото многообразие от архива на Кръг, ще красят галерията.

СЪОБЩЕНИЕ

 16 Февруари 2023
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, В съответствие с изискванията на Закона за социалните услуги и Наредбата за планиране на социалните услуги, Община Кърджали изготви: проект на анализ на потребностите от социални услуги и проект на предложение за планиране на социални услуги на общинско и областно ниво

Проведе се обществено обсъждане на проект за промени на Наредбата за синята зона в Кърджали

 17 Февруари 2023
В Бизнесинкубатора в Кърджали се проведе обществено обсъждане във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

С поднасяне на венци и цветя кърджалийци почетоха паметта на Васил Левски и 150 години от гибелта му

 19 Февруари 2023
С поднасяне на венци и цветя кърджалийци почетоха паметта на Васил Левски и 150 години от гибелта на великия българин. В честването участваха кметът д-р инж. Хасан Азис, заместник-кметът Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Себахатин Риза, общински съветници, енорийският свещеник отец Петър Гарена, областният управител, представители на партийни организации, училища, читалища и много граждани.

Община Кърджали обявява процедура по излъчване на Спортист на столетието

 20 Февруари 2023
Община Кърджали обявява процедура по излъчване на Спортист на столетието. В срок до 15.03.2023 г. могат да се подават мотивирани предложения за номинирани състезатели, придружени с доказателствен материал за постигнати резултати в Информационния център на общинска администрация – Кърджали, етаж 1, стая 103.

В ОДК се проведе обучение на тема "Медийна грамотност и критично мислене"

 20 Февруари 2023
На 18 февруари в ОДК се проведе творческа среща - обучение на тема "Медийна грамотност и критично мислене" по програма на sCOOL Media с обучители Кристиян Юлзари и Катерина Василева с интерактивни работилници. Участници в обучението бяха 35 ученици от клубовете "Медийно студио", „Фотография“, радиоклуб "Детски свят", Детски и младежки парламент и „Здраве, дом, общуване“.

СЪОБЩЕНИЕ

 21 Февруари 2023
РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ СЪОБЩАВА НА ГРАЖДАНИТЕ, ЧЕ ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА КАРТОТЕКИРАНИТЕ СЕМЕЙСТВА ЗА 2023г. Е ИЗНЕСЕН НА ТАБЛОТО НА ОБЩИНАТА НА 22.02.2023г.

П О К А Н А № 2

 21 Февруари 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На28.02.2023 год. /вторник/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д:

Прессъобщение

 21 Февруари 2023
Днес, 21 февруари 2023 г., в предаването на Общинско радио Кърджали, от 15:20 часа ще бъде излъчено повторението на четвъртото от новата четвърта поредица съвместни предавания на Общинско радио Кърджали и Областен информационен център – Кърджали, за кохезионната политика и Оперативните програми на ЕС.

О Б Я В А

 22 Февруари 2023
за представяне на проектни предложения по процедура BG 06 RDNP001-19.199 МИГ Стамболово-Кърджали 54 Мярка 7.2. “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по за представяне на проектни предложения по процедура BG 06 RDNP001-19.199 МИГ Стамболово-Кърджали 54 Мярка 7.2. “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 ч рез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

ПОКАНА

 22 Февруари 2023
УС на СНЦ „МИГ Стамболово – Кърджали 54“ кани всички свои членове да вземат участие в Общото събрание, което ще се проведе на 09.03.2023 г. от 10.00 ч. в залата на Общинска администрация – Стамболово. Събранието ще се проведе при следния дневен ред:...

СЪОБЩЕНИЕ

 23 Февруари 2023
ВЪВ ВРЪЗКА С КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОЦЕДУРА BG-RRP-4.023 „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

Партиите постигнаха съгласие за съставите на СИК в Кърджали

 23 Февруари 2023
Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 48-то Народно събрание и Европейския парламент–Коалиция “ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме промяната“,ПП „ДПС“, Коалиция „БСП за България“, „Демократична България“ ,„Възраждане“, „Български възход“проведоха днес консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание на02.04.2023г .

Зам.-посланикът на САЩ Андриа Брулет-Родригез гостува в Кърджали

 23 Февруари 2023
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис проведе днес среща със заместник посланика на САЩ в България г-жа Андриа Брулет-Родригез. Тя гостува в Кърджали във връзка с участие в прояви от 13-тото издание на фестивала „Февруари – Месец на Америка“. На срещата присъстваха зам.-кметовете на общината Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска.

Зам.-посланикът на САЩ и кметът на Кърджали връчиха наградите на победителите в конкурса за превод от английски в рамките на Месеца на Америка

 23 Февруари 2023
Във фоайето на Дом на културата бяха връчени наградите на победителите в конкурса за превод от английски с ученици, организиран от Дружеството „Приятели на САЩ” в рамките на форума „Февруари – Месец на Америка в Кърджали”. Направиха го заместник-посланикът на САЩ у нас Андриа Рене Брулет-Родригес и кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

В очакване на Баба Марта!

 24 Февруари 2023
65 бели и червени големи Пижо и Пенда украсиха днес дървото до мартенския кът пред община Кърджали. Красивите мартеници са изработени от децата от Школата по етнография и краезнание и Детски и младежки парламент с ръководител Нели Карабашева към Общински детски комплекс.

СПРАВКА

 27 Февруари 2023
по чл. 26, ал.5 от Закона за нормативните актове за постъпили предложения

СЪОБЩЕНИЕ

 27 Февруари 2023
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ На основание чл. 37и от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ЗСПЗЗ/, в изпълнение на Решение №12/30.01.2023 г. на Общински съвет – Кърджали С Ъ О Б Щ А В А:...

П О К А Н А

 28 Февруари 2023
Община Кърджали кани жителите и гостите на града за тържествено честване на 3-ти март – Национален празник на Р България на 03.03.2023 г. както следва:2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign