Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2023 г.

ОБЯВА

 04 Април 2023
ОБЯВА за представяне на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.216 на МИГ Стамболово-Кърджали 54 Мярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”, по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

Посветено на Радостина Лулова: „Най-важното състезание е винаги с теб самия“

 05 Април 2023
На 8 и 9 април, когато Кърджали е домакин на републиканското първенство по силов трибой, организатори на което са клуб "Юнак-Кърджали", съвместно с Българската Федерация по силов трибой, екипът на Арт движение Кръг организира две паралелни акции в двата дни. Първата е експонирано пано с авторски рисунки по сюжети от силовия и екипировъчния трибой, специално създадени от деца и младежи – доброволци към организацията, което ще краси стената на зала „Арпезос“, в която тече състезанието.

Засаждат 100 фиданки в новия парк в Седмицата на гората

 05 Април 2023
По случай Седмицата на гората в парк „Арпезос Север“ - трети етап , на 6 април 2023 г. в 11.00 часа ще бъдат засадени 100 дръвчета. Фиданките от сребрист смърч са осигурени от ДЛС“Женда“.Кампанията по залесяването на новия парк се организира от община Кърджали като в засаждането на фиданки ще участват и различни организации, държавни структури, училища, спортни клубове и др.

СЪОБЩЕНИЕ

 06 Април 2023
ДО МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ ПРЕДСТАВЕНИ В 48-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, УЧАСТВАЛИ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА 02.04.2023 ГОДИНА

По инициатива на общината 110 фиданки от сребрист смърч бяха засадени в Парк „Арпезок Север”

 06 Април 2023
Над 200 кърджалийци – деца, ученици, представители на различни институции – държавни и общински, спортни клубове и социални центрове, се включиха днес акцията по залесяване на Парк Арпезос – Север в района на алеята, която води към пасарелката за кв. Възрожденци. Събитието е част от проявите, свързани със Седмицата на гората, а е инициирано от Община Кърджали.

Проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“

 06 Април 2023
Продължава изпълнението на проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“, който се изпълнява от Фондация „Микрофонд София” в партньорство с Община Кърджали по Договор за ПБФП BG05SFOP001-2.025-0032-С01, финансиран по Оперативна програма „Добро Управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Със съдействието на общината, за първи път Кърджали бе домакин на републиканско първенство по силов трибой

 11 Април 2023
За първи път, на 8 и 9 април град Кърджали бе домакин на републикансото първенство по силов трибой. Състезанието, което бе организирано от спортен клуб по силов трибой „Юнак-Кърджали“, се състоя в спортна зала Арпезос. Участваха 15 клуба от цяла България с общо над 90 състезателя -мъже и жени, в различни възрастови групи и теглови категории. Домакините от Юнак-Кърджали бяха представени от 21 участника.

Важно съобщение за членовете на СИК

 12 Април 2023
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ за всички членове на СИК в Кърджали, които са участвали в провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април:...

Деца от детските градини украсиха пространството пред общината с големи великденски яйца

 13 Април 2023
На велики четвъртък - първия ден, когато по традиция се боядисват яйцата за Великден, деца от 10 детски градини в община Кърджали заедно с техните учители, поставиха днес пред надписа „Кърджали” в пространството пред сградата на общинската администрация 10 яйца, високи 70 сантиметра, украсени от самите тях.

Поздрав на кмета д-р инж. Хасан Азис и Общинския съвет по случай Великден

 13 Април 2023
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и Общински съвет – Кърджали поздравяват всички християни от общината по случай предстоящите Великденски празници като им пожелават здраве и благополучие! Нека има мир, вяра и любов в сърцата ни! Нека светлината на Неговото Воскресение озари живота Ви! Честито Възкресение Христово!

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис се включи в боядисването на 540 яйца – една инициатива на ОДК

 13 Април 2023
540 великденски яйца боядисаха на Велики четвъртък децата от Школата по етнография и краезнание, Детски и младежки парламент и клуб „Театър, творчество изява“ към Общински детски комплекс гр.Кърджали. Във великденското боядисване на яйца се включи и кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, който под ръководството на Любомира обагри пъстри великденски яйца, след което заедно с децата и младежите оформиха великденски пакети.

Домашен социален патронаж и ЦСРИ „Орфей” зарадваха социално слаби с празнично меню и поздравителни картички за Великден

 13 Април 2023
Около 145 потребители на Домашен социален патронаж получиха празнично меню по случай великденските празници, а също и поздравителни картички за Великден, изработени от обитателите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми „Орфей” в Кърджали. Това съобщи управителят на Домашния социален патронаж в Кърджали Хайрие Садък.

Прессъобщение

 18 Април 2023
Днес, 18 април 2023 г., в предаването на Общинско радио Кърджали, от 15:20 часа ще бъде излъчено повторението на петото от новата четвърта поредица съвместни предавания на Общинско радио Кърджали и Областен информационен център – Кърджали, за кохезионната политика и Оперативните програми на ЕС.

Поздрав на кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и Общински съвет – Кърджали по случай Рамазан Байрам

 19 Април 2023
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и Общински съвет – Кърджали честитят на всички мюсюлмани свещения празник Рамазан Байрам като им пожелаватздраве, благополучиеирадост! Нека на този празник отворим сърцата си за добро, почтеност и взаимно уважение! Честит Рамазан Байрам!

П О К А Н А № 4

 19 Април 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На27.04.2023 год. /четвъртък/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д

Веселба за Байрама в парк „Простор“

 20 Април 2023
С концерт на таланти на открита сцена ще бъде отбелязан свещения празник Рамазан байрам . На 21.04.2023г. от 11.00ч. в парк „Простор“ се организира парти за всички желаещи да се веселят със съдействието на община Кърджали.

Шишеяд обединява Кърджали в каузата “Заедно за по-чист парк и квартал”

 20 Април 2023
Кампания за разделно събиране на пластмасови бутилки учи месните жители на принципите за живот #БезОтпадъци

Проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“

 20 Април 2023
Изготвен е Анализ на възможностите за подобряване взаимодействието между бизнеса и местната власт в сферата на местно икономическо развитие на община Кърджали, който е част от дейностите по проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“.

ПОКАНА

 25 Април 2023
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ има удоволствието да Ви покани на Официална церемония: „Откриване на нови социални услуги: Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Център за обществена подкрепа и Наблюдавано жилище”

ПОКАНА

 25 Април 2023
Уважаеми госпожи и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония за откриване на обект, изграден по проект „Заедно в подкрепа на децата на Кърджали”.

Община Кърджали и община Струмица, Р Северна Македания, подписаха договор за побратимяване

 27 Април 2023
Договор за побратимяване бе подписан днес между общините Кърджали и Струмица, Р Северна Македония. Церемонията се състоя в залата на Бизнесинкубатора като част от заседание на Общинския съвет. Преди това общинските съветници гласуваха единодушно направеното от кмета д-р инж. Хасан Азис предложение за побратимяване с ъс северномакедонската община.

Три нови социални услуги бяха открити официално в Кърджали

 28 Април 2023
По време на специална церемония с участието на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и кмета на вече побратимената община Струмица Р Северна Македония Костадин Костадинов, днес официално бяха открити три нови социални услуги, с които общо в община Кърджали те стават 20.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign