Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2023 г.

Александър Нешев спечели 1-во място в Регионален турнир по тенис на маса до 8 г. в Смолян

 03 Юли 2023
Александър Нешев , състезател от ТЕНИС КЛУБ "Орфей", гр.Кърджали, спечели първото място Регионален турнир по тенис за момчета и момичета до 8 г. в град Смолян. Надпреварата от календара на Българската федерация по тенис се проведе на кортовете на ТК "Смолян 2013".

СЪОБЩЕНИЕ

 04 Юли 2023
Фондация Нана Гладуиш-Една от 8 ще посети гр. Кърджали със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата от нашия град и областта. Каним жените с диагнозата да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на Една от 8.

ПОКАНА

 06 Юли 2023
Във връзка с откриващия се на 7 юли Месец на Турция в Кърджали Обшина Кърджали кани жителите и гостите на града на откриването на фотоизложба и изложба с рисунки на ОДК и ученици от Одрин - „Заедно на един мост“ на 7 юли 2023 г. от 10.00ч. пред община Кърджали.

С изложбата

 07 Юли 2023
С изложбата „Заедно на един мост”, включваща фотоси на фотографи от Клуба "От черно до бяло" и рисунки на млади художници от Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали, и ученици от училището по изящни изкуства "Хасан Риза" в Одрин, днес бе открит Месеца на Турция в Кърджали. Организатори на събитието са община Кърджали и Посолството на Република Турция у нас.

Отбелязваме 15 юли в Месеца на Турция в Кърджали

 13 Юли 2023
Община Кърджали и Генералното консулство на Република Турция в Пловдив ще отбележат заедно в рамките на Месеца на Турция „15 юли - Ден на демокрацията и националното единство“ в Турция. Предвижда се на 14 юли/петък/ от 11.00ч. в читалище ,Юмер Лютви" да се открие изложба, на която ще присъства и Генералният консул на Република Турция в Пловдив г-н КорханКюнгерю. Сьщия ден от 12.00 ч. ще има мевлид в новата джамия.

П О К А Н А № 7

 13 Юли 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На20.07.2023 год. /четвъртък/ от 11.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д:...

Проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“

 13 Юли 2023
В рамките на дейност 3 от проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“, екип от експерти подготвя Концепция за насърчаване на участието на бизнеса и гражданите в процесите на прилагане на местни политики, изпълнение и мониторинг.

Продължава гасенето на пожара край Вишеград

 14 Юли 2023
Втори ден продължават усилията за ликвидиране на пожара в Регионалния център за битови отпадъци край с.Вишеград, който възникна привечер на 13 юли.Община Кърджали съвместно с дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" предприеха мерки за ограничаване на по-нататъшното разпространение на огъня, към момента пожарът е локализиран. В момента се гаси и запръстява клетка 1.

П О К А Н А

 14 Юли 2023
Община Кърджали кани всички кърджалийци и гостите на града на 18 юли 2023 г. /вторник / на тържествено честване на 186-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.В 11.30 часа пред Паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя.

В Месеца на Турция в Кърджали бе открита фотоизложба посветена на 15 юли – ден на демокрацията и националното единство в Турция

 14 Юли 2023
С изпълнение на химните на Турция и България и в присъствието на Генералния консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, днес в Народно читалище „Юмер Лютфи” бе открита фотоизложба, посветена на 15 юли – ден на демокрацията и националното единство в Турция.

СЪОБЩЕНИЕ

 17 Юли 2023
Списъкът на допуснатите кандидати до участие във втори етап за съдебни заседатели в Районен съд - Кърджали за мандат 2023-2027 г. е публикуван на официалната интернет страница на Община Кърджали www.kardjali.bg, Раздел „Общински съвет“, Секция „Съдебни заседатели“.

По повод 186 години от рождението на Васил Левски кърджалийци се преклониха пред паметта на великия българин

 18 Юли 2023
По повод 186-годишнината от рождението на Васил Левски днес, 18 юли, кърджалийци се преклониха пред паметта на великия българин.

В рамките на инициативата „Месец на Турция в Кърджали” представители на бизнеса в Одрин пристигат в Кърджали

 18 Юли 2023
Представители на бизнеса от град Одрин, Република Турция, ще посетят на 19.07.2023 г. Кърджали. Визитата е в рамките на инициативата юли – „Месец на Турция в Кърджали“.

На 24 юли от 19.00 ч. пръскат срещу комари в Кърджали

 19 Юли 2023
Община Кърджали съобщава на жителите на град Кърджали, че на 24 юли/понеделник/ 2023 г., от 19:00 ч. ще започне пръскането срещу комари.

ПОКАНА

 19 Юли 2023
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония за откриване на обект, изграден по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“, Договор за ПБФП BG16RFOP001-1.021-0003-С01, финансиран по Оперативна програма «Региони в растеж» 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Побратимените общините Кърджали и Одрин подписаха протокол за сътрудничество в сферата на бизнеса

 19 Юли 2023
Протокол за сътрудничество между община Кърджали, община Одрин, работодателски организации от Кърджали и Търговско-промишлената палата в Одрин, беше подписан днес на официална церемония, която се проведе в Бизнесинкубатора в Кърджали. Събитието е част от инициативата „Юли – Месец на Турция в Кърджали”. То бе уважено от Генералния консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю. Във форума участва и областният управител на Кърджали Даниел Делчев.

Официално откриха моста „Пеперудата” в парк „Арпезос – Север”

 20 Юли 2023
На специална церемония днес официално бе открит пешеходния мост, свързващ двете части на парк „Арпезос – Север” и придобил популярност с името „Пеперудата”, заради архитектурния и конструктивния си облик.

Общинският плувен басейн отваря врати през август, цената на билетите остава същата - 2 лева за деца и 4 лева за възрастни

 20 Юли 2023
След повече от две години на пауза, очаква се в началото на август да отвори врати за граждани откритият плувен басейн в спортен комплекс „Арпезос”. Това заяви днес пред журналисти кметът доц. д-р Хасан Азис. По думите му билетите ще останат на същата стойност, каквато е упомената в общинската Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Кърджали.

До месец може да започне ремонта на покривната конструкция на Художествената галерия в Кърджали

 21 Юли 2023
До месец ще приключи процедурата по избор на изпълнител на ремонта на покривната конструкция на Художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали и строително-монтажните работи ще могат да започнат, съобщи пред журналисти заместник-кметът инж. Катя Митовска.

П О К А Н А

 21 Юли 2023
Община Кърджали има удоволствието да покани гражданите и гостите на града на следните прояви, организирани в рамките на „Месец на Турция в Кърджали“:...

В рамките на Месеца на Турция в Кърджали стотици се насладиха на поп концерта на Баръш Тезджан и група „Румели” от Текирдаг

 24 Юли 2023
Поп концертът на група Румели и и нейният фронтмен Баръш Тезджан от побратимената на Кърджали община Текирдаг, Р Турция, изпълниха горната част на Парк „Арпезос Север” с млади и стари кърджалийци и гости на града. Ритмичните и по-харт парчетата, изпълнени от Баръш Тезджан, Айтач Кайалъ, Джем Калънч, Ерджан Кючуккъзънлъклъ, Али Юздемир, Мусхет Кълънч и солистката Дидем Гюрджю, разиграха по-темпераментната част от публиката, която пя и танцува заедно с групата.

ПОКАНА

 25 Юли 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На 01.08.2023 год. /вторник/ от 13.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния ДНЕВЕН РЕД

С изложба на керамично изкуство от Одрин продължиха проявите в Месеца на Турция в Кърджали

 25 Юли 2023
С изложба от керамични творби на побратимената община Одрин, продължиха културните прояви в рамките на инициативата „Месец на Турция в Кърджали”, организирана от община Кърджали, посолството на Р Турция, Генералното консулство в Пловдив и със съдействието на побратимените на Кърджали градове в южната ни съседка.

МИГ Стамболово-Кърджали започва разработването на стратегията за ВОМР и нейното консултиране

 26 Юли 2023
МИГ Стамболово-Кърджали започва разработването на стратегията за ВОМР и нейното консултиране. След направените две проучвания на територията покрита от МИГ Стамболово-Кърджали 54 и проведените обучения със заинтересованите страни започна подготовката за разработването на стратегията за ВОМР (СВОМР) и консултирането й с местната общност,

С концерт, изложба и уъркшопове ни гостува Тракийския университет от Одрин

 26 Юли 2023
Днес в рамките на „Месец на Турция в Кърджали“ ще се реализират няколко прояви с участието на представители на Тракийския университет в Одрин.

Симфоници от Тракийския университет в Одрин плениха кърджалийци с изпълнения на Моцарт, Юнус Емре….и Дайчово хоро, видяхме и танца на дервишите

 26 Юли 2023
Като кулминация на проявите в рамките на „Месец на Турция в Кърджали“ до тук определи кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис концерта на Балкански симфоничен оркестър към Тракийски университет в Одрин и атрактивното изпълнение на дервиш под ритъма на музиката изпълнена от симфониците. Многобройната публика в парк Арпезос Север чу майсторски изпълнени творби на Моцарт, Хачатурян, Й.Щраус, Юнус Емре, Исмаил Деде Ефенди. Изненадващо за мнозина прозвуча и „Дайчово хоро” на Ц. Петков.

Проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“

 27 Юли 2023
Приключи изпълнението на Дейност 2 по проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“.

ПОКАНА

 31 Юли 2023
Уважаеми дами и господа, Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в провеждането на Официална церемония по откриване на обект по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“, Договор за ПБФП BG16RFOP001-1.021-0003-С01, който се осъществяващ финансовата подкрепа на Оперативна програма «Региони в растеж» 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Кърджали и Османгаази, Бурса организират Ашуре в събота

 31 Юли 2023
На 5 август 2023 г./ събота/ от 12.00 часа в Кърджали, на Пазара на производителите в близост до централната джамия ще се раздаде ашуре на 2000 души.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign