Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2023 г.

6 незабравими дни на брега на морето преживяха 43 ученици от община Кърджали, благодарение на кмета доц. д-р Хасан Азис

 04 Септември 2023
43 ученици от община Кърджали и техните ръководители се завърнаха от летен лагер в Международния младежки център в Приморско. Щастливите и пълни с емоции 6 дни на брега на морето станаха възможни благодарение на община Кърджали и лично със съдействието на кмета доц. д-р Хасан Азис.

П О К А Н А

 04 Септември 2023
Ръководството на община Кърджали Ви кани на 6 септември /сряда/ 2023г. от 10.00ч.пред Паметника на Освободителите в Градската градина, за да поднесем венци в знак на признателност и да се поклоним пред паметта на героите, дали живота си за свободата на нашата Родина.

Търсят се приемни семейства

 05 Септември 2023
Дайте семейна топлина и любов на дете в нужда и потърсете Областния екип по приемна грижа. Станете приемни родители и осигурете възможност на дете да расте в семейна среда, с топлина, любов и внимание.

Приеха бюджета на община Кърджали за 2023 година

 05 Септември 2023
На днешното заседание на Общинския съвет в Кърджали бе приет бюджета на общината за 2023 година /поради късното приемане на държавния бюджет/, който е в размер на 106 876 000 лева и бележи ръст спрямо предходната план-сметка с около 20 процента.

Кърджалийци почетоха 138-годишнината от Деня на Съединението с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите

 06 Септември 2023
С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в градската градина кърджалийци почетоха 138-годишнината от Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия през 1885 година.

Община Кърджали подарява раници на 671 първокласници за 15 септември

 07 Септември 2023
За 19 поредна година над 670 първокласници от училищата на територията на община Кърджали ще получат в първия учебен ден – 15 септември, книжка с български народни приказки, с лично послание на кмета доц. д-р инж. Хасан Азис. Тази година общината ще дари и раничка на всеки първокласник, в която ще има ученически пособия.

Представиха проекта „Укрепване на общинския капацитет в община Кърджали”

 07 Септември 2023
Днес на нарочна пресконференция и с участието на ръководители на социални услуги, социални работници, представители на Бюрото по труда, БЧК и други институции, свързани с провеждането на социални политики, бе представен проект „Укрепване на общинския капацитет в община Кърджали”. Направиха го ръководителят на проекта Нермин Мехмед – главен експерт в общинската администрация и координаторът Айше Зеки.

Футболният съдийски елит от България и Турция се среща в Кърджали

 08 Септември 2023
Тази вечер Асоциацията на съдиите по футбол в България, заедно с община Кърджали и Българо-турския дамски бизнес клуб, ще посрещнат в гр. Кърджали отбор на турски футболни съдии и делегация на Балканското дружеството за сътрудничество “Балканлълар”,Картал, Истанбул, за впечатляващ спортен спектакъл. На стадион "Арена Арда" ще се сблъскат в приятелска среща турските футболни съдии с техните български колеги.

До 15 дни приключва реставрацията на ранносредновековната базилика от 6 век на Перперикон

 08 Септември 2023
До 15 дни реставрацията на разположената в южния квартал на Перперикон ранносредновековната базилика от 6 век, най-голямата в Родопите, ще бъде напълно готова, съобщи ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров в края на археологическия сезон.

Обединени в инициативата „Футболът – приятелство без граници” футболни съдии от България и Турция се срещнаха в приятелски двубой на Арена Арда

 09 Септември 2023
Обединени в инициативата „Футболът – приятелство без граници” днес на Арена Арда в Кърджали футболни съдии от България и Турция се срещнаха в приятелски двубой. Точно в 17.00 часа кметът на Кърджалии доц.д-р Хасан Азис даде старт на срещата.

ПОКАНА

 11 Септември 2023
Областният екип по приемна грижа към Проект “Приеми ме 2015” по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05М9ОР001-2.003 "Приеми ме 2015" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 – 2020 г. съвместно с “Надежда и домове за децата” – клон България – организират информационна среща с тема: “Грижа за деца с увреждания”.

С подкрепата на кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис деца от Кърджали и Одрин летуваха край морето в село Равда

 11 Септември 2023
С подкрепата на кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис 40 деца и младежи от специализирани социални услуги в Кърджали и фолклорният състав към побратимената община Одрин в продължение на 9 дни летуваха в с. Равда.

Обучават служители от 10 социални услуги в Кърджали на социално предприемачество при работа с хора с увреждания

 12 Септември 2023
Фондация „Ателие за идеи ДЕКОР” организира обучение на служители в социални услуги, тема на което е социалното предприемачество за хора с увреждания.

Община Кърджали се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

 13 Септември 2023
Община Кърджали за поредна година се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Btv Media Group, която ще се проведе на 16 септември. Тазгодишното издание на мащабната доброволческа инициатива е под надслов „Готови сме!“ и цели да насърчи отговорното отношение и поведение за създаване на една по-чиста и красива среда за живот.

В голям музикален празник се превърна концерта на Лили Иванова, пя пред над 4000 души от Кърджали и областта

 14 Септември 2023
От години Кърджали, кърджалийци и хора от цялата област, не бяха преживявали такова грандиозно музикално събитие, каквото бе концерта на примата на българската естрада Лили Иванова. Над 4000 души изпълниха в пълен предел „възкръсналата” за живот „Арена Спартак” и всички те пяха заедно с нея вечните хитове като „Детелини”, „Ветрове”, „Панаири”, „Камино” и още много други.

Община Кърджали обсъди идея за сътрудничество в областта на висшето образование

 14 Септември 2023
В навечерието на 15 – ти септември проф. д-р Христо Бозов, дм - Ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас посети Община Кърджали с предложение за бъдещо сътрудничество в обучението на студенти от специалност „Медицинска сестра“. Идеята бе обсъдена на среща с кмета доц. д-р инж. Хасан Азис и представители на общинското ръководство.

Кръгла маса на тема „Обществото и различните – Инициативи за преодоляване на негативните стереотипи“ се проведе в Кърджали

 14 Септември 2023
Мащабно анкетно проучване за индикиране на негативните стереотипи спрямо малцинствени общности бе представено днес в Бизнесинкубатора на Кръгла маса на тема „Обществото и различните – Инициативи за преодоляване на негативните стереотипи“.

Кметът доц. д-р Хасан Азис към първокласниците в СУ „П.Р. Славейков”: Поемете ръката на вашите учители, тя ще ви води уверено в чудния свят на знанието!

 15 Септември 2023
В първия учебен ден – 15 септември, над 1600 ученици прекрачиха праха на най-голямото средно училище в Източните Родопи СУ „П.Р. Славейков”. Малко след 8.30 часа дворът на учебното заведение започна да се изпълва с развълнувани школници, носещи букети за своите преподаватели, учители и разбира се родители, баби и дядовци. Най развълнувани, естествени и непринудени бяха обаче първолаците – 189 на брой през тази учебна година.

ПОКАНА

 15 Септември 2023
Във връзка с публикуваните Насоки за кандидатстване по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16FFPR002-5.001 „ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ!“, по приоритет 5”Въздух” на Програма „Околна среда” 2021-2027 Община Кърджали отправя покана до заинтересовани граждани, притежаващи имот на територията на общината, които използват топлоуреди на твърда гориво – дърва и въглища за участие в работна среща, на която ще бъдат представени критериите и изискванията за участие в процедурата.

RUN-FEST

 15 Септември 2023
Заповядайте на 7 октомври 2023г. /събота/ на първото по рода си състезание по бягане за нашия град. Да дадем пример на децата. Специални медали и подаръци за победителите.

Поредна победа за състезател от Тенис клуб „Орфей” в Кърджали

 18 Септември 2023
Александър Нешев от Тенис клуб „Орфей”, гр.Кърджали, спечели първото място на Регионален турнир по тенис за момчета и момичета до 8 г. в Пловдив.

Проведе се обществено обсъждане на проект на Стратегия за водено от общностите местно развитие на МИГ „Стамболово – Кърджали 54“ за периода 2023 – 2027 г.

 19 Септември 2023
Местна инициативна група /МИГ/ „Стамболово – Кърджали 54“ изпълнява Административен договор № РД50-80/23.03.2023 г. по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие" от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., във връзка с подготовката на нова Стратегия за водено от общностите местно развитие за периода 2023 – 2027 г. (СВОМР).

Партиите се споразумяха за състава на СИК за изборите за местна власт на 29 октомври

 20 Септември 2023
Представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 49-то Народно събрание, се споразумяха за съставите на СИК на територията на община Кърджали, разпределението на председателските, заместник-председателските и секретарските места.

Агресията в училище и добри практики за преодоляване на насилието бяха тема на Кръгла маса по проект „ШАНС – Интегриран подход за социално приобщаване”

 20 Септември 2023
Днес в голямата зала на Бизнес инкубатора се проведе Кръгла маса на тема „Агресията. Добри практики за преодоляване на насилието”. Събитието е част от проект „ШАНС – Интегриран подход за социално приобщаване”, реализиран от Община Кърджали по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 година и е във връзка с изпълнението на дейност 5 от проекта „Работа с родители без разлика от етническия произход за разясняване на ползите от образователната интеграция и приемане на различието”.

МИГ „Стамболово – Кърджали 54“ проведе обществено обсъждане във връзка с проект на Стратегия за водено от общностите местно развитие за периода 2023 – 2027 г.

 20 Септември 2023
Местна инициативна група (МИГ) „Стамболово - Кърджали 54“ изпълнява Договор № РД50-80/23.03.2023 г. по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие" от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., във връзка с подготовката на нова Стратегия за водено от общностите местно развитие 2023 – 2027 г. (СВОМР).

П О К А Н А

 21 Септември 2023
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на 22 септември - Ден на Независимостта на България .

П О К А Н А № 10

 21 Септември 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На28.09.2023 год. /четвъртък/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д:

По повод 22 септември – Деня на независимостта, кметът доц. д-р Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват жителите на общината

 21 Септември 2023
Кметът на община Кърджали доц. д-р инж.Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали поздравяват всички жители на общината с 22 септември – Ден на Независимостта на България! Нека с упоритост продължим делото на нашите предци, които преди 115 години ни дадоха урок по единство и смелост!

С тържество в Градската градина бяха отбелязани 115 години от обявяването на Независимостта на България

 22 Септември 2023
Кърджалийци отбелязаха 115 години от обявяването на независимостта на България с официална церемония и музикална програма. Пред Паметника на освободителите в Градската градина бяха поднесени венци и цветя.

16-то издание - Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2023

 25 Септември 2023
16-то издание - Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2023 Проект на събитие: ЕКОЛОГИЧЕН ФЕСТИВАЛ/ECO FESTIVAL 28-29/09/2023г. в ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

ПОКАНА

 26 Септември 2023
ЗА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ по проект BG05M9OP001-2.019-0033-C01 „Заедно в подкрепа на децата на Кърджали-2“

От юни 2022 г. до днес общо 194 потребители са преминали през трите социални услуги, реализирани по проект „Заедно в подкрепа на децата на Кърджали - 2”

 29 Септември 2023
194 са потребителите, които са възползвали от трите социални услуги, осигуряващи възможност за социално включване и адаптация - Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Център за обществена подкрепа и Наблюдавано жилище, които отвориха врати през юни 2022 година. Това стана ясно по време на заключителната пресконференция по проект „Заедно в подкрепа на децата на Кърджали- 2”, реализиран по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Бенефициент по проекта е община Кърджали, а той е на обща стойност 2 212 158.00 лева.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign