ИНФОРМАЦИЯ
Община Кърджали подписа договор с Фонд „Социална закрила”, за изпълнение на проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и Обществена трапезария в община Кърджали“, по Целева програма за „Подобряване на материалната база на домашен социален патронаж и/или обществена трапезария“, финансирана от фонд „Социална закрила“.
Проектът ще се изпълнява в периода от 16.05.2022г. до 30.11.2022г.
Общият бюджет на проекта е в размер на 35 856,32 лв. с ДДС, от които 32 270,69 с ДДС финансиране от ФСЗ и 3 585,63 лв. с ДДС съфинансиране от Община Кърджали.
Основна цел на проекта е подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж-Кърджали и Обществена трапезария, чрез модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане и повишаване качеството на предоставяната социална услуга.
Специфични цели:
1. Създаване на подходяща и ефективна социална инфраструктура за предоставяне на качествени услуги на потребителите.
2. Подобряване на производствената среда и технологичния процес за приготвяне на безопасни храни в съответствие с нормативните изисквания.
3.Постигане на по-добра рентабилност и ефективност при приготвяне на храната, повишаване качеството на храната и намаляване на нейната себестойност.
4. Икономия на ел. енергия чрез закупуване и използване на съвременно и енергоспестяващо оборудване.
5. Осигуряване на по-добри и безопасни условия на труд на персонала приготвящ храната за потребителите.
6. Повишаване удовлетвореността на целевата група ползваща услугите свързани с приготвянето и доставката на храна.
В резултат от реализиране на проекта се очаква да се постигнат следните резултати:
- Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж-Кърджали и Обществена трапезария, чрез модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане и повишаване на качеството на предоставяната социална услуга,.
- Закупуване на ново оборудване и обзавеждане за подобряване на производствената среда и технологичния процес за приготвяне на безопасни храни в съответствие с нормативните изисквания.
- Постигане на по-добра рентабилност и ефективност при приготвяне на храната, повишаване качеството на храната и намаляване на нейната себестойност.
- Осигуряване на по-добри и безопасни условия на труд на персонала приготвящ храната за потребителите.
- Повишаване удовлетвореността на целевата група ползваща услугите свързани с приготвянето и доставката на храна.
Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила“ по Целева програма за „Подобряване на материалната база на домашен социален патронаж и/или обществена трапезария“