Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2018 г.

Просрочените задължения на община Кърджали бележат спад от 6 млн. лв.

 02 Септември 2018
Просрочените задължения на община Кърджали бележат спад от 6 млн. лв.

Читалище „Родопски фар 1938” с голям празничен концерт на 6 септември

 02 Септември 2018
С голям концерт на 6 септември съставите при читалище “Родопски фар1938“ кв.Гледка ще честват 80 години на духовното средище и 10 години от създаването на Фолклорен танцов състав „Тракийска младост”

Кърджали ще чества 133 години от Съединението

 03 Септември 2018
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 133-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 06.09.2018 г. /четвъртък / от 11.00 ч. пред Паметника на Освободителите в Градската градина

Делегация от Кърджали гостува в Съндъргъ

 03 Септември 2018
Заместник кметовете на община Кърджали Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю присъстваха на 20-ия международен фестивал Яджъбедир за килимарство, култура и изкуство в община Съндъргъ, Балъкесир, Турция. Поканата за празника бе от кмета Екрем Яваш

П О К А Н А

 03 Септември 2018
На 13 септември ще се състои публично обсъждане на отчета за изпълнение на Бюджета и средствата от Европейския съюз за 2017 г. на Община Кърджали

Зам.- кметът Веселина Тихомирова поздрави участниците в гребен поход по р. Арда

 04 Септември 2018
Близо 50 души от няколко града на страната участваха в гребен поход с каяци по река Арда и язовирите „Кърджали” и „Студен кладенец"

Празник на терлика за 13-ти път в Дъждовница

 04 Септември 2018
Темата на 13-тото издание на фестивала в Дъждовница е: „Следвай нишката и стани част от плетката“. На 8 септември Дъждовница ще се събуди украсена с тези десетки произведения, които ще висят от нишки, прокарани през целия площад на селото

Няма опасност за проваляне на учебната година за училищата в ремонт в Кърджали

 05 Септември 2018
По инициатива на Постоянната комисия по образование и култура в Общински съвет-Кърджали днес заедно с кмета на общината инж.Хасан Азис и председателя на ОбС Раиф Мустафа, се проведе среща с директорите на ЕГ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Отец Паисий“, СУ „П.Славейков“, в които се извършват основни ремонти по ОП“Региони в растеж“ Кметът инж.Азис каза, че общината ще подпомогне училищата като ще поеме разходите, свързани с използването на база в други сгради

Кърджали чества тържествено Деня на Съединението

 06 Септември 2018
Инж. Хасан Азис: Съединението е едно от най-забележителните събития в българската история. То ни отпраща към понятия като единство, съгласие, обединение, свързаност и още по-дълбоко – към едното цяло, което е народът

С голям концерт “Родопски фар 1938“ чества 80 години

 06 Септември 2018
С Почетен знак – Герб на община Кърджали- Златен кметът на Кърджали инж.Хасан Азис награди НЧ „Родопски фар 1938” по случай 80 години от създаването на духовното средище и за изключителния му принос за съхранение и популяризиране на автентичния фолклор и за развитието на културния живот в община Кърджали

Кметът: Няма закъснение с процедурите по ремонтите на училищата, учебната година започва нормално

 10 Септември 2018
Закъсня ли община Кърджали с обявяването на процедурите по обявяване на обещствената поръчка за избор на изпълнител на ремонтните работи в 5 от училищата в града, закъсняват ли строителите с изпълнението на строително-монтажните работи и ще има ли нормален учебен процес в първия учебен ден на новата учебна година? На тези въпроси днес отговори кметът инж. Хасан Азис пред журналисти, провокиран от действията на областната администрация по темата.

ОБРЪЩЕНИЕ

 10 Септември 2018
На кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис във връзка с доброволческата инициатива „Световният ден на почистването”

П О К А Н А № 9

 11 Септември 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 20.09.2018 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

ДНСК ще партнира и подпомага общините с училища в ремонт

 11 Септември 2018
РДНСК ще получат указания да подпомогнат процеса. Постигнато бе единомислие, че няма опасност от провал на учебния процес заради училищата, в които ремонтните дейности не са приключили изцяло.

Светофарната уредба до болницата в Кърджали няма да работи на 13 и 14 септември поради авария

 12 Септември 2018
Светофарна уредба на кръстовището пред Многопрофилна болница за активно лечение”Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали няма да работи на 13 и 14 септември в следствие на настъпил токов удар днес.

Деца от социалните центрове за първи път видяха морето, благодарни са на общината и кмета

 13 Септември 2018
Девет незабравими дни на българското Черноморие оставиха отпечатък в живота на 30 деца и младежи настанени в трите социални услуги в гр.Кърджали.

Кметът предприе поредица от срещи с родители и учители преди първия учебен ден, първо беше в СУ „П.Р. Славейков”

 13 Септември 2018
Поредица от срещи с родители и педагогически колективи в петте учебни заведения, в които се извършва ремонт по ОП „Региони в растеж” провежда днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, заедно с ръководителя на проекта и негов заместник инж. Катя Митовска. Първата от тях бе тази сутрин в най-голямото учебно заведение в Източните Родопи СУ „П.Р.Славейков”.

Млади фотографи с изложба „Обичам те, Земя!”

 13 Септември 2018
Изложба посветена на кампанията „Да изчистим България заедно” ще представят младите фотографи от фото клуб „От черно до бяло” към ОДК Кърджали. Тя е на тема „Обичам те, Земя!” и ще бъде изложена на 14 и 15 септември пред сградата на общинска администрация.

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 14 Септември 2018
по повод публикуван Проект на нова Наредба за условията и реда за придобиване, управление и разпореждане с общински жилища на Община Кърджали на интернет страницата на Община Кърджали и на Портала за обществени консултации към Министерски съвет.

Първи успехи за кърджалийските триатлонисти

 14 Септември 2018
6-то и 8-мо място завоюваха малките кърджалийски триатлонисти на Държавното първенство, което се проведе преди броени дни в Спортно оздравителен комплекс /СОК/ Камчия. Спортен клуб по триатлон „Юнак” Кърджали се представи с трима състезатели при момчетата и това бе първото им клубно участие на състезание от подобен ранг.

Пасарелката ще бъде ремонтирана

 14 Септември 2018
Пасарелката ще бъде ремонтирана. Това обяви днес по време на брифинг на терен кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той инспектира съоръжението, което се руши от години, заедно със зам. кмета инж. Катя Митовска.

Петте училища, в които текат ремонти по ОП „Региони в растеж”, отварят врати на 17 септември

 14 Септември 2018
Готовността петте училища да приемат ученици на 17 септември, въпреки продължаващите ремонти, провери днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, заедно с журналисти. В рамките на обиколката той запретна ръкави в помощ да бъде довършено боядисването на оградата на ЕГ „Христо Ботев”.

Общинска администрация се включва в кампанията "Да изчистим България заедно"

 14 Септември 2018
Общинска администрация- Кърджали ще помогне на най-голямото училище в града - СУ“П.Р.Славейков“ в кв.“Възрожденци“, да подготви ремонтирания корпус на училището за първия учебен ден като се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ в събота от 09.15ч.

Кмет и общинари чистиха в двора на училище „П.Р.Славейков“

 15 Септември 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али, Катя Митовска,Веселина Тихомирова,Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Сезгин Бекир и представители на Общинска администрация от всички ресори участваха в почистването надвора на най-голямото училище в Южна България – СУ“П.Р.Славейков“ в кв.“Възрожденци“.В акцията по почистването се включи и народният представител от ДПС Адлен Шефкет.

Новата учебна година започна на пълни обороти, въпреки продължаващите ремонти

 17 Септември 2018
Въпреки продължаващите ремонтни дейности в сградите на пет учебни заведения в областния град, новата учебна година бе посрещната подобаващо във всички учебни заведения на общината. Тържествата започнаха точно в девет часа тази сутрин с издигане на националния трибагреник, а училищните дворове бяха изпълнени до край от ученици, родители, учители и гости.

Кметът инж. Хасан Азис връчи на първокласниците комплект книжки и помагала

 17 Септември 2018
Гост в първия учебен час на първокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” бе кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Символично той връчи първия комплект книжки и помагала на една от ученичките и пожела на всички много здраве и да вървят успешно по пътя на знанието.

Започна ремонта на пасарелката

 17 Септември 2018
Днес започна ремонт на Пасарелката, която свързва кв. “Възрожденци“ с третия етап на парк “Арпезос-Север“.  Това обяви в петък на брифинг  кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и изпълни обещанието си.

Инж.Хасан Азис на среща с министър Красимир Вълчев

 18 Септември 2018
Инж.Хасан Азис, кмет на община Кърджали и заместник председател на Националното сдружение на общините в Република България и Ерол Мехмед, депутат от област Кърджали и заместник председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание проведоха днес в София работна среща с Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

Трима номинирани за почетни граждани на Кърджали

 19 Септември 2018
Две предложения с три номинации за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ са постъпили в срок, съобщиха от Общински съвет-Кърджали.2018 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Хотел Главатарски хан Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали